Måndagen den 23 april

Inte vilken kväll som helst..utan Konsertkväll!!!

En måndagskväll där våren nog hade kommit av sig lite, för himlen var grå och regnet duggade lite – men!!! vad gjorde väl det för nu var det äntligen dags för vår fantastiska konsert!! Glada, sångsugna och taggade körisar strömmade in i kyrkan och vi ställde upp på scen för soundcheck. Bästa bröderna Forss i sällskap med våra fantastiska musiker Mikael, Tobias & Viktor, kom upp på scen och denna kväll värmde vi upp våra stämband med att sjunga igenom Avicii:s ”Wake me up” som vi på denna konsert skulle sjunga för att hedra minnet av Tim ”Avicii” Bergling, som så tragiskt gick bort förra veckan. Under uppvärmningen fick vi också sällskap på scen av vår fantastiska gästartist Niklas Strömstedt och så sjöng vi igenom ”Oslagbara” tillsammans med honom.

Efter detta kom Anna Lundström, körens klippa och projektledare, upp på scen och gav oss lite sista info och även instruktioner om vilka olika salar vi skulle samlas i innan konserten, och till dessa gick sedan kören för att ladda upp lite extra innan konserten startade.

Så var det äntligen dags att till härlig musik från Jocke och bandet tåga in i kyrkan och med Gabriel på plats på scen drog vi direkt igång med ”Locked out of heaven” som fick hela kyrkan att gunga redan från start ;o))
Efter detta hälsade Gabriel alla hjärtligt välkomna till vår konsert och presenterade kvällens nästa låt som var den härliga gospeln ”Down by the riverside” som ju lät såå bra.
Direkt efter denna gick vi över i ”Can´t help falling in love” som lät så fint och jag tror nog att det var en hel del i publiken som blev berörda.
Med värmen stigande i kyrkan och publiken ;o)) var det så dags att välkomna upp på scen vår eminenta gästartist Niklas Strömstedt och vi drog direkt igång med ”Oslagbara” – och nog lät det helt oslagbart bra också ;o))
Därefter pratade Gabriel och Niklas en stund och introducerade sedan kvällens nästa låt ”Vart du än går” som blev så fin och som sedan följdes av att Niklas sjöng två låtar själv.
Stanna världen en stund” var nästa låt som vi sjöng tillsammans med Niklas och den blev både svängig och så bra. Gabriel tackade Niklas och välkomnade honom tillbaka senare för nu! var det dags för publiken att både få sjunga och röra på sig. Detta gjorde vi alla genom att sjunga ”Leva livet” och då också passa på att hylla underbara Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort tidigare i våras.
Efter detta drog vi ner tempot lite då det var dags för ”Greatest love of all” som lät så bra och denna följdes sedan av svängiga ”As I lay me down” som fick hela kyrkan att gunga.
Från detta härliga gung var det så dags för en av, vad jag nog tror var körens favorit denna termin, nämligen ”Circle of life” och hur! bra lät inte den!! Så magisk!!
Nu började vi närma oss slutet av denna underbara kväll och Gabriel tackade publiken så jättemycket och introducerade nu ”En stund på jorden” som direkt följdes av refrängerna på ”Wake me up” som var hela körens hyllning till Tim ”Avicii” Bergling som sorgligt nog gick bort i förra veckan. Detta blev en så speciell och fin stund med alla 1000 körsångare, Gabriel, Jocke och hela bandet och en publik som stod upp. Så mycket värme och kärlek i kyrkan och låten avslutades med att var och en i kören formade ett hjärta med sina händer.

Det var nu dags att avsluta denna fantastiska kväll med att välkomna Niklas tillbaka upp på scen och med publiken fortfarande på fötter ;o)) drog vi igång ”Om” som blev en perfekt avslutning på denna magiska konsert.

Vilken kväll!!! Så toppenhärlig och helt underbart!! Tusen tack till fantastiska Gabriel och Jocke som gör allt detta underbara möjligt. Ni ger oss så mycket glädje och värme och tar oss till nya fantastiska höjder hela tiden. Varmaste tack till Niklas Strömstedt för att du ville komma till oss och att vi fick sjunga tillsammans med dig! Största tack till bandet denna kväll som lyfte konserten och hela kvällen lite extra. Anna Lundström och Ulrica Carnell, ni fantastiska tjejer!! Tusen tack till er för allt ert jobb med att styra upp saker och ting på bästa sätt så att det blir så bra för oss alla, och ni gör det alltid med ett leende på läpparna. Och det allra största tacket går till alla körisar!! Det här gjorde vi bra, eller hur?! Tillsammans är vi oslagbara ;o))

Ha en toppenhärlig och skön vår & sommar nu, så hoppas jag att vi ses den 10 september då höstterminen drar igång igen.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 16 april – genrep

Nu börjar det närma sig konsert…men först skulle vi ju givetvis ha ett härligt genrep ;o))!!

Tänk att nästa måndag är det konsertdags!! Inte klokt vad tiden går fort när man har så roligt som vi har i denna kör ;o))
Med alla på plats på scen och balkongerna, så var det dags att dra igång genrepet. Men!! så fort vår fantastiska körledare var på plats på scen överraskade vi honom med att sjunga Ja må han leva, för imorgon tisdag fyller han ju år!! Hipp hipp hurraaa säger vi till dig Gabriel! Och vi skickar också ett stort tack till bästa Jocke som hjälpte oss med denna lilla ”kupp” ;o))

Så var det dags att dra igång genrepet och kvällen till ära hade vi dessutom tre musiker på plats på scen också.
Först ut var ”Locked out of heaven” och på denna låt fick vi nu lite koreografi som vi ska göra på Ooh delen endast.
Denna låt följdes av ”Down by the riverside” och bra att tänka på här är att när vi kommer till ”Sing, sing, sing” delen, så ska den vara lite svagare för att vi sedan ska kunna öka i volym på ”Shout, shout, shout”.
Nästa låt var ”Can´t help falling in love” och denna låt kommer vi att börja på direkt efter ”Down by the riverside” utan någon paus mellan. Så tänk på att ta ett djupt andetag och kom ner lite i varv innan vi börjar sjunga den… ;o)) och glöm inte att sjunga den från hjärtat. Nytt för kvällen var också att vi binder ihop sången in i refräng 2 så det går i ett svep. – Underbart!! – Ni är så bra!! utbrast en mycket nöjd Gabriel! ;o))

Därefter tog vi oss an Niklas Strömstedts låtar och först ut var ”Oslagbara” där vi ju inleder låten med ordet Oslagbara två gånger unisont. – Magiskt sa en såå nöjd Gabriel.
Vart du än går” var nästa låt och efter denna låt berättade Gabriel också att han under konserten tänkte berätta för publiken om våra olika stämmor vi har i kören. Vid detta tillfälle kommer han att ge varje stämma en ton som vi kommer att hålla ut, så att publiken ska få höra hur fint det låter. Toppenbra och kul initiativ tycker jag! ;o))

Sen var det dags för ”Stanna världen en stund” och här är det inga konstigheter alls, sa Gabriel med glimten i ögat och la till en liten dubbelklapp i refrängen vid ”Då hör jag fåglar…” ;o))
Greatest love of all” var nästa låt och tänk gärna på att i andra versen är det en lite annorlunda slinga och glöm inte att sjunga från hjärtat med mycket känsla. – Det låter så bra sa en mycket glad Gabriel.
Så var det dags att dra upp tempot lite med ”As I lay me down” som svängde så bra!
Efter detta var det dags för ”Circle of life” som lät såå bra – eller som Gabriel sa – Det låter grymt bra!!!! – Men ni får inte se så rädda ut.
– Sjung bara. – Ut med det för jag vet att ni kan, fortsatte han.
Om” var nästa låt som vi filade på en del.

Efter detta fick vi alla en liten paus i sjungandet då körens fantastiska projektledare Anna Lundström kom upp på scen och gav oss alla lite matnyttig info:

* Som vi ju alla vet, hoppades Anna ;o)) har vi konsert nu på måndag den 23 april! Klädsel är vitt med silver och guld detaljer. Samling och insläpp är kl. 17.15 på höger sida om kyrkan sett framifrån kyrkan och vi ska vara uppställda och klara på scen kl. 17.30 för soundcheck.
Då kommer också Anna bl a att gå igenom vilka olika salar i kyrkan vi kommer att vara i innan konserten osv.
Mer info om konserten finns på hemsidan.

* I dagsläget finns det ca 300 bilj. kvar till konserten så ut och ”ragga” publik allihop för vi vill ju ha en fullsatt kyrka på konserten. Eller hur?! 🙂

* Fr.o.m. imorgon, tisdag den 17 april, går det att anmäla sig till höstens termin via hemsidan. Passa också på att köpa ditt medlemskort senast den 31 maj, för då får man köpa det för vårens pris.
Tack Anna för toppenbra info!

Vi avslutade sen denna toppenhärliga kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden”.
Vilken kväll!! Det kommer att bli en kanonbra konsert, eller hur? Och som Gabriel sa – Glöm inte att ha kul!! – Det gör ingenting om det blir lite fel – även om det är bra om det blir rätt också tillade han med ett leende 🙂
– Det här kommer bli en toppenbra konsert för ni är grymma avslutade han med – och det håller jag med om!

Ha en underbar vårvecka och njut av solen och värmen, men glöm inte att plugga sångtexter (vi ska ju kunna dem utantill på konserten) och öva på stämmorna också, så ger vi allt på konserten och är helt Oslagbara ;o)) Eller hur?!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 9 april

Äntligen!! var det dags igen för en fullspäckad och toppenhärlig körkväll – Tjohoo!!

Varmt välkomna tillbaka efter påskuppehållet alla körisar! Hoppas ni har haft en skön påsk. Denna härliga körkväll inleddes med att en solbränd och strålande Gabriel kom upp på scen och drog igång med vår roliga uppvärmningsdans. Med bästa Jocke på plats vid pianot, var det dags för rösten att värmas upp också. Denna kväll gjorde vi det genom att sjunga ”Leva livet” för att hedra och minnas den fantastiska Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort förra veckan. Gabriel påminde oss alla om:
– Glöm inte att leva livet fullt ut, varje dag.
En fin inledning på en så fin kväll.

– Vi börjar närma oss både genrep och konsert, så ikväll har vi mycket att göra då jag så gärna vill att vi ska hinna sjunga igenom alla låtarna vi ska ha med på konserten, sa Gabriel. Sagt och gjort, vi drog direkt igång med ”Locked out of heaven”. Hur mycket kom vi ihåg tro…? En hel del visade det sig för det lät ju hur bra som helst redan på första försöket. -Yes!! Såå bra sa en mycket nöjd och glad körledare.

Nästa låt var ”Down by the riverside” som också gick som en dans. – Åååå vad ni är bra!! – Fantastiskt!! – Den sitter ju, utbrast en överlycklig Gabriel.
”Greatest love of all” stod nu på tur och vad ska vi tänka på i denna låt? Jo, i vers 2 är det den alternativa melodislingan vi sjunger – vilket vi övade på och även slutet på låten. Tänk på att hålla upp tonerna så dem blir ljusa och positiva, och tänk på vad ni sjunger – att det kommer från hjärtat med mycket känsla.

Så var det dag för de låtar vi ska sjunga med Niklas Strömstedt och först ut var ”Oslagbara”. Nytt för ikväll i denna låt var att vi ska sjunga ordet oslagbara unisont två gånger i början av låten. Vi övade på detta och resten av låten och det lät så bra!! ”Vart du än går” var nästa låt där vi gick igenom de olika delarna och viktigt är att även här, hålla upp tonerna i låten och hålla den lätt.

Sen gick vi vidare med ”Stanna världen en stund” där vi repeterade varje del i låten för att sedan sjunga igenom hela låten. – Det här kan ju bli bra, eller hur? sa Gabriel med glimten i ögat. ”Om” var sista låten ut bland Niklas Strömstedt låtarna och viktigt här är att komma ihåg att melodistämman sjunger lägst och tenorerna strax ovanför dem och högst upp ligger som vanligt sopranerna. Vi övade på allt detta när vi sjöng igenom låten.

Efter detta gjorde körens fantastiska projektledare Anna Lundström entré på scen och gav oss lite info:

* Nu på måndag är det dags för genrep och vi börjar som vanligt kl. 18.30, men kan komma att hålla på lite längre – till ca kl. 20.30. Detta är terminens 10:e rep, så ta med er era medlemskort som vanligt.
Vi kommer då att ställa upp på scenen och i trappan som byggs upp på scenen. En skiss över hur stämmorna ska stå uppdelade kommer att ligga på storbildsskärmen när alla kommer in i salen på måndag.

* Måndagen den 23 april är det ju sedan dags för vår fantastiska konsert och f n finns det ca 450 biljetter kvar till försäljning, så sprid gärna budskapet bland vänner, bekanta m fl. För det är ju faktiskt vi själva i kören som är allra bäst på att sprida glädjen vi känner och informationen om konserten, eller hur?
Inför både genrep och konsert är det bra att tänka på att ta på sig sköna skor, ha med sig en vattenflaska och ingen parfym.
Mer info om både genrep och konserten finns på hemsidan.

* För er som redan nu vill köpa medlemskort inför höstterminen går detta att göra hos Anna & Ullis i kassan på måndag. Då får man köpa dessa kort till samma pris som vi haft nu under den här terminen. Så passa på nu, för man vet ju aldrig vad som händer med priserna framöver… :o))

* Anna är ju själv sångerska i den fantastiska soul- och gospelkören ”One Voice” och nu på söndag den 15 april kl. 19.00 har de en konsert i Klara kyrka. Gästartist på denna konsert är Blossom Tainton och konferencier är skådespelerskan Kajsa Ernst. Detta är en stödkonsert för IMT –  Insamlingsstiftelsen Mot Trafficking. Biljetter kan man köpa via One Voice Facebook-sida eller på plats i Klara kyrka innan konserten på söndag.

Fullmatade med toppenbra info, var det så dags att sjunga igen och ”Can´t help falling in love” stod nu på tur. Bra att komma ihåg är att denna låt ska komma direkt från hjärtat och med en liten mjukare start på låten. Allt detta övade vi på när vi sjöng igenom låten. – Det är så vackert! – Kanske det bästa ni har gjort, sa en mycket nöjd Gabriel.
Därefter var det dags att höja tempot lite då vi sjöng igenom ”As I lay me down” som satt som en smäck!! ;o)) Glöm bara inte att hålla låten snärtig och lätt. – Jättebra jobbat kära kör, sa en sprudlande glad Gabriel. – Ni är så duktiga och det låter så bra. – Ni måste ha övat i påsk, fortsatte han. – Gud vilket bra rep. – Jag är så lycklig. – Tack snälla ni!
Nu var det dags för en av körens favoriter, vill jag påstå :o)) ”Circle of life” och den lät såå braaa!! – Jag tror inte ni förstår hur bra detta är, sa Gabriel. – Jag kunde aldrig drömma om att detta skulle bli så bra. – Och det är så härligt att se er alla när ni sjunger för det bara lyser i era ögon.
– Vilken glädje. Tack snälla ni, fortsatte han.

Vi avslutade denna underbara kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden” och innan vi började sjunga nämnde Gabriel att vi ska avsluta alla Aah-delar med ordet jorden.

Vilken kväll!! Och vilken!! konsert detta kommer att bli. Sååå härligt!! Lyssna på stämmorna och plugga texter (för dem ska vi ju kunna utantill på konserten), så ses vi på genreps-måndag och då ”toppar” vi lite extra – eller hur?! ;-))

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 19 mars

En fullmatad kväll med mängder av sång, glädje och underbar energi!!

– Hej och hjärtligt välkomna allihop sa en strålande glad Gabriel när han kom upp på scen. – Ikväll har vi mycket att göra då jag så gärna vill hinna gå igenom så många låtar som möjligt innan påsk-uppehållet som kommer nu de närmsta två veckorna. – Så låt oss dra igång på en gång med vår härliga uppvärmningsdans, fortsatte han, vilket vi alla gjorde med största glädje. Efter detta var det röstens tur att värmas upp och då behövde vi ju självklart bästa Jocke också, som då gjorde entré på scen.

Kvällens första låt var ”As I lay me down” där vi började med att sjunga igenom den för att se hur mycket vi kom ihåg. Det var en hel del visade det sig, för det lät riktigt bra. Viktigt att komma ihåg är att hålla låten lätt och snärtig. Vi finslipade på detaljer och sjöng igenom låten från början till slut, och det lät såå bra. – Så snyggt!! – Det där gick ju jättebra, sa en mycket glad Gabriel.

Vi gick vidare med att, som Gabriel uttryckte det, gnugga in oss i Niklas Strömstedts låtskatt, och först ut ikväll var ”Oslagbara”. Han nämnde också att alla låtarna vi kommer att sjunga på konserten nu finns inspelade och utlagda på hemsidan. Den enda som saknas är den nya låten som vi kommer att sjunga ikväll. Den kommer att läggas ut under veckan. Tanken är att vi nu kan öva på alla låtarna under påsk-uppehållet. Men nu åter till ”Oslagbara” där vi sjöng igenom låten och repeterade de fina stämmorna. Vi gick också igenom sticket och sjöng sedan igenom allting och det lät såå bra.

Mera Niklas Strömstedt låtar skulle vi givetvis öva på, så nästa låt var ”Vart du än går” och nu hände det! Det är nu som Gabriel säger att det vi lärde oss förra veckan har han nu ändrat på… ;o)) så nya bud är det som gäller… ;o)) Han hade funderat en del och testat sig fram och har nu bestämt sig för att vi borde tänka om, som han sa. Melodistämman sjunger som den alltid har gjort, men sopran och tenor fick nya stämmor och allt detta övade vi på en del. Viktigt är att hålla låten lätt.
”Om” var nästa låt och här hade Gabriel inte ändrat någonting! ;o)). Vi sjöng igenom låten och repeterade stämmorna och filade på dessa delar och jösses vad bra det lät!

Så till kvällens nya låt, ”Stanna världen en stund” – också den en Niklas Strömstedt låt. Vi började med att se och lyssna på den via ett Youtube klipp, för att sedan fortsätta med att sjunga igenom den. Finfina stämmor fick vi också. – Det låter riktigt bra, sa Gabriel, men öva nu gärna på denna, precis som de andra låtarna i påsk, så jobbar vi vidare på dem efter påsk-uppehållet, la han också till.

”Greatest love of all” var nästa låt för kvällen där vi sjöng igenom den och finslipade på stämmor och lite andra detaljer. – Ni är så tappra. – Det är så bra, sa en mycket nöjd Gabriel.

Efter detta var det dags för ”Down by the riverside” som vi sjöng igenom – och den satt ju väldigt bra. Tänk bara på att hålla låten lätt och glad. – Jätte, jättebra! – Det låter fantastiskt sa en väldigt glad körledare. – Ni är såå grymma! – Ni är fantastiska!! – Det här kommer att bli en så bra konsert, fortsatte han med, och det kan vi nog alla hålla med om – eller hur?!

Vi avslutade denna toppenhärliga kväll med att sjunga igenom ”Circle of life” och det lät helt fantastiskt!

Vilken kul och härlig kväll!! Eller hur? Nu är det som nämnt tidigare påsk-uppehåll i två veckor, så nästa gång vi ses är på måndagen den 9 april. Ha en riktigt fin och Glad Påsk och glöm inte att öva, öva, öva på både stämmor och sångtexter (mellan all god påskmat och godis ;o)), då vi ju ska kunna låtarna utantill på konserten.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 12 mars

En härlig körmåndag med Happy Voices som vänder vilken grå måndag som helst… vädermässigt… till en kväll i sprakande färger, fantastisk energi och glädje!!

Välkomna alla körisar till ännu en toppenkul och härlig körkväll! En kväll som inleddes som vi brukar, nämligen med uppvärmning för både kropp och röst och självklart under fantastisk ledning av de strålande bröderna Forss.

Så var det då dags att ta oss an kvällens första låt som var ”Locked out of heaven” och kom vi ihåg något sedan sist tro? Jamen visst gjorde vi det, för det lät såå bra när vi sjöng igenom den. Vi finslipade på bl a stämmorna, att orden ”miracles” och ”spirituals” ska komma snabbare än man tror och att hålla låten svängig som är så viktigt, och resultatet lät inte vänta på sig för det lät såå bra. -Perfekt!! -Precis så ska det vara, sa en mycket glad och nöjd Gabriel.

Vi gick vidare med ”Down by the riverside” där vi sjöng igenom låten, repeterade stämmor och finslipade på detaljerna i låten – som t ex att hålla upp tonerna så att låten inte blir för tung. Allt detta övade vi på när vi sjöng igenom hela låten a capella och jisses vad bra det lät! Tjoho!!

”Can´t help falling in love” var nästa låt denna kväll och även här började vi med att sjunga igenom den för att se hur mycket vi kom ihåg. – Mycket är bra sa Gabriel, men vi övade vidare på stämmorna, på att hålla upp tonerna och låten så den inte blir tung. – Så himla bra, sa en mycket nöjd körledare. Nu petar vi i detaljer i låten och vi kommer fortsätta med detta nästa gång också. Sedan har vi påsk-uppehåll och då får ni peta vidare själva, fortsatte han med glimten i ögat. – Och efter påsk har vi sedan två gånger kvar då vi får nöta, nöta och nöta – men det kommer att bli såå bra det här, avslutade han.

Han berättade nu också att stämmorna till de låtar vi hittills har sjungit under terminen, förutom Niklas Strömstedt låtarna, finns nu inspelade och ligger ute på hemsida. Niklas Strömstedt låtarna kommer senare under veckan.

Han berättade också att det f n finns ungefär 700 biljetter kvar till konserten så ut och ”ragga” publik nu ;o)) för vi vill ju ha en fullsatt kyrka på konserten. Eller hur?! 🙂

Vilken låt skulle vi nu fortsätta kvällen med tro? Jo, ”Om” 🙂 Men innan vi började sjunga, så förklarade Gabriel att denna låt inte är helt enkel då Niklas Strömstedt har sänkt tonarten på låten. Normalt i vår kör så ligger ju melodistämman tonmässigt i mitten på låtarna, tenorerna lite under och sopranerna lite över. Men i det här fallet, med Niklas låtar, är det svårt att hålla den strukturen. Så Gabriel vill nu laborera lite med just tonlägena i de låtar vi ska sjunga med Niklas Strömstedt. I låten ”Om” har han nu tänkt om lite grann sedan vi senast sjöng den. När det gäller refrängen fortsätter melodin att sjunga som de har gjort tidigare medans tenorerna, som han utryckte det, ska få briljera lite i denna låt… :o)) då dem ska sjunga ljusare än melodistämman – den stämman som sopranerna fick förra veckan. Och sopranerna ska nu sjunga ännu högre än förra veckan 🙂 Vi fick också stämmor på vers två samt Na Na Na- delen. Allt detta övade vi på en hel del och det lät såå bra!

När vi nu var inne på just Niklas Strömstedts låtar fortsatte vi med ”Vart du än går” som vi denna kväll bara började på lite smått, och fina stämmor fick vi på än gång. Vi ska givetvis öva mer på denna låt nästa gång.

Denna toppenhärliga kväll avslutade vi med att sjunga ”En stund på jorden” och jisses vad bra det lät!!
Håll med om att det kommer att bli en grymt bra konsert – eller hur?! 🙂

Ha en fortsatt fin vecka och nu håller vi alla tummar och tår för att vintern försvinner snabbt och att våren kommer med sol och värme. Veckans tips!! Öva gärna på stämmorna och börja också plugga på låttexterna – för dem ska vi ju kunna utantill på konserten 🙂

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 5 mars

En kväll på savannen i sällskap av Lejonkungen… och känslan av att vara Oslagbara… ;o))

Äntligen dags för en toppenhärlig kväll med bästa Happy Voices kören igen! För att komma igång ordentligt, så drog de fantastiska bröderna Forss igång uppvärmningen för både kropp och röst. Så kul!!

Så var det dags för kvällens första låt som var ”Circle of life”. Vi började med att repetera stämmorna i inledningsfrasen ” Ingonyama nengw enamabala”, för att sedan fortsätta med att sjunga igenom hela låten med Oooh-del m.m. Vi filade lite extra på vissa delar för att allt skulle ”sitta” på bästa sätt. Gabriel ville också experimentera lite i denna låt genom att i Oooh-delen i andra versen ska vi börja med att sjunga Oooh, men sedan gå över på Ååååh. Vi testade detta och vilken skillnad det blev. Det lät helt fantastiskt! – Varför har vi väntat i 14 år på att sjunga denna låt, sa en mycket glad och lycklig Gabriel. – Det är såå bra det här. – Jag bara ryser. – Det är magiskt, fortsatte han och detta kan vi nog alla hålla med om – eller hur?! Bra att tänka på i denna låt, är att hålla upp tonerna så att låten inte blir för tung, utan lätt – som en bris på savannen ;o))

Vi gick sedan vidare med att sjunga ”As I lay me down” där vi repeterade stämmor och övade på att få till rätt rytm och fraseringar, som är så viktigt i denna låt. Vi gick också igenom sticket. – Bra jobbat kören. – Ni är grymma!! – Snyggt jobbat allihop!! sa en sprudlande glad körledare.

”Greatest love of all” var nästa låt för kvällen och vi började med att sjunga igenom låten och repeterade de fina stämmorna. – Men oj vad ni har övat hemma. – Det låter ju fantastiskt! sa Gabriel. Vi filade dock vidare på alla stämmor och gick även igenom slutet av låten och det lät såå bra.

Kvällens nya låt var ”Oslagbara” som vi givetvis kommer att sjunga tillsammans med Niklas Strömstedt. Vi fick först se ett youtubeklipp för att sedan sjunga igenom den del i låten som vi kommer att vara med på. Fina stämmor fick vi också och allt detta övade vi på en hel del.

– Tack underbara ni för ikväll. Ni är fantastiska och jag älskar er, sa en så glad och sprudlande Gabriel. – Det är så kul att se hur det växer fram vecka efter vecka och när jag slänger ut stämmor m.m. och det kanske känns svårt, så kommer jag hit några veckor senare och då bara sitter allt!! – Ni är så bra, så bra, sååå bra och jag blir såå glad!!!

Med de så varma och fina orden avslutade vi denna härliga kväll precis som vi började den, nämligen med att sjunga ”Circle of life” igen och det lät så fantastiskt bra! Det riktigt kändes som om vi stod där på Afrikas savann och självaste Lejonkungen med sällskap var vår publik…! ;o))

Oj!! vilken toppenhärlig kväll!! Håll kvar i den fina känslan från ikväll hela veckan lång, så ses vi på måndag igen.
Gabriel håller nu på att spela in stämmor för fullt och dem kommer att läggas upp på hemsidan framöver, så gå gärna in och lyssna på dem. Det tänker jag göra! ;o))

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 26 februari

Snöyra och kyla ute…värme, glädje och härlig energi inne!!

Hur inleder man denna klart kalla och snöiga måndagskväll på bästa sätt? Jamen självklart!! med en toppenhärlig körkväll med bästa Happy Voices. Med den bitande februarikylan i kroppen, så tog vi nog i lite extra i uppvärmningen för kropp och röst för att få upp värmen – och håll med om att uppvärmningsdansen börjar sitta riktigt bra nu, eller hur?! Toppenkul är den i alla fall ;o)) Och allt detta är ju tack vara de fantastiska bröderna Forss, som varje körmåndag alltid leder oss med så mycket värme, glädje och energi. Underbart!!!

Vilken låt skulle bli denna kvälls första låt tro? Jo, det blev ”Locked out of heaven” där vi började med att sjunga igenom hela låten för att sedan öva på alla fina stämmor, rätt fraseringar och tempot. – Bra jobbat allihop, sa en mycket nöjd Gabriel. – Denna låts stämmor finns nu också inspelad och utlagd på hemsidan, fortsatte han.

Så var det dags för ”den gamla godingen” som Gabriel uttryckte det, nämligen ”Down by the riverside” som vi började på så smått för två veckor sedan och som vi ska sjunga a capella. Nu var ju frågan – kom vi ihåg något tro…? En hel del visade det sig när vi nu började med att sjunga igenom låten. Viktigt att komma ihåg är ”Down” orden som kommer i slutet av vissa rader i första versen – att verkligen markera dem i sången. Vi övade vidare på hela låten och de fina stämmorna, där vi också fick lite nya toner att hålla reda på ;o)) för att sedan sjunga igenom hela låten. – Det här kommer att bli hur bra som helst, sa en sprudlande glad körledare. Och med de varma orden lät vi nu alla tonerna få sjunka in lite då det var dag för körens fantastiska projektledare, Anna Lundström, att ge oss lite information:

* En liten påminnelse om att inte glömma att registrera sig på körens hemsida, då all viktigt info gällande kören finns där. Kören har också en Facebook sida som ni gärna får gå in och gilla och ta del av.

* Tänk gärna på att inte ha parfym på er på körrepen då det finns allergiker i kören.

* Texter till de låtar vi hittills har sjungit under terminen finns längst fram i kyrkan, uppe på läktaren, samt även på hemsidan för egen utskrift.
Ny text för dagen står alltid på notställ på vägen in i kyrkan.

* Den 16 april har vi genrep inför vår konsert som är den 23 april där vår gästartist är Niklas Strömstedt. Biljetterna till konserten är släppta och det finns i skrivandets stund ca 900 biljetter kvar, så bjud nu in alla ni känner till konserten, för vi vill ju ha en fullsatt kyrka – eller hur? Vill man får man gärna printa ut den flyer som finns på hemsidan och tapetsera hela stan med den ;o))

Klädsel på konserten kommer att vara: vitt med silver och guld – blandat hur man vill. Mer info om både genrep & konsert finns på hemsidan under rubriken: Genrep & konsertinfo.
Tack snälla Anna för all bra info!

Nu var det dags för kvällens nästa låt som var ”Can´t help falling in love” som vi ska göra i en balladversion. Även här började vi med att sjunga igenom låten, och bra att tänka på är att hålla upp tonerna så att låten inte blir för tung utan lätt och luftig. Vi gick även igenom alla fina stämmor där vi, på vissa ställen, fick lite nya toner. Allt detta övade vi på flera gånger och det lät så fint. – Det här blir konsertens gråtlåt, så jag blir inte nöjd förrän alla i publiken gråter när vi sjunger den, sa Gabriel med en glimt i ögat ;o)) Stämmorna på denna låt kommer Gabriel att spela in under veckan och sedan lägga upp på hemsidan.

På vår kommande härliga konsert så är ju Niklas Strömstedt gästartist och då ska vi givetvis sjunga några låtar tillsammans med honom. Så nu var det dags för oss alla att ”sätta tänderna i” den första låten vi ska göra med honom, vilket var ”Om”. Vi började med att se ett kort youtube klipp för att sedan fortsätta med att sjunga igenom låten. Fina stämmor fick vi också och allt detta övade vi på och det lät sååå bra.

Vi avslutade denna kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden” och innan vi drog igång den berättade Gabriel att han så gärna ville göra en liten repris från förra terminen – nämligen att göra en liten livesändning på Instagram från kvällens rep och då med just låten ”En stund på jorden”. Vi övade lite extra så att den skulle sitta riktigt bra, och med alla tonerna på plats körde så Gabriel igång livesändningen och det blev ju så bra!! Härligt jobbat alla körisar och vilken rolig avslutning på ännu en så fantastisk körkväll!

Ha en fortsatt fin vintervecka och klä på er ordentligt så att ni behåller den härliga värmen från ikväll hela veckan lång, så ses vi på måndag igen!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 19 februari

Sång, glädje och värme – en måndagskväll när den är som bäst ;o))

Ny vecka som inleddes på absolut bästa sätt. Nämligen kördags…tjoho!! Under ledning av de fantastiska bröderna Forss värmde vi upp både kropp och röst med en mängd roliga och bra övningar.

Så var det dags att ta oss an kvällens första låt, ”Greatest love of all”, som vi började på för två veckor sedan. Vi började repetera den ”Ooh-stämma” som är i mitten av låten. Efter att vi hade sjungit igenom den, så berättade Gabriel att han hade funderat mycket på vad man skulle kunna göra med denna ”Ooh-del” och då hade bästa Jocke kommit med den lysande idén att vi kunde ju sjunga denna del på text. D.v.s vi sjunger själva tonerna från ”Oh-delen” till texten i början av vers 2, för att sedan fortsätta med resten av versen som den är i originalversion. Allt i de toppenfina stämmorna som vi nu också fick både i versen och i refrängen. Vi övade på allt detta en hel del och resultatet lät inte vänta på sig, för en mycket nöjd körledare utbrast genast: – Åååh det här kommer bli såå bra!! – Och vi har ju två månader på oss att öva in detta, la han till med ett leende.

Med alla härliga tonerna på plats var det så dags för lite info från Gabriel.

* Biljetterna till konserten den 23 april är nu släppta och det säljs på riktigt bra, så har ni vänner, bekanta, familj m.m. som vill komma på konserten – be dem boka sina biljetter så fort som möjligt, så att dem inte missar vår toppenhärliga konsert.

* Många har frågat om den traditionella sommar-körweekend i Katrineholm, som Gabriel brukar anordna varje år, och denna sommar kommer den gå av stapeln helgen den 20 – 22 juli. Mer info om detta kommer inom kort på hemsidan.

* Det har gått rykten om att Filadelfiakyrkan skulle renoveras till hösten, vilket också var tanken ett tag, men nu kunde Gabriel bekräfta att denna renovering inte kommer att ske än så vi kommer fortfarande att kunna vara kvar i denna kyrka. Tjoho!!! 🙂

* Gabriel har spelat in stämmorna till tre av låtarna vi hittills har sjungit denna termin och dem kommer snart att läggas upp på hemsidan.

Fullmatad med bra info var det så dags för kvällens andra låt som var ”Circle of life” där vi började med att repetera stämmorna i inledningsfrasen…tungvrickaren…;o)) ” Ingonyama nengw enamabala”, för att sedan fortsätta med att sjunga igenom hela låten. Nytt för kvällen i denna låt var att vi i vers nr 2 inte kommer att sjunga texten, utan istället ooh eller aah i den första delen av versen, samt att vi fick stämmor på slutdelen av versen. Allt detta övade vi på en del och ”satte” det så bra.
– That´s my choir! sa en sprudlande glad Gabriel. – Åååh vad jag är lycklig!! – Det här kommer att bli ett vinnande nummer på konserten fortsatte han…;o))..och det tror jag nog att vi alla kan hålla med om -eller hur?! 🙂

Denna fantastiska kväll skulle vi givetvis få ta oss an en ny låt också och det var Elvis Presley’s ”Can´t help falling in love” men som vi kommer att göra på ett litet annorlunda sätt. Och på vilket sätt Gabriel hade i tankarna fick vi se och höra via ett youtube-klipp med den fantastiska

a capella gruppen Pentatonix. En lugn och så fin version.

Vi började med att sjunga igenom låten och ganska snart fick vi även härliga stämmor, och allt detta övade vi på. Givetvis ska vi öva vidare på denna låt i nästa vecka, men redan nu lät det så fint. – Nä, nu tycker jag att vi avslutar denna kväll med en fartfylld låt, sa Gabriel. Sagt och gjort –  med som alltid, fantastiska toner och komp från Jocke sjöng vi igenom ”As I lay me down” och jisses vad det svängde bra!! Ett bättre slut på denna toppenroliga kväll kunde vi knappast ha fått eller hur?!

Ha en fortsatt härlig vintervecka, så ses vi på måndag igen för mängder med sång, glädje och underbar energi!!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 12 februari

En kväll med högt tempo, mängder av glädje och underbar energi!!
M a o en måndag när den är som bäst!! 🙂

Äntligen måndag igen och dags för en kväll med massor av sång och glädje! Vi inledde kvällen med att få upp värmen i både kropp och röst genom en mängd härliga och roliga övningar. Allt givetvis under ledning av bästa bröderna Forss.

Med ångan uppe gick vi vidare till kvällens första låt som var ”Locked out of heaven”, där vi redan från start fick lite nya stämmor på inledningsfraserna Oh yeah yeah…och jag säger bara Oh yeah!!..för det lät ju såå bra ;o)) Vi fick också lite stämmor på frasen ”Open up your gates cause I can´t wait to see the light” och ”Spend the rest of my days here”. Med alla stämmor på plats, sjöng vi sedan igenom hela låten flera gånger och övade på att få till rytm, fraseringar och sväng på framförallt Oh yeah. Mycket att tänka på ;o)) men jösses vad bra detta kommer att bli – för redan nu lät det kanoners!!

Vi lämnade så denna låt för kvällen och innan vi gick vidare till kvällens nästa låt, så berättade Gabriel att han lovar att spela in alla stämmor inom kort och de kommer sedan, mycket snart ;o)) att läggas ut på hemsidan. Han fortsatte med att berätta om att biljetterna till vår härliga konsert den 23 april släpps nu på onsdag den 14 februari kl. 09.00 på körens hemsida. Så häng på låset och köp dina biljetter till konserten – för den vill ju ingen missa eller hur?! ;o)) Men nu åter till kvällens andra låt, som var en ny för terminen och även den utlovade a capella låten som Gabriel pratade om förra måndagen. Nämligen en gammal goding, gospeln ”Down by the riverside”. Vi började med att sjunga igenom den del för del, för att sedan gå vidare med att få toppenfina stämmor. Allt detta övade vi på en hel del och det lät såå bra. – Den här ska vi som sagt sjunga a capella, och den ska gå fort, sa en sprudlande Gabriel…med glimten i ögat ;o)) – Och ni gör det redan fantastiskt bra, fortsatte han. Vi kommer att jobba vidare på denna gospel nästa vecka, men bra att tänka på i denna låt är att hålla upp tonerna, så att låten blir lätt och studsig.

Nästa låt för kvällen var ”En stund på jorden” och hur mycket kom vi ihåg av den tro? Riktigt mycket visade det sig för det lät, redan från start, väldigt bra. Lite extra övning på texten och stämmorna var allt som behövdes. – Applåder till er alla för att ni är så bra!! sa en mycket nöjd körledare.

Kvällens andra nya låt gick i schlagerns tecken ;o)) och var ”As I lay me down” med Wictoria från förra årets Melodifestival. Vi började med att se och lyssna på låten via ett youtube-klipp för att sedan fortsätta med att sjunga igenom den. Finfina stämmor fick vi också och allt detta övade vi på och det lät så bra. Härligt jobbat allihop!!

Vi avslutade denna fantastiska kväll med att sjunga igenom ”Locked out of heaven” igen – bara för att kolla att allt ”satt där det skulle” ;o)) i denna låt och visst!! satt allt på rätt plats, för det lät så bra!! – Ni är underbara!! – Jag är så glad att få sjunga med er och att ni är här, sa en glad och mycket nöjd Gabriel. Och som tack för de så fina orden fick han en stor varm applåd av oss alla.

Håll kvar i all underbar energi och glädje från denna kväll, hela veckan lång nu bästa körisar, så ses vi på måndag igen!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 5 februari

Måndag…kördags…och en fin och så härlig…stund på jorden… ;o))

Ännu en härlig körmåndag var nu här och med de glada och strålande bröderna Forss på scen drog vi igång uppvärmningen för kropp och röst.

Och med ångan uppe var det dags att ta oss an kvällens första låt, som var ”En stund på jorden” som vi började på lite grand förra veckan. Vi började med att sjunga igenom låten och hur gick det då? Alldeles strålande visade det sig men för att det skulle låta så där toppenbra, så slipade vi en hel del på både rytm och text. Fina stämmor fick vi också och allt detta övade vi på. – Ni är såå bra!!! – Jag får gåshud, sa en mycket nöjd och glad körledare. Han gav oss också tipset att gärna lyssna på låten i original för att lättare ”komma in” i låten.

Efter denna härliga inledning på kvällen gick vi vidare med ”Circle of life” där vi först sjöng igenom låten för att se hur mycket vi kom ihåg. Lite trevande var det, men! det rådde vi snart bot på då vi efter en hel del övande fick till det riktigt bra. Nytt för kvällen i denna låt var att vi tog oss an inledningsfrasen…Ingonyama nengw’ enamabala…en riktig tungvrickare ;o)) men även den gick ju hur bra som helst. – Ni är såå duktiga och jag blir såå glad, sa en sprudlande Gabriel. Och jag personligen tror nog lejonkungen själv skulle vara väldigt! stolt över oss alla, håller ni inte med?! ;o))

Så till kvällens nya låt som Gabriel presenterade som en riktig gammal goding ;o)) nämligen Whitney Houstons ”Greatest love of all”. Vi började med att se och lyssna på låten via ett youtubeklipp för att sedan börja med att sjunga igenom den. En liten fin oooh-del i stämmor fick vi också. I den versionen som vi ska göra vill Gabriel gärna att vi ska försöka sjunga den rytmiskt och få till ett härligt gospelgung – allt detta övade vi på en hel del. Givetvis ska vi jobba vidare på denna låt nästa vecka.

Innan vi gick vidare med ”Locked out of heaven” berättade Gabriel att nästa vecka kommer vi att få en gospel som vi ska sjunga a capella, och hur kul blir inte det?! Eller hur?? 🙂

Men, åter till ”Locked out of heaven” som vi sjöng igenom för att se hur mycket vi mindes av den – och det var en hel del för det lät ju riktigt bra!

Vi avslutade denna fantastiska kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden” igen och det lät såå bra.
Med alla fantastiska toner i kropp och i själ, så tipsade Gabriel oss alla om att lyssna på hans och Tobias härliga pod, som ni bl a kan hitta via hemsidan.

Håll med om att denna kväll var fylld av…the greatest love of all…nämligen sång, musik och glädje…och en så härlig och fin stund på jorden…;o))

Ha en fortsatt toppenbra vecka, så ses vi på måndag igen!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 29 januari

Världens bästa måndag var äntligen här…nämligen start av en ny termin med Happy Voices!! 🙂

Välkomna alla gamla och nya körisar till en ny härlig termin med Happy Voices! Glada sångsugna körisar strömmade in i kyrkan, och prick kl. 18.30 gjorde en strålande och stort leende Gabriel entré på scenen. Allt under ett varmt jubel från alla körisar ska tilläggas ;o)) Gabriel hälsade alla nya och gamla körisar välkomna och efter dessa ord var det dags för uppvärmning av kroppen. Som vi alla vet, så innebär en ny termin också en ny koreografi ;o) och vilken utmaning den var…men ack såå kul ;o))

Med en uppvärmd kropp var det så röstens tur att värmas upp och då gjorde vår fantastiska kapellmästare Jocke entré på scen och även han välkomnades självklart av ett varmt jubel.

Så var det dags att ta oss an kvällens första låt vilket var härliga svängiga ”Locked out of heaven” med Bruno Mars. Vi började med att se och lyssna på låten via ett youtube-klipp för att sedan börja sjunga igenom den. Ton för ton och då det gick så bra, delade Gabriel ut lite stämmor också och dessa övade vi på en del för att sedan sjunga igenom låten. Bra jobbat allihop!!

Med gunget kvar i kroppen berättade nu Gabriel om vårens kommande körresan till Mallorca mellan den 19 – 26 maj. Han har i flera år försökt att få tillstånd för kören att få sjunga i den så vackra katedralen i Palma, och han kunde nu med största glädje berätta att det ska vi äntligen få göra på denna körresa. Tjoho!! Resan kommer givetvis också innehålla en mängd trevliga utflykter, middagar, sol och bad och givetvis massor med sång!! Är ni sugna på att åka med på denna härliga resa, så hittar ni mer info på www.joyride.se.

Så var det dags för körens fantastiska projektledare och Gabriels högra hand, Anna Lundström, att ge oss lite matnyttig info:

* Anna tackade alla för att det gick så bra och smidigt med uthämtning och köp av nya kort denna kväll. Ibland kan det ju vara lite rörigt så här första gången på terminen, men denna gång flöt allt på så bra.

* Ev kvarglömda saker tar vaktmästaren i kyrkan hand om så har ni glömt något är det bara att kontakta honom. Telefonuppgifter finns på körens hemsida.

* På tal om körens hemsida; den är väldigt viktigt att ”ha koll på” då all information gällande kören finns där. För att få tillgång till alla medlemssidorna också på hemsidan anmäler ni er via formuläret som ligger på hemsidan. Då får ni inloggningsuppgifterna skickade till er via mail. Hemsidan uppdateras senast på torsdagen efter varje rep.
Kören har även en Facebook grupp, så gå gärna in och ”gilla” den.

* Det finns parfymallergiker i kören, så tänk gärna på att inte använda parfym på våra måndagsrep.

* Denna termins konsert går av stapeln den 23 april och gästartist är ingen mindre än Niklas Strömstedt.

Efter all denna bra info var det dags för kvällens nästa låt: ”Circle of life” från filmen Lejonkungen. Vi fick först se och lyssna till ett youtube-klipp med en lite speciell version tagen från Englands variant av körslaget. Gabriel berättade att han har gjort ett eget litet körarrangemang av denna version och det ville vi ju alla höra, så sagt och gjort. Vi började med versen och övade på den ett par gånger så att toner och rytm lät bra. Efter detta fick vi fantastiska stämmor som vi övade på en del och vi fortsatte sedan med att sjunga hela vers 1 och refrängen.  – Det låter såå bra!! Den här låten kan bli en riktig rysare, kvittrade en mycket nöjd körledare ;o))

Med 10 minuter kvar av denna fantastiska körkväll ville Gabriel så gärna ge oss en låt till att börja ”fila” på, då han så gärna ville höra hur den lät i kören. Detta är en låt som väldigt många i kören har önskat, nämligen Laleh’s ”En stund på jorden”. Även här började vi med att se ett klipp från youtube för att sedan gå vidare med att sjunga igenom refrängen och lite på första versen. Det lät riktigt bra redan så här på första försöket, men vi ska givetvis jobba vidare på den nästa vecka.

Vi avslutade kvällen med att sjunga igenom ”Locked out of heaven” igen och denna gång fick vi även lite extra komp av Jockes lilla ”orkester”, och jisses vad det svängde!!

Och för er som nu känner att ni vill öva på både text och musik på kvällens låtar till nästa gång, så spelas varje repetition in och läggs upp på körens hemsida. Och för det ger vi det största tacket till en av körens medlemmar och ”klippa” – Göran Sporre, som fixar detta så bra.

Vilken kväll!! Vilket drag!! Så underbart att vara igång igen.
Visst håller ni med om att nu är det måndag som är veckans bästa dag –  eller hur?! ;o))
Ha en riktigt fin vecka, så ses vi på måndag igen!