Konsertdag! Sol! Skolavslutningskänsla! 

Vackra, vitklädda körsångare syntes överallt i närheten av Malmö Live. Alla var glada, lite spända, kanske t o m lite nervösa. Vi hittade till “vårt rum” där vi kunde lämna våra ytterkläder och andra tillhörigheter och sedan samlades vi i konsertsalen. Gabriel hälsade oss välkomna och såg även till att vi blev uppsjungna. Naturligtvis satt Jocke vid pianot.

Gitte berättade sedan om hur placeringen skulle gå till. Tenorer och sopraner skulle stå på scenen och nästan alla altar på läktarna. Snyggt och sansat intog alla sina platser. Bandet presenterades och sedan sjöng vi ett par låtar. Och så stod han plötsligt där – Niklas! Han vinkade glatt till alla och vi vinkade naturligtvis tillbaka. Vi sjöng en låt tillsammans med Niklas som sedan lämnade scenen och sedan ytterligare en låt innan det var dags för en paus innan konserten.

Nu fanns tid för mat, vila, glada skratt, textträning, ja egentligen vad man ville. Ca 20 min innan konserttid började alla samlas för att vänta på signalen att få gå in. Signalen kom och plötsligt var vi igång. Det var fullsatt. Vi sjöng låt efter låt. Applåderna rungade. Niklas presenterades. Han hälsade på publiken. Han vinkade till oss och vi vinkande snyggt tillbaka. Då sa han till publiken: – Det här har vi övat på. Publiken skrattade gott!

För att hedra Barbro Lill-Babs Svensson sjöng vi Leva livet som en allsång. Publiken var verkligen med på noterna med både sång och koreografi minsann.

Vissa av låtarna ledde både till tårar och gåshud. (Det är inte lätt att sjunga med en “gråtklump” i halsen…men det är ändå en magisk känsla att bli så berörd). Det var inte bara en gång som Gabriel blev väldigt rörd. (Det måste vara ett riktigt bra betyg från vår körledare…)

Niklas kom in igen för att sjunga ett extranummer med oss, men sedan var det slut. SLUT! ÖVER! Hur är det möjligt att en konsert går så galet snabbt?

Vi var fantastiska! Vi var helt enkelt tokbra!

Njut av detta! Spara minnet långt inne i hjärtat!

TACK KÖREN! TACK FÖR EN FANTASTISK KONSERT OCH TERMIN!

Tack bandet för att ni höll takten åt oss!

Tack Gitte för att du håller ordning på oss!

Tack Medborgarskolan för att ni ordnar och fixar!

Tack Jocke för att du kompar oss repetition efter repetition!

TACK Gabriel! Tack för att du ger oss möjligheten att vara med om detta!

Njut av vår och sommar så ses vi 12/9

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Genrepskväll. 

Den här gången på en torsdag. Lite ovanligt kanske, men annars var allt annat precis som vanligt.

Samma plats som vanligt.
Samma tid som vanligt.
Samma underbara körledare som vanligt och samma underbara ackompanjatör som vanligt.

Gitte började kvällen med att berätta lite om konsertdagen/kvällen.

Om tider. Om garderob/förvaring. Om matmöjligheter innan konserten. Om att vi skulle ta med mycket kärlek och tålamod för att placering på scen/läktare och soundcheck skulle gå så smidigt som möjligt, och om att vi inte skulle glömma bort att NJUTA!

Då var det alltså dags för genrep. Den där stunden när man bevisar för sig själv och alla andra att man HAR övat tillräckligt mycket på texter och toner. Efter en kort uppsjungning drog vi igång. Den här kvällen var textskärmarna släckta. En utmaning såklart, men ack så nyttigt. Låt efter låt sjöngs. Ibland stoppade Gabriel oss för att öva lite extra. Lite koreografi las till här och där. Inte speciellt avancerat, men nog så effektfullt. Killarna blev uppmanade att stå tillsammans eftersom deras “basiga” toner är superviktiga! (En del tenor-tjejer hängde också med på detta..) Plötsligt var genrepet över. Alla låtar hade sjungits. Koreografin hade övats. Gabriel gav tips på hur man kan öva på texter för att (förhoppningsvis) minnas.

– Försök att lära in (och komma ihåg) första ordet i varje textrad. Sedan brukar resten komma av sig själv, sa han.

Det var nu som en del av oss kom på att vi INTE hade övat tillräckligt. Det var nu som en del av oss insåg att natten behövde användas till textträning… Och det var nu vi blev varse att det bara var timmar kvar till konserten.

________________________________________________________________________________________

Onsdag 11 april

Sista ordinarie repetition innan genrepet. Hur är det möjligt att en termin kan gå så fort? Dagen bjöd på strålande sol och friska vindar men nu är våren i alla fall här. Åtminstone ibland….

Kvällen började med att Gitte påminde oss om att genrepet nästa vecka är på TORSDAG 19/4 här på Stadionmässan. Samma tid som vanligt. Konserten är på fredag 20/4 på Malmö Live. Vi träffas kl 16.00 vid biljettkassan. Man kan lämna kläder och andra tillhörigheter på anvisad plats fr o m kl 15.15. När vi kommer till Malmö Live sätter vi oss på publikplats och väntar på mer info om hur eftermiddagen/kvällen ska fortsätta. Det kommer att finnas möjlighet att fika efter soundcheck.

Gitte berättade även att kören fått en förfrågan att vara med och sjunga på ett bröllop i Marsvinsholms kyrka 18/8. Varken Gabriel eller Jocke kommer att vara med. Kören kommer att sjunga Joyful, joyful och You raise me up. Katarina Cascalheira lägger upp ett evenemang som syns på Happy Voices Malmös Facebooksida.

Gitte informerade även om möjligheten att följa med till Wallmans i Köpenhamn 3/5. Info om detta läggs ut på Facebooksidan.

Gabriel tog sedan plats på scen. Brunbränd och taggad. Han och Jocke såg till att vi värmde upp kropp och röst. Som en hyllning till Barbro Lill-babs Svensson sjöng vi Leva livet som en del av vår uppsjungning.

Sedan var det dags att sjunga igenom alla låtarna. OBS! Detta är ANTAGLIGEN INTE konsertordningen!!!!!

Locked out of heaven

Down by the riverside. Gabriel bad herrarna och de tjejer som sjunger “herr-stämman” att stå tillsammans. Wow! Vilket tryck!

Greatest love of all

As I lay me down. Malmö-kören var den enda kören som sjung dubbelrefrängen rätt minsann! Förvånad? Nope!

Oslagbara

Gabriel sa att det är önskvärt att vi inte har några textpapper på konserten. Det är dock tillåtet att förminska texterna….
Nästa gång, alltså på genrepet, kommer vi att repetera med textskärmarna släckta.

Vi fortsatte med Vart du än går. Här måste vi tänka uppåt.

Gabriel påminde oss om att inte använda parfym, varken på genrep eller konsert, så att ALLA kan vara med!

Så var det dags för Stanna världen en stund och Om

Can´t help falling in love

Circle of life. Även här bad Gabriel herrarna att stå tillsammans

Vi avslutade kvällen med En stund på jorden.

Det var sista repet. Nästa gång, på torsdag, är det dags för genrep. Nu är det dags att plugga texter på allvar. Och så behöver konsertklädseln fixas. Vitt med guld- och/eller silverdetaljer.

Njut av veckan! Vi ses på torsdag!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 21/3

Sista repetitionen innan 2 veckors påsklov! Vilken kväll! Vilket ljus! Våren är nog äntligen på väg….

Gitte hälsade alla varmt välkomna. Hon påminde oss om att vi kommer att ha uppehåll från kören i 2 veckor och att vi ses igen 11/4.
Genrepet kommer att vara i den vanliga repetitionslokalen 19/4 kl 18.15-19.45 och på konsertdagen 20/4 träffas vi på Malmö live kl 16.00.
Det finns fortfarande några biljetter kvar….
Klädsel på konserten är vitt med guld- och/eller silverdetaljer!!!

Gitte berättade också att Sydsvenskan skulle komma under kvällen och göra ett reportage som sedan publiceras 18/4.

Gabriel ropades in och han körde raskt igång med uppvärmning och uppsjungning. Jocke fanns ju naturligtvis också vid sitt piano.

Vi började med att sjunga As I lay me down. Den här låten ska sjungas snärtigt. I sticket sjunger sopran och altar “däruppe” och tenorer får dispens att sjunga “därnere”.

Vi fortsatte med Oslagbara. Lite stämputs och lite extra övning på refrängen och slutet.

Gabriel berättade att nu är alla låtar insjungna och finns på hemsidan.

Sedan var det dags för Vart du än går. Även den här låten behövde lite stämrep.

Om sjöngs också igenom.

Och Stanna världen en stund. Vi lyssnade först och sedan klämde vi i. Vi sjöng några gånger tillsammans och sedan fick tenoren en stämma på vers 2 som övades några gånger. Så snyggt!

Vi fortsatte med Greatest love of all. Lite fix och trix och Gabriel sa att det lät väldigt bra.

Down by the riverside fick sig också en omgång. Vissa delar behövde lite extra övning, men det lät så bra! Kom igen killar (och tjejer som sjunger killarnas stämma)! Ta i från tårna!

Kvällen avslutades med Circle of life. Pampigt!

Gabriel bad oss inte glömma det vi lärt oss och han bad oss också att öva någon gång under uppehållet.

Nästa gång vi ses ska alla låter sjungas igenom och sedan är det bara genrep och konsert kvar. Hur kan en termin gå så fort?

Ha det riktigt gott och njut av våren som förhoppningsvis kommer….

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 14/3

Men alltså….. Vad hände med våren? Mars i Skåne brukar betyda VÅR i Skåne. Hmmmm..

Denna sångonsdag började som vanligt. Gabriel och Jocke såg till att vi värmde upp kropp och röst innan vi startade med kvällens första låt som var Locked out of heaven.

Tänk på att i introt sjunger vi alltid unisont första gången och i stämmor andra gången. ALLTID! Tänk även på att när vi “ekar” på miracle och sprirtual så för det inte bli segt.

Även bryggan ska sjungas mer rappt och lekfullt. Mycket att tänka på, men det blir så bra!

Så var det dags för Down by the riverside. Efter en genomsjungning konstaterade Gabriel att mycket var bra, men… Dags för stämputs. Tänk på att efter “Lay my burden… glöm inte TO!. Sing, sing, sing sjungs svagare och shout, shout, shout sjungs starkare. Gabriel visar.

Gabriel berättade att alla stämmor strax ska finnas ute på hemsidan.

Och konsertklädsel blir vitt med guld och silver. Återanvändning av guld och silver minsann.

Sedan var det dags att sjunga Can´t help falling in love. Det behövdes lite extra övning på stämmor här och där och resultatet blev smäktande, smörigt och galet vackert!

Dags för en Niklas-låt. Om. Gabriel berättade att det varit en utmaning att arrangera Niklas låtar för oss p g a Niklas röstläge. Resultatet av detta har blivit det inte “är som vanligt” Tenorstämman ligger t ex över melodistämman. Som sagt: en utmaning. Dags att lära om (hehe…). Ut med det gamla och in med nytt. Men åh så snyggt.

En ny låt också. Vart du än går. Vi lyssnade först och sedan var det dags. Refräng och stämmor och puts och…. Så snyggt!

Kvällen avslutades med En stund på jorden. En liten förändring är att vi efter varje ah ah ah…slutar med att sjunga JORDEN. Gabriel visar såklart.

Ännu en fantastisk kväll! Tack alla underbara!

Vi ses nästa vecka, men sedan är det påsklov i två veckor. Två veckor åt övning av texter och toner.

Njut av veckan!

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 7/3

Äntligen dags att sjunga igen!

Gitte hälsade oss välkomna och hon berättade även att det fortfarande finns biljetter kvar till konserten 20/4. Hon pratade också om after-concert-mingel. Anmäl er så att vi kan dansa natten lång!

Sedan var det dags att ropa in Gabriel som, med Jockes hjälp, raskt drog igång uppvärmning för både kropp och röst.

Kvällen började med att vi sjöng Circle of life. Vi övade på introt. Vi övade på stämmorna. Tenorerna fick en extra slinga i refrängen.

Formen för den här låten är: vers1, refräng, vers 2 där de första fyra raderna först sjungs på OOO och sedan går över till ÅÅÅ efter att tenorerna sjungit sina basiga toner. Resten av versen sjungs med text i stämmor. Refräng. Refräng acapella och till sist sjunger vi slutet.

Nästa låt var As I lay me down. Vi började med öva på stämmorna i refrängen. Vi måste tänka på att sjunga rappt! När vi sjunger refrängen andra gången och vi skall in i del två, hoppa över My oh och gå direkt från all the time in på del två. Vi övade också lite extra på sticket som sjungs unisont. Sopran och alt “däruppe” och tenor “därnere”.
Gabriel utbrast: – Otroligt bra!

Gabriel berättade att alla stämmor, utom Niklas låtar, nu är insjungna och kommer att läggas ut på hemsidan inom kort.

Så var det dags för Greatest love of all. Efter en genomsjungning kom vi fram till att vi hade lite att jobba med. Vi började med att gå igenom vers 2 och vi övade på refräng och stämmor. Rätt som det var sa Gabriel: – Så ska kören låta! Wow, vilken titel, sa han sekunden senare och skrattade gott.

Tänk på att allra sista raden: Find your strength in love ska sjungas i stämmor. Vi övade lite extra på detta.

En ny låt hanns också med. Oslagbara som vi ska sjunga med Niklas. Vi lyssnade först på ett klipp och sedan sjöng vi tillsammans. Stämmor delades ut och det lät bra direkt.

Kvällen avslutades med att vi sjöng Circle of Life.

Tack för en fantastisk kväll!

Njut av veckan och börja gärna öva på texter och toner.

Vi ses!

________________________________________________________________________________________

Onsdag 28/2

Våren kom av sig och vintern slog till igen. Det var kallt, bistert, blåsigt och snöigt denna sång-onsdag. Lyckligtvis kunde ändå väldigt många vara med och sjunga denna kväll trots trafikkaos.
Jocke smög in på scenen och hälsade alla hjärtligt välkomna. Han påminde om AFTER-CONCERT-MINGEL, Info om detta finns på Facebook-sidan. Jocke berättade också om sångweekend i Katrineholm 20-22/7. Det finns möjlighet att vara med på Allsången på Djulö Herrgård på onsdagen i samma vecka och det finns även möjlighet att spela golf på torsdagen. Information om allt som gäller weekend i Katrineholm finns att läsa på hemsidan.
Jocke uppmanade oss också att vara VÄLDIGT försiktiga med parfym så att ALLA (även de som är allergiska) ska kunna vara med och sjunga.
Gabriel ropades sedan in och raskt värmde vi upp både kropp och röst.
Första låt denna kväll var Locked out of heaven. Vi började med att putsa lite här och där. Kom ihåg att introt sjungs först unisont och sedan i stämmor. Och tänk på att sjunga bryggan snärtigt. I vers 1 sjunger vi det andra miracles unisont och det andra spiritual i stämmor. Refräng 2 slutar INTE med den långa “svansen” som i refräng 1 och 3. Gabriel visar.
Vi fortsatte med Down by the riverside. Del efter del övades och det lät så BRA! Tenorerna behöver tänka på att markera “sitt” DOWN ordentligt. Vi övade extra på sticket. Det gäller att inte tappa tempot.
Vi sjöng även Can´t help falling in love. Vi övade lite extra på stämmorna och plötsligt utbrast Gabriel: – Publiken ska gråta när vi sjunger den här. Om de inte gör det har vi misslyckats. I vilket fall som helst så låter det väldigt bra! Tänk på att näst sista raden sjungs “där uppe” och tänk även på att sista ordet “be” sjungs 3-stämmigt.
En ny låt presenterades. Om, som vi ska sjunga med Niklas Strömstedt. Vi började med att titta på ett klipp och sedan sjöng vi refrängen tillsammans några gånger. Stämmor delades ut och låten kändes nästan klar.
Kvällen avslutades med att vi sjöng En stund på jorden. Snyggt!
Tack för en härlig sångkväll!
Njut av veckan!
Vi ses!
________________________________________________________________________________________

Onsdag 21/2

Vi var många som inte firade sportlov på annan ort denna veckan. Kallt i Malmö idag, t o m snö tidigare på dagen även om den inte låg kvar. Brrrr….
Först lite info från Gitte: Kan ni gissa hur många konsertbiljetter som sålts så här långt? ”Mummel mummel…”. Jo över 900 varav 700 under de första två timmarna. Fantastiskt gensvar!

Kören har åter fått ett generöst erbjudande från Figge (vår pianist innan Jocke) att besöka Wallmans Salonger i Köpenhamn under våren. Idag var det handuppräckning för att mäta intresset. Intresset var STORT! Vi som varit med tidigare vet vilka fantastiska kvällar vi har haft där. Fortsättning följer!

Dags att hälsa Gabriel välkommen. Lite förkylningskraxig men som vanligt sprudlande glad. Uppvärmningsdansen börjar sitta (jovisst övar vi hemma varje vecka).

Efter uppsjungning – lite gammalt och lite nytt – är det dags att ta tag i Greatest love of all. I andra versen Oooooo:ar vi första raderna – i stämmor – och resten av versen sjunger vi. Som originalet. Låter fantastiskt tycker Gabriel. Inte helt enkelt på alla ställen men kommer att sitta som en smäck den 20 april.

Nästa utmaning – Circle of life. Även denna en utmaning. Inledningen ”tungvrickaren” lär betyda något ungefär att ”lejonet kommer och möter hjorten”. Typ. Vi går igenom stämmorna och kör några gånger för att sen ge oss på hela låten. I vers två Oooar vi första raderna (även stämmor) och sen text på resten. Gabriel jublar och utbrister att det blir sååååå snyggt! Vi håller med såklart.

Gabriel informerar om att sommarens körweekend i Katrineholm kommer att bli 20-22 juli. Mer information kommer på hemsidan i slutet av denna veckan.

Ny låt – en önskeartist. Elvis Presley men i Pentatonix-tappning, en väldigt stämningsfull version. Gabriel ”slängde ut” lite stämmor och även denna kommer att blir kanooooon när vi är klara.

Förutom alla texter och inspelningar från repetitioner i Stockholm finns nu stämmorna till tre låtar att lyssna på och ladda ner från hemsidan. Locked out of heaven, Circle of life och En stund på jorden. Fortsättning följer.
Slutklämmen blir As I lay me down med “hela orkestern”. Fyllda av lyckliga sång-endorfiner vandrar vi ut i februarikvällen.

Ha en skön vecka alla så ses vi nästa onsdag.

Vid gästpennan Meta

________________________________________________________________________________________

Onsdag 14/2

Alla hjärtans dag!
Denna onsdag som ju också är ALLA HJÄRTANS DAG bjöd på snålblåst och kyla, men väl inne bjöds det på värme och godis medan vi väntade på att få komma in för att sjunga.
<