Måndagen den 8 april

Då var det dags för genrep & vårkonserten!

Köerna ringlade sig långt ut med gatan utanför Filadelfiakyrkan av massor av vitklädda körisar som väntade på att få komma in i kyrkan.
Kl. 16.00 öppnades dörrarna och det strömmade in massor av förväntansfulla körisar. Vi skulle vara på scenen senast kl. 16.30 för ett genrep.

På slaget kl. 16.30 kom vår käre körledare in under jubel. Vi började med lite uppvärmning innan det var dags för kvällens första låt, I do. Lät fantastiskt bra. Vi gick igenom låtarna en efter en som vi skulle sjunga. När det var dags att sjunga en Andreas Lundstedt låt så hälsades han in av Gabriel under varma applåder. Vi övade in en liten rörelse, armen rätt upp när vi avslutade med Stay the night.

Gabriel informerade om att vi fått en förfrågan från Södertälje kommun om att göra en flashmob på T-centralen den 7 maj. Mer informatoin om detta kommer att läggas ut på hemsidan.
Genrepet gick bra och vi var klara ca 18:15.

Kl. 19.30 var det så dags för konserten. Vi tågade in under härlig musik och ställde oss på scenen. Vi började med I do. En rolig låt att sjunga och där vi också hade lite händer i luften när vi sjöng refrängen. Såg jättebra ut. Vi körde några låtar tillsammans med Andreas. Därefter fortsatte han med att sjunga två egna låtar tillsammans med sin gitarrist Andy Pfiler som han snart skall ut och turnera med.

Ett av kvällen största jubel fick vi efter att vi sjungit Anthem. Folk stod upp och jublade och det kändes fantastiskt.

Vi sjöng också Älska mig som en hyllning till Josefin Nilsson och en hyllning till att alla människor har lika värde oavsett, kön, utseende sexuell läggning m.m. Den hade vi bara sjungit en gång tidigare, på sista körrepet. Men det blev jättefint och stämningsfullt. Och väldigt många varma applåder.

Kvällen konsert avlutades med ett extranummer tillsammans med Andreas Lundstedt, Stay the night. Där hela publiken ställde sig upp och klappade med.

Gabriel tackade publiken och kören för en härlig kväll och önskade oss välkomna tillbaka till Chinateatern i höst där vi skall fortsätta att ha våra körövningar.

Vid pennan Carina och Mona som även vill passa på att önska en härlig sommar.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 1 april

Sista repet innan konserten

Kl. 18.45 kom Gabriel in på scenen. Han frågade om vi kände någon sorg över att det är sista gången vi dansar för denna termin.

Vi började kvällens uppvärmningslåt med Mitt lilla face och jag, fortsatte med ABC visan, Andersson är kär och avslutade med sjung Legato.

Sen var det dags att börja sjunga låtarna från början till slut inför konserten. Vi kommer att öppna med I do. Och för att det skall bli lite extra sprudlande så skall vi göra små rörelser till denna låten. Kommer att bli enkelt. Melodin börjar med att sträcka upp armarna när vi sjunger första I do, därefter kommer tenorerna och sist sträcker sopranerna upp armarna. I slutet på låten är det en halv refräng. Vi skall ge lite mer på sista I do. Vi sjöng igenom låten och den börjar direkt med en refräng där vi skall ha med armarna. Bestämdes att i alla refränger så skall vi ha med armarna och i slutet när vi sjunger I do så skall vi sträcka upp armarna och ha dem kvar lite. Han tycke att det såg jättebra ut. En liten sak. I verserna så skall vi vara lite mera på.

Vi gick vidare med När kärleken tar slut. När vi sjunger refrängen igen efter andra versen så skall vi sjunga unisont första delen och lite svag. Sen i andra delen av refrängen så sjunger vi i stämmor och tar i. En liten påminnelse till sopranerna om att i andra hälften av refrängen så går vi ner och inte upp när vi börjar sjunga Allting står klart.

Gabriel sa att han har sjukt mycket information idag. Han började med att berätta att idag när vi går härifrån så skall vi få med en liten present. Det är en bok som heter Eat Sweden Stockholm. Det är hans kompis Anna Benson som är författare. Den innehåller bl a annat olika restauranger dit man kan gå två personer men bara betala för en person. Det är riktigt bra restauranger utvalda. Boken kostar normalt 495: – och värdet i den uppgår till ca 3 000: -.

Vi fortsatte sjunga Ride on King Jesus. Gabriel berättade det är tre delar i låten. En del är Ride on king Jesus. Varje gång den kommer så skall man sjunga den två gånger. Därefter kommer sopranerna in och sjunger In that great getting up morning….., efter det är det altarnas tur att sjunga samma sak och till slut tenorernas och därefter kör vi den tillsammans några gånger. Det skall vi sjunga glatt. När det är klart så hoppar vi tillbaka till Ride on King Jesus och kör den två gånger. När vi sjungit den två gånger så hoppar vi till nästa lilla del som är When I get to Heaven… när vi kommer till No man can a-hinder me så skall vi gå ner i styrka. Efter detta så kommer vi att sjunga lite oooooo, lite jäjäjä, aaaa på samma melodi. Efter det så hoppar vi tillbaka till Ride on King Jesus och sjunger den två gånger. Och vi avsluta med att sjunga Ride on King Jesus, och sen är det slut. En liten sak till. Vi kommer inte att klappa hela vägen men på de ställen där vi klappar så är det bra om ALLA klappar. Annars ser det konstigt ut.

Vi lämnar den och går till You to me are everything. Gabriel tyckte det lät jättebra. Vill bara peta lite i när vi sjunger You to me are everything så att det blir lite mer rytmiskt.

Vi kör vidare med Andreas Lundstedts låtar. Andreas hälsar att han längtar efter att komma och sjunga med oss och få lite kärlek. I låten This is the word we live in så delade vi in oss lite i refrängen. Refrängen kommer två gånger och armarna skall upp andra gången när vi sjunger This is the word we live in och därefter ner med armarna tills vi sjunger And these are the hands we´re given, då skall armarna upp igen och även när vi sjunger Use them, and lets start trying. Håll armarna högt upp så det blir energi. Det är bara tenorer och sopraner som sjunger ohoho och på sista raden av ohohoh så viftar vi med armarna. Vi klappar när Andreas börjar sjunga versen.

Nästa låt är Aldrig aldrig. Vi sjöng igenom hela låten. Sopranerna får inte glömma att gå ner när vi sjunger Känslan försvann. Gabriel tyckte det lät så fint så han nästan började gråta. Jättebra.

Lite mer information. De har funderat lite mer inför hösten och kommit med en ide som de tänker testa i höst. Att ha en liten annorlunda konsert som är intim, lite avskalad med piano och akustisk gitarr, lite mysigare helt enkelt. Och att göra en konsert där bara kören är i fokus och därför inte ha någon gästartist. Men att till våren ha en konsert med gästartist och istället göra den konserten lite längre. Kontentan av detta blir att konsertbiljetterna blir billigare. De kommer att sänka priset. En del har upplevt att det är lite dyrt med biljetterna. På våra konserter har vi sjungit 6-7 egna låtar. Nu tänkte han skruva till det lite med att lägga till ca fyra jullåtar och undrade om det kunde bli bra? Konserten kommer nog att hamna i andra hälften av november så då kan man ju sjunga lite jullåtar.
Sen tänkte de också att till vårens konsert sen ta med några favoritlåtar som vi övat in under hösten
Vart höstens konsert skall vara är ännu inte klart, men han såg framför sig ett kyrkorum så att det blir en härlig upplevelse. Vi testar något nytt och fungerar det inte så gör vi det aldrig mer.
Vi kommer att fortsätta repetera på Chinateatern i höst. Det finns i nuläget inget alternativ då vi inte får komma tillbaka till Filadelfiakyrkan eftersom de skall renovera den. Men vi hoppas få komma tillbaka dit längre fram. För att allt skall bli så bra som möjligt inför hösten, så vill de att man skriver och berättar vad man tycker, om man vill förändra något. Allt för att få det så bra som möjligt på måndagar. Så skriv och berätta.
Sen har de tänkt att innan vi kickar igång höstterminen, skall ha en Happy Voices kväll utomhus i Kungsträdgården den 20/8. Blir nästan som ett vanligt körrep fast utomhus. Ta med vänner och bekanta så de kan vara med och sjunga. Det är en gratiskväll. En kväll att mysa och sjunga tillsammans.
När Stockholmskören firade 10-års jubileum så hade vi en stor galamiddag. I höst så är det Malmös tur att fira 10-års jubileum. Det skall firas på samma sätt som vi gjorde i Stockholm, men i Malmö och vi är alla hjärtligt välkomna. Det är en kväll för alla tre körerna. Detta kommer att ske nån gång i november. Exakt datum finns inte ännu.

Vi fortsätter med Lean on me som vi skall sjunga tillsammans med Andreas. Den sitter jättebra.

När vi sjunger Anthem så skall vi komma ihåg att på slutet så slutar vi storslaget och håller ut jättelänge och växer i styrka. Sjunger jättestarkt. Och när vi sjunger posses att vi inte sjunger så mycket sss. Efter denna så sjunger vi Too late for love på konserten men nu så kastar han om lite så vi fortsätter med Stay the night. Vi avslutar hela konserten med Shallow och efter det blir det ett extranummer, Stay the night.

Sista raden på Stay the night skall det vara cab och inte care. Första gången på refrängen skall det vara unisont, alltså inga stämmor. På come insiiide skall vi slänga iväg tonerna lite snabbare. Jättesnyggt och jättekul.

Anna kommer upp på scenen och ger oss lite praktisk information inför nästa vecka. Hon tycker det låter jättebra och det kommer att bli helt fantastiskt på konserten på måndag!
På måndag öppnas dörrarna in till Filadelfiakyrkan kl. 16.00 och vi kan då gå in i kyrksalen direkt för kl. 16.30 så kör vi igång genrepet.
Genrepet håller på allra längst till kl. 18.30 så att vi får en timma innan konserten.
Man skall ta med medlemskorten då det är det tionde repet och det kommer att kryssas/visas upp i entrén som vanligt.
Vi går inte in genom sidodörrarna utan vi använder vanliga entrén.
På vårkonserten är det altarna som suttit på läktaren på repetitionerna som har förtur att stå på scenen, på hösten är det tvärt om. Anna kommer att lägga upp placerings-skissen på hemsidan under veckan.
De altar som nu sitter nere på parkett på repet och skall upp på läktaren i Filadelfiakyrkan, får gärna gå upp dit med en gång när de kommer till kyrkan.
Klädsel: vitt med Ceris rosa detaljer – som är våra färger. Har man inte kritvita byxor så går det bra med ljusa byxor men inte svarta. Det sticker ut lite mycket.
Ingen parfym. Ha sköna skor på sig, i alla fall på genrepet. Vattenflaska är bra att ha med sig då det blir varmt.
Konserten börjar kl. 19.30.
Information om hur vi skall gå in och ut tar vi på plats under genrepet.
I nuläget finns det ca 550 biljetter kvar. Det går att köpa biljetter på nätet ända tills konserten startar och på konsertdagen kommer det att finnas en kassa där det också går att köpa biljetter, från kl. 18.00.
All information finns på hemsidan.
De har pratat om genrepet. Om man inte orkar stå hela tiden så kan man gå och sätta sig efter ett par låtar. Men alla går först upp och tar sina platser.
Gabriel informerade om att det kommer att vara en körweekend i sommar igen i Katrineholm. Finns att läsa mer om detta på hemsidan, på Resor.

Vi fortsatte med Too late for love. Gick igenom slutet först, från höjningen. Kom ihåg en och en halv refräng. Gabriel tyckte det lät fantastiskt, åh vad skönt.

Gabriel är så imponerad över att vi lärt oss alla låtar. Och att det gått så fort. Men inför konserten vill han att vi skall försöka plugga lite texter så att man när man tittar på sin ev fusklapp och ser första ordet kommer ihåg resten så att man inte blir helt låst och stirrar ner hela tiden.

Nu dags för Shallow. Så fint.

Innan Gabriel släpper hem oss så vill han berätta att han har fått så många mail och påstötningar ifrån körmedlemmar om att göra något i samband med allt som uppstått kring Josefin Nilsson. Vi kommer därför att sjunga låten Älska mig. Inte bestämt var i konserten den kommer att komma in än, men Gabriel kommer att berätta lite grann om varför vi gör detta och att det kommit upp sent i vår repertoar – därför behöver vi inte lära oss den utantill utan kan ha textpappret med oss på konserten.
Vi sjöng igenom hela låten, rakt igenom unisont – inga stämmor.

Vid pennan Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 25 mars

Ja, vi skriver redan den 25 mars i almanackan och rep nr. 8 har just passerat i en blixtrande hastighet. Ändå började vi denna måndag 15 minuter tidigare för att hinna repa lite extra.

Efter en sedvanlig uppvärmning kastade vi oss direkt in i en av låtarna vi ska sjunga med Andreas, nämligen “This is the world we live in”. Vi gick igenom stämmorna och sedan började vi grotta in oss i refrängen. Gabriel talade om att altarna sjunger hela refrängen utom Ooooh- partierna. Sopraner och tenorer sjunger början på varje rad i refrängen och Ooooh-partierna, alltså ett litet uppehåll så vi får tillfälle att andas. Vi sjunger hela refrängen unisont och försöker sjunga lite starkare i Ooooh- delarna. Hela låten sjöngs igenom med komp och dans och klapp.

Sedan tog vi ner tempot med ”Shallow” som vi nu verkar ha fått hyfsad kläm på. Kom ihåg skillnaden när vi går upp och ner i de olika verserna. Vi övade lite extra på oh-ah partiet för att få in stämmorna och Gabriel var så glad för att det lät så vackert och vi är så bra 🙂

Nu “Ride on King Jesus” där vi måste sjunga lite mer nasalt för att få upp tonen och få det lite mer alert. Tänk på att försöka snärta till det. Vi gick igenom de olika partierna så vi hade kläm på dem, men hela formen kommer att sättas vid nästa rep.

Vidare till nästa Andreas låt ”Aldrig aldrig”. Inga konstigheter där då stämmorna satt bra i refrängen sedan tidigare. Vi gick igenom sticket där sopranerna gärna får hoppa upp och sjunga i det högre läget på andra raden sedan splittrar vi upp i stämmor på slutet där Gabriel inte hade riktig koll på tonerna så han ber att få återkomma. Naturligtvis har även denna låt också ett ohohoh-parti som vi gick igenom.

Låten som vi ska börja vår konsert med och som är ett riktigt glädjepiller “I do” fick vi nu sjunga med komp. Det mesta satt, men vi tog om slutet ett par gånger som är ett riktigt schlagerslut i stämmor.
Sedan gick vi igenom båda verserna och sticket några extra gånger för att hitta den rätta fraseringen i dessa.

Lite info:
Det finns fortfarande några enstaka platser kvar på Mamma Mia-resan till Skopelos (i Grekland) med Joyride i maj för de som är intresserade. Gå in på www.joyride.se för mer info eller ring dem.

Biljetter till konserten som finns kvar är för närvarande ca 700 st, så sprid budskapet. Det finns både ett evenemang skapat på FB som man kan dela samt en affisch på körens hemsida som går att skriva ut och sätta upp. Biljetter kan förutom på nätet även köpas på plats i kassan här på China Teatern i samband med nästa rep.

Vi kommer att börja en kvart tidigare, alltså kl. 18.45, även nästa måndag för att hinna gå igenom alla låtar ordentligt. Insläpp i salongen från ca. kl. 18.15.

Dags för sång igen nu, “När kärleken tar slut” Några småsaker som tål att upprepas är att både i vers 1 och 2 går man ner i slutet. Vi gick också igenom när man går in i oh-och ah-partiet så att alla har koll på stämmorna där in i sticket. Till slut lät det så snyggt så Gabriel skulle vilja att vi sjunger denna delen a capella, vi får se hur det blir.

Ytterligare en Andreas och Alcazar discolåt “Stay the night” var det nu dags för. Vi påmindes om att vi sjunger unisont i början av varje refräng för att sedan gå över i stämmor.

Efter sticket blir det stämmor hela vägen och höjning. Vi gick också igenom verserna där Andreas sjunger den första versen och vi svarar. I vers två är vi solister och sjunger hela. Man kan välja att sjunga där uppe eller där nere beroende på vad som passar bäst i tonläge. Vi svarar i stämmor lika vers ett. Vi fick till det riktigt snyggt och Gabriel blev så glad:-) Sedan var det dags för Jocke att sätta på kompet och så sjöng vi igenom hela låten. Glöm inte dubbelrefräng på slutet innan sista slutklämmen – och Gabriel sprängdes nästan av glädje efter detta då vi är så fantastiska. Jippi!

Till sist ”Too late for love”. Vilken låt, tröttnar aldrig! Vi gick igenom refrängen och slutet med ahhh-tonerna och is it några gånger innan vi sjöng igenom hela låten med komp och efter denna så älskade Gabriel oss!

Allt för denna gång!
Puss & kram
Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 18 mars

Nu har vi kommit till den 7:e gången på denna termin.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Han frågade om vi var sugna på att sjunga och om vi kände att konserten börjar närma sig?

Först värmde vi upp med en liten dans innan vi började kvällens övning med Mitt lilla face och jag, fortsatte med ABC visan, Marianne och avslutade med sjung Legato.

Vi började kvällens rep med När kärleken tar slut. Gabriel undrade om vi kom ihåg något, och vi fick lite bakgrund på den också. Vi sjöng igenom hela låten. Han tyckte att det lät jättefint, men ville peta lite i den.
Bl a i vers 1 där vi sjunger inga tårar kvar, där måste tårar komma lite snabbare. I refrängen så måste även lågan som brinner, sjungas lite snabbare. Sopranerna måste tänka på att gå ner till allting står klart, efter att man sjungit följer mina steg på egna ben.  
I vers två så är det likadant att där vi sjunger Jag undrade så länge, vem du var, och När ingen av oss ville lägga på, att man även här sjunger lite snabbare.
Alla stämmorna övade på Ooooohh och därefter övade vi in sticket. Halva delen av refrängen ska vi sjunga unisont lite tystare och i andra halva sjunger vi starkare i stämmor.
Underbart, vi skulle ge oss själva en stor applåd. Jättesnyggt!

Gabriel informerade om att Anna Lundström nu har lagt ut all info på hemsidan inför vår konsert. Det finns en medlemssida som heter Genrep & Konsertinfo – där kan man läsa om allt som rör genrepet och konserten den 8 april.
Om man vill köpa konsertbiljetter fast inte på nätet, så kunde man köpa biljetter direkt utanför i kassan efter repet idag och också kommande måndagar.

Vi fortsatte med To late for love. Vi hade inte gått igenom alla partier då det blev så ”häftigt” när John kom hit. Vi tog en grundläggande genomgång först. Han ville ändra lite för sopranerna I would´ lit your world with just one spark, att man går ner vid One spark. Vi övade även slutet där vi sjunger Oh Oh Oh Oh Oh Is it i stämmor och i tempo. Gabriel ville ha ett ”schlager-slut”. Vi körde igenom hela låten en gång till. Vi måste få in rytmen lite.
En liten sak som Gabriel hade tänkt på: Att vi skall försöka lyssna på originallåten och höra hur de fraserar m.m. Han tyckte vi skulle sjunga i bilen eller var man nu befinner sig. På originalet hörs det jättetydligt på hur de sjunger Oh Oh Oh Oh Is it. Sticket går lite fort nu, men när vi får ”riktiga” musiker så ska vi tona ner det lite.
I vers 1 så har Gabriel ändrat lite på of me. Att vi inte går upp lika mycket som John sjunger eftersom han upplevde att det var svårt att sätta det, och att vi tänker på att inte gå ner i första frasen när vi sjunger If I could be there, I Would be there, utan först på I would be there så att det blir effekt. Så att dessa två skiljer sig

Vi har ytterligare en låt som vi skall sjunga med Andreas. Det var den första låten vi sjöng med Happy Voices den 6/9 2004 🙂 Andreas har önskat en gospel som heter Lean on me. Den stod högst på hans önskelista. Några har sjungit denna tidigare. Andreas sjunger några verser och vi sjunger refrängen. I refrängen är det viktigt att på varenda ändelse på fraserna att man går ner på, carry on, be long, gonna need och Lean on. När man sjunger andra raden I’ll Help you att det blir en liten paus här innan man sjunger vidare Carry on. Därefter så lade Gabriel på stämmor. Efter sticket, där vi också har stämmor så kommer det en höjning på refrängen. Gabriel tycket det lät underbart.

Gabriel har suttit hemma på sin kammare och gått igen alla låtar till konserten. Och han känner att vi måste ha en riktig öppning. En låt som kanske publiken kan, men som vi kan ”glimma” med. Och då tänkte han på Arvingarna och I do. Vi kommer inte att börja som Arvingarna gör, utan vi kommer att börja med en refräng. Vi ska testa en annan tonart som är lite högre.
Vi började med versen och fortsatte sedan med refrängen. Gabriel lade till stämmor på refrängen.
Snyggt, tonerna sitter där de ska. Men vi ska tänka lite mer rockigt när vi sjunger I do I do och binda ihop de orden så att det inte blir så studsigt. Gabriel vill att vi ska ta upp tempot lite och mer åt gospelhållet om det går.
Gabriels tanke är att vi skall börja med I do I do i a capella och sedan komma in på versen. I sticket på ordet igen ska vi gå upp. Vi avslutar sången med lycklig, lycklig I do.

Gabriel undrade om det var ok att nästa måndag starta en kvart tidigare, alltså kl. 18.45 (till kl. 20.30) då vi behöver lite mer tid till låtarna. Alla verkade vara med på detta!

Vi avslutade sen kvällen med Anthem.

Vid pennan Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 11 mars

Ja, nu har vi passerat halvtid och uppvärmningen går som en dans. Vi plockade upp räkne-låten som vi började med för rätt länge sedan där man räknar från 1-8 fram och baklänges och som Gabriel då sa så småningom skulle utvecklas till en kanon. Och nu fick vi verkligen testa på genom att först indelas i ett par grupper och efter ett lyckat försök så blev vi fyra grupper som sjöng i kanon. Superbra!

Sen var det dags för en gammal goding som vi inte sjungit på länge ”You to me are everything”. Vi gick igenom refrängen och stämmorna satt bra men det konstaterades att vi behövde svänga till det lite så vi gick igenom rytmen. Med lite bakgrundsbeat från Jocke så var det lättare att få till groovet. Lyssna gärna på inspelning så att ni förstår hur rytmen ska vara. Vi måste också tänka på att vi måste gå in starkare i refrängen när den börjar Oh… osv.

Nu fortsatte vi med Alcazar låten ”Stay the night” som vi påbörjade föregående rep och som vi ska sjunga med Andreas. I refrängen sjunger vi unisont i första hälften för att sedan gå över i våra stämmor. Vi ska tänka på att ligga lite före och vara rappa i texten hela tiden. Vi fortsatte med vers 1 som börjar med Ooh.. partierna. Andreas sjunger den versen och vi svarar i stämmor.

Vidare till vers 2 som alla ska sjunga, med en lite flickig röst – det är tjejerna i Alcazar som sjunger den delen egentligen. Efter lite tragglande med denna och en refräng som vi håller ut på slutet i ordet ”paradise” går vi sedan in i sticket där ordet ”lifetime” också har stämmor.  Efter det sjunger vi stämmor i hela refrängerna med ett omtag på slutet. Det blev en lång genomgång men vi avslutade med att sjunga igenom hela låten för att förstå formen.

Klädsel inför konserten diskuterades och Gabriel tycker att den cerise:a färgen i loggan är vårt signum och nu när vi börjar bli lite ”kända” genom våra klipp på sociala medier så ska vi köra samma look som senast dvs vit klädsel med ceriserosa detaljer så att folk känner igen oss.  Det kan ju hända att vi filmar och lägger ut en pangversion av när vi sjunger Shallow.
I övrigt så kan man nästa måndag köpa biljetter till konserten på plats på China Teatern om man vill det.
Gabriel bad oss också att räcka upp handen för att se hur vi nu sitter stämvis och undrade och hoppades att vi alla nu har hittat våra platser och känner att vi har någon att luta oss emot och få stöd i vår sång.

Nu till ”Anthem”. Stämmorna satt hyfsat. Tänk på nyanseringarna i styrka när vi sjunger de olika partierna, Gabriel visar. Svälj sista s:et i ordet posses. Ändring i sopranstämman gjordes förra gången och vi gick igenom den en gång till. Vi håller ut sista tonen längeeee (kör-andas) och sedan ökar vi i styrka på slutet = Gåshud!

Nu fick vi lyssna och se på en ny låt ”Aldrig aldrig” som vi ska sjunga med Andreas, som han uppträdde med i Melodifestivalen 2012. Efter genomlyssning gick vi igenom de partier/refrängen där vi skall sjunga med.

Så dags för en snabb genomsjungning av “Ride on king Jesus ”. Den gick sådär… Vi blev ombedda att försöka färska upp minnet och de olika turerna hemma under veckan som kommer.

Avslutningsvis kunde vi inte hålla oss ifrån att sjunga Shallow. Kom ihåg skillnaden och nyanseringarna i vers 1 och 2, det blir fortfarande fel där. Refrängen sjungs starkt till att börja med och sedan lite svagare på Shallow partierna.

Inga nya texter delades ut denna gång, däremot en påminnelse om att det är hög tid att börja öva texter så att vi hinner lära oss allt utantill till konserten.

Nu längtar vi till måndag igen, ha en fortsatt fin vecka.
Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 4 mars

Nu har vi kommit halvvägs på denna terminen.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Först värmde vi upp med en liten dans innan vi började kvällens övning med Alfabetsvisan och fortsatte med Super Trouper där vi skulle låtsas att vi har ett stort tuggummi i munnen och sjunga bubbelgum. Vi avslutade uppvärmningen med lite Pingpong-boll.

Vi började kvällens rep med Lisa Nilssons låt När kärleken tar slut. Vi sjöng igenom den. Gabriel vill att vi ska sjunga berättande och poetiskt.  När vi kommer till texten ”kvar så många år” så ska vi ta i och när vi kommer till slutet så skall vi öppna upp lite på ”kärleken tar slut”. Vi gick även igenom stämma för stämma. På sticket när vi sjunger ”jag är lycklig” så skall vi försöka att se lyckliga ut. På refrängen, första delen, så ska vi sjunga unisont och lite tyst. Andra delen av refrängen så ska vi sjunga i stämmor och ta i.

Sen skulle vi känna lite på låten Too Late for Love. Vi började med refrängen för att se vad vi kom ihåg från förra veckan. När vi sjunger ”I could be” så ska vi ta i lite. Vi gick igenom stämmorna och övade på tonartshöjningen. Det var lite struligt först, men sen så satte vi den. Vi sjöng igenom låten igen, i den rätta tonarten, när vi helt plötsligt får världens överraskning…!
In på scenen kliver John Lundvik och sjunger med oss. Folk skrek och jublade när han kom in. Han var helt tagen och sa bara ”wow” och sen ville han att vi skulle ta en refräng till. Och vi sjöng så att hela taket lyftes på China Teatern 🙂 Därefter sjöng han hela låten och vi sjöng med i refrängen. Vi skrek nog mer än vad vi sjöng vackert p g a att vi var helt exalterade. Lyckorus! Han sa: – Vad ni är underbara. Han fortsatte att berätta att han stått utanför i en liten trång korridor som luktade allt annat än mumma. Där inne fanns en liten skärm där han kunde se oss, men man såg bara typ tre rader. Han tänkte ”Shit vad många dom är, tre rader! Herregud! Han blev helt tagen när han sen fick se oss alla.
Han undrade också om vi skulle titta på Melodifestivalen på lördag och alla klappade händerna och jublade. Han tackade för att vi gör detta och att han får vara med och att vi är helt underbara. Gabriel sa till honom att vi kommer att titta på lördag och att vi kommer att rösta i massor. Jublet steg igen när han lämnade scenen.

Vi fortsatte kvällen med låten Anthem. Gabriel skojade och sa att nu kommer Tommy Körberg 😉 Vi sjöng igenom låten och övade även stämmorna. Ändrade lite i sopranstämman på ”no armies stood”.
Gabriel älskar att se våra huvuden åka upp och ner när vi sjunger Ah ah ah…. Han påminde oss också om att vi inte får glömma att ”svälja” s:et på ordet ”posses”. Vi fick göra slutet flera gånger innan vi till slut satte den. Vi skulle ge oss själva en applåd.

Dags för en ny låt, Stay the night, som vi ska sjunga tillsammans med Andreas. Några av oss har gjort den tidigare, men den kommer inte att bli riktigt likadan denna gång. Andreas sjunger versen och vi svarar. Vi övar in stämmor på detta. Vi ska vara ”lite på” när vi sjunger ”Stay the night, won´t you stay the night” och vi ska sjunga detta i stämmor.
I vers 2 så ska vi vara solister.
Vi avslutade kvällen med att sjunga igenom hela låten igen. Gabriel önskade en fortsatt trevlig kväll.

Vid pennan Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 25 februari

Vilken måndag!!!

Efter en härlig uppvärmning med både nya och gamla låtar, lite dans och Jocke som vanligt vid pianot så var det dags att ta tag i vår gospel Ride on King Jesus som vi började med för ett tag sedan. Vi körde bara på utan att gå igenom innan och blåste nästan Gabriel av scenen. Han var imponerad av vilket tryck vi hade och vad vi kom ihåg.

Vi sjöng igenom vissa delar både a cappella och med komp och gick återigen igenom partiet där vi ska hålla ut ordet “hinder” där sopranerna börjar, sedan faller altarna in och till sist tenorerna. Nu var det dags att gå igenom själva formen på låten. Första gången sjunger man refrängen som vanligt. Man tar sedan om den och andra gången gör man det långa “hinder“. När vi sedan går in i nästa parti “in that great” börjar sopranerna och sjunger  hela den delen själva, sedan är det altarnas tur att sjunga den själva och till sist tenorerna. Slutligen så sjunger alla den tillsammans. Nu var det dags för sista delen av låten som var ny. Vi tragglade lite där vi jobbade med att sjunga starkare och svagare i vissa partier, det kommer också att komma lite ooooh och aaaah partier. Jobbar mer på denna framöver.

Nu blev det lite info från Jocke och Gabriel om var vi hittar stämmor och inspelningar att lyssna och öva på.  Man kan ladda ner We are voice appen – skapa ett konto – söka upp Happy Voices Official – så kommer man att komma åt dessa filer som kommer att läggas ut successivt. Det kostar ingenting. Naturligtvis kommer de också att läggas upp på körens hemsida som vanligt.

Vidare till Shallow – denna underbara låt som många tycker om och det märks när vi sjunger den. Både vers 1 och 2 kommer vi att fortsätta sjunga unisont. Tenorerna fick sig en genomgång av refrängen som kan vara lite svår att hitta in i. Gabriel säger att vi sjunger helt magiskt och att vi inte förstår hur duktiga och bra vi är. Det är som om vi alla gjort audition för kören. Vi gick återigen igenom Ohahaha partiet på slutet där första delen är unison för att sedan gå in i våra stämmor. På sista tonen ska vi växa innan vi går in i refrängen igen. Sedan slutar vi det hela med dubbelrefräng där sista delen blir a cappella.

Anna kom upp för att säga några ord.
Hon hoppas att alla hittat hemsidan och anmält sig till vårens termin för att få log-in uppgifterna och bl a kunna lyssna på inspelningarna från varje rep och ta del av all information.
Det går alltid att fråga i receptionen om det är något ni undrar över, eller maila till Anna på stockholm@happyvoices.se.
Nya texter ligger på ståbord utanför entrédörrarna. Tidigare texter ligger framme på scen-kanten om man sitter på parkett och om man sitter uppe på balkongen finns de på bardisken utanför.
En påminnelse om att tänka på våra parfymallergiker och inte ta på sig någon parfym på måndagarna för att göra tillvaron enklare för dessa. Biljetterna till vår konsert den 8 april släpptes i morse och går att köpa via hemsidan. Tydligen var det lite strul precis vid släppet på grund av ”trycket”, men nu ska det fungera.
China Teatern påminner att det går att äta hos dem innan repet. Vill man ha något lite matigare så bör man beställa det dagen innan – det finns en länk på vår hemsida på sidan som heter Nästa rep.
Så till en känslig fråga och påminnelse om att vi även i denna lokal endast kan reservera/hålla en plats åt 1 kompis då trycket är stort och alla vill ha ”bra plats”. Håll/paxa alltså inte flera platser än 1 om du är tidigare än dina kamrater. Blev spontan applåd, så detta verkade gillas.
Sedan en önskan från China Teaterns fina personal och framförallt ansvariga Filippa som låser upp entrédörrarna för oss. Hon vill helst inte bli nermejjad när alla springer in, så ta det lite försiktigt – tack!

Och så till kvällens mest fantastiska överraskning! Vi som såg melodifestivalens sista deltävling i från Lidköping i lördags var många och lika många fängslades och fångades av John Lundviks låt “Too Late for Love” och tyckte att här har vi årets vinnare, kanske t o m vinnaren av hela Eurovision. Facebook gick varm av alla kommentarer och detsamma kände Gabriel och blev så inspirerad, så på lördagsnatten satte han sig och skrev hela arrangemanget som vi nu får sjunga, jippii! En inte helt lätt låt men vi gick igenom parti för parti och så småningom stämmorna i refrängen. Viktigt att hitta feelingen. Vi provade att byta tonart och höja den och fick en bättre klang. Sedan blev Gabriel så glad att det lät så bra, så då blev det inspelning. Vår proffsfilmare Dejan fick kliva upp på scenen och så gjorde vi återigen ett bejublat framträdande som nu är på väg ut i världen med hjälp av Instagram och Facebook 🙂

Nu ser vi fram emot nästa rep och den annalkande våren!
Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 18 februari

Dags för tredje måndagskörövningen för den här terminen.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Vi började med att hylla Ketty, en kvinna i kören som fyllde 70 år precis idag, med att sjunga Ja må hon leva. 🙂
Därefter presenterade Gabriel sin kompis Tobias Karlsson (från Let’s Dance). Tobias berättade om turnén som han gör tillsammans med Gabriel som heter ”I Säng med Tobias & Gabriel” och att han upptäckt att Gabriel har humor och är riktigt rolig. 🙂 De har varit i Göteborg, Örebro och Katrineholm. Folk har haft kul och skrattat! Fredagen den 1 mars är de i Stockholm på Clarion Hotel vid Skanstull. Han hoppades på att många av oss kommer.

Sen var det dags för uppvärmningen som Tobias ledde ikväll. Han visade några danssteg och därefter körde vi dansuppvärmning. Gabriel tyckte att det var kul att någon kan förklara steg.

Sedan fortsatte Gabriel med några uppvärmningslåtar innan det var dags att börja sjunga.

Vi började med kvällens rep med låten Anthem som vi fick förra måndagen. Gabriel undrade om vi kom ihåg något eller om det bara var svart…? 😉 Vi sjöng igenom hela låten. Vi ska försöka att ”svälja” s:et på ordet ”posses”. Vi fortsatte med att gå igenom de olika stämmorna, och rättade till lite på olika ställen. Gabriel sa, ”Jag orkar inte, så snyggt”. Han tyckte att det lät helt fantastiskt. Nu har vi inte så mycket kvar att gå igenom på den låten. Vi ska smälta den lite.

Därefter hade Gabriel lite saker han ville informera om innan vi gick vidare. Bl a om att nya texter kommer i nästa vecka. Om man missat någon text, så finns de gamla texterna längst fram på scenen på parkett och sitter man uppe på läktaren så finns de gamla texterna på bardisken utanför salongen.

Nästa vecka, på måndagen släpps biljetterna till konserten med Andreas Lundstedt. Information om detta läggs upp på hemsidan under veckan.

Vi började med en discolåt, This is the world we live in. Vi fick först lyssna på inspelningen. Därefter började vi med refrängen. Vi skulle ta fram våra ”flickiga” röster. Började öva in ”Oho oho oho” – lite svårt men vi gick igenom det flera gånger. Fortsatte med att gå igenom bryggan. För att få lite feeling så fick vi bakgrundsmusik. Vi övade även in de olika stämmorna. Gabriel vill att vi ska sjunga ut här istället, så han ångrade sig om de ”flickiga” rösterna. Sjung ut!
Gabriel tyckte att vi skulle öva lite hemma på ”Oho oho oh”o så att man orkar sjunga hela frasen. Vi släpper den låten och går vidare.

Gabriel berättade att låten Shallow som vi filmade på ett tidigare rep, nu sprids som en löpeld runt om i världen. Bl a till Latinamerika. När han vaknade en morgon så hade han fått massor av sms. Några hade frågat Madre Mia, Vad ska påven säga? De trodde att vi sjöng låten i en kyrka.  Gabriel hade inte en tanke på detta. Skulle påven trycka illa om detta? Lady Gaga i kyrkan. Många är fascinerade av vad vi gjorde på China Teatern med denna låten. 🙂

Vi fortsatte sedan med en svensk låt av Lisa Nilsson, När kärleken tar slut. Vi lyssnade först på den. Sedan sjöng vi igenom låten. Övade bl a på rytmen i refrängen och lite extra på ”Oooohh”. Lät fantastiskt.

Gabriel önskade en fortsatt trevlig kväll och att vi ses nästa måndag igen.

Vid pennan, Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 11 februari

Rep nr 2 i den nya fina lokalen China Teatern. Hoppas att alla känner sig hemmastadda och funnit sin plats. Kul med nytt, sköna fåtöljer och bra akustik. Denna gång känns det också som att vi fick bättre ordning på ljudet ut i lokalen.
För att få ett bra flöde och mindre trängsel i foajén, så är det önskvärt att de som vet med sig att de nu vill sitta på läktaren redan när ni kommer går upp till övre plan. Där finns både mer yta, servering med stolar och bord samt toaletter.

Vi startade som vanligt upp med uppvärmningslåten med koreografi. Lite nya och gamla sångövningar dök upp för såväl artikulation och andning.

Första låten ut denna kväll var ”You to me are everything” som vi gick igenom förra gången. Några har dessutom sjungit den tidigare, så den satt och lät så bra på en gång. Vi gick dock igenom ordet Oh! där vi sjungit lite olika toner och enades om en.

Sedan var det dags för en ny låt – en gospel ”Ride on King Jesus” som var helt ny för de flesta av oss. Vi började med att se ett klipp för att förstå och höra rytmen och tempot. Efter detta började vi med att gå igenom melodistämman på första versen för att sedan bygga på med sopran och tenor. Därefter lade vi till att vi håller ut ordet “a-hinder“, sopranerna börjar, altar kommer in som nummer två och tenorerna på slutet och förenas tillsammans i ordet ”me“. Första versen sjunger vi som vanligt, men när vi sedan tar om första versen så sjunger vi på detta sätt. Sedan gick vi igenom nästa stycke och lade även på stämmor där. Där får man tänka på att övergången kommer väldigt snabbt och att man nästan inte hinner säga ordet ”me” innan man går in på “In that Great“. Sedan släppte vi den låten för denna gång. Fortsättning följer.

Nu var det dags för det som kommer att bli mångas favorit denna terminen nämligen ”Shallow”. Även denna låt började vi med förra gången. Redan då tyckte Gabriel att den lät så bra, så han lät spela in ett klipp som sedan lades ut på Instagram. Precis som med vårt klipp där vi hyllade Avici tidigare, så tog det inte lång tid innan detta spridit sig över världen till självaste Lady Gaga – så roligt! 🙂
Vi petade lite i fraseringar i verserna. Tänk på att vers 1 och 2 skiljer sig lite där vi broderar ut mer. Vi jobbade på att gå snabbare in i refrängen och sjunga ut för full hals, så att det blir kraftfullt. Sedan gick vi igenom sticket som är en “Oh ah” del. Några stämmor för sopran och tenor på slutet av detta stick också.

Till sist så fick vi lyssna till Tommy Körberg och den vackra ”Anthem” ur musikalen Chess. Ytterligare en favorit som kommer att bli så mäktig. Vi gick igenom texten där det är viktigt att artikulera varje ord. Vi hann också med att lägga på stämmor i vers 2. Det kommer att bli en riktig utmaning, men så rolig.

Allt för denna gång!
Hälsar Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 4 februari

Så var det då äntligen dags att komma igång med vårterminens körsång med Happy Voices!

Kl. 18.30 öppnades dörrarna in till salongen i den nya lokalen China Teatern och massor av glada och förväntansfulla människor strömmade in.

Kl. 19.00 kom så Gabriel in på scenen under folkets jubel och vi sjöng ”Man blir så glad när man ser dig”, till honom. Han tyckte att det var kul att se oss igen och hälsade både gamla och nya medlemmar hjärtligt välkomna.

Vi började med en ny uppvärmningslåt Ain´t Your Mama (Jennifer Lopez) och Gabriel visade oss stegen. Några steg har vi använt tidigare. Därefter välkomnade Gabriel in Jocke på scenen.

Vi började med lite munövningar och fortsatte sedan med några nya uppvärmningslåtar. Bl a en som Hasse & Tage har gjort. Några tungvrickare också.

Efter dessa övningar så var det då dags för första låten. En härlig 70-tals discodänga som heter You to me are everything (The real thing). Vi fick lyssna på den först. Gabriel berättade att några hade sjungit den på Kuba på en vacker teater liknande den vi nu är på. Vi sjöng igenom låten några gånger. Vi började med refrängen och fortsatte med att sjunga den i stämmor. Lätt att komma in i Skansen-allsångs-gunget och det ska vi inte göra, utan jobba i ”framkant” i stället. Vi skall ligga på lite mer.

Sedan kom projektledare Anna Lundström upp på scenen.
Hon tyckte att det gick väldigt bra vid insläppet och var glad för att många hade gjort förköp av sina medlemskort.
Anna informerade om de nya tiderna som vi kommer att ha hela terminen, både innan och efter övningen. Efter körövningen måste vi alla vara ute ur lokalen senast kl. 21.00 Kassan kommer att vara öppen en liten stund efter övningen, men kanske inte lika länge som den brukade vara förut. Så har man någon fråga, så får man ila ut lite snabbt till dem. 🙂

Anna berättade också om hemsidan där all information finns.
Om man mot förmodan inte hittar den information man söker på hemsidan, så kan man fråga i kassan på plats på China Teatern eller så kan man maila till Anna – stockholm@happyvoices.se. Hon svarar på alla mail inom två dagar.
Har man inte anmält sig så måste man göra detta för att få sina inloggningsuppgifter för att komma åt medlemssidorna på hemsidan. Inloggningsuppgifterna byts varje termin, så både gamla och nya medlemmar måste anmäla sig. Hemsidan uppdateras oftast torsdagen efter varje måndagsrep.
Kören har även en officiell Facebooksida (Happy Voices ”Sjung med Gabriel Forss”) som man gärna får gå in och gilla.
Det finns även en intern körgrupp på FB som heter Happy Voices Stockholm, som några i kören håller i. Anna brukar också ibland även skriva lite info där. Den interna gruppen är bara till för körmedlemmar. För att komma med i gruppen så måste man svara på tre ”kluriga” frågor och bara de som lyckas svara på dessa frågor (vilket alla som är med i kören kan) får bli medlemmar.

Anna informerade också om nödutgångar och om man glömmer kvar något i salongen, så tar man kontakt med China Teatern. Kontaktinformation till dem finns på hemsidan.
Man tar också med skräp och dylikt ut när man lämnar lokalen.
Väskor och jackor får inte ligga i gångarna.
Tänk på att man inte bör använda parfym, stark hårspray eller liknande då det finns allergiker i kören.

Vårens konsert är på måndagen den 8 april i Filadelfiakyrkan, med Andreas Lundstedt som gästartist. 🙂
Vi har genrep tidigare samma dag.  All information finns på hemsidan.

Dags att fortsätta sjunga igen!
En låt som Gabriel hade lovat och nog en av de mest önskade låtarna nånsin, Shallow (Bradley Cooper & Lady Gaga). En låt ur filmen ”A star is born”. Vi började med att lyssna på den. Gabriel tyckte att vi hade en liten utmaning. Det är en sådan låt som vi gillar att sjunga, den börjar lite lågt och sedan blir den jättehög. Vi ska försöka att hitta en tonart som passar oss. Vi började med att sjunga igenom den. Gabriel tyckte att det lät fantastisk och han tycker att akustiken på teatern är jättebra. Han tycker att vi ska sjunga låten som Lady Gaga gör den. I refrängen vill han att vi ska trycka på. Vi ska också öva in rytmen så att det låter bra. Han tycker det låter mäktigt och ”det låter så bra så han orkar inte mer…!” när vi sjunger igenom den. I vers 2 är det lite annorlunda än i vers 1.
Sen började vi öva stämmorna. Sopranerna har lite högt tyckte han. Men det gick jättebra enligt Gabriel. Han tyckte det lät sjukt snyggt!
Därefter sjöng vi igenom hela låten och blev filmade för Gabriel ville lägga ut det på nätet. 🙂

Gabriel berättade att han har en kompis som heter Tobias Karlsson. De har tillsammans en Pod – ”I säng med Tobias & Gabriel”. Nu ska de ha en live Pod-show. De har premiär med denna i Göteborg på Alla hjärtans dag och sedan kommer de till Stockholm den 1 mars. De kommer att prata mycket, dansa och sjunga och göra det med publiken. I Stockholm kommer de att vara på Clarion vid Skanstull.

Det går två kör-resor till Grekland i maj, i Mamma Mias fotspår till ön Skopelos. Där kommer man att vara en vecka och sjunga, dansa och besöka platser där filmen spelades in. Det kommer att bli en konsert mitt i byn med ABBA låtar. Den ena resan såldes slut på tre timmar, men på resan den 11-18 maj finns det fortfarande ett fåtal platser kvar, så är man sugen på att hänga med kan man gå in på Joyrides hemsida www.joyride.se och läsa mer om detta.

Vi avslutade kvällen med att sjunga igenom igenom You to me are everything en gång till.

Vi ses om en vecka!
Vid pennan Mona & Carina