Konsert

Den där dagen som man, som körsångare, längtar så oerhört mycket efter, kom till slut.

Den där dagen som känns som skolavslutning med fjärilar i magen…

Konsertdagen, eller snarare konsertkvällen, samlades alla i stora konsertsalen. Alla var GALET snygga i svart och rött och det kändes i luften att något stort var på gång.

Marie från Medborgarskolan informerade om praktiska ting och Gitte önskade oss lycka till innan Gabriel och Jocke drog igång uppsjungningen. Det är en lite märklig känsla att sitta på åskådarplats och titta upp på en tom scen och veta att om en stund är det precis tvärtom…

Efter uppsjungningen började placeringen på scen och läktare. Sopraner, tenorer och ett litet antal altar tog plats på scenen. Alla andra altar ställde sig på körläktaren och på läktarna ut mot publiken. Så snyggt!

Soundcheck! Vi sjöng några rader här och där och Gabriel rörde sig runt i lokalen för att kontrollera att vi lät bra. Det gjorde vi!

David ropades in och bandet ropades in. Vi sjöng lite tillsammans med David också och sedan var det dags för lite paus. Nu var det läge att vila fötterna, äta och/eller dricka något, piffa till frisyren och bättra på läppstiftet innan det var dags att stå redo igen.

Jocke och bandet började spela och det var signalen för oss att ta plats på scenen. Känslan när man går in i en fullsatt konsertsal är ljuvlig. Vi ställde upp oss snyggt och prydligt och diggade med bandet som spelade fantastiskt. Jocke hälsade sedan alla varmt välkomna och han ropade även in vår käre körledare som, onödigt snygg i rött och svart, möttes av rungande applåder. Såklart!

Vi öppnade konserten med Going up yonder. Vi kan väl säga att det svängde rejält. Sedan var det dags för schlager. Vi sjöng We got love och vi fixade handkoreografin och hjärtat på slutet galant. Låt kärleken slå rot bjöd på kvällens första ståpäls. Terminens utmaning Climb every mountain serverade vi på ett fantastiskt sätt. Här var det dags för gåshud igen. Så mäktigt! Så pampigt!

David ropades in och vi började med att sjunga Shout it out. Publiken var med i koreografin och stämningen i salen höjdes. Stad i ljus, med Jocke på trumpet, såg till att även tårarna hade en tendens att tränga sig på. Kören presterade verkligen på topp.

David sjöng sedan utan oss och publiken, och vi, älskade det. Sedan fortsatte vi tillsammans med Can´t take my eyes off you. Det var visst en och annan i publiken som fick påhälsning av David…

Det var dags för nästa utmaning. Perfect. Det lät verkligen perfect. Och efter detta kvällens sista låt Let the river run. Starten var så pampig och fortsättningen lyfte nästan taket i Malmö Live. Wow, vilket ös! Sluttonen hölls ut i evigheter och publiken var, minst sagt, imponerad. Gabriel slog av och plötsligt var allt över. Hur är det möjligt att en konsert kan gå så snabbt…? David kom in på scenen igen och vi körde vårt extranummer Let me entertain you tillsammans. David var ute i publiken och sjöng och han fick publiken att tävla mot oss. Det lät magiskt! Svårt att utse en vinnare, men det var verkligen hur roligt som helst.

En makalös konsert!

Tack kören! Vi är fantastiska!

Tack Medborgarskolan och Malmö Live!

Tack Gitte för att du håller reda på oss!

Tack bandet för att ni håller takten åt oss!

Tack Jocke för att du hjälper oss att hitta toner och tempo på våra repetitioner!

Tack Gabriel för ditt enastående tålamod med oss och tack för att du tror på oss och låter oss uppleva kvällar som den här! Du och vi skapar minnen för livet!

Nu njuter vi att detta och ser framemot nästa termin som startar 6/2

Må så gott!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Genrep

Terminens sista repetition. Det tionde i ordningen. Nästan ofattbart att en termin kan gå så galet fort. Det kompakta höstmörkret till trots var uppslutningen fantastisk denna genrepskväll.

Gabriel smög upp på scenen, i onödigt snygg skjorta och energifylld till bredden.

Han började direkt med terminens sista uppvärmningsdans och strax därpå välkomnades Jocke med sin TRUMPET! Oj vilket jubel! Vi värmde upp rösterna med diverse sångövningar och trudelutter och sedan drog det igång. Höstterminens genrep.

Först Going up yonder. Vers och refräng och lite uppdelat och lite tillsammans och … Gabriel utbrast: – Jättebra, jättesnyggt!

Sedan We got love. Rakt igenom. Så bra. Så tight. Vi fick lära oss en liten handkoreografi. Det kom ett förslag från kören att avsluta handkoreografin med ett hjärta. Glöm inte – vi avslutar alltså hela låten med att vi formar ett hjärta med händerna.

Dags att sjunga på svenska. Låt kärleken slå rot. Sjung med hjärtat. Så fint!

Sedan var det dags för terminens utmaning. Climb every mountain. Vi började med att öva lite på slutet. Efter det sjöng vi hela låten och Gabriel sa: – Sjukt bra!

Efter detta fick vi en välbehövlig sitt- och vattenpaus. Marie från Medborgarskolan passade på att informera om konsertdagen. All info står även på den konsertinfo-lapp som delats ut tidigare.

Vårterminen startar 6/2 och man kan anmäla sig redan nu via Medborgarskolans hemsida.

På det igen!

Nu var det dags för Shout it out. Sopranerna fick öva på en liten ändring, men för övrigt var allt sig likt. Och bra! Lite koreografi här också. Glöm inte!

Vi fortsatte med Stad i ljus. Jocke spelade vackert på sin trumpet och kören fortsatte med oooo-delen.  Här var det gåshudsvarning.

Sedan sjunger David 2 låtar innan det är dags för kören att sjunga Can´t take my eyes off you.

Så bra!

Vi sjöng Perfect och vi sjöng den perfekt.

När det var dags för Let the river run började vi med att öva på vampen och sedan körde vi hela låten. Vilket drag! Vilket ös! Här blev det dags att använda kör-andningen i världens längsta slut-ton.

Sist, men inte minst, gav vi järnet i Let me entertain you. Gabriel berättade att David kommer att busa lite med publiken i denna låt. Gabriel guider oss såklart.

Jaha…. Det var genrepet det.

Så bra! Så duktiga vi är! Texterna sitter!

Nu glömmer vi inget av detta!!!

Vi ses på måndag i svart med röda detaljer.

Glöm inte att se glada ut och glöm inte att njuta av konserten! Vi är stjärnorna!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 7 november

Denna onsdag möttes vi av ett kompakt höstmörker. Det är då det känns så underbart att veta att det är sång på gång!

Gitte hälsade alla välkomna och hon påminde oss om att nästa veckas genrep är på TORSDAG 15/11!!
Konserten är 19/11 och vi samlas i konsertlokalen kl 17.00. Den bemannade kör-garderoben öppnar kl 16.15. Konsertklädseln är svart med röda detaljer.

Så var det dags för en mycket energifylld Gabriel att starta kvällen. Det blev först uppvärmningsdans och med hjälp av Jocke värmde vi upp rösterna.
Gabriel berättade att planen för kvällen var att sjunga igenom alla låtar i den ordning som är tänkt på konserten. Ordningen kan dock ändras….

Låt 1: Going up yonder. Finns bara en sak att säga – Så bra!
Låt 2: We got love. Här behöver vi komma ihåg att sjunga/tänka uppåt. Vi övade lite extra på sticket och det blev ursnyggt!
Låt 3: Låt kärleken slå rot. Så bra! När vi sjunger på svenska är det extra viktigt att förmedla vad låten handlar om. Måla på! Tänk också på att vi sjunger två (2) refränger på slutet.
Låt 4: Climb every mountain. Vi övade först lite extra på slutklämmen och sen visade vi Gabriel att vi minsann kan ta i från tårna. Sista tonen kommer antagligen att hållas ut en evigheeeeeet. Var beredda på att kör-andas.
Låt 5: Shout it out som vi sjunger med David. Vi övade lite på stämmorna och sedan övade vi på slutet. Tänk på att vi sjunger sista raden fem (5) GÅNGER! Gabriel visar tydligt! Allra sista gången går det uppåt.
Låt 6: Stad i ljus. Jocke kommer att spela trumpet och sen kommer vi in på oh-delen. Ja vad säger man… Det låter så otroligt bra.
Sedan sjunger David 2 låtar.
Låt 7: Can´t take my eyes off you. Här måste vi sjunga med känsla. Efter höjningen spelar musikerna Ba da ba da….. en gång för oss, vilket gör det hur lätt som helst för oss att komma in. Så bra!
Låt 8: Perfect. Här sjunger vi målande och med lätta, korta toner. Gabriel visar såklart. Och så måste vi se, om inte kära, så åtminstone glada ut. En smäktande kärleksballad ju…
Låt 9: Let the river run. Vi börjar med att sjunga rubbato, alltså det tempo som Gabriel dirigerar. Direkt efter det är det helt som vanligt igen. Tänk på att efter höjningen sjunger alla hela tiden.
Och så låt 10: Vårt extranummer – Let me entertain you som vi ju sjunger med David. Här ger vi järnet!

Ja, vad säger man…. Vi är fantastiska! Världens bästa Gabriel och Jocke som gör oss så bra!

Nu har vi bara några dagar på oss att lära allting utantill. Texter och toner måste sitta. Använd appen och/eller hemsidan. Öva, öva, öva.

Nästa gång är det genrep. TORSDAG 15/11 och då ger vi allt vi har!

Må gott!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 31 oktober

En stormig natt och en, minst sagt, nästan lika blåsig dag har landat i en underbar sång-kväll!

Repetition 8. Hur är det möjligt att en termin kan gå så otroligt fort?

Det börjar bli tid att fixa konsertklädseln – svart med röda detaljer – och det är hög tid att lära alla toner och texter. Puh! … men först är det dags för kvällens repetition.

Gabriel smög in på scenen och med fantastisk energi drog han igång uppvärmningsdansen. Jocke välkomnades och uppsjungningen startade. Vi sjöng Pop-o-papa, Alfabetsvisan, Bella signora, Bee-by-bee och Sommaren är här.

Första låt för kvällen var Let the river run. Vi sjöng den rakt igenom. Vi behövde dock öva lite extra på vampen (det där märkliga ordet igen…)  Gabriel utbrast: – Alltså, det är så bra! Sedan övade vi på höjningen. Tänk uppåt! – Om det känns onaturligt så gör ni rätt, sa Gabriel. – Explodera på höjningen, sa han också. Vi putsade lite här och där.

Sannolikt kommer vi att sjunga början av låten rubato. Det betyder att Gabriel sätter tempot. Det behöver inte betyda att vi sjungit så tidigare. För att detta ska fungera gäller det att ALLA följer och tittar på Gabriel HELA tiden.

Nästa låt var Perfect. Här gäller det att sjunga med energi och följa Gabriel. I refrängen vill Gabriel att vi gör små, små pauser mellan orden you – heard – it. Tänk på att sjunga låten målande och lätt, lätt, lätt. Vi övade på detta och Gabriel utbrast: – Det är så bra!

Gabriel berättade för oss att det är Jocke som sköter texterna på skärmarna. Han har små pedaler som han använder bland allt annat han pysslar med under repetitionerna. Han är så BRA!

På tal om…Nästa repetition ska vi vara beredda på att textskärmarna är släckta. Nu gäller det att öva hörrni…!

Så var det dags för Climb every mountain. Glöm inte att tänka uppåt! Vi sjöng låten rakt igenom och det lät fantastiskt!

Sedan var det dags för Gitte att inta scenen. Hon började med att berätta att vi är MAGISKA och att vi antagligen inte förstår hur bra vi är!

Var rädda om lappen om konsertinformation som delades ut. Där finns allt man behöver veta gällande konsertdagen.

Hon berättade också om jul-kör-weekend. Ännu ett alternativ har skapats för alla som vill vara med. Läs mer på happyvoices.se.

Dags att sjunga igen. Going up yonder. Den sjöng vi rakt igenom och det lät så bra!

Filmdags! Ett smakprov till publiken. Vi sjöng Let the river run och Gitte filmade. Klippet läggs ut på Intstagram och Facebook och det är fritt fram att dela.

Kvällen avslutades pampigt! Vi sjöng Stad i ljus. Vi övade lite extra på slutraden och efter det lät det magiskt!

Tack för en ljuvlig kväll!

Nu börjar det verkligen närma sig.

Öva, njut och öva igen.

Vi ses om en vecka!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 24 oktober

2 månader eller 8 veckor till jul. Helt galet! Vi hade ju sommar i Skåne för bara någon vecka sedan. Just den här onsdagen var det kyligt men soligt och är hösten är verkligen här.

Kvällen började med att Marie från Medborgarskolan berättade om konserten. Den 19/11 kl 19.30 är det dags. Då intar vi Malmö Live. Kören samlas i konsertlokalen kl 17.15. Du som vet med dig att du inte kan komma då behöver meddela detta till Marie. Kl 16.15 öppnas den bemannade garderoben. Publiken släpps in kl 19.10. Just den här kvällen fanns ca 300 biljetter kvar…. Genrepet kommer att vara i vår ordinarie repetitionslokal.

Gabriel ropades in. Vi uppvärmningsdansade och det såg fantastiskt bra ut, men Gabriel undrade om vi fuskade på snurren? Sedan värmde vi upp tungan och vi masserade ansikte och hals… Jocke satte sig vid tangenterna. Det var lite synd om honom. Lite sjuk… men på bättringsvägen.

Vi sjöng Alfabetsvisan, Dansa samba med sambon, Bella Signora, The grand old duke of York och Sjung legato.

Sedan var det dags för kvällens första låt: We got love. Det lät riktigt bra, men Gabriel uppmanade oss att tänka uppåt på de låga tonerna.

Stad i ljus stod näst på tur. Samma sak här. Tänk uppåt. Vi övade extra på ooo- och aaa-delen. Och så övade vi på allra sista raden som går uppåt. Pampigt värre!

Varför inte klämma in en ny låt. Det är ju faktiskt “flera” veckor kvar till konserten. Ännu en låt som vi ska sjunga med David. Först kikade vi på ett klipp där David sjöng Shout it out. Sedan sjöng vi. Lite stämmor på det. – Tänk fotbollsmatchkänsla, sa Gabriel. Ut med det bara!

Musikaldags! Climb every mountain. Även i denna låt behöver vi tänka uppåt. Första genomsjungningen gick sådär…. Gabriel utbrast: – Jag vet var det skiter sig! Vi övade och övade och övade. Gabriel blev nöjd. Tänk bara på att allra sista DREAM ska sjungas “DRÄM”. Känns märkligt men låter fantastiskt!

Vi spelade även in en liten filmsnutt. Vi sjöng Let me entertain you. Gitte filmade och Gabriel gjorde reklam för vår konsert 19/11. Klippet läggs ut på Facebook och det är bara att dela, dela, dela…

Vi sjöng även Can´t take my eyes off you rakt igenom. – Det låter ju riktigt bra, sa Gabriel. Efter lite puts lät det ännu bättre. Tänk på att när vi sjunger baby (och det gör vi ju många gånger) så tänk både uppåt och nedåt. Kommer att bli så bra tillsammans med David.

Sista låt för kvällen var Låt kärleken slå rot. Det lät sååå bra!

Tack för en underbar sångkväll!

Nu börjar det närma sig.

Nu är det dags att hårdplugga både text och toner.

Njut av veckan (och hösten).

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 17 oktober

Hur kan det vara möjligt att vi redan kommit halvvägs i terminen… Redan dags för repetition nr 6.

Denna fantastiska onsdag bjöd på underbar sol och värme. Inne i rep-lokalen var det lika underbart att lyssna på det öronbedövande sorlet i väntan på att herr körledare skulle starta kvällen. Så kom han äntligen.
– Det är en fröjd att komma ner till södra Europa, sa han. Naturligtvis var det värmen och solen han tänkte på.

Raskt värmde vi upp med dans, tungrullning och ta-bort-sminket-massage. Jocke ropades in och rösten fick sitt. Först Alfabetsvisan. Sedan berättade Gabriel hur han gjorde bort sig litegrann på repet i Göteborg. Han hade visst sagt: – Kära älskade Malmö! Inte helt populärt men…

Sedan fortsatte vi med Anytime I get the opportunity…. i stämmor, Bella signora och Bagare Bertil.

Så var det dags för kvällens första låt. Let the river run. Tänk på att i refräng 1 går vi “upp” på the new Jerusalem. Tänk också på att vi sjunger We´re coming to the edge, running on the water o s v UNISONT. I vers 2 fick vi lära oss stämmor på Oh my heart is aching. Vi övade även på mellanspelet: oh oh oh oh och ah ah ah ah. Vers 3 fick också en chans. Vampen (märkligt ord) övade vi också på och sedan sjung vi allt rakt igenom och Gabriel avslutade med att säga: – Jubel! Fantastiskt! Så himla bra!

Vecka 6 är det absolut inte försent att lära nya låtar. Kvällens nykomling var Can´t take my eyes off you, som vi ska sjunga med David. Först såg vi ett klipp och sedan kastade vi oss rakt ut! Det tog inte lång stund innan det lät så galet bra!

Gabriel tipsade om att börja öva på texterna. Han berättade även om jul-kör-weekend i Stockholm. Konsert i Mall of Scandinavia och en kyrkokonsert minsann.

Sång-och-dans-resan till Kuba är nu fulltecknad, men det är dags för en ny resa 18-25/5. Resmålet är……. inte avslöjat ännu. Gabriel återkommer med det.

Klädsel på konserten är svart med röda detaljer.

Vi sjöng även Perfect. Gabriel vill att vi sjunger refrängen lika lätt som verserna. Fint!

Vi avslutade kvällen med att sjunga We got love. Vi övade lite extra på sticket som ju sjungs helt UNISONT förutom en ton som sjungs i stämmor. Hela låten slutar med att vi sjunger We got love UNISONT.

Tack för en ljuvlig kväll!

Njut av veckan och passa på att öva, antingen via hemsidan eller via appen We are voice.

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 10 oktober

Sångdag igen! Woho! … och sommaren är tillbaka (åtminstone tillfälligt…)
Alla underbara körsångare strömmade in från den fantastiska brittsommarsolen och sorlet var näst intill öronbedövande i väntan på att repetitionen sku