Om Gabriel2017-11-14T20:08:22+00:00

Om Gabriel

Yrke: Artist, körledare och föreläsare
Född: 17 april 1974 i Katrineholm
Bosatt: Stockholm

Gabriel är känd som en av Sveriges främsta körledare. Varje vecka samlar han mer än två tusen sångare i sina körer i Stockholm, Göteborg och Malmö och som går under namnet Happy Voices.

Gabriels karriär startade i Melodifestivalen med låten ”Bara hon älskar mig”  som en av medlemmarna i Blond. Gruppen vann och representerade Sverige i Dublin.

Genom åren har Gabriel bland annat varit körledare för ”One Voice” ( klickbar länk till youtube med One voice), kommit tvåa i ”Körslaget” på TV4 ( klickbar länk till klipp från körslaget), röstcoachat deltagarna i ”Fame Factory” TV3, varit programledare för Förfest hos Gabriel” på SVT, och medverkat i Så ska det låta” på SVT. Gabriel är dessutom en folkkär, ofta anlitad allsångsledare som sprider sångglädje över hela landet med sina många allsångsprojekt.

I 2015 introducerade Gabriel för första gången konceptet Julallsång, ett koncept som förenar två fina svenska traditioner allsång och julmusik och som sålde slut på många orter.

Julallsången 2016 besökte 13 orter i Sverige och i samband med detta var Gabriel aktuell med den stämningsfulla julskivan ” Äntligen jul”. Skivan består av Gabriels julfavoriter liksom den nyskrivna låten ”Ge mig ett mirakel” samt duetten ”That´s christmas to me” som han sjunger tillsammans med artisten och vännen Magnus Carlsson.

Efter succéerna med Happy Voices i Stockholm, Göteborg och Malmö, lanserar Gabriel i 2017 konceptet till fler städer, under namnet Just Sing by Gabriel Forss.Äntligen är det dags för hela Sverige att få sjunga Gabriels uppskattade körarrangemang på kända låter.

Utöver musiken har Gabriel även hunnit med att släppa sin första bok “Äntligen”, en självbiografi som handlar om att vara kristen och komma ut som homosexuell.
Gabriel är också en uppskattat föreläsare och utifrån boken lyfter Gabriel fram ämnen som panikångest, utanförskap, konsten att förena yrkesrollen med sin privata roll, entreprenörskap och att hitta sig själv.