Måndagen den 8 april

Då var det dags för genrep & vårkonserten!

Köerna ringlade sig långt ut med gatan utanför Filadelfiakyrkan av massor av vitklädda körisar som väntade på att få komma in i kyrkan.
Kl. 16.00 öppnades dörrarna och det strömmade in massor av förväntansfulla körisar. Vi skulle vara på scenen senast kl. 16.30 för ett genrep.

På slaget kl. 16.30 kom vår käre körledare in under jubel. Vi började med lite uppvärmning innan det var dags för kvällens första låt, I do. Lät fantastiskt bra. Vi gick igenom låtarna en efter en som vi skulle sjunga. När det var dags att sjunga en Andreas Lundstedt låt så hälsades han in av Gabriel under varma applåder. Vi övade in en liten rörelse, armen rätt upp när vi avslutade med Stay the night.

Gabriel informerade om att vi fått en förfrågan från Södertälje kommun om att göra en flashmob på T-centralen den 7 maj. Mer informatoin om detta kommer att läggas ut på hemsidan.
Genrepet gick bra och vi var klara ca 18:15.

Kl. 19.30 var det så dags för konserten. Vi tågade in under härlig musik och ställde oss på scenen. Vi började med I do. En rolig låt att sjunga och där vi också hade lite händer i luften när vi sjöng refrängen. Såg jättebra ut. Vi körde några låtar tillsammans med Andreas. Därefter fortsatte han med att sjunga två egna låtar tillsammans med sin gitarrist Andy Pfiler som han snart skall ut och turnera med.

Ett av kvällen största jubel fick vi efter att vi sjungit Anthem. Folk stod upp och jublade och det kändes fantastiskt.

Vi sjöng också Älska mig som en hyllning till Josefin Nilsson och en hyllning till att alla människor har lika värde oavsett, kön, utseende sexuell läggning m.m. Den hade vi bara sjungit en gång tidigare, på sista körrepet. Men det blev jättefint och stämningsfullt. Och väldigt många varma applåder.

Kvällen konsert avlutades med ett extranummer tillsammans med Andreas Lundstedt, Stay the night. Där hela publiken ställde sig upp och klappade med.

Gabriel tackade publiken och kören för en härlig kväll och önskade oss välkomna tillbaka till Chinateatern i höst där vi skall fortsätta att ha våra körövningar.

Vid pennan Carina och Mona som även vill passa på att önska en härlig sommar.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 1 april

Sista repet innan konserten

Kl. 18.45 kom Gabriel in på scenen. Han frågade om vi kände någon sorg över att det är sista gången vi dansar för denna termin.

Vi började kvällens uppvärmningslåt med Mitt lilla face och jag, fortsatte med ABC visan, Andersson är kär och avslutade med sjung Legato.

Sen var det dags att börja sjunga låtarna från början till slut inför konserten. Vi kommer att öppna med I do. Och för att det skall bli lite extra sprudlande så skall vi göra små rörelser till denna låten. Kommer att bli enkelt. Melodin börjar med att sträcka upp armarna när vi sjunger första I do, därefter kommer tenorerna och sist sträcker sopranerna upp armarna. I slutet på låten är det en halv refräng. Vi skall ge lite mer på sista I do. Vi sjöng igenom låten och den börjar direkt med en refräng där vi skall ha med armarna. Bestämdes att i alla refränger så skall vi ha med armarna och i slutet när vi sjunger I do så skall vi sträcka upp armarna och ha dem kvar lite. Han tycke att det såg jättebra ut. En liten sak. I verserna så skall vi vara lite mera på.

Vi gick vidare med När kärleken tar slut. När vi sjunger refrängen igen efter andra versen så skall vi sjunga unisont första delen och lite svag. Sen i andra delen av refrängen så sjunger vi i stämmor och tar i. En liten påminnelse till sopranerna om att i andra hälften av refrängen så går vi ner och inte upp när vi börjar sjunga Allting står klart.

Gabriel sa att han har sjukt mycket information idag. Han började med att berätta att idag när vi går härifrån så skall vi få med en liten present. Det är en bok som heter Eat Sweden Stockholm. Det är hans kompis Anna Benson som är författare. Den innehåller bl a annat olika restauranger dit man kan gå två personer men bara betala för en person. Det är riktigt bra restauranger utvalda. Boken kostar normalt 495: – och värdet i den uppgår till ca 3 000: -.

Vi fortsatte sjunga Ride on King Jesus. Gabriel berättade det är tre delar i låten. En del är Ride on king Jesus. Varje gång den kommer så skall man sjunga den två gånger. Därefter kommer sopranerna in och sjunger In that great getting up morning….., efter det är det altarnas tur att sjunga samma sak och till slut tenorernas och därefter kör vi den tillsammans några gånger. Det skall vi sjunga glatt. När det är klart så hoppar vi tillbaka till Ride on King Jesus och kör den två gånger. När vi sjungit den två gånger så hoppar vi till nästa lilla del som är When I get to Heaven… när vi kommer till No man can a-hinder me så skall vi gå ner i styrka. Efter detta så kommer vi att sjunga lite oooooo, lite jäjäjä, aaaa på samma melodi. Efter det så hoppar vi tillbaka till Ride on King Jesus och sjunger den två gånger. Och vi avsluta med att sjunga Ride on King Jesus, och sen är det slut. En liten sak till. Vi kommer inte att klappa hela vägen men på de ställen där vi klappar så är det bra om ALLA klappar. Annars ser det konstigt ut.

Vi lämnar den och går till You to me are everything. Gabriel tyckte det lät jättebra. Vill bara peta lite i när vi sjunger You to me are everything så att det blir lite mer rytmiskt.

Vi kör vidare med Andreas Lundstedts låtar. Andreas hälsar att han längtar efter att komma och sjunga med oss och få lite kärlek. I låten This is the word we live in så delade vi in oss lite i refrängen. Refrängen kommer två gånger och armarna skall upp andra gången när vi sjunger This is the word we live in och därefter ner med armarna tills vi sjunger And these are the hands we´re given, då skall armarna upp igen och även när vi sjunger Use them, and lets start trying. Håll armarna högt upp så det blir energi. Det är bara tenorer och sopraner som sjunger ohoho och på sista raden av ohohoh så viftar vi med armarna. Vi klappar när Andreas börjar sjunga versen.

Nästa låt är Aldrig aldrig. Vi sjöng igenom hela låten. Sopranerna får inte glömma att gå ner när vi sjunger Känslan försvann. Gabriel tyckte det lät så fint så han nästan började gråta. Jättebra.

Lite mer information. De har funderat lite mer inför hösten och kommit med en ide som de tänker testa i höst. Att ha en liten annorlunda konsert som är intim, lite avskalad med piano och akustisk gitarr, lite mysigare helt enkelt. Och att göra en konsert där bara kören är i fokus och därför inte ha någon gästartist. Men att till våren ha en konsert med gästartist och istället göra den konserten lite längre. Kontentan av detta blir att konsertbiljetterna blir billigare. De kommer att sänka priset. En del har upplevt att det är lite dyrt med biljetterna. På våra konserter har vi sjungit 6-7 egna låtar. Nu tänkte han skruva till det lite med att lägga till ca fyra jullåtar och undrade om det kunde bli bra? Konserten kommer nog att hamna i andra hälften av november så då kan man ju sjunga lite jullåtar.
Sen tänkte de också att till vårens konsert sen ta med några favoritlåtar som vi övat in under hösten
Vart höstens konsert skall vara är ännu inte klart, men han såg framför sig ett kyrkorum så att det blir en härlig upplevelse. Vi testar något nytt och fungerar det inte så gör vi det aldrig mer.
Vi kommer att fortsätta repetera på Chinateatern i höst. Det finns i nuläget inget alternativ då vi inte får komma tillbaka till Filadelfiakyrkan eftersom de skall renovera den. Men vi hoppas få komma tillbaka dit längre fram. För att allt skall bli så bra som möjligt inför hösten, så vill de att man skriver och berättar vad man tycker, om man vill förändra något. Allt för att få det så bra som möjligt på måndagar. Så skriv och berätta.
Sen har de tänkt att innan vi kickar igång höstterminen, skall ha en Happy Voices kväll utomhus i Kungsträdgården den 20/8. Blir nästan som ett vanligt körrep fast utomhus. Ta med vänner och bekanta så de kan vara med och sjunga. Det är en gratiskväll. En kväll att mysa och sjunga tillsammans.
När Stockholmskören firade 10-års jubileum så hade vi en stor galamiddag. I höst så är det Malmös tur att fira 10-års jubileum. Det skall firas på samma sätt som vi gjorde i Stockholm, men i Malmö och vi är alla hjärtligt välkomna. Det är en kväll för alla tre körerna. Detta kommer att ske nån gång i november. Exakt datum finns inte ännu.

Vi fortsätter med Lean on me som vi skall sjunga tillsammans med Andreas. Den sitter jättebra.

När vi sjunger Anthem så skall vi komma ihåg att på slutet så slutar vi storslaget och håller ut jättelänge och växer i styrka. Sjunger jättestarkt. Och när vi sjunger posses att vi inte sjunger så mycket sss. Efter denna så sjunger vi Too late for love på konserten men nu så kastar han om lite så vi fortsätter med Stay the night. Vi avslutar hela konserten med Shallow och efter det blir det ett extranummer, Stay the night.

Sista raden på Stay the night skall det vara cab och inte care. Första gången på refrängen skall det vara unisont, alltså inga stämmor. På come insiiide skall vi slänga iväg tonerna lite snabbare. Jättesnyggt och jättekul.

Anna kommer upp på scenen och ger oss lite praktisk information inför nästa vecka. Hon tycker det låter jättebra och det kommer att bli helt fantastiskt på konserten på måndag!
På måndag öppnas dörrarna in till Filadelfiakyrkan kl. 16.00 och vi kan då gå in i kyrksalen direkt för kl. 16.30 så kör vi igång genrepet.
Genrepet håller på allra längst till kl. 18.30 så att vi får en timma innan konserten.
Man skall ta med medlemskorten då det är det tionde repet och det kommer att kryssas/visas upp i entrén som vanligt.
Vi går inte in genom sidodörrarna utan vi använder vanliga entrén.
På vårkonserten är det altarna som suttit på läktaren på repetitionerna som har förtur att stå på scenen, på hösten är det tvärt om. Anna kommer att lägga upp placerings-skissen på hemsidan under veckan.
De altar som nu sitter nere på parkett på repet och skall upp på läktaren i Filadelfiakyrkan, får gärna gå upp dit med en gång när de kommer till kyrkan.
Klädsel: vitt med Ceris rosa detaljer – som är våra färger. Har man inte kritvita byxor så går det bra med ljusa byxor men inte svarta. Det sticker ut lite mycket.
Ingen parfym. Ha sköna skor på sig, i alla fall på genrepet. Vattenflaska är bra att ha med sig då det blir varmt.
Konserten börjar kl. 19.30.
Information om hur vi skall gå in och ut tar vi på plats under genrepet.
I nuläget finns det ca 550 biljetter kvar. Det går att köpa biljetter på nätet ända tills konserten startar och på konsertdagen kommer det att finnas en kassa där det också går att köpa biljetter, från kl. 18.00.
All information finns på hemsidan.
De har pratat om genrepet. Om man inte orkar stå hela tiden så kan man gå och sätta sig efter ett par låtar. Men alla går först upp och tar sina platser.
Gabriel informerade om att det kommer att vara en körweekend i sommar igen i Katrineholm. Finns att läsa mer om detta på hemsidan, på Resor.

Vi fortsatte med Too late for love. Gick igenom slutet först, från höjningen. Kom ihåg en och en halv refräng. Gabriel tyckte det lät fantastiskt, åh vad skönt.

Gabriel är så imponerad över att vi lärt oss alla låtar. Och att det gått så fort. Men inför konserten vill han att vi skall försöka plugga lite texter så att man när man tittar på sin ev fusklapp och ser första ordet kommer ihåg resten så att man inte blir helt låst och stirrar ner hela tiden.

Nu dags för Shallow. Så fint.

Innan Gabriel släpper hem oss så vill han berätta att han har fått så många mail och påstötningar ifrån körmedlemmar om att göra något i samband med allt som uppstått kring Josefin Nilsson. Vi kommer därför att sjunga låten Älska mig. Inte bestämt var i konserten den kommer att komma in än, men Gabriel kommer att berätta lite grann om varför vi gör detta och att det kommit upp sent i vår repertoar – därför behöver vi inte lära oss den utantill utan kan ha textpappret med oss på konserten.
Vi sjöng igenom hela låten, rakt igenom unisont – inga stämmor.

Vid pennan Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 25 mars

Ja, vi skriver redan den 25 mars i almanackan och rep nr. 8 har just passerat i en blixtrande hastighet. Ändå började vi denna måndag 15 minuter tidigare för att hinna repa lite extra.

Efter en sedvanlig uppvärmning kastade vi oss direkt in i en av låtarna vi ska sjunga med Andreas, nämligen “This is the world we live in”. Vi gick igenom stämmorna och sedan började vi grotta in oss i refrängen. Gabriel talade om att altarna sjunger hela refrängen utom Ooooh- partierna. Sopraner och tenorer sjunger början på varje rad i refrängen och Ooooh-partierna, alltså ett litet uppehåll så vi får tillfälle att andas. Vi sjunger hela refrängen unisont och försöker sjunga lite starkare i Ooooh- delarna. Hela låten sjöngs igenom med komp och dans och klapp.

Sedan tog vi ner tempot med ”Shallow” som vi nu verkar ha fått hyfsad kläm på. Kom ihåg skillnaden när vi går upp och ner i de olika verserna. Vi övade lite extra på oh-ah partiet för att få in stämmorna och Gabriel var så glad för att det lät så vackert och vi är så bra 🙂

Nu “Ride on King Jesus” där vi måste sjunga lite mer nasalt för att få upp tonen och få det lite mer alert. Tänk på att försöka snärta till det. Vi gick igenom de olika partierna så vi hade kläm på dem, men hela formen kommer att sättas vid nästa rep.

Vidare till nästa Andreas låt ”Aldrig aldrig”. Inga konstigheter där då stämmorna satt bra i refrängen sedan tidigare. Vi gick igenom sticket där sopranerna gärna får hoppa upp och sjunga i det högre läget på andra raden sedan splittrar vi upp i stämmor på slutet där Gabriel inte hade riktig koll på tonerna så han ber att få återkomma. Naturligtvis har även denna låt också ett ohohoh-parti som vi gick igenom.

Låten som vi ska börja vår konsert med och som är ett riktigt glädjepiller “I do” fick vi nu sjunga med komp. Det mesta satt, men vi tog om slutet ett par gånger som är ett riktigt schlagerslut i stämmor.
Sedan gick vi igenom båda verserna och sticket några extra gånger för att hitta den rätta fraseringen i dessa.

Lite info:
Det finns fortfarande några enstaka platser kvar på Mamma Mia-resan till Skopelos (i Grekland) med Joyride i maj för de som är intresserade. Gå in på www.joyride.se för mer info eller ring dem.

Biljetter till konserten som finns kvar är för närvarande ca 700 st, så sprid budskapet. Det finns både ett evenemang skapat på FB som man kan dela samt en affisch på körens hemsida som går att skriva ut och sätta upp. Biljetter kan förutom på nätet även köpas på plats i kassan här på China Teatern i samband med nästa rep.

Vi kommer att börja en kvart tidigare, alltså kl. 18.45, även nästa måndag för att hinna gå igenom alla låtar ordentligt. Insläpp i salongen från ca. kl. 18.15.

Dags för sång igen nu, “När kärleken tar slut” Några småsaker som tål att upprepas är att både i vers 1 och 2 går man ner i slutet. Vi gick också igenom när man går in i oh-och ah-partiet så att alla har koll på stämmorna där in i sticket. Till slut lät det så snyggt så Gabriel skulle vilja att vi sjunger denna delen a capella, vi får se hur det blir.

Ytterligare en Andreas och Alcazar discolåt “Stay the night” var det nu dags för. Vi påmindes om att vi sjunger unisont i början av varje refräng för att sedan gå över i stämmor.

Efter sticket blir det stämmor hela vägen och höjning. Vi gick också igenom verserna där Andreas sjunger den första versen och vi svarar. I vers två är vi solister och sjunger hela. Man kan välja att sjunga där uppe eller där nere beroende på vad som passar bäst i tonläge. Vi svarar i stämmor lika vers ett. Vi fick till det riktigt snyggt och Gabriel blev så glad:-) Sedan var det dags för Jocke att sätta på kompet och så sjöng vi igenom hela låten. Glöm inte dubbelrefräng på slutet innan sista slutklämmen – och Gabriel sprängdes nästan av glädje efter detta då vi är så fantastiska. Jippi!

Till sist ”Too late for love”. Vilken låt, tröttnar aldrig! Vi gick igenom refrängen och slutet med ahhh-tonerna och is it några gånger innan vi sjöng igenom hela låten med komp och efter denna så älskade Gabriel oss!

Allt för denna gång!
Puss & kram
Carina och Mona

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 18 mars

Nu har vi kommit till den 7:e gången på denna termin.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Han frågade om vi var sugna på att sjunga och om vi kände att konserten börjar närma sig?

Först värmde vi upp med en liten dans innan vi började kvällens övning med Mitt lilla face och jag, fortsatte med ABC visan, Marianne och avslutade med sjung Legato.

Vi började kvällens rep med När kärleken tar slut. Gabriel undrade om vi kom ihåg något, och vi fick lite bakgrund på den också. Vi sjöng igenom hela låten. Han tyckte att det lät jättefint, men ville peta lite i den.
Bl a i vers 1 där vi sjunger inga tårar kvar, där måste tårar komma lite snabbare. I refrängen så måste även lågan som brinner, sjungas lite snabbare. Sopranerna måste tänka på att gå ner till allting står klart, efter att man sjungit följer mina steg på egna ben.  
I vers två så är det likadant att där vi sjunger Jag undrade så länge, vem du var, och När ingen av oss ville lägga på, att man även här sjunger lite snabbare.
Alla stämmorna övade på Ooooohh