Historik Sthlm2018-08-26T21:34:06+00:00

Historik – termin för termin

Vårterminen 2018

År 2018 startade med en möjlighet att åka med på en äventyrlig kör-resa till Sydafrika.

Terminen startade sen upp i slutet på januari och gick i rasande fart ända fram till konserten i april. Fantastiska Niklas Strömstedt gästade vår konsert och hjälpte oss att skapa en väldigt rolig och grymt bra konsertkväll. En salig blandning av massa härliga låtar bjöds publiken på. Ojojoj vad det lät bra om kören! 🙂

Under sommaren åkte delar av kören med på en kör-resa till Mallorca.
Traditionen med en kör-sommar-weekend i Katrineholm fortsatte vi självklart med.

Höstterminen 2017

Underbara sångerskan Charlotte Perrelli gästade vår avslutningskonsert! Vilken fantastiskt rolig kväll! Kören lät bättre än nånsin! 🙂

Under höstens termin hann kören också med att medverka på den roliga ”We are Voice” konserten i Friends Arena med artister som Tommy Körberg & Malena Ernman m fl.
Vi fick också besök av härliga Anna Benson – författare till ”Blå kokboken” som säljes till stöd för forskningen om prostatacancer. Bl a Gabriel medverkar i boken med ett recept.

Kören sjöng även på en ”flashmob” på Oscarsteatern och för dem som ville/kunde vara med, så höll Gabriel & Jocke en ”Julkörweekend” i Sthlm.

Vårterminen 2017

Vårterminen startade upp i slutet av februari och gick sen i ett rasande tempo ända fram till konserten i maj! Vilken rolig termin vi hade! 🙂

Martin Rolinski från BWO kom på besök i början av terminen för att berätta om projektet ”We are Voice” som kören kommer att vara med på den 4 nov i år på Friends Arena. Det ska bli väldigt roligt!

Underbara sångerskan Sanna Nielsen gästade oss på vår konsert. Det blev en riktigt lyckad kväll! Kören lät fantastiskt bra! 🙂

Delar av kören valde att följa med på körresa till Spanien i maj och i slutet på maj månad fick kören åter igen äran att sjunga på invigningen av Elitloppet.

För dem som var sångsugna under sommaren anordnade Gabriel åter igen en sångweekend i Katrineholm.

Höstterminen 2016

Under hösten 2016 röstades körens nya namn fram. Det vinnande förslaget blev… Happy Voices!

Den här terminen fick vi besök av både Richard Herrey, som kom med ett erbjudande från sitt jobb Hard Rock Café, och Tobias Karlsson som bjöd oss på sin fantastiska föreläsning ”Livet – inte alltid en dans på rosor”.

Gabriel spelade in en julskiva under hösten och ville ha med kören på ett par låtar på skivan – jätteroligt!

Terminen avslutades med en utsåld, gryyymt bra, konsert där den magnifika Ola Salo gästade!
På konserten sjöng också Gabriel en av låtarna från sin julskiva tillsammans med kören – ett efterlängtat och uppskattat inslag av både kör och publik.
Vilken härlig avslutning på höstterminen det blev!!

Vårterminen 2016

Åh, vilken härlig konsertkväll vi fick i slutet på april! 🙂 Grymt bra låtar – kören lät fantastiskt!
Melodifestival-aktuella Robin Bengtsson var vår konsertgäst och han fick det att svänga ordentligt i kyrkan!
Repertoaren var som vanligt ganska blandad med både pop, soul & gospel – så härligt!

I mitten av terminen kom underbara sångerskan Linda Pritchard på överraskningsbesök och förgyllde ett av våra måndagsrep 🙂

Kören fick än en gång äran att sjunga vid invigningen av Elitloppet och höll också en egen liten konsert på Sergels torg under Eurovision-veckan i Stockholm – väldigt roligt!
För dem som ville sjunga mer, även under sommaruppehållet, så fanns det möjlighet att åka med på en sång- och danskryssning i Medelhavet eller att medverka på en körweekend i Katrineholm.

Höstterminen 2015

Under sommaren, innan höstterminen startade, så hanns det med både en körresa till Barcelona och en körweekend i Katrineholm – väldigt roligt!

Höstterminen drog sen igång, med ett högt tempo, i september månad. Gabriel hade många låtar han ville hinna med den här terminen och en del av dem var en riktig utmaning 🙂 Men det klarade kören av utan problem!

Samuel Ljungblahd – vilken fantastisk sångare och artist!!! Och vi hade den stora glädjen att ha med honom som gästartist på vår konsert den här terminen! Vilket drag det var – ”Joyful joyful”!! 🙂
Med på konserten var också pianisten Daniel Stenbaek som tillsammans med vår egen Jocke spelade så grymt bra & svängigt!
Gabriel ledde som vanligt kören på ett helt fantastiskt sätt och kören lät såååå otroligt bra! En underbar avslutning på hösten 2015!

Köråret 2015 avslutades sen med en mysig (trots det ”ruffiga” vädret!) Julweekend i Göteborg. Härligt!

Vårterminen 2015

Gabriel hade valt rätt så svåra låtar till kören den här terminen, men det klarade kören galant! Vilket också verkligen visade sig på den fantastiska konsertkvällen den 11 maj i Filadeflakyrkan.
Kören bjöd på en härlig konsert tillsammans med underbara gästartisten Sarah Dawn Finer. Det svängde grymt bra i kyrkan bl a annat under låten “Shake it off” och körens a capella låt “I’ve got a crown” och det fälldes nog också en och annan tår under dem vackra balladerna som t ex “Kärleksvisan”. Vilken kväll!!!

Under vintern/våren hann kören också med flera andra sånguppdrag; som att att sjunga i Globen vid invigningen av EM i konståkning, att medverka i tv4’s program Vardagspuls och så gjorde kören även en rolig flashmob en tidig morgon på Sergels Torg i Stockholm.
Sommaren bjuder också på fler köräventyr för dem som vill och kan; körresor till Barcelona, sång på Elitloppet på Solvalla och en sommarweekend i Katrineholm 🙂

Höstterminen 2014

Äntligen kom han! 🙂 Martin Stenmarck var gäst på vår konsert – och vilken succé det blev!! En grym konsert!
Kören lät bättre än nånsin! Fantastiskt! Kvällen till ära sjöng också en liten mini-kör bestående av medlemmar som varit med ändå sen starten för 10 år sedan en egen låt – underbart!

Höstens termin rullade på i ett rasande tempo med härliga och roliga låtar för kören!
Vi fick bl a besök av Anna Book, Lulu Carter och Anna Benson som kom med sin “Rosa Kokbok”. Många ville vara med och stödja Cancerfonden genom att köpa den fina kokboken.
Underbara Sarah Dawn Finer kom också på besök med sin nya julskiva och sjöng såå vackert för oss alla.

Vi hann också med att fira körens 10-årsjubileum med en stor och pampig galakväll i Annexet i Stockholm. En helt fantastisk och galen kväll, med medlemmar från både Stockholm, Malmö och Göteborg. Åååh vad roligt vi hade!

Vårterminen 2014

Gruppen Alcazar kom och besökte oss vid terminsstarten och hjälpte oss att kicka igång vårterminen ordentligt! Härlig start!

Gabriel hade valt ett par riktigt svåra, men väldigt roliga, låtar den här terminen! Kören repade på duktigt under hela våren och resultatet blev vääldigt bra!

På genrepet inför konserten tittade Tobbe Karlsson förbi och hjälpte till att värma upp oss inför den kommande konserten – tack Tobbe! 🙂

Fantastiska Sonja Aldén gästade vår konsert den här terminen! Ååh så bra det blev!!
Du kan sjunga gospel Kids kören värmde upp vår publik när dem agerade “förband” och inledde kvällen. Otroligt duktiga!
På konserten sjöng också killarna i kören en egen låt till publikens och tjejerna i körens jubel 🙂
En helt underbar konsertkväll!!

Höstterminen 2013

Det blev en händelserik start på terminen!
Redan första måndagsrepet fick vi fick besök av Tess från gruppen Alcazar! Tess hade hjälpt Gabriel att sätta sköna steg/koreografi till uppvärmningen den här terminen.
Andra måndagen var det dags för besök igen! Då kom Jakob Samuel från gruppen The Poodles förbi och sjöng så att taket nästan lyfte i kyrkan!
Kenny Solomons tittade in på det 3e repet – ni vet han från Bredbandsbolagets reklamfilmer – och vi gjorde en liten kupp tillsammans med Kenny… Vi får se längre fram om den lyckades…!

Under hela terminen repades det in en massa härliga låtar inför avslutningskonserten den 18 nov! En minikör på 18 personer lottades också fram, som skulle få sjunga en egen låt på konserten.

Gästartist den här gången var den charmige och väldigt duktige sångaren Andreas Weise! Det blev en toppenkonsert inför en stooor publik i Filadelfiakyrkan!

Vårterminen 2013

På vårterminens 2a rep fick vi besök av “guldpojken” Richard Herrey som visade och lärde oss alla den exakta koreografin till Diggiloo-Diggiley! Det tackar vi för!

Den här terminen hade Gabriel tagit fram rätt så svåra låtar till kören, men alla övade ordentligt och var supertaggade när det väl var dags för konsert den 20 maj!
Med oss på konserten hade vi fantastiska Andreas Johnson och kvällens överraskningsgäst den underbara Syler Logan Sharp! Vilken otroligt fin konsert det blev!
Åter igen skänktes en del av biljettintäkterna till SOS Barnbyar. Hela 298 845 kr har vi nu samlat in till dem i samband med våra konserter sen år 2008. Det är vi väldigt stolta och glada över!

I slutet på maj, kan man även det här året se och höra kören sjunga på invigningen av Elitloppet! Väldigt kul!

Höstterminen 2012

De tre första måndagarna på terminen fick vi besök – inte illa!

Sarah Dawn Finer kom förbi och berättade för oss om New York resan man kan göra tillsammans med henne och Gabriel över nyår. Tobbe Karlsson tittade förbi andra måndagen och visade oss lite härliga steg och berättade om kryssningen man kunde åka med på tillsammans med honom och Gabriel i oktober. Måndag nr tre kom fantastiska Sylver Logan Sharp på besök och sjöng med oss! Heeelt underbart!

Vi repade och repade sen inför avslutningskonserten i november – som blev en grym konsert! Så himla fin! Konserten gästades och förgylldes av underbara LaGaylia Frazier och Du kan sjunga gospel Kids! Vilken kväll det blev!

Vårterminen 2012

Redan på terminens 1a rep fick vi besök av de härliga tjejerna i Afrodite!
Vi sjöng svänging gospel tillsammans!

Under påskveckan åkte delar av kören på sång-resa med Gabriel och Jocke till mysiga Turkiet!
Väl hemma i Sverige igen satte alla igång att repa hårt inför den kommande konserten i slutet på maj.
Då gästades vi av den underbara skönsjungande Shirley Clamp!
Kanske att den här terminens avslutningskonsert var den bästa nånsin!! 🙂

Sommaren 2012 kan du åter igen se kören framträda på Elitloppet och den 9 juni sjunger kören på Stadionfesten!

Höstterminen 2011

Under hösten 2011 sjöng hela kören glatt på måndagarna i Filadelfiakyrkan!
Vi fick fint besök av Andreas Weise som förgyllde ett av våra måndagsrep och sjöng tillsammans med oss!

Kören hann också med ett par roliga events vid sidan om repetitionerna:
Vi sjöng på Swedish Steele Prize på Münchenbryggeriet och var med och sjöng på Stureplan i slutet på november då Stockholm lystes upp av ca 600 000 juleljus 🙂
Både Malmö-kören och Stockholms-kören överraskade med flashmob utanför Teliabutiken i samband med lanseringen av iPhone4S – väldigt roligt!

Terminen avslutades i november med en fantastisk konsert med vår härliga gästartist Andreas Lundstedt!
Fullsatt kyrka även den här gången!

Vårterminen 2011

Året 2011 började med att Gabriel & Jocke åkte ut på kryssning i Karibien – ett Training Camp med massor av sång, dans och annat skoj. Ett ganska stort gäng från kören hade anmält sig och följde med på den fantastiska resan!

Den underbara Gladys del Pilar besökte oss på terminens första rep och sjöng gospel så att golvet gungade!

Thomas Di Leva gästade sen vår avslutningskonsert i Filadelfiakyrkan. Det blev en underbar konsertkväll då kören, publiken, Kidsen och Thomas sjöng Miraklet tillsammans!

Under våren följde vi också självklart vår körledare Gabriels väg med “Team Gabriel” ända fram till silverplatsen i Körslaget på TV4!

Kören fick också åter igen äran att sjunga på invigningen av Elitloppet på Solvalla.

Höstterminen 2010

Den trettonde terminen av Du kan sjunga gospel startade den 20 sep 2010.
Ännu en fartfylld och rolig termin med härliga låtar och ca tusen sångare i kören!

Förutom att kören ses och sjunger tillsammans på måndagar i Filadelfiakyrkan, var de också och sjöng på Elitloppet och Stadshuset under hösten.

Den här terminen fick kören åter igen besök från USA och den fantastiska Calvin Bridges. En riktigt svängig gospel lärde han kören! Underbara soul- och gospelkören One Voice kom också på besök och sjöng både för och tillsammans med kören. Väldigt uppskattat!

Ingen mindra än Sveriges egen gospeldrottning Cyndee Peters var med och gästade på avslutningskonseren i november i en fullsatt kyrka. Det svängde rejält!!

Vårterminen 2010

Vårterminen 2010 startade den 22 februari och avslutades med en underbar konsert den 17 maj. Till konserten hade kören bjudit in den fantastiska sångerskan Sarah Dawn Finer. Det blev en oförglömlig kväll!

Under terminens gång fick vi också fint besök av nya duktiga stjärnskottet och charmtrollet Neo. Väldigt roligt! 🙂

Även den här terminen åkte Gabriel ner och höll sångkurs i fina Portugal. Ett stort gäng från kören anslöt till en jätterolig vecka med mycket sång!
Kören fick också uppdraget att sjunga på Elitloppet på Solvalla och inte minst för vår Kung och Drottning på Historiska Museet!

Höstterminen 2009

Vår allra första gäst från 2004, den underbara Charlotte Perrelli, besökte oss igen och förgyllde vår avslutningskonsert i Filadelfiakyrkan i november 2009. Jätteroligt! Fullsatt hus åter igen!! 🙂

Vi fick under terminens gång besök av den fantastiska och energifyllda sångerskan La Gaylia. Mycket inspirerande!

Hösten bjöd på en hel del annat också: medverkan i tv programmet “Ullared”, SångCamp i Nävekvarn, Allsångskryssning på Silja Galaxy, flashmob-inspelningar, julweekend, m.m.

Vårterminen 2009

Måndagen den 16 februari startade den tionde terminen av Du kan sjunga gospel.
Redan vid andra reptillfället fick vi storbesök av den fantastiske Thomas Di Leva! Underbart!

I slutet på mars åkte Gabriel och Jocke ner till ljuvliga Portugal och hade sångkurs! Ett ganska stort gäng ifrån Du kan sjunga gospel var där och sjöng för full hals hela veckan! ☺

För första gången gästades kören av en artist på sin avslutningskonsert i maj. Ingen mindre än Magnus Carlsson var med och förgyllde denna härliga kväll!

Höstterminen 2008

Ännu en utsåld konsertkväll i Filadelfiakyrkan fick avsluta den nionde terminen av “Du kan sjunga gospel”! Det här var nog den mest underbara konserten av dem alla! Kören och alla solister sjöng fantastiskt!

Enligt traditionen fick vi även den här terminen besök av två härliga artister – Ola Svensson & Sarah Dawn Finer. Då lyfte vi nästan taket i kyrkan! 🙂

Innan årets slut var kören också med och sjöng på en stor konsert i Globen tillsammans med artister som Peter Jöback, Anders Glenmark och Jill Johnson. Även detta var en helt underbar kväll!

Vårterminen 2008

Den åttonde terminen av “Du kan sjunga gospel” avslutades enligt tradition med en stor bejublad konsert i Filadelfiakyrkan! Det var en helt fantastisk kväll! Kören låter bättre än nånsin 🙂

Vårterminen 2008 fick vi besök av två av våra bästa manliga artister – Andreas Johnson och Niklas Strömstedt. Det blev väldigt roliga och härliga kvällar för oss alla i kören!

Arbetet med “Du kan sjunga gospel Weekends” fortsatte också i flera olika städer i Sverige. Det känns mycket inspirerande!

Sommaren 2008 kunde man se och höra hela stora kören i Dalhalla den 28 juni då Gabriel höll i en stor allsångskonsert med inbjudna gäster som One Voice, Sarah Dawn Finer och Sanna Nielsen.
Ett “Sångcamp” i Nävekvarn stod också på schemat för alla som ville vara med och sjunga!

Höstterminen 2007

Måndagen den 12 november avslutade vi höstterminen med ännu en bejublad och fullsatt konsert. Kvällen var helt fantastiskt!!

Redan på terminens första rep fick vi besök av en artist – Calvin Bridges.
En supercool och duktig sångare från USA.
Terminens andra gäst var nog en ganska oväntad gäst. Susan Lanefelt kom och inspirerade oss alla och pratade om hur vår kropp fungerar och hur bra man mår av att sjunga! 🙂

Denna höst spred sig också “Du kan sjunga gospel” till lite fler ställen genom “Du kan sjunga gospel Weekends” i ett par olika städer i Sverige. En “Julweekend” i Stockholm hanns också med. Den blev väldigt lyckad!

Innan årets slut medverkade också kören på den stora “Idol-finalen” i Globen och på “A Classic Christmas” konserterna på Hovet.

Vårterminen 2007

Ingen mindre än Jessie Dixon kom på besök på ett måndagsrep med “Du kan sjunga gospel kören” under vårterminen 2007. Det var en fantastisk kväll med en av gospelmusikens största stjärnor!

Denna termin fick också kören medverka i en stor tv produktion, “Förfest hos Gabriel”. De åtta allsångsprogrammen sändes under våren på lördagar på Svt 2. Det blev ett minne att bära med sig 🙂

Vi avslutade terminen i maj med två härliga konserter i Filadelfiakyrkan.
Drygt 3000 personer kom till kyrkan denna konsert kväll för att ryckas med och njuta av den härliga stämningen och musiken. Det var en väldigt trevlig kväll!!

Höstterminen 2006

Den 14 november 2006 höll “Du kan sjunga gospel” kören sin avslutningskonsert i Filadelfiakyrkan. Det var som vanligt en helt fantastisk konsert som var utsåld till sista platsen!! Och att Carola sen dök upp som överraskningsgäst gjorde ju kvällen ännu mer speciell och underbar 🙂 Barnen ifrån “Du kan sjunga gospel Kids” gästade också med två låtar. Det kändes väldigt roligt!

Sahlene och Gladys del Pilar var de härliga gästsångerskorna som besökte oss under denna 5:e terminen av “Du kan sjunga gospel”. Det är alltid väldigt inspirerande att höra våra gäster sjunga och också berätta lite om sin bakgrund och deras förhållande till musik och körsång.

Vårterminen 2006

Vårterminen 2006, den 4:e i raden, avslutades med en helt underbar konsertkväll i Filadelfiakyrkan måndagen den 8 maj.
Då fick publiken glädjen att både se och lyssna på den “stora “Du kan sjunga gospel” kören, men också på barnen från de nystartade kurserna “Du kan sjunga gospel Kids”. Det var en helt suverän konsert! Vilken glädje och energi!

På två av repetitionerna även denna termin fick vi besök till kursen.
Linda Bengtzing och Patrik Isaksson kom till oss och gav oss inspiration, skön sång och mycket skratt. Det var två besök som uppskattades mycket av alla körmedlemmar.

Höstterminen 2005

Under hösten 2005 besökte Blossom Tainton, Pernilla Wahlgren och Carola Häggkvist “Du kan sjunga gospel” kursen. Alla tre delade med sig av sin underbara glädje och energi. Det blev ett minne för livet!

Kören fick under höstterminen medverka i SVT’s program “Folktoppen” tillsammans med Jonas Gardell.
Dessutom sjöng hela kören i Blå Hallen i Stadshuset vid Kinneviks “Our Group Sales Award”.
I december bjöd Carola in kören att sjunga med henne i Globen på hennes konsert “Jul i Betlehem”.

Den 14 november höll “Du kan sjunga gospel” sin stora avslutningskonsert i en slutsåld Filadelfia kyrkan i Stockholm. Oj, vilket sväng!! Det var en magisk kväll!

Vårterminen 2005

På vårterminen 2005 fick vi också celebert besök – då av Jan Johansen och Shirley Clamp.
Dessa två artister är ju för de flesta förknippade med Melodifestivalen, men hos oss visade båda två att dom även gillar och uppskattar andra musikstilar som soul och gospel. Detta blev en fantastisk upplevelse för alla i kören!

Vårterminens avslutningskonserter blev två till antalet och hölls i Filadelfiakyrkan den 2 maj.
2800 personer besökte denna kväll Filadelfiakyrkan för att ryckas med i härlig gospelsång och musik! Det var en super rolig kväll!

Höstterminen 2004

Hösten 2004 startade Du kan sjunga gospel kören!
Denna första termin var två av våra största sångerskor och besökte kursen; Charlotte Perrelli och Carola Häggkvist. Med artisterna som solister fick kursdeltagarna pröva sina vingar.
Ett resultat av detta var att kören medverkade på Carolas julkonsert i Globen den 18 december.

Höstterminen 2004 avslutades med tre stycken fantastiska konserter. De 700 biljetterna till den första konserten tog nämligen slut på en kvart, så därför öppnade vi upp ytterligare två konserter. Hela kyrkan gungade när både kören och publiken var med och sjöng!