Onsdag 29 januari

Körstart! Äntligen! Vi är igång!

Sångonsdagskväll! Wow!

Medborgarskolan stod redo att ta emot alla sångsugna. De prickade av och de delade ut medlemskort så att det stod härliga till! Ett stort tack till alla körsångare som tålmodigt köade och väntade på sin tur.

Inne i stora salen strömmade folk till och det låg förväntan och sånglängtan i luften.

Marie från Medborgarskolan hälsade alla varmt välkomna. Hon informerade om nödutgångar och ytterkläder. Hon förklarade varför det är så viktigt att ta med och visa kör-kortet varje gång. Av hänsyn till våra allergiker informerade hon även att vi inte ska använda parfymer eller annat som doftar starkt. Åtminstone inte på onsdagar. Marie tipsade även om att den här terminen vara lite tuff och våga byta plats och sätta sig intill någon annan än den man vanligtvis sitter med.

Happy Voices har en hemsida www.happyvoices.se. Där finns all information om kören och det som rör kören. Där finns inspelade repetitioner, stämmor, sångtexter, konsertdatum, referat från tidigare repetitioner mm, mm.

Hon berättade även att kören har en egen Facebook-sida. Det är ett forum som kören kan använda till info och aktiviteter.

Så var det äntligen dags! Gabriel ropades in på scenen och det märktes att han var superladdad! Även han hälsade nya och gamla körsångare hjärtligt välkomna och han passade på att fråga hur många som var där för första gången. Det var ett 30-tal händer som räcktes upp. Välkomna!

Gabriel presenterade en ny uppvärmningsdans. Händer och fötter och armar och ben fick kämpa lite för att inte trassla ihop sig fullständigt. Härligt! Något att bita i! Vi gjorde några andningsövningar och sedan ropades Jocke in och efter en rungande applåd satte han sig på plats bakom pianot och uppsjungningen startade. Nya och gamla övningar blandades och efter en stund var även stämbanden redo för sång.

Första låt denna kväll var en gospellåt med det märkliga namnet Revelations 19:1. Vi lyssnade på ett klipp och sedan högg vi in. Vi övade och vi la på stämmor och vi övade igen. Efter bara några minuter lät det oförskämt bra! Den här låten kommer att bli mäktig!

Vi började öva på ett hyllningsmedley till Marie Fredriksson. Vi lyssnade på It must have been love. Efter några rundor unisont lärde vi oss stämmor och även den här låten lät så bra. Vi kommer även att sjunga Tro och Listen to your heart.

Gabriel bad oss att inte sprida de inspelningar vi gör under repetitionerna. Det finns regler som måste följas och rättigheter som måste skötas på rätt sätt.

Nästa gång är det prova-på-gång och man får då möjlighet att ta med sig en vän som vill prova att sjunga i kören. Din vän anmäler sig via denna länk: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/hv-prova-pa-1233232/

Nästa vecka startar repetitionen kl 18.00 och slutar kl 19.15. Den där kvarten som vi missar nästa gång kommer att tas igen en annan vecka. Vi kommer inte att förlora den!

Ännu en ny låt. En önskelåt. En tungvrickarlåt. Lev nu dö sen. Vi lyssnade först och sedan var det vår tur. Vi sjöng versen flera gånger och vi försökte få med oss all text utan att snubbla alltför mycket. Efter lite övning blev det riktigt bra. Refrängen fick sig också en genomkörare.

Eftersom vi var så snabba att få till texten i Lev nu dö sen, bestämde sig Gabriel för att vi även skulle få sjunga Marie Fredrikssons Tro. Vi lyssnade först och sedan sjöng vi. Kören har sjungit den här låten tidigare och Gabriel bad oss försöka minnas stämmorna. Vi övade lite och vi kan väl konstatera att låten är väldigt vacker.

Vilken start! Vilken kväll!

Tack alla underbara körsångare för engagemang och energi!

Nu försöker vi minnas vad vi lärt oss och så ses vi nästa vecka.

Prova-på-vecka med ändrad repetitionstid!

Må så gott!

Vi ses!