Söndag 14/4 2019

Konsert

Efter ett lite omtumlande och, framförallt, ett lite ovanligt genrep var det dags för konsert! Det är ju inte varje dag som en gästartist ersätts med två andra och med bara några timmars varsel…

Alla underbara körsångare stod plötsligt redo att inta scenen. Ursnygga i vitt med cerise detaljer. Klockan ringde och publiken intog sina platser. Vi väntade på signalen från bandet att få gå upp på scenen. Plötsligt var det dags att traska in. Det var mörkt i salen, men det var inte svårt att se att många, många, MÅNGA kommit för att lyssna på oss. Underbart!

Vår fantastiske kapellmästare Jocke hälsade alla varmt välkomna och sedan ropade han in vår utomordentligt begåvade och älskade körledare – Gabriel. Jubel såklart! Vi började raskt med Arvingarnas I do och fortsatte med en smäktande och sorglig När kärleken tar slut. Det blev härlig gospel med Ride on King Jesus. Gabriel tog sig an Andreas Lundstedts Aldrig, aldrig. Kören hjälpte honom lite förstås…
Vi sjöng ännu mer gospel med Andy Pfeiler med Lean on me. Andy fortsatte med en fantastisk version av I will survive där både kör och publik deltog. Han sjöng även en helt egen låt.
Vi sjöng 70-talsdisco. You to me are everything. Andreas Eldeen kom in på scen och vi sjöng This is the world we live in.. Andreas sjöng även Annars vore jag inte jag ur musikalen Livet är en schlager.
Vi hyllade Josefin Nilsson genom att sjunga Älska mig. En mäktig känsla när alla, ALLA i hela lokalen var med. Tårarna pockade på.
Vi sjöng Anthem så att taket nästan lyfte och gåshuden stod som spön i backen. Shallow var så vacker så att det knappt gick att förstå…
Konserten avslutades med Mello-vinnaren Too late for love. Wow vilken känsla och wow vilket gensvar från publiken!

Så var det slut. Eller det var NÄSTAN slut. Våra underbara gästartister kom in på scenen och vi avslutade med disco. Stay the night. Hela publiken stod upp och sjöng och dansade. Vilken känsla och vilket ös!

Slut! Klart! Finito!

Hur är det möjligt att en konsert går så galet fort?
Vilken konsert vi gjorde!
TACK alla älskade körsångare för en helt underbar termin och en ännu mer fantastisk konsert!
TACK Medborgarskolan för att ni arrangerar och ordnar så att vi får vara med om detta!
TACK Andreas Eldeen och Andy Pfeiler för att ni, med så kort varsel, hjälpte oss att göra denna konsert så galet bra, när Andreas Lundstedt tråkigt nog blev akut sjuk och inte kunde medverka!
TACK bandet för att ni, under Jockes ledning, höll takten åt oss!
TACK underbare Jocke för att du så tålmodigt kompar oss repetition efter repetition!
TACK Gitte för att du håller ordning på oss!

Och till sist:

TACK älskade Gabriel för att du leder oss fram till dessa konserter! Tack för att du utmanar oss och tror på oss! Du är en klippa!

Ha nu en underbar vår och sommar!

Vi ses i september!

Många kramar till er alla!

/Carina

________________________________________________________________________________________

Söndag 14/4 2019

Genrep

Vår…(nja), kanske inte, men i alla fall söndag i vårmånaden april.

Kören samlades för genrep. Först informerade Marie om upplägget och hon passade även på att prata lite om säkerhet också. Vi tog sedan plats på scenen och efter hel del trixande hade alla hittat sina platser. Gabriel hälsade kören varmt välkommen och sedan var det dags för uppvärmning och uppsjungning. Bandet presenterades och genrepet kunde starta.

Vi började med I do och fortsatte sedan med När kärleken tar slut. Att det inte var ett helt ”vanligt” genrep märktes ganska tydligt. Det var många små avbrott där Gabriel fick info av både Marie och Gitte. Gabriel berättade att anledningen till alla avbrott var att vår gästartist Andreas Lundstedt blivit akut sjuk och att man istället jobbade på att ordna att någon/några andra skulle dyka upp och sjunga med oss. Spännande! Vad var på gång? Vad skulle hända?

Vi fortsatte tålmodigt vårt genrep. Låt efter låt. Lite koreografi här och lite koreografi där. Till slut var alla låtar, utom de vi skulle ha sjungit med Andreas, genomsjungna. Då fick vi besked att Andreas Lundstedts gitarrist skulle sjunga med oss och att han även skulle framföra ett par låtar ensam. Strax därefter fick vi även veta att en annan Andreas var på väg. Andreas Eldeen. Med honom skulle vi sjunga Alcazar-låtarna. Och så skulle han visst sjunga någon låt ensam också. Wow! Vilket genrep! Två helt otippade gäster! Vilken upplevelse!

Detta skulle kunna tyckas vara lite läskigt. Icke! Happy Voices är en OTROLIGT flexibel och välkomnade kör. Vi fixar det mesta! Som vi sjöng med våra nya gäster och som vi klarade vår koreografi. Genrepet blev, av naturliga skäl, lite längre, men vad gjorde väl det… Dags för lite ledig tid. Dags för lite, lite vila. Möjligen lite mat i magen och kanske, kanske lite piff av frisyr och smink. Nu var det inte långt kvar till konsert.

________________________________________________________________________________________

Onsdag 3 april

Wow! Vårsol som värmer! Äntligen!

Denna underbara kväll började med att Gitte hälsade alla välkomna! Hon passade även på att presentera och framförallt tacka Magnus Äng för all hjälp med ljud och ljus.
Gitte påminde också om att frågor om konsert, inloggning och We are voice-appen besvaras av henne. Bara hugg tag i henne!

Kvällen fortsatte med att lokalen släcktes ner. När Gabriel ropades in ställde sig kören upp och sjöng ”Ja må han leva…” så det stod härliga till. Gabriel fyller 45 år om ett par veckor, och denna kväll passade kören på att uppmärksamma detta. Mikaela Ekström stod för initiativet. Alla 3 körer har tillsammans samlat in pengar som skänkts till Regnbågsfonden. Ett bevis för detta lämnades över och vi fick se en mycket rörd Gabriel uppe på scenen. Födelsedagsbarnet fick även ett rejält paket fyllt med både smått och gott. Det tog några minuter innan Gabriel hittade tråden igen, men med hjälp av Jocke fixades uppvärmning och uppsjungning galant.
Gabriel berättade att målet för kvällen var att köra hela programmet.

Vi började med I do, I do..
Nytt för kvällen var – koreografi! Det var händer och det var gung. Alla rörelser där vi förflyttar oss börjar ALLTID till höger! Efter lite övning fick vi till det. Sången och rörelserna. Bra där, sa Gabriel.

När kärleken tar slut
Vi sjöng låten rakt igenom. Tonerna satt. Texten satt. Känslan var där….. och Gabriel utbrast: – Så vackert!

Gabriel berättade att alla, efter repetitionen, kunde hämta ett exemplar av boken EAT Sweden Malmö. En fantastisk present från Gabriel goda vän Anna Benson.

Ride on King Jesus
Gabriel började med att förklara ”gången”. Låten består av 3 delar och han berättade hur han tänkt att vi ska sjunga den. Han bad oss också att tänka uppåt. Sedan drog vi igång. Snyggt! Vi tränade även på att klappa. Vi kommer inte att klappa hela tiden, men nästan….

You to me are everything
Vi sjöng låten rakt igenom.
Yes! Så bra, sa Gabriel.
Jockes komp i den här låten är också så fantastiskt bra! Tack Jocke!

This is the world we live in.
Vi började med att träna på några rörelser. Det var handvift och klapp och handvift igen. Spännande att altarna har sina rörelser och tenor och sopran helt andra…. Och så har alla samma rörelser också. Ibland… Här gäller det att få discofeeling…

Aldrig, aldrig
Här började vi med lite stämrep och här njöt vi återigen av Jockes komp. Den här gången underbart gitarrspel. Vi övade även lite extra på den sista oh-delen.

Gabriel berättade att Andreas Lundstedt är supertaggad och han hälsar till oss alla att han verkligen ser fram emot våra konserter.

Lean on me
Gospelgunget och gospelsoundet satt som en smäck!
Yes, så bra, sa Gabriel.

Så var det dags för info från Gabriel.
Happy Voices Malmö fyller 10 år och det kommer att firas rejält i november. Mer info kommer.

På tal om hösten…
Konserten till hösten kommer att bli mer avskalad och unplugged – alltså (sannolikt) inget band och heller ingen gästartist. Detta är ett sätt att sänka biljettpriset. Att göra på det här sättet innebär att kören kommer att sjunga flera låtar. Ett förslag är att lägga in några jullåtar. En annan tanke är att om kören gillar några av höstlåtarna lite extra, kommer de kanske att även sjungas på nästkommande vårkonsert. Till våren kommer även en gästartist. Mer info kommer.

Till sist berättade Gabriel även om sommarweekend i Katrineholm som är 19-21 juli. Man kan anmäla sig på www.happyvoices.se under fliken resor.

Anthem
Vi började med att öva lite på de allra sista raderna och sedan sjöng vi hela låten. Och som vi sjöng…!
Åh vad ni är bra Malmö, utbrast Gabriel.

Stay the night
Först en påminnelse. Refrängen sjungs alltid 2 gånger. Första gången unisont och andra gången i stämmor!!! Vi putsade lite här och där och sedan sjöng vi låten rakt igenom. Bra! Så bra!

Too late for love
Vi började med att öva på slutet och sedan sjöng vi magiskt snyggt! Yes, hojtade Gabriel.

Gitte kom upp på scenen igen och hon sa att vi är mer än redo för konsert och att vi låter sååååå underbart bra och är BÄST!
Hon berättade att Malmö Live är i stort sätt utsålt.

Garderoben öppnar 12.30
Insläpp i stora salen 13.30
Genrepet håller på till ca 15.30

Låtordningen och all info om genrep och konsert finns på hemsidan.

Vi blev ombedda att INTE använda parfym eller andra produkter med doft. Vi behöver vara rädda om och ta hänsyn till våra allergiker.
Konsertklädseln är vit med cerise DETALJER!

Konserten börjar kl 17.00 och ingenting annat och publiken släpps in 16.40

Shallow
Så snyggt! Vilken känsla och Gabriel brast ut i ett långt och rungande JAAAAAA!

För att uppmärksamma dokumentären om det som hände Josefin Nilsson kommer vi även att sjunga Älska mig…
Den kommer att sjungas unisont, men Gabriel har ännu inte bestämt när under konserten den kommer att sjungas.
Vi sjöng låten tillsammans. Så vackert!

Ja, alla underbara körsångare…
Det här var terminens sista ordinarie repetition. Nästa gång vi ses är på konsertdagen.
Genrep och konsert. Vi är redan där. Vad hände med terminen?

Njut nu av den insmygande våren.
Träna på texter och toner.
Fixa konsertsklädseln.
Hitta ett par sköna konsertskor.
Börja ladda…

Tack för en underbar kväll!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 27 mars

En sångonsdag som bjöd på underbart solsken. Nu ÄR våren på väg!

Marie från Medborgarskolan hälsade alla varmt välkomna och informerade sedan om att nästa repetition är det sista här. Genrep och konsert är ju på Malmö Live.
Hon berättade även om en flashmob ute på stan 1/4. Vi sjunger MFF-hymnen. Vi går från Möllevångstorget ner till Swedbank Arena.Efter dagens repetition stannar de som vill vara med kvar och övar lite.Nästa vecka är det genrepsmiddag efter repetitionen. Det blir italiensk buffé.

Gabriel startade raskt, med Jockes hjälp, med uppvärmning och uppsjungning. Målet för kvällen var att plöja igenom så mycket som möjligt. Och det gjorde vi också….

Först sjöng vi This is the world we live in. Rakt igenom.Lite puts här och där. Vi övade extra på slutet. När vi kommer till Movin, movin titta noga på Gabriel.. Han räknar in åt oss. Vi övade på detta några gånger och det lät så bra.

Shallow
Först rakt igenom. Vi får inte glömma energin även om vi sjunger svagare. Vi övade extra på oh-delen. Snyggt. Så snyggt!

Ride on King Jesus
Vi måste tänka uppåt så att låten inte blir tung. Vi övade lite extra på stämmorna och vi övade på oh- ah-och yeh-delen några gånger. Sedan rakt igenom igen och det svängde rejält.

Aldrig, aldrig
Först blev det lite stämrep och sedan lite extra jobb med oh-delen. som vi sjunger allra sist. Snyggt!

I do, I do
Dansbandsgunget satt. Versen satt. Stämmorna också efter liiiite övning. Många glada skratt blev det och publiken kommer att bli förvånad att vi sjunger just dansband.

När kärleken tar slut
Först sjöng vi rakt igenom för att höra om vi behövde träna på något speciellt. Det bestämdes att ordet slut som övergår i aaaa ska sjungas a capella eftersom det är så galet snyggt!

Kören! Vi får inte glömma vår fantastiska Jocke som ackompanjerar oss så otroligt bra! Vilket proffs! Vilket tålamod! Tack Jocke!

Stay the night
Viktigt att komma ihåg är att refrängen först sjungs unisont och sedan i stämmor.
Även viktigt att veta att slutorden är – Baby, what a shame not a cab in sight (och inget annat…)

Gabriel berättade att nu finns ALLA låtar i sin hela form insjungna. Använd hemsidan eller We are voice-appen.

Nästa vecka förlänger vi repetitionen en stund för att slippa stressa.

Sista låt denna kväll var Too late for love. Vi började med att träna på slutet. Vi la lite extra krut på allra sista raden och vi tränade på att hitta in efter tonartshöjningen.

Tack kära kören för en underbar repetition.
Nu är det inte lång tid kvar….
Sitter texter och toner?
Har ni koll på konsertklädseln (vitt med cerise DETALJER)

Njut av veckan och öva flitigt!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 20 mars

Veckans bästa dag! Kör-onsdag! Ljuvligt!

Kvällen började med att Marie från Medborgarskolan hälsade alla hjärtligt välkomna! Hon berättade om genrepsmiddagen 3/4. Info om middagen och hur man anmäler sig finns på www.happyvoices.se. Logga in och gå till Malmö. Klicka på fliken Bonus.

Hon berättade även om konserten. Den är kl 17.00 och ingenting annat.

Klädseln på konserten är vitt med cerise DETALJER.

Så var det dags för Gabriel att ta sig an kvällens repetition. Han började direkt med uppvärmningsdansen. Lite andnings- och tungövningar blev det också.

Jocke kom på plats och vi värmde upp med Mitt lilla fejs och jag, Alfabetsvisan, Tanka, tänka, tacka, Mia och Mariann och Sjung legato.

Kvällens första låt var När kärleken tar slut. Först sjöng vi den rakt igenom. När vi sjunger vers 1 behöver vi vara uppmärksamma på att inte tappa temp. Vi övade lite extra på sista ordet i refrängen – slut…som övergår i aaaaa. Så galet snyggt! Och sedan övade vi på vers 2 och sticket. Efter sticket sjunger vi refrängen unisont och svagt. Gabriel visar sedan att vi ska växa i styrka innan vi sjunger refrängen i stämmor. Snyggt, snyggt, snyggt!

Nästa låt var Too late for love. Först en genomsjungning. Vi övade extra på bryggan och vi övade på sticket. Och tonarthöjningen…. Så bra!

Andreas Lundstedt har bett om att få sjunga gospel med oss. Därför sjunger vi Lean on me. Först sjöng alla unisont tör att få en känsla för låten. Efter det var det dags för stämmorna. Vi övade några gånger innan det var dags för sticket. Och tonartshöjningen. Och slutet! Wow! Vilket gospelsväng!

Gabriel sa att det fortfarande finns ett fåtal platser kvar till Mamma Mia-resan. Gå in på www.joyride.se och läs mer.

Gabriel berättade att han funderat på konserten och hur vi ska få till ett bra öppningsnummer med mycket energi. Han hittade en lösning: Arvingarnas I do, I do! Vi kikade först på ett klipp från Mellon och sedan var det dags för oss att sjunga. Dansbandsgunget stod högt i tak! Vers och refräng och stämmor och klämkäckt och energirikt så det stod härliga till.

Gabriel berättade vidare att han nu sjungit in alla låtar och alla stämmor. Nu är det bara att öva.

Sedan var det dags att öva lite extra på This is the world we live in. Kom ihåg att i vers 1 sjunger sopranerna en egen stämma medan alt och tenor sjunger unisont. Vi övade extra på bryggan och refrängen. Vers 2 sjungs i stämmor. Glöm inte bort att sjunga så lätt som möjligt.

Kvällen avslutades med att vi sjöng Anthem. Först rakt igenom och sedan lite, lite stämputs. Det lät så bra. Så galet bra! Rent av magiskt.

Efter 7 veckor har vi elva låtar till konserten. Nu är det bara att öva och öva och öva. Texter och toner måste sitta. Tänk på att vi inte har något textstöd på konserten.

Tack för en ljuvlig kör-kväll!

Konsertklädseln kanske behöver fixas/ses över. Bekväma skor är också ett tips

Njut av veckan!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 13 mars

Nu har vi kommit mer än halvvägs. Dags för repetition nr 6. Denna regnruggiga onsdag möttes vi av en vår som VERKLIGEN kommit av sig….

Gitte hälsade alla varmt välkomna och sedan gick hon igenom hur We are voice-appen fungerar.

Gitte berättade också att det åter är dags för GENREPSMIDDAG!!!! En tradition som vilat i några terminer, men nu är det alltså dags igen. Boka in 3/4 kl 20.00 här i mässlokalerna. Sista dag för anmälan, som för övrigt är bindande, är 27/3. Information om detta trevliga evenemang finns här på www.happyvoices.se. Logga in och gå in under Malmö och fliken Bonus.

Gabriel ropades in och han startade raskt med uppvärmningsdansen. När vi var färdigdansade utbrast han: – Fantastiskt Malmö! Efter andnings- och tungövningar kom även Jocke in på scenen. Vi sjöng upp oss med Pop-o-pappa, Alfabetsvisan, Tanka-tänka-tacka, Äpplen och bananer och Sifferlåten i 4-stämmig kanon.

Gabriel berättade att kvällen skulle ägnas åt pet och puts.

Vi började med You to me are everything. Vi började med refrängen och vers 1. Gabriel avbröt och sa att vi INTE var på Allsång på Skansen… Vi måste sjunga rappt. Vi försökte igen. Vi tränade på rytmen och det blev så bra. Rent av svängigt.

Sedan tog vi oss an Stay the night. Tänk på att refrängen efter vers 1 och 2 sjungs 2 gånger. Först unisont och sedan i stämmor. Vi övade lite extra på stämmorna  och Gabriel sa att det lät magiskt.
Innan sticket håller vi ut ”paradise” (titta på Gabriel). Vi sjunger stämmor på ”lifetime”. I refrängen som kommer efter sticket sjunger vi stämmor direkt. Efter oooh är det dags för tonartshöjning och stämmor. Discofeeling!

Gabriel har bestämt att konsertklädsel denna gång blir vitt med cerise detaljer (körens färger).

Och så Anthem….
Först sjöng vi den rakt igenom och sedan stämputsade vi lite. Tänk på att S i slutet av ord knappt ska höras. Vi behöver komma ihåg att – ”And you ask me…. sjungs svagt. Och vi kör-andas på allra sista tonen. Den ska sjungas länge och den ska även bli starkare och starkare. Här krävs mycket luft!

En ny låt också. Vi ska sjunga Aldrig, aldrig med Andreas. Vi såg ett kl