Söndagen den 17 november – Konsert

Jaaaaa! Äntligen! Det var dags att ställa upp lite snyggt utanför den stora salen. Förväntan, glädje och gnutta nervositet låg i luften. Det var faktiskt nästan lite som en skolavslutning. Vi var så onödigt snygga! Nu var det bara minuter kvar. Vi väntade på signalen att börja vandra in till våra platser. Att på vägen in, se scenen, se Jocke och se publiken var ljuvligt! Det var dags! Jocke spelade medan vi traskade in. Plötsligt var alla på plats. Jocke presenterade oss och vår underbare körledare. Det jublades rejält när Gabriel kom in på scenen.

Vi började direkt med att sjunga Stjärnorna. Koreografin och stämmorna satt som en smäck. Jubel såklart! Love´s in need… sjöngs helt enastående. Sedan var det gospeldags. In all thy ways. Som vi sjöng! Publiken jublade. Vi tog upp den igen och sjöng ytterligare några rader. Vi fortsatte med I denna natt… och vi förmedlade julstämning så det sprutade ur öronen. Så BRA!

Gabriel ledde oss sedan i sin underbara Ge mig ett mirakel. Det är ingen tvekan om att kören älskar att sjunga tillsammans med Gabriel! Vackert!

Innan nästa låt passade Gabriel på att göra lite reklam för nästa ABBA-kör-resa som kommer att gå till Kroatien. Vi sjöng Andante Andante. Det svängde rejält. När vi sjöng En sång till livet kändes som att taket skulle lyfta! Vilka klanger! Så otroligt fint!

Sedan bjöd Gabriel in publiken att visa att de också kan. Vi sjöng Imse vimse spindel tillsammans. Det var stamp och det var klapp och det sjöngs i kanon minsann. Underbart!

Kören fortsatte med This is me. Men alltså… på riktigt… Så fantastiskt bra! När vi sjöng Believe hade vi VERKLIGEN publiken med oss. Det var rejält ös i salen!

Så var det plötsligt dags för kvällens sista låt. Hur var nu detta möjligt? Hur kan en konsert gå så galet snabbt? Vi samlade ihop oss och levererade Ave Maria så att ståpäls och tårar stod som spön i backen. Det var MAGISKT!  Så fint!

Turligt nog ville publiken höra mer! Vi plockade fram vårt extranummer och bjöd på O come all ye faithful. Vilket ös! Vilken stämning! Det var jubel och applåder! Varken vi eller publiken ville att det skulle ta slut, så även efter att Gabriel lämnat scenen, med lite hjälp och komp av Jocke tog vi några varv till på O come all ye faithful.

Slut! Färdigt!

Vilken otrolig konsert vi gjorde!

Vilken stämning!

Wow!

 

TACK alla underbara körsångare! Vi är fantastiska!

TACK Medborgarskolan för att ni gör detta möjligt!

TACK Gitte för att du håller ordning på oss och tror på oss!

TACK Marie för alla praktiska råd och all peppning vi får under terminen!

TACK Jocke för att kompar oss så tålmodigt under terminen och TACK för att du stöttar oss så fantastiskt under konserten!

 

Och slutligen…

STORT TACK Gabriel! Tack för att du lär oss och leder oss! TACK för att du låter oss uppleva tillfällen som dessa!

Nu laddar vi om och ses 29/1

God Jul och Gott Nytt År

Stor kram till er alla

/Carina

________________________________________________________________________________________

Genrep HT-19
Söndagen den 17 november

Så kom då dagen med stort D. En vacker höstdag som t o m bjöd på lite sol.
Det kändes minsann lite speciellt att veta att om några timmar så…
… men först var det tid för genrep.

Stora salen i Malmö Live fylldes av galet snygga körsångare. Svart och cerise är SNYGGT!

Marie och Gitte höll i rodret. Alla som jobbade för att få allt att flyta på ett superbra sätt presenterades. Vi fick även info om praktiska ting och sedan var det dags för uppställning på scenen. En liten bit i taget. Stämma för stämma. Tålamod, hjälpsamhet och hänsyn var ledorden. Och vi gjorde det så SNYGGT! Det är så vi jobbar i denna underbara kör!

Gabriel och Jocke ropades in och efter några små gymnastiska övningar var vi varma nog att även börja värma upp rösten. Några uppsjungningsvisor senare kastade vi oss rakt in i genrepet. Låt efter låt sjöngs. Ibland behövdes lite extra övning och lite puts, men oftast sjöng vi alldeles fantastiskt. Gabriel sa även det… gång på gång… att vi var SÅ duktiga och att det lät så BRA! Det fixades lite med ljus och ljud och högtalare och mikrofoner. När alla låtar var genomsjungna var det dags för en liten paus. Det var nu man kunde ladda lite eller vila benen eller kramas med nära och kära eller kanske äta något eller bara njuta… Njuta av att snart, snart …

________________________________________________________________________________________

Onsdag 13 november

Vi närmar oss terminens höjdpunkt! Bara den här sista ordinarie repetition kvar….

Denna mörka och höstlika onsdag startade med att Gabriel signerade sin bok och sin julskiva till alla som så önskade.
Med raska steg intog Gabriel sedan scenen. Det var dags att få ordning på dans, andning och röst. Jocke kompade förstås.

Första låt var Love´s in need

Tänk på att alla OH byts ut till AH. Vi sjöng sedan låten rakt igenom och vi övade lite extra på vers 2 och Gabriel utbrast: – Ni är så bra! Det är så snyggt!

En sång till livet

Här blir det lite koreografi minsann. Lite gung fram- och tillbaka och lite dubbelklapp och i slutet är det dags för en charmig näve i luften. Vi övade på allt detta och självklart blev det lysande.

This is me

Här blir det också lite koreografi. Vi lägger händerna i kors på bröstet och sedan sträcker vi upp armarna i luften på varje THIS IS ME. Tenorerna får även en liten specialkoreografi. Viktigt att tenorerna spelar oberörda och coola. Vi sjöng och vi övade på rörelserna och det blev så BRA!

In all thy ways

Här kan vi redan koreografin. Vi sjöng och vi fixade alla rörelser och vi sjöng igen. När låten är slut och publiken jublar hejdlöst, kommer vi att ta upp låten igen. Vi börjar i vampen och Gabriel visar såklart när det är dags att avsluta.

Gabriel berättade lite om genreps- och konsertdagen.

Konserten börjar kl 17.30

Genrepet börjar kl 14.30

Insläpp i stora salen kl 14.15

Garderoben öppnar kl 13.30

Konsertklädseln är svart med cerise DETALJER.

En ny låt. En önskelåt. Gabriel underbara Ge mig ett mirakel.

Vi fick först lyssna lite och sedan var det dags att öva lite. Lite stämmor på ÅH-delen och lite fix och trix på resten. Underbart!

I denna natt

Vi sjöng låten och vi sjöng den så bra!

Tack för att ni är så fantastiska, sa Gabriel.

O come all ye faithful

Här gäller det att sjunga med mycket energi. Vi övade på IE, IE-delen och vi övade lite extra på slutet. Glöm inte att vi avslutar hela låten med O COME ALL YE FAITHFUL!

Ave Maria

Efter liiiite puts här och där sjöng vi låten rakt igenom och det var så snyggt! Tänk på att vi sjunger den här lilla visan 2 ggr och sedan är det dags för avslutsdelen som byggs på stämma för stämma. Titta noga på Gabriel när han visar om vi ska sjunga svagt eller starkt.

Believe

Vi sjöng den rakt igenom. Vilket ös!

Stjärnorna

Här fick vi också några rörelser. En gå-rörelse och lite gung.
Tänk på att vi börjar unisont och att stämmorna börjar vid HIMLEN ÄR ÖPPEN…

Vi avslutade kvällen med att sjunga Andante  Andante.

Så snyggt!

 

Låtordningen på konserten ser ut så här:

1.       Stjärnorna
2.       Love´s in need of love today
3.       In all thy ways
4.       I denna natt blir världen ny
5.       Ge mig ett mirakel
6.       Andante Andante
7.       En sång till livet
8.       ALLSÅNG
9.       This is me
10.   Believe
11.   Ave Maria
12.   O come all ye faithful

Det var terminens sista repetition. Vilken kväll! Vilken energi!

Nästa gång vi ses är ju på söndag. Då är det genrep och KONSERT!

Lite tid kvar att träna texter och toner.
Några dagar kvar att fixa konsertklädseln.

Snart är det dags!
På söndag njuter vi!
På söndag ger vi järnet!
Var rädda om er!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 6 november

Denna lite ruggiga höst-onsdag började med att vår hustomte Magnus hälsade oss välkomna. Han berättade om ett erbjudande att redan 7/11 komma och lyssna på Elaine Eksvärd.

Han bad oss också vara noga med att INTE lägga jackorna framme på trappstegen, eftersom luften då inte kan cirkulera.

Man kunde se att Jocke smög in på scenen och plötsligt var det filmtajm! Det visades klipp ifrån körens 10-års-gala-kväll! Så härligt! Strax därpå kom även Gabriel in på scenen och han började med tacka för en alldeles, alldeles fantastisk festkväll. Sedan var det dags att starta repetitionen. Den åttonde i ordningen. Vi började med att INTE uppvärmningsdansa minsann. Vi gick, istället, direkt på andningsövningar och uppsjungningsövningar. Självklart med Jockes ljuvliga komp.

Första låt denna kväll var Stjärnorna. Här behöver vi komma ihåg av vi sjunger Nananana unisont. Stämmorna börjar vid “Himlen är öppen…”. Vi sjöng låten rakt igenom. Vi övade lite extra på att komma in i refrängen i STÄMMOR. Det fixade sig och det lät fantastiskt!

Nästa låt var This is me. Här sjöng vi också låten rakt igenom. Vi jobbade lite extra på vers 2 och den var så bra att vi fick sjunga den igen så att Gabriel kunde filma och lägga ut klippet på Instagram. Bara en sån sak…

Det var gospeldags! In all thy ways. Raskt tog vi oss igenom låten. Bit för bit. Del för del. Det var klapp och koreografi. Det var galet och lite hysteriskt, men det var också MAGISKT!

Gabriel passade på att informera att all info om genrep och konsert finns att läsa på hemsidan.

Vi sjöng I denna natt. Tänk på att sjunga lätt. Det får inte bli tungt. I den här låten sjunger vi DOM och SKA och inget annat. Lite stämputs här och där och sedan utbrast Gabriel: – Det låter så otroligt bra!

Gabriel frågade plötsligt: – Är det väldigt varmt härinne idag? Vi svarade NEJ!. – Då har jag väl kommit i klimakteriet då, sa Gabriel. Underbare Gabriel. Kan med ALL säkerhet säga att så är INTE fallet.

Förra veckan började vi sjunga Ave Marlia. Den här veckan fortsatte vi… Med stämmor. Det går åt mycket luft. Det behöver tänkas på uttal. Vi övade på stämmor. Vi övade också på ett alldeles speciellt slut. Det var snyggt. Jockes fantastiska gitarrspel får INTE glömmas bort. Du spelar så att ståpälsen står som spön i backen Jocke!!! Hela låten blev helt enkelt MAGISK! Publiken kommer att kippa efter andan!

Gabriel berättade, att han nästa vecka kommer att signera och sälja sin bok och han passar även på att sälja sin julskiva.

Resten av repetitionen jobbade vi med Oh come all ye faithful. Det var verser och stämmor och refränger och det var ett litet, litet tillägg på slutet som gjorde att Gabriel jublade högt. Allra sist sjunger vi “Oh come all ye faithful i stämmor. Så galet bra!

Tack för en helt magisk körkväll!

Vi är så otroligt bra!

Ta tag i texter och toner. Ta hjälp av hemsidan.

Fixa konsertklädseln. Svart med cerise detaljer.

Framförallt – njut av veckan och var rädda om er!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 30 oktober

Så var vi igång igen efter lite höstlov. Nu är det minsann höst i Skåne. Hög, krispig luft och vacker höstsol.

Magnus, vår hustomte, tackade för gott samarbete angående att inte hänga jackor eller andra tillhörigheter på räcken som vid en eventuell utrymning skulle kunna ställa till det…

Gitte berättade om festen på lördag. När man visar upp sitt Payson-kvitto (papper, mobil, I-pad) får man sin biljett.

Gabriel ropades in och raskt startade han kvällens repetition med uppvärmningsdansen som nu ser RIKTIGT bra ut. Efter några andningsövningar ropades även Jocke in och med honom vid pianot började uppsjungningen. Vi sjöng My my my my, Alfabetsvisan, Tanka tänka tacka, Be by bee och Bella Signora.

Sedan var det dags för kvällens första låt: En sång till livet. Vi sjöng den rakt igenom och efter lite puts var Gabriel SÅ nöjd!

Gabriel passade på att uppmana oss att börja plugga texter… Veckorna går fort nu….

Nästa låt var Love´s in need of love. Vi övade lite extra på introt och refrängen. Vers 2 fick också lite extra kärlek och plötsligt utbrast Gabriel: – Så fantastiskt snyggt!

Oh come all ye faithful stod på tur. Först övade vi på vampen och sedan blev det stämrep både här och där. Gabriels tempo var galet högt och stundvis kändes det lite rörigt. Målet var att komma till målet och det gjorde vi. Puh!

Sedan sjöng vi Andante, andante. Den kan vi. – Ni är så bra! Ni är så duktiga, sa Gabriel.

Gabriel berättade att konsertklädseln är svart med cerise DETALJER.

Det var sedan dags för ännu en jullåt, ännu en önskelåt…. Ave Maria. Vi lyssnade först och sedan sjöng vi unisont på latin så det stod härliga till! Vänta bara när vi lägger till lite stämmor…

Vi jobbade även med This is me. En rejäl genomkörare. Stämputs och textfix. Lite att bita i, men den kommer att bli så pampig!

Tack för ännu en ljuvlig sångkväll!

Dags att öva texter och toner och dags att börja tänka på konsertklädseln.

Njut av veckan!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 16 oktober

Redan dags för repetition 6. Det var riktigt höstigt och regnigt denna onsdag mitt i oktober. Salen fylldes av regnvåta sångare. Det är dock inget som stoppar Happy Voices.

Denna kväll passade Gunilla Nöjdh på berätta om en alldeles speciell dansföreställning och rabatterade biljetter till körmedlemmarna.

Så kom Gabrel insmygande och han drog raskt igång uppvärmningsdansen. Lite andningsövningar på det. Jocke ropades in och vi började uppsjungningen. Vi värmde upp med Pop-o-pa-pa, Alfabetsvisan, It´s so low, Äpplen och bananer och Sjung legato.

Gabriel berättade att biljettsläppet till konserten 17/11 sker imorgon  torsdag 17/10 kl 10.00. Man går in på konsert här på Happy Voices hemsidan och hittar där all info om biljettköp.

Nästa vecka är det uppehåll. Vi ses om 2 veckor den 30/10.

Alla låter (nästan) är nu inspelade och kommer att läggas upp på hemsidan de närmaste dagarna.

Dags att sjunga!

Vi började med Stjärnorna. Först alla tillsammans och sedan lite stämrep. Vi sjöng del efter del. Vi övade på intro och refränger och verser. Det kommer att bli så bra!

Nästa låt var In all thy ways. Det var länge sedan sist, men en hel del satt kvar. Vi övade på alla olika delar i låten. Vi övade på stämmor. Tempot var stundtals helt galet, men vänta bara… Till sist var vi igenom låten och den slutar väldigt pampigt. Ett riktigt koralslut.

Vi sjöng I denna natt. Först rakt igenom för att kolla hur mycket som satt kvar sedan förra veckan. Vi övade lite extra på stämmorna. Gabriel utbrast plötsligt: – Det är så bra! Jag tror inte att ni förstår hur bra ni är. Jag är full av beundran. Minsann…

En ny låt presenterades också. Pentatonix version av Oh come all ye faithful. Så galet snyggt de sjunger! Sedan var det vår tur. Först versen. Sedan refrängen. Sedan vampen. Och så stämmor. Jockes gitarrspel var ljuvligt! Vi kommer naturligtvis att jobba vidare med den här låten nästa gång.

Vi sjöng även This is me. Vi började från början och väldigt mycket sitter redan. Vers 2 är dock lite av en utmaning och Gabriel sa: – Jag är imponerad över att ni kommer ihåg denna dårskap. Vi övade lite till och det är bara att hålla med. Vi minns VÄLDIGT mycket och det låter riktigt bra.

Gabriel viskade i mitt öra att han bestämt konsertklädseln. Det blir svart med cerise detaljer.

Tack för en härlig sångkväll!

Tänk på att vi har uppehåll nästa vecka.

Njut av veckan och hösten!

Må så gott!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 9 oktober

Ooops! Redan halvtid. Hur är det möjligt att en termin går så fort?

Denna onsdag var det bara att konstatera att hösten har kommit.

Inne i stora salen, mitt i det ljuvliga sorlet, smög sig Gabriel fram och tog plats på scenen. Hans första fråga var hur många som var och träffade Zlatan häromdagen… Det var ett gäng.

Det var tid för uppvärmningsdans. Eftersom ljudet strulade lite började vi utan musik. Jocke kom som en räddande ängel och fixade tekniken och sedan var vi igång. Det blev några andningsövningar också innan Jocke kom tillbaka och uppsjungningen startade. Vi sjöng Do ba ba ba do ba do. Alfabetsvisan. It´s so low for me. Bella signora. Sjung legato och Imse vimse spindel med stamp, klapp och stämmor.

Första låt denna kväll var Believe. Vi sjöng den rakt igenom och det lät så snyggt!

Sedan var det dags för Love´s in need of love today. Vers och refräng och sedan refräng i stämmor. Vi övade frasering och rytm. Stämvis och alla tillsammans. Så sjukt snyggt, utbrast Gabriel plötsligt. Tänk på att tona ner alla SSS. Vi övade extra på introt och vi lärde oss stämmor på introt. Galet snyggt! Det kom en önskan från körledaren att vi alla lyssnar på den här låten på Spotify.

Gabriel informerade om konserten. Den här gången har vi ingen gästartist. Det blir en konsert med enbart oss. En anledning till detta är att kunna sänka biljettpriserna. Vi kommer att vara i Malmö Live. Konserten är 17/11 kl 17.30. Biljetterna släpps 17/10.

Och så lite info om galan 2/11. Vi sjunger en överraskningslåt för de andra tillsammans med Andreas Lundstedt. Det blir Stay the night. Tisdagen den 15 oktober är sista dagen för biljettköp till galan.

Vi kommer INTE att använda We are voice-appen den här terminen. Alla stämmor kommer snart att finnas på hemsidan.

Nu bjuder vi in julen. Vi fick lyssna på Carolas I denna natt blir världen ny. Sedan sjöng vi den rakt igenom. Och så refrängövning. Med stämmor. Snyggt! – Lägg in smärta, sa Gabriel. Tänk Carola. Och då gjorde vid det såklart. – Det är så bra! Jag orkar inte, sa Gabriel då.
Nästa vecka ska det bringas klarhet i hur vi ska sjunga de/dom, ska/skall osv.

Vi sjöng även En sång till livet och det lät så fint.
Kvällen avslutades med att vi sjöng Andante, andante. Som vi sjunger! Så bra!

Tack alla underbara körsångare! Vilken kväll!

Njut av veckan!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 2 oktober

Onsdag igen! Sjungdag igen!

Denna onsdag bjöd på höst och iskallt regn. Brrrr…. men inomhus märktes inget av detta. Här stod körs