Måndagen den 23 april

Inte vilken kväll som helst..utan Konsertkväll!!!

En måndagskväll där våren nog hade kommit av sig lite, för himlen var grå och regnet duggade lite – men!!! vad gjorde väl det för nu var det äntligen dags för vår fantastiska konsert!! Glada, sångsugna och taggade körisar strömmade in i kyrkan och vi ställde upp på scen för soundcheck. Bästa bröderna Forss i sällskap med våra fantastiska musiker Mikael, Tobias & Viktor, kom upp på scen och denna kväll värmde vi upp våra stämband med att sjunga igenom Avicii:s ”Wake me up” som vi på denna konsert skulle sjunga för att hedra minnet av Tim ”Avicii” Bergling, som så tragiskt gick bort förra veckan. Under uppvärmningen fick vi också sällskap på scen av vår fantastiska gästartist Niklas Strömstedt och så sjöng vi igenom ”Oslagbara” tillsammans med honom.

Efter detta kom Anna Lundström, körens klippa och projektledare, upp på scen och gav oss lite sista info och även instruktioner om vilka olika salar vi skulle samlas i innan konserten, och till dessa gick sedan kören för att ladda upp lite extra innan konserten startade.

Så var det äntligen dags att till härlig musik från Jocke och bandet tåga in i kyrkan och med Gabriel på plats på scen drog vi direkt igång med ”Locked out of heaven” som fick hela kyrkan att gunga redan från start ;o))
Efter detta hälsade Gabriel alla hjärtligt välkomna till vår konsert och presenterade kvällens nästa låt som var den härliga gospeln ”Down by the riverside” som ju lät såå bra.
Direkt efter denna gick vi över i ”Can´t help falling in love” som lät så fint och jag tror nog att det var en hel del i publiken som blev berörda.
Med värmen stigande i kyrkan och publiken ;o)) var det så dags att välkomna upp på scen vår eminenta gästartist Niklas Strömstedt och vi drog direkt igång med ”Oslagbara” – och nog lät det helt oslagbart bra också ;o))
Därefter pratade Gabriel och Niklas en stund och introducerade sedan kvällens nästa låt ”Vart du än går” som blev så fin och som sedan följdes av att Niklas sjöng två låtar själv.
Stanna världen en stund” var nästa låt som vi sjöng tillsammans med Niklas och den blev både svängig och så bra. Gabriel tackade Niklas och välkomnade honom tillbaka senare för nu! var det dags för publiken att både få sjunga och röra på sig. Detta gjorde vi alla genom att sjunga ”Leva livet” och då också passa på att hylla underbara Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort tidigare i våras.
Efter detta drog vi ner tempot lite då det var dags för ”Greatest love of all” som lät så bra och denna följdes sedan av svängiga ”As I lay me down” som fick hela kyrkan att gunga.
Från detta härliga gung var det så dags för en av, vad jag nog tror var körens favorit denna termin, nämligen ”Circle of life” och hur! bra lät inte den!! Så magisk!!
Nu började vi närma oss slutet av denna underbara kväll och Gabriel tackade publiken så jättemycket och introducerade nu ”En stund på jorden” som direkt följdes av refrängerna på ”Wake me up” som var hela körens hyllning till Tim ”Avicii” Bergling som sorgligt nog gick bort i förra veckan. Detta blev en så speciell och fin stund med alla 1000 körsångare, Gabriel, Jocke och hela bandet och en publik som stod upp. Så mycket värme och kärlek i kyrkan och låten avslutades med att var och en i kören formade ett hjärta med sina händer.

Det var nu dags att avsluta denna fantastiska kväll med att välkomna Niklas tillbaka upp på scen och med publiken fortfarande på fötter ;o)) drog vi igång ”Om” som blev en perfekt avslutning på denna magiska konsert.

Vilken kväll!!! Så toppenhärlig och helt underbart!! Tusen tack till fantastiska Gabriel och Jocke som gör allt detta underbara möjligt. Ni ger oss så mycket glädje och värme och tar oss till nya fantastiska höjder hela tiden. Varmaste tack till Niklas Strömstedt för att du ville komma till oss och att vi fick sjunga tillsammans med dig! Största tack till bandet denna kväll som lyfte konserten och hela kvällen lite extra. Anna Lundström och Ulrica Carnell, ni fantastiska tjejer!! Tusen tack till er för allt ert jobb med att styra upp saker och ting på bästa sätt så att det blir så bra för oss alla, och ni gör det alltid med ett leende på läpparna. Och det allra största tacket går till alla körisar!! Det här gjorde vi bra, eller hur?! Tillsammans är vi oslagbara ;o))

Ha en toppenhärlig och skön vår & sommar nu, så hoppas jag att vi ses den 10 september då höstterminen drar igång igen.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 16 april – genrep

Nu börjar det närma sig konsert…men först skulle vi ju givetvis ha ett härligt genrep ;o))!!

Tänk att nästa måndag är det konsertdags!! Inte klokt vad tiden går fort när man har så roligt som vi har i denna kör ;o))
Med alla på plats på scen och balkongerna, så var det dags att dra igång genrepet. Men!! så fort vår fantastiska körledare var på plats på scen överraskade vi honom med att sjunga Ja må han leva, för imorgon tisdag fyller han ju år!! Hipp hipp hurraaa säger vi till dig Gabriel! Och vi skickar också ett stort tack till bästa Jocke som hjälpte oss med denna lilla ”kupp” ;o))

Så var det dags att dra igång genrepet och kvällen till ära hade vi dessutom tre musiker på plats på scen också.
Först ut var ”Locked out of heaven” och på denna låt fick vi nu lite koreografi som vi ska göra på Ooh delen endast.
Denna låt följdes av ”Down by the riverside” och bra att tänka på här är att när vi kommer till ”Sing, sing, sing” delen, så ska den vara lite svagare för att vi sedan ska kunna öka i volym på ”Shout, shout, shout”.
Nästa låt var ”Can´t help falling in love” och denna låt kommer vi att börja på direkt efter ”Down by the riverside” utan någon paus mellan. Så tänk på att ta ett djupt andetag och kom ner lite i varv innan vi börjar sjunga den… ;o)) och glöm inte att sjunga den från hjärtat. Nytt för kvällen var också att vi binder ihop sången in i refräng 2 så det går i ett svep. – Underbart!! – Ni är så bra!! utbrast en mycket nöjd Gabriel! ;o))

Därefter tog vi oss an Niklas Strömstedts låtar och först ut var ”Oslagbara” där vi ju inleder låten med ordet Oslagbara två gånger unisont. – Magiskt sa en såå nöjd Gabriel.
Vart du än går” var nästa låt och efter denna låt berättade Gabriel också att han under konserten tänkte berätta för publiken om våra olika stämmor vi har i kören. Vid detta tillfälle kommer han att ge varje stämma en ton som vi kommer att hålla ut, så att publiken ska få höra hur fint det låter. Toppenbra och kul initiativ tycker jag! ;o))

Sen var det dags för ”Stanna världen en stund” och här är det inga konstigheter alls, sa Gabriel med glimten i ögat och la till en liten dubbelklapp i refrängen vid ”Då hör jag fåglar…” ;o))
Greatest love of all” var nästa låt och tänk gärna på att i andra versen är det en lite annorlunda slinga och glöm inte att sjunga från hjärtat med mycket känsla. – Det låter så bra sa en mycket glad Gabriel.
Så var det dags att dra upp tempot lite med ”As I lay me down” som svängde så bra!
Efter detta var det dags för ”Circle of life” som lät såå bra – eller som Gabriel sa – Det låter grymt bra!!!! – Men ni får inte se så rädda ut.
– Sjung bara. – Ut med det för jag vet att ni kan, fortsatte han.
Om” var nästa låt som vi filade på en del.

Efter detta fick vi alla en liten paus i sjungandet då körens fantastiska projektledare Anna Lundström kom upp på scen och gav oss alla lite matnyttig info:

* Som vi ju alla vet, hoppades Anna ;o)) har vi konsert nu på måndag den 23 april! Klädsel är vitt med silver och guld detaljer. Samling och insläpp är kl. 17.15 på höger sida om kyrkan sett framifrån kyrkan och vi ska vara uppställda och klara på scen kl. 17.30 för soundcheck.
Då kommer också Anna bl a att gå igenom vilka olika salar i kyrkan vi kommer att vara i innan konserten osv.
Mer info om konserten finns på hemsidan.

* I dagsläget finns det ca 300 bilj. kvar till konserten så ut och ”ragga” publik allihop för vi vill ju ha en fullsatt kyrka på konserten. Eller hur?! 🙂

* Fr.o.m. imorgon, tisdag den 17 april, går det att anmäla sig till höstens termin via hemsidan. Passa också på att köpa ditt medlemskort senast den 31 maj, för då får man köpa det för vårens pris.
Tack Anna för toppenbra info!

Vi avslutade sen denna toppenhärliga kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden”.
Vilken kväll!! Det kommer att bli en kanonbra konsert, eller hur? Och som Gabriel sa – Glöm inte att ha kul!! – Det gör ingenting om det blir lite fel – även om det är bra om det blir rätt också tillade han med ett leende 🙂
– Det här kommer bli en toppenbra konsert för ni är grymma avslutade han med – och det håller jag med om!

Ha en underbar vårvecka och njut av solen och värmen, men glöm inte att plugga sångtexter (vi ska ju kunna dem utantill på konserten) och öva på stämmorna också, så ger vi allt på konserten och är helt Oslagbara ;o)) Eller hur?!

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 9 april

Äntligen!! var det dags igen för en fullspäckad och toppenhärlig körkväll – Tjohoo!!

Varmt välkomna tillbaka efter påskuppehållet alla körisar! Hoppas ni har haft en skön påsk. Denna härliga körkväll inleddes med att en solbränd och strålande Gabriel kom upp på scen och drog igång med vår roliga uppvärmningsdans. Med bästa Jocke på plats vid pianot, var det dags för rösten att värmas upp också. Denna kväll gjorde vi det genom att sjunga ”Leva livet” för att hedra och minnas den fantastiska Barbro ”Lill-Babs” Svensson som gick bort förra veckan. Gabriel påminde oss alla om:
– Glöm inte att leva livet fullt ut, varje dag.
En fin inledning på en så fin kväll.

– Vi börjar närma oss både genrep och konsert, så ikväll har vi mycket att göra då jag så gärna vill att vi ska hinna sjunga igenom alla låtarna vi ska ha med på konserten, sa Gabriel. Sagt och gjort, vi drog direkt igång med ”Locked out of heaven”. Hur mycket kom vi ihåg tro…? En hel del visade det sig för det lät ju hur bra som helst redan på första försöket. -Yes!! Såå bra sa en mycket nöjd och glad körledare.

Nästa låt var ”Down by the riverside” som också gick som en dans. – Åååå vad ni är bra!! – Fantastiskt!! – Den sitter ju, utbrast en överlycklig Gabriel.
”Greatest love of all” stod nu på tur och vad ska vi tänka på i denna låt? Jo, i vers 2 är det den alternativa melodislingan vi sjunger – vilket vi övade på och även slutet på låten. Tänk på att hålla upp tonerna så dem blir ljusa och positiva, och tänk på vad ni sjunger – att det kommer från hjärtat med mycket känsla.

Så var det dag för de låtar vi ska sjunga med Niklas Strömstedt och först ut var ”Oslagbara”. Nytt för ikväll i denna låt var att vi ska sjunga ordet oslagbara unisont två gånger i början av låten. Vi övade på detta och resten av låten och det lät så bra!! ”Vart du än går” var nästa låt där vi gick igenom de olika delarna och viktigt är att även här, hålla upp tonerna i låten och hålla den lätt.

Sen gick vi vidare med ”Stanna världen en stund” där vi repeterade varje del i låten för att sedan sjunga igenom hela låten. – Det här kan ju bli bra, eller hur? sa Gabriel med glimten i ögat. ”Om” var sista låten ut bland Niklas Strömstedt låtarna och viktigt här är att komma ihåg att melodistämman sjunger lägst och tenorerna strax ovanför dem och högst upp ligger som vanligt sopranerna. Vi övade på allt detta när vi sjöng igenom låten.

Efter detta gjorde körens fantastiska projektledare Anna Lundström entré på scen och gav oss lite info:

* Nu på måndag är det dags för genrep och vi börjar som vanligt kl. 18.30, men kan komma att hålla på lite längre – till ca kl. 20.30. Detta är terminens 10:e rep, så ta med er era medlemskort som vanligt.
Vi kommer då att ställa upp på scenen och i trappan som byggs upp på scenen. En skiss över hur stämmorna ska stå uppdelade kommer att ligga på storbildsskärmen när alla kommer in i salen på måndag.

* Måndagen den 23 april är det ju sedan dags för vår fantastiska konsert och f n finns det ca 450 biljetter kvar till försäljning, så sprid gärna budskapet bland vänner, bekanta m fl. För det är ju faktiskt vi själva i kören som är allra bäst på att sprida glädjen vi känner och informationen om konserten, eller hur?
Inför både genrep och konsert är det bra att tänka på att ta på sig sköna skor, ha med sig en vattenflaska och ingen parfym.
Mer info om både genrep och konserten finns på hemsidan.

* För er som redan nu vill köpa medlemskort inför höstterminen går detta att göra hos Anna & Ullis i kassan på måndag. Då får man köpa dessa kort till samma pris som vi haft nu under den här terminen. Så passa på nu, för man vet ju aldrig vad som händer med priserna framöver… :o))

* Anna är ju själv sångerska i den fantastiska soul- och gospelkören ”One Voice” och nu på söndag den 15 april kl. 19.00 har de en konsert i Klara kyrka. Gästartist på denna konsert är Blossom Tainton och konferencier är skådespelerskan Kajsa Ernst. Detta är en stödkonsert för IMT –  Insamlingsstiftelsen Mot Trafficking. Biljetter kan man köpa via One Voice Facebook-sida eller på plats i Klara kyrka innan konserten på söndag.

Fullmatade med toppenbra info, var det så dags att sjunga igen och ”Can´t help falling in love” stod nu på tur. Bra att komma ihåg är att denna låt ska komma direkt från hjärtat och med en liten mjukare start på låten. Allt detta övade vi på när vi sjöng igenom låten. – Det är så vackert! – Kanske det bästa ni har gjort, sa en mycket nöjd Gabriel.
Därefter var det dags att höja tempot lite då vi sjöng igenom ”As I lay me down” som satt som en smäck!! ;o)) Glöm bara inte att hålla låten snärtig och lätt. – Jättebra jobbat kära kör, sa en sprudlande glad Gabriel. – Ni är så duktiga och det låter så bra. – Ni måste ha övat i påsk, fortsatte han. – Gud vilket bra rep. – Jag är så lycklig. – Tack snälla ni!
Nu var det dags för en av körens favoriter, vill jag påstå :o)) ”Circle of life” och den lät såå braaa!! – Jag tror inte ni förstår hur bra detta är, sa Gabriel. – Jag kunde aldrig drömma om att detta skulle bli så bra. – Och det är så härligt att se er alla när ni sjunger för det bara lyser i era ögon.
– Vilken glädje. Tack snälla ni, fortsatte han.

Vi avslutade denna underbara kväll med att sjunga igenom ”En stund på jorden” och innan vi började sjunga nämnde Gabriel att vi ska avsluta alla Aah-delar med ordet jorden.

Vilken kväll!! Och vilken!! konsert detta kommer att bli. Sååå härligt!! Lyssna på stämmorna och plugga texter (för dem ska vi ju kunna utantill på konserten), så ses vi på genreps-måndag och då ”toppar” vi lite extra – eller hur?! ;-))

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 19 mars

En fullmatad kväll med mängder av sång, glädje och underbar energi!!

– Hej och hjärtligt välkomna allihop sa en strålande glad Gabriel när han kom upp på scen. – Ikväll har vi mycket att göra då jag så gärna vill hinna gå igenom så många låtar som möjligt innan påsk-uppehållet som kommer nu de närmsta två veckorna. – Så låt oss dra igång på en gång med vår härliga uppvärmningsdans, fortsatte han, vilket vi alla gjorde med största glädje. Efter detta var det röstens tur att värmas upp och då behövde vi ju självklart bästa Jocke också, som då gjorde entré på scen.

Kvällens första låt var ”As I lay me down” där vi började med att sjunga igenom den för att se hur mycket vi kom ihåg. Det var en hel del visade det sig, för det lät riktigt bra. Viktigt att komma ihåg är att hålla låten lätt och snärtig. Vi finslipade på detaljer och sjöng igenom låten från början till slut, och det lät såå bra. – Så snyggt!! – Det där gick ju jättebra, sa en mycket glad Gabriel.

Vi gick vidare med att, som Gabriel uttryckte det, gnugga in oss i Niklas Strömstedts låtskatt, och först ut ikväll var ”Oslagbara”. Han nämnde också att alla låtarna vi kommer att sjunga på konserten nu finns inspelade och utlagda på hemsidan. Den enda som saknas är den nya låten som vi kommer att sjunga ikväll. Den kommer att läggas ut under veckan. Tanken är att vi nu kan öva på alla låtarna under påsk-uppehållet. Men nu åter till ”Oslagbara” där vi sjöng igenom låten och repeterade de fina stämmorna. Vi gick också igenom sticket och sjöng sedan igenom allting och det lät såå bra.

Mera Niklas Strömstedt låtar skulle vi givetvis öva på, så nästa låt var ”Vart du än går” och nu hände det! Det är nu som Gabriel säger att det vi lärde oss förra veckan har han nu ändrat på… ;o)) så nya bud är det som gäller… ;o)) Han hade funderat en del och testat sig fram och har nu bestämt sig för att vi borde tänka om, som han sa. Melodistämman sjunger som den alltid har gjort, men sopran och tenor fick nya stämmor och allt detta övade vi på en del. Viktigt är att hålla låten lätt.
”Om” var nästa låt och här hade Gabriel inte ändrat någonting! ;o)). Vi sjöng igenom låten och repeterade stämmorna och filade på dessa delar och jösses vad bra det lät!

Så till kvällens nya låt, ”Stanna världen en stund” – också den en Niklas Strömstedt låt. Vi började med att se och lyssna på den via ett Youtube klipp, för att sedan fortsätta med att sjunga igenom den. Finfina stämmor fick vi också. – Det låter riktigt bra, sa Gabriel, men öva nu gärna på denna, precis som de andra låtarna i påsk, så jobbar vi vidare på dem efter påsk-uppehållet, la han också till.

”Greatest love of all” var nästa låt för kvällen där vi sjöng igenom den och finslipade på stämmor och lite andra detaljer. – Ni är så tappra. – Det är så bra, sa en mycket nöjd Gabriel.

Efter detta var det dags för ”Down by the riverside” som vi sjöng igenom – och den satt ju väldigt bra. Tänk bara på att hålla låten lätt och glad. – Jätte, jättebra! – Det låter fantastiskt sa en väldigt glad körledare. – Ni är såå grymma! – Ni är fantastiska!! – Det här kommer att bli en så bra konsert, fortsatte han med, och det kan vi nog alla hålla med om – eller hur?!

Vi avslutade denna toppenhärliga kväll med att sjunga igenom ”Circle of life” och det lät helt fantastiskt!

Vilken kul och härlig kväll!! Eller hur? Nu är det som nämnt tidigare påsk-uppehåll i två veckor, så nästa gång vi ses är på måndagen den 9 april. Ha en riktigt fin och Glad Påsk och glöm inte att öva, öva, öva på både stämmor och sångtexter (mellan all god påskmat och godis ;o)), då vi ju ska kunna låtarna utantill på konserten.

________________________________________________________________________________________

Måndagen den 12 mars

En härlig körmåndag med Happy V