Rep 1 ht-19

Tisdagen den 10 september

Hej och välkomna till höstterminen med Happy Voices och Gabriel Forss!

Idag är det 154 dagar sedan vi sågs på vår konsert som gick av stapeln 2019-04-09. Det har säkert hunnit rinna en del vatten under broarna i sommar för många sen sist.

Även om det är sommar tar Happy Voices inte helt ledigt. Det var en körresa som gick till Skopelos och i sedvanligt bruk en körweekend till Katrineholm. Kan rekommendera att någon gång vara med på ett arrangemang, ni kommer inte att ångra er. 😍

Så här första gången tar det alltid lite extra tid att komma in i kyrkan. Kul att se både nya och gamla medlemmar. Strax innan vi hälsar Gabriel välkommen in på scen ger Eleonore oss lite information. Vi har en hjärtstartare på plats i kyrkan. Ingen får sitta längst väggen under fönstren. Det finns tre nödutgångar, höger vänster och rakt fram, där vi brukar gå in helt enkelt. Parkering utanför kyrkan är bara till för kyrkans personal.

Gabriel intar scen och vid pianot sitter bror Jocke. Vi har mycket roliga saker denna terminen. Vi kör igång med vår uppvärmningsdans. Kör långa och korta S, lite ansiktsmassage och en axelövning. Sen är det dags för uppvärmning av våra stämband. Vi avslutar med – Sjung legato – favorit i repris. 👏🏼

Första sången för terminen är – In all thy ways, en trad. gospel. Gabriel sjunger en liten snutt och vi hänger på. Stämmorna, som består av, alt=melodistämman, tenor=den mörkare stämman och sopran=den ljusare stämman, läggs på i refrängen. I versen börjar ena sidan av altarna att sjunga och den andra sidan svarar. Även på svaret skall det vara stämmor. Vi lämnar denna för nu.

Näst låt på tur är Believe med Cher. Vi kör igenom låten. På sista raden i vers 1, tänk på att pausa mellan Done och You’re. Stämmorna adderas i refrängen. Nu lägger vi till lite dunka dunka och kör från början. Vi har ett stick kvar som vi tar lite senare.

Gabriel informerar om att nästa körresa går till Vietnam den 4-19/1-2020. Gå in på Joyride.se för mer information.
Lite information från Anna och Gitte: Hemsidan är väldigt viktig, där finns all information som ni behöver. Har ni någon fråga som ni inte hittar på hemsidan maila Anna som svarar på alla mail – goteborg@happyvoices.se.
Det finns en officiell Facebooksida för kören, där man också hittar mycket information: Happy Voices ”Sjung med Gabriel Forss”
Kören har också en egen intern FB-grupp som heter Happy Voice Göteborg – gå gärna med där.
Har ni inte fått bekräftelsemail med nya inloggningen till hemsidan, maila Anna.
Nästa vecka är en prova-på-gång. Ta med nära och kära för en provomgång. Anmälan gör man på hemsidan.
Ta med skräpet, om Ni har något, när ni går. Kvarglömda saker tar Gunilla hand om – kontaktuppgifter finns på hemsidan.
Gitte är på plats alla tisdagar och bjuder gärna på en kram.🤗

Tredje låten idag är This is me från The Greatest Showman. Vi börjar sjunga igenom den från början. Tänk på att gå på snabbare mellan Parts och I’ve. Gå upp på Are, fjärde raden i versen. Tänk på svänget. Vi lägger på stämmorna i refrängen. 😊

Sist denna dag kör vi Andante Andante med ABBA. En högt önskad låt. Vi kör från början. I refrängen skall tenorerna svara med det som står inom (). Även lite stämma på dom två sista raderna skall till men det tar vi senare. 😃

Härlig start på denna terminen!

Ha en härlig helg! ☀️

Vid ✏️Helen

2019-09-13T11:25:17+00:00