Måndagen den 12 november

Äntligen dags för konsert!

Kl. 17:00 öppnades dörrarna och många uppklädda körmedlemmar strömmade in. Alla såg glada och förväntansfulla ut.

Kl. 17:15 var det uppställning på scen för soundcheck. Vi började med låten Let the river run. Det lät så bra och Gabriel var jätteglad. Den låten har varit populär att sjunga bland medlemmarna. Vi fortsatte att gå igenom en del låtar.
Därefter kom David Lindgren upp på scenen och gjorde några låtar tillsammans med kören, bl a Can´t take my eyes of you som han sjöng i musikalen Jersey Boys.

Sen var det då dags för konserten. Kyrkan fylldes snabbt med förväntansfulla människor i publiken. Kl. 19:00 gjorde kören sin entré under spelning av Jocke Forss. Man såg riktigt hur det glittrade i ögonen på ”körisarna” när de tågade in och såg ut över folkmassan. Det var ju äntligen dags efter en termins sångövning.

Vi började med Going up yonder. Den satt perfekt och folket jublade, så det var en bra start på konserten. Vi fortsatte att sjunga We got love, Låt kärleken slå rot och Climb every mountain. Därefter presenterade Gabriel, David Lindgren.
Tillsammans sjöng vi Shout it out och sen Stad i ljus. David sjöng så vackert och man märkte att publiken gillade den. Sen sjöng David ett par låtar själv. Vi avslutade sen Davids sjok med låten Can’t take my eyes off you.

Gabriel tyckte att även publiken skulle vara med och sjunga, så det blev lite allsång också.

Vi avslutade sen konserten med Perfect och Let the river run.
David kom upp på scenen igen och som extranummer körde vi Let me entertain you under stående ovationer. Och man såg på Gabriel att han var supernöjd.

Det blev en fantastisk konsert och en stor del till detta är vår körledare Gabriel Forss som tillsammans med sin bror Jocke Forss får oss att trots alla utmaningar lyckas så bra!

Ett stort tack till Gabriel & Jocke, Anna Lundström, Ulrika Carnell, vår ljudtekniker Sture och vaktmästarna för denna termin.

Nästa år ses vi på China Teatern som kommer att vara vår övningslokal under vårterminen då Filadelfiakyrkan skall renoveras.

En riktigt God jul och Gott nytt år önskar vi Er alla!

Vid pennan,
Carina och Mona 🙂

——————————————————————————————————————————————————–

Torsdagen den 8 november

Rep nr 10. Genrepet.

Nu är det nära – konsert på måndag ska bli så roligt!

Praktiska saker inför konserten:
Samling kl.17.00, där ingång sker via sidodörrarna på höger sida om kyrkan.
Alla skall stå på plats för att börja soundcheck kl.17.15.
Klädsel: svart med röda detaljer, så har man en rödsvart tröja kan man naturligtvis ha den.
Ingen parfym med tanke på våra allergiker.
Ta med vatten.
När soundcheck är klar så kommer vi att fördela oss i olika salar.
De som står på balkongerna kommer att hålla till på den översta läktaren inne i kyrkan (där är det ingen publik).
De som står nere på scen: där går den nedre halvan till festvåningarna med hjälp av våra vägvisare Maria, Lotta, Lena och Annika och den övre halvan går ner till källarsalarna. Anna informerar mer exakt om detta på måndag.
När vi börjar konserten så är det viktigt att alla hunnit komma på plats när Jocke drar igång, så de som står längst bak vid nödutgångarna skall räcka upp handen när de vet att alla är inne och på plats så att Jocke får veta om detta och ingen missar början.
Mer ljus och mikrofoner kommer att riggas på de som står på balkongerna så att alla syns och hörs ordentligt.
För närvarande finns ca 450 biljetter kvar. Biljetterna sälja via Happy Voices hemsida och det kommer även att säljas på plats från kl.17.30 på konsertdagen i en kassa vid fiket i kyrkan.
I övrigt så hjälper vi varandra att komma på plats så smidigt som möjligt.

Ingen ändring i låtordningen, utan den är som följer. Dock la vi till lite koreografi på Shout it out, We got Love och Let me Entertain you.

 1. Going up yonder
 2. We got Love– I sticket ”We got love, we got love osv” sträcker vi upp händer och lutar åt vänster. Vid sluttonen upp med händerna och håll kvar.
 3. Låt kärleken slå rot
 4. Climb every mountain
 5. Shout I out–  I refrängen upp med händer uppåt och åt sidan.
 6. Stad i Ljus
 7. Can´t take my eyes off you
 8. Perfect
 9. Let the river run
 10. Let me entertain you–upp med händerna på slutet ”jazzhands”

Nästa termin
Som vi har märkt så har ingen information lagts ut om kommande vårtermin. Detta på grund av att kyrkan skall renoveras och vi kan inte vara kvar i lokalerna. Gabriel & Anna hoppas kunna ge besked redan i nästa vecka om var vi kommer att vara fortsättningsvis. Preliminär körstart är satt till den 4 februari. Så fort allt är klart kommer det att mailas ut information samt läggas upp info på hemsidan och FB-sidan.

Nu kör vi järnet på måndag! 🙂
Carina och Mona

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 5 november

Rep nr. 9. Vi skriver den 5 november i almanackan – och sista repet innan genrepet på torsdag.

Gabriel förklarade att vi skulle köra igenom alla låtar i den ordning som det var tänkt på konserten, så här kommer de i tur och ordning med kommentarer.

 1. Going up yonder– vi drar igång med denna gospelrökare för att snabbt få upp stämningen. Tänk glädje! I vers två sjung försiktigt på de många s:en. I vers tre delar vi upp oss och sjunger mot varandra.
 2. We got Love– tänk uppåt och nasalt då den är väldigt låg i verserna. I vers två ändrade vi det lilla ordet ”No” på slutet så att vi sjunger det unis istället för i stämmor. Efter andra refrängen måste vi vara på direkt när vi går in i sticket med ”We got love, we got love, we got love” osv. Sista refrängen gör vi sedan a capella.
 3. Låt kärleken slå rot– ny höjd tonart sedan tidigare. Måla ut och verkligen tolka texten när vi sjunger. “Bam ba da” partierna i refrängen går vi ner i styrka och sjunger svagare och sedan brakar vi på igen. Slutar med dubbelrefräng där sista sjungs a capella.
 4. Climb every mountain– Gabriel uppmanade oss återigen att lyssna på originalversionen, fem gånger (där vissa tidigare misstolkat vilken version det är) den är från det amerikanska programmet ”The Voice” och finns i Happy Voices Spotifylista på hemsidan – på medlemssidan Musik & Texter. Detta för att vi ska förstå formen på låten och hur de olika partierna skall sjungas. Sluttonen håller vi ut vääldigt länge tills Gabriel slår av, så det gäller att kör-andas.

Efter detta kommer David Lindgren in och vi fortsätter med:

 1. Shout it out– vi gick igenom våra stämpartier igen. Denna skall sjungas mycket rytmiskt. Vi la in ett Oh oh oh-parti efter refräng två. Avslutar med att sjunga ”When we shout it shout it out” fem gånger där vi går upp sista gången.
 2. Stad i Ljus– Här kommer Jocke börja med att spela ett trumpetintro sedan börjar vi med Ohohohoh-delen. I övrigt en “walk in the park”.
 3. Can´t take my eyes off you– när vi andra gången skall sjunga ”Ba da ba da ba da” partiet så spelar musikerna först en bit för att vi skall hitta in.
 4. Perfect– Kom ihåg att ”djupdyka” dvs gå ner i början av första versen. Sjung målande och med glädje.
 5. Let the river run– Är tänkt som sista låten. Börjar i rubato dvs långsamt efter Gabriels dirigering, sedan drar den i gång i tempo. Vi håller ut sluttonen.
 6. Let me entertain you– Extranummer med David. Nu drar vi bara på för fullt!

Övrig info:

Vad gäller genrepet så samlas vi som vanligt kl.18.30 och ställer upp oss på scenen i stämmor enligt anvisningar som finns på storbildsskärmarna. Glöm inte att ta med era medlemskort som vanligt då detta är terminens 10e repetition.
Det kan vara så att vi kommer att dra över tiden något också för att hinna igenom alla låtar. Glöm inte att ta med vatten och sköna skor. Ingen parfym.

En körresa har släppts till Grekland med tema ”Mamma Mia”. Trycket på denna resa var stort, vilket resulterade i en del kaos vid bokningen – men det kan finnas några enstaka platser kvar.

Ses på torsdag – nu kör vi!
Carina & Mona

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 29 oktober

Körövning nr 8!
Nu börjar det kännas att vi närmar oss avslutningskonserten.

Vi började som vanligt med uppvärmningsdansen och fortsatte med olika sånger för att mjuka upp halsen och stämbanden.

Därefter började vi med Let the river run och sjöng igenom de olika stämmorna. Vi övade lite extra på vampen i slutet. Gabriel tyckte att det lät fantastiskt, men det kändes bara lite osäkert vid första höjningen. Vi måste tänka lite ”uppåt” och ta i lite 🙂

Sen gick vi över till Perfect. Vi började med refrängen där Gabriel påminde oss om att vi skall ”studsa” till lite. Sen körde vi igenom hela låten. Ordet mine i bryggan skall komma lite snabbare och vi ska sjunga lite naturligt och gladare. Gabriel sa att vi nästan är där nu!

Vi fortsatte med Climb every mountain. I början på denna låt är det lite lågt, men sen blir det desto högre i slutet som på många av våra låtar denna termin. Vi ska tänka uppåt, att vi är glada och sjunger från hjärtat. I slutet tycker han att vi skall ”explodera”. Det låter otroligt bra!

Därefter kom körens projektledare Anna Lundström upp på scenen.
Vi närmar oss ju konserten, men innan dess ska vi ha genrep på torsdagen den 8 november. Vi börjar som vanligt kl. 18.30, men håller kanske på lite längre – till kl. 20.30. Vi ska ta med oss medlemskortet som vanligt då det är den 10e körövningen på terminen.
Anna berättade också att det kommer att finnas en massa trappor som vi ska stå på under konserten, vi kommer även att stå uppe på sidobalkongerna. När vi kommer in i kyrkan på genrepsdagen kommer det att visas på storbildsskärmarna hur vi ska stå uppställda i stämmorna.

Konsert har vi ju den 12 november kl. 19.00. Klädsel är svart med röda detaljer. Det finns idag ca hälften av biljetterna kvar, så den fina filmsnutten som vi gjorde för några veckor sedan tyckte Anna att vi gärna får sprida och dela på sociala medier. Det finns även en flyer på hemsidan som man kan skriva ut och sätta upp på bl a på jobbet om man vill.

På konsertdagen samlas vi kl. 17.00. Vi går inte in genom de vanliga dörrarna, utan vi ska gå in på sidodörrarna till höger på kyrkan (sett framifrån). All information finns på hemsidan på en sida som heter Genrep & Konsertinfo. Vi kommer att ställa upp oss och soundchecka lite och då går även Anna igenom in- och utgången. Bra att ta med vatten då vi av erfarenhet vet att det kommer att bli varmt. Vi ska också tänka på att inte använda parfym då det finns parfymallergiker i kören.

Anna berättade också att de fått loss lite konsertbiljetter som går att köpa i receptionen de två kommande repen. Självklart går det att köpa från Ticketmaster också – från sidan Konsert på hemsidan.

Angående julweekenden den 30/11 – 2/12. Det har kommit in lite kommentarer om att en del gärna vill vara med på körhelgen, men har upplevt att det blir lite för dyrt. Happy Voices gänget har funderat på detta och kommit fram till ett nytt förslag/paket på en 1/2 julweekend för att komma ner lite i pris. Är man intresserad av detta ”paket”, så kommer de att lansera detta under kvällen på hemsidan. Det är då första halvan av helgen man är med på och får då bl a vara med och sjunga på Mall of Scandinavia. Vi kommer att inviga julen där. De håller redan nu på att planera för fullt för detta. Det kommer att bli jättehäftigt!
Om man redan har köpt ett ”paket” så får man självklart byta om man vill och då har man två veckor på sig att göra detta. Det kan man också gå in på hemsidan och läsa om – på sidan som heter Resor.

Sen ville Gabriel att vi skulle sjunga något lätt och glatt, så vi fortsatte med Going up Yonder. Därefter Stad i ljus. Vi avslutade kvällen med att spela in en snutt av Climb every mountain som Gabriel skulle lägga upp på instagram som ett smakprov inför konserten. Det blev en härlig avslutning på kvällen!

Vid pennan Mona & Carina

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 22 oktober

Dax för rep nr.7. Hjälp! Hur ska vi hinna lära oss allt!?

Det är hög tid att börja plugga in texterna nu då vi helst skall kunna allt utantill. Är det så att man inte får till det på alla låtar så kan man ha en liten, liten fusklapp – men den bör inte synas.

Vi startade som vanligt upp med uppvärmningslåten med koreografi. Lite gamla sångövningar dök upp där det poängterades att droppa varje ton och att artikulera mycket.

Inga nya texter denna gång utan vi fokuserade nu på de låtar som vi påbörjat under tidigare rep. Först ut var “We got Love” som kändes bra fram till sticket på slutet som några av oss glömt av lite, så det fick vi köra igenom lite extra men sen satt det.

Sedan var det dags för en repetition av “Stad i ljus” som vi ska sjunga med David Lindgren. En hel del knepiga halvtoner för sopranerna samt en liten ändring i refräng ett och två där man sjunger texten “utan namn” lite annorlunda än senast. Lyssna gärna på inspelningarna.

Nu var det dags att börja med något nytt, vår gästartist David Lindgrens egen låt ”Shout it out” som han medverkat med i Melodifestivalen. Vi kikade på videon och gick sedan igenom de partier där vi kommer att köra i bryggorna och refrängerna. Kan komma att bli någon koreografi också så småningom 🙂

En genomkörare av ”Climb every mountain” igen och en hemläxa att lyssna på denna i originalversionen 5 gånger hemma för att hitta och förstå formen på låten dvs när vi ska gå upp och ner i partierna. Putsade lite på sista delen igen och den magiska sluttonen.

Info och påminnelse om att dela den lilla filmsnutt vi gjorde som reklam för vår konsert och som ligger på Happy Voices officiella Facebooksida. Än finns biljetter kvar till konserten, så sluta inte att bjuda in gäster. För de som missat att vår klädsel på konserten är bestämd, så blir det svarta kläder med röda detaljer/accessoarer.

Näst på tur var ”Can´t take my eyes off you” som vi gick igenom lite noggrannare. Konstaterade att det är en del toner vi glider på vilket gjorde att vi fick ett helt annat sound och sväng där Gabriel tyckte att det klingade mycket bättre.

Då vi var så otroligt snabba så hann vi också med att sjunga igenom ”Låt kärleken slå rot” i en ny lite högre tonart. Lät bra, den här känns som att den sitter.

Till sist fick vi frågan om vi kan tänka oss att repa in en låt till, till konserten och vi svarade nog ganska samstämmigt att det gick för sig om det är en hyfsat enkel låt…

Allt gott! Hälsar Carina & Mona

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 15 oktober

Vi har kommit till körövning nr 6!

Vi började som vanligt med uppvärmningsdansen som alla verkar kunna nu. Gabriel undrade om den var för lätt och tråkig, vi behöver kanske mer utmaning… 🙂
Vi fortsatte med andningsövningar och lite uppvärmningslåtar.

Gabriel sa att ett tips nu var att plugga lite texter då vi brukar försöka att sjunga allt utantill. Om det absolut inte går så får vi ha en liten, liten fusklapp och inte någon stor som vi står och viftar med.

Vi började med Let the river run. Gabriel talade om för sopranerna att man skulle sjunga versen där nere och lite nasalt. Alla behöver nå upp lite mer på låten. Känns inte riktigt så nu. Vi gick igenom alla stämmorna och de börjar sitta nu. Gabriel kommer att spela in stämmorna på den här låten nu i veckan och sen kommer dem upp på hemsidan.

Därefter började vi med en ny låt som vi skall sjunga med David, Can´t take my eyes off you, som bl a varit med i musicalen Jersey Boys. Många kände till låten och den var inte så svår att sjunga.

Gabriel berättade också att vi gör en massa saker när vi har uppehåll. Bl a så kommer det att vara en julkörweekend den 30/11-2/12 där vi bl a ska uppträda i Mall of Scandinavia och i S:t Pauls kyrka. Mer info om julhelgen finns på hemsidan, på sidan som heter Resor.
Där hittar man också info om kör-resan till Kuba i januari. Den resan är nu fullbelagd, men det kommer en ny kör-resa till våren, den 18-25 maj närmare bestämt. Vart den resan kommer att gå, får vi reda på om ett par veckor…

Därefter kom Gitte upp på scenen och vi filmade in en hälsning och promotion-film inför konserten med låten Let me Entertain you. Filmsnutten kan vi sen dela och sprida bland våra vänner och bekanta.

Vi fortsatte sedan med Perfect som vi sjöng igenom och finslipade lite på. Gabriel har ändrat lite på slutet för sopranerna. Vi har nu nästan fått allt på plats. Den kommer att bli så bra! Gabriel tycker att vi är grymma!

Vi avslutade kvällen med att sjunga Let the river run.

Vid pennan Mona & Carina

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 8 oktober

8 oktober och vi har redan kommit till rep nr.5 – dvs halvvägs i terminen, inte klokt vad fort tiden går.

Vi startade som vanligt upp med uppvärmningslåten med koreografi som vi numera är ”proffs” på och den följdes sedan av några sedvanliga uppvärmningsövningar.

Sedan gav vi oss raskt in i “Climb every Mountain” som vi påbörjat på tidigare rep. Gabriel poängterade att vi i verserna skall försöka sjunga nasalt för att få upp tonen så att det inte ska låta så tungt. Stämmorna satt rätt bra men vi gick igenom samtliga partier igen och sedan gav vi oss på slutraderna som var nya med stämmor. Kommer att bli mäktigt!

Sedan var det dags för Gabriel att informera lite som att:
* Vår klädsel på konserten är bestämd: det blir svarta kläder med röda detaljer/accessoarer.
* Mona kommer att ha sin ”Rosa Konsert”  i Oscarskyrkan på söndag den 14 oktober kl.19.00, där biljettintäkterna går till insamling för cancerbehandling. Medverkande är bl a One Voice kören, Gladys del Pilar med kör, Susie Päivärinta och Peter och Bruno från musikalen Ghost. Köpa biljetter gör man lättast genom att swisha till Mona på tel. 073-580 79 23 senast på torsdagen 12/10 alt. kan biljetter köpas vid kyrkan i samband med konserten. Har ni inte möjlighet att gå på konserten, så kan man självklart ändå skicka ett bidrag 🙂
* Till vår egen konsert finns i dagsläget ca 1000 biljetter kvar, så peppa nära och kära att komma och lyssna.

Sedan var det dags att börja med något nytt, de låtar som vi skall sjunga tillsammans med vår gästartist David Lindgren. Det blir en gammal Robbie Williams dänga ”Let me entertain you”. Vi gick igenom de stämmor vi kommer att sjunga i refrängen. Tanken är att denna låt kommer att avsluta vår konsert.

Nästa låt på tur var ett av Tommy Körbergs paradnummer nämligen ”Stad i ljus”. Där kommer vi också ha lite stämmor i refrängerna och slutet som vi gick igenom.

Till sist sjöng vi igenom “Going up Younder” och avslutade med ”Perfect”. Ett perfekt slut på ett härligt rep.

Trevlig helg i värmen hälsar Carina och Mona

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 1 oktober

Det är dags för körövning igen och det är redan 4:e gången.

Vi började som vanligt med den roliga uppvärmningslåten, stegen sitter bra, därefter lite olika mun och röstövningar.

Sen startade vi upp med We got love som börjar sitta. Vi övade in sticket också.

Gabriel informerade om att han börjat sjunga in stämmorna till låtarna, så i slutet av denna vecka eller i början på nästa vecka läggs dem upp efterhand på hemsidan.

Vi fortsatte med Perfect. Ökade upp tempot lite. Lite små klurigheter i låten som vi övade extra mycket på. Det hade också varit en diskussion i Göteborgskören huruvida man skulle uttala ordet dancing och grass. Gabriel tycker att vi skall försöka sjunga låten som Beyoncé tolkar den. Inte en helt enkel låt, men den kommer att bli fantastisk. Han var imponerad och tyckte att vi gjorde ett fantastiskt jobb. Det är ju egentligen inte en körlåt utan en sololåt och att vi klarade av allt som ändras hit och dit, imponerande.

Anna kom upp på scenen. Hon hoppades att alla nya hittat in på hemsidan och fått sina inloggningar. Det har varit lite struligt att lyssna på inspelningarna, men de är nu inlagda på nytt igen. Skulle det ändå inte fungera, så kan man skicka ett mail så får de kolla på det igen.
Förutom hemsidan så finns det också en FB sida, en officiell Happy Voices sida, som man gärna får gilla och så finns det också en intern grupp bara för Stockholmskören som man kan gå med i.
Texterna till låtarna hittar man vid ingången till aulan på notställ, om man missat tidigare texter så ligger de längst fram på scenen, även där uppe. De finns också på hemsidan om man vill skriva ut själv.
På hemsidan finns det en medlemssida som heter Bonus. Där brukar de lägga upp lite rabatter. Just nu får man lunchrabatt på fiket bredvid kyrkan.
Anna påminde också om parfym – att man bör tänka på att inte ösa på, helst att man avstår då det finns några parfymallergiker som får det lite jobbigt.
Genrepet är på torsdagen den 8 november. Vi börjar den vanliga tiden, men kanske håller på lite längre.
Konserten är den 12 november med David Lindgren som gäst. Biljetterna är nu släppta och kan köpas via hemsidan, på sidan ”Konsert”. På den sidan finns det också en affisch/flyer som man kan skriva ut om man vill. På FB ligger det evenemang och/eller inlägg om konserten som alla gärna får dela med sina vänner. Klädseln till konserten är ännu inte bestämd. Får veta detta nästa vecka.

Jocke berättade sen lite om den nya ”We are voice” appen som dem som vill gärna får prova. Man kan bl a välja att spela upp sin stämma utan bakgrund och även med bakgrund då hör man de andra stämmorna lite svagt. Finns flera olika saker att välja på. Men om man tycker det är jobbigt att ladda ner appen, så går det självklart bra att lyssna även på hemsidan som vanligt. Mer info om appen hittar du på körens Facebooksida samt här på hemsidan, på medlemssidan som heter We are Voice.

Nästa vecka börjar vi öva på Davids låtar. Det är inte riktigt bestämt alla låtar ännu, så om man har en låt som man väldigt gärna vill sjunga kan man skriva det på FB sidan.

Vi fortsatte sedan med Let the river run. Övade på de olika stämmorna. Gabriel tyckte att det lät jättesnyggt och att den kommer att bli mäktig. Kvällen avslutades med Låt kärleken slå rot.

Vid pennan,

Mona o Carina

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 24 september

24 september, vårt tredje rep och nu kom hösten till stan. De som tidigt stod och köade utanför portarna var inte riktigt beredda på kylan denna dag så ett tips är att ta med både vantar och mössa till nästa gång.

Uppvärmningslåten (som vi fortfarande inte vet namnet på, har hört att ni är många som undrar, ska ta reda på det) och dansen gick verkligen som en dans följt av poppopappa, alfabetslåten och bella signora, sjung legato och ping pong låten – sedan var vi varma i bröst och röst.

Vi började med en relativt enkel låt ”Going up yonder” som vi nu också fick texten till. Vad som är nytt och lades till denna gång är att vi i tredje versen motsjunger. Dvs. Gabriel delade upp oss i två delar med gränsen mitt i kyrkan och tenor/alt sidan började och alt/sopran sidan svarade. I övrigt, dra på smilbanden när vi sjunger denna så hörs glädjen i låten.

Sedan gav vi oss på “Climb every Mountain” från Sound of Music som vi påbörjade vårt första rep. Den är rätt knepig i de sektioner där vi har våra stämmor. Gå gärna in och lyssna lite extra på inspelningarna för att få kläm på detta. Den kommer att bli helt fantastisk och så mäktig när vi sätter allt. Fortsättning följer.

Efter att verkligen ha tragglat en lång stund kände vi att vi behövde något relativt enkelt så en repetition av Ted Gärdestads ”Låt kärleken slå rot” satt som en smäck.

Sen kom dagens nykomling. Vi fick börja med att se videon till ”Let The River Run” med Carly Simon ur filmen “Working girl” från 1989. Så kul att se alla 80-tals kläder och frisyrer igen. På förslag är att vi kanske kan köra 80-tals tema på konsertklädseln denna gång. Vad tror ni? Kanske blir lite extra trångt om alla ska ha axelvaddar 🙂

En låt med härlig gospelfeeling som vi verkade gilla eftersom det mesta föll på plats rätt snabbt när vi sjöng igenom början och även la på stämmor i refrängen. Vi delade också upp så att sopranerna sjöng första delen som kallas solo och melodin sjunger sen början på vers 1, sedan går alla in i slutdelen. Sedan tar tenorerna andra solo partiet osv.

Vi kommer att fortsätta med denna låt längre fram och det som vi fick reda på händer är att man höjer den rejält.

Övrig info:
Gabriel har börjat sjunga in stämmor på de låtar vi har gått igenom och de kommer att läggas upp på hemsidan efter hand.

Biljetterna till samtliga konserter (Sthlm, Gbg, Malmö) släpps på fredagen den 28 september kl. 09.00. Ni köper biljetterna på Happy Voices hemsida, på den öppna sidan (du behöver alltså inte vara inloggad) som heter Konsert. OBS! Se till att du köper biljetter till rätt stad/konsert då biljetter till alla tre konserter finns tillgängliga på samma sida.

Det kommer att bli en Julweekend igen på den 1:a adventshelgen, 30 nov – 2 dec i Stockholm. Mer info kommer.

Dags att börja lyssna och träna!
Ses snart hälsar Carina & Mona

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 17 september

Dörrarna öppnades till kyrkan ca kl. 17:45 och massor med glada människor strömmade in i kyrkan.

Kl. 18:30 kom Gabriel in på scenen och hälsade oss alla välkomna. Han frågade också hur många det var som var där för första gången (prova på biljett) och det var ganska många.

Vi började med den nya uppvärmningslåten och skakade loss med lite danssteg. Därefter så sjöng vi lite olika små låtar för att få igång rösten.

Förra veckan började vi på en låt som heter We got love. Den fortsatte vi nu med. Gick igenom stämma för stämma.

Därefter fortsatte vi med en ny låt, Perfect med Ed Sheeran, som väldigt många hade önskat. Det är en väldigt vacker ballad, ”gråtlåt” som Gabriel brukar säga. Vi lyssnade först på den innan vi började gå igenom låten med de olika stämmorna. Det lät jättefint när vi satte ihop stämmorna och sjöng tillsammans. Den kommer att bli fantastisk.

Gabriel informerade om resan till Kuba som går av stapeln mellan den 11-24 januari år 2019. En kombinerad kör- och dansresa då Gabriels kompis Tobias Karlsson (från bl a Let’s dance) också åker med. Det ingår även en kryssning bl a till Mexico. Om man är intresserad av detta så kan man gå in och läsa mer på www.joyride.se.
Gabriel och hans kompis Tobias har också en Podcast ihop. Varje vecka kan man gå in och lyssna på ”I säng med Tobias och Gabriel”. Denna vecka rekommenderade Gabriel att vi går in och lyssnar då han gör en totalrecension av musikalen ”Så som i himlen”. Han har aldrig i hela sitt liv blivit så berörd och detta berättar han om i podden.
We are Voice har startat en app som man gärna få ladda hem om man vill – och gå med i den officiella Happy Voices gruppen. Appen kommer framöver att fungera som ett komplement till hemsidan där stämmor med m.m. kommer att läggas in i under hösten. Allt finns självklart också som vanligt på vår egen hemsidan – www.happyvoices.se.
We are Voice appen är en test som vi får prova på gratis under hösten. Just nu är Happy Voices gruppen på den tom. Det kommer mer information när den är igång på riktigt.

Vi avslutade kvällen med ytterligare en ny låt, Låt kärleken slå rot av Ted Gärdestad. En jättefin låt som några av oss sjöng i Katrineholm i somras.

Som vanligt gick måndagens körövning fort!

Vid pennan,

Mona och Carina

——————————————————————————————————————————————————–

Måndagen den 10 september – terminsstart!

Så var vi då äntligen igång!

Gabriel började med att fråga om det var några nya medlemmar och sångare den här terminen och det var en hel del som räckte upp handen. Kul!

Som vanligt så hade han plockat fram en rivig upptempo låt att värma upp till och med förhållandevis ”lätta” steg, armrörelser och snurr så kom vi snabbt in i musiken.
Lite tungvrickande skalor i form av en alfabetsramsa och några nya uppsjungningslåtar senare, så var vi också redo att börja sjunga.  Jocke hade då glidit in och börjat kompa i vanlig ordning.
Gabriel förklarade också hur vi sitter uppdelade stämvis med altar som oftast sjunger melodistämman i mitten av kyrkan, sopraner till höger och tenorer till vänster om man ser från scenen sett. Det är fritt att prova, flytta runt och känna in vilken stämma man vill vara i.

Först ut var en gammal gospelrökare som några utav oss sjungit tidigare, nämligen Going up Yonder.
Vi gick igenom refrängen och verserna och den satte sig ganska snabbt, vilket resulterade i att sopraner och tenorer också fick några stämmor i refrängen.

Sedan gick vi snabbt vidare och fick se videon till nästa låt. Vi var många som satt och hummade och kände igen sångerskan och låten och plötsligt så kom vi på – det var ju Australiens bidrag till Eurovision Song Contest tidigare i år: Jessica Mauboy med We Got Love. Nu blev vi peppade!
Vi sjöng igenom refrängen – och vad man måste tänka på där är att göra den svängig genom att betona orden på rätt sätt. Det kommer att sätta sig så småningom. Hela låten och några stämmor gicks igenom och den kommer att bli så bra när den landat lite hos alla.

Vår eminenta projektledare Anna Lundström gjorde sedan entré och gick igenom de saker man bör känna till såsom att vi nu kommer att repetera 10 gånger och sedan avsluta med en konsert den 12 november där gästartist kommer att vara David Lindgren – kommer att bli så bra!!! De kommer att återkomma om när biljetterna för konserten är ute till försäljning på hemsidan.

På tal om hemsidan happyvoices.se så bör de som inte anmält sig den här terminen göra det för att få sitt login till Stockholmskörens egna sidor där ni bl a finner information, inspelningar och låttexter till körens repetitioner. Anmälan måste göras inför varje termin. Hemsidan uppdateras senast på torsdag varje vecka.

Kören har också en egen officiell Facebooksida Happy Voices “sjung med Gabriel Forss”  och sen har vi medlemmar skapat en egen facebookgrupp Happy Voices Stockholm. Kika gärna in på båda dessa sidor.

Har ni viktig information eller frågor, så prata med Anna eller Ulrica som står i receptionen innan och efter varje rep eller maila direkt till stockholm@happyvoices.se.

Kvarglömda saker finns hos vaktmästaren i kyrkan, så kontakta honom direkt om detta. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.
Undvik också parfym på måndagar då vi har några parfymallergiker.

Nästa måndag den 17/9 kommer det att vara en “prova på gång“. Detta innebär att man som ny medlem, som är sugen på att sjunga, kan få komma och provsjunga gratis – men man behöver en biljett. Mer info om detta och hur man anmäler sig läggs upp på hemsidan på torsdag, så “Spread the word” till vänner och bekanta.

Nu var det inte slut där…
Vi fick återigen se en video med en helt magisk version av Climb every mountain med Jordan Smith som vann amerikanska The Voice år 2016. Låten är ur musikalen Sound of Music. Vi sjöng igenom hela låten och fick några ganska utmanande stämmor i några partier, men man förstår att när vi så småningom sätter dessa så kommer det att bli helt magiskt. Vi var så inne i allt sjungande, så Gabriel frågade om vi kunde dra över tiden i 5 minuter och såklart vi kunde det. Vi hade kunnat sjunga halva natten!

Men allt gott har ett slut och nu får vi lyssna och öva lite själva, så ses vi på måndag igen.

Kramar från Carina och Mona