Konsert

Den där dagen som man, som körsångare, längtar så oerhört mycket efter, kom till slut.

Den där dagen som känns som skolavslutning med fjärilar i magen…

Konsertdagen, eller snarare konsertkvällen, samlades alla i stora konsertsalen. Alla var GALET snygga i svart och rött och det kändes i luften att något stort var på gång.

Marie från Medborgarskolan informerade om praktiska ting och Gitte önskade oss lycka till innan Gabriel och Jocke drog igång uppsjungningen. Det är en lite märklig känsla att sitta på åskådarplats och titta upp på en tom scen och veta att om en stund är det precis tvärtom…

Efter uppsjungningen började placeringen på scen och läktare. Sopraner, tenorer och ett litet antal altar tog plats på scenen. Alla andra altar ställde sig på körläktaren och på läktarna ut mot publiken. Så snyggt!

Soundcheck! Vi sjöng några rader här och där och Gabriel rörde sig runt i lokalen för att kontrollera att vi lät bra. Det gjorde vi!

David ropades in och bandet ropades in. Vi sjöng lite tillsammans med David också och sedan var det dags för lite paus. Nu var det läge att vila fötterna, äta och/eller dricka något, piffa till frisyren och bättra på läppstiftet innan det var dags att stå redo igen.

Jocke och bandet började spela och det var signalen för oss att ta plats på scenen. Känslan när man går in i en fullsatt konsertsal är ljuvlig. Vi ställde upp oss snyggt och prydligt och diggade med bandet som spelade fantastiskt. Jocke hälsade sedan alla varmt välkomna och han ropade även in vår käre körledare som, onödigt snygg i rött och svart, möttes av rungande applåder. Såklart!

Vi öppnade konserten med Going up yonder. Vi kan väl säga att det svängde rejält. Sedan var det dags för schlager. Vi sjöng We got love och vi fixade handkoreografin och hjärtat på slutet galant. Låt kärleken slå rot bjöd på kvällens första ståpäls. Terminens utmaning Climb every mountain serverade vi på ett fantastiskt sätt. Här var det dags för gåshud igen. Så mäktigt! Så pampigt!

David ropades in och vi började med att sjunga Shout it out. Publiken var med i koreografin och stämningen i salen höjdes. Stad i ljus, med Jocke på trumpet, såg till att även tårarna hade en tendens att tränga sig på. Kören presterade verkligen på topp.

David sjöng sedan utan oss och publiken, och vi, älskade det. Sedan fortsatte vi tillsammans med Can´t take my eyes off you. Det var visst en och annan i publiken som fick påhälsning av David…

Det var dags för nästa utmaning. Perfect. Det lät verkligen perfect. Och efter detta kvällens sista låt Let the river run. Starten var så pampig och fortsättningen lyfte nästan taket i Malmö Live. Wow, vilket ös! Sluttonen hölls ut i evigheter och publiken var, minst sagt, imponerad. Gabriel slog av och plötsligt var allt över. Hur är det möjligt att en konsert kan gå så snabbt…? David kom in på scenen igen och vi körde vårt extranummer Let me entertain you tillsammans. David var ute i publiken och sjöng och han fick publiken att tävla mot oss. Det lät magiskt! Svårt att utse en vinnare, men det var verkligen hur roligt som helst.

En makalös konsert!

Tack kören! Vi är fantastiska!

Tack Medborgarskolan och Malmö Live!

Tack Gitte för att du håller reda på oss!

Tack bandet för att ni håller takten åt oss!

Tack Jocke för att du hjälper oss att hitta toner och tempo på våra repetitioner!

Tack Gabriel för ditt enastående tålamod med oss och tack för att du tror på oss och låter oss uppleva kvällar som den här! Du och vi skapar minnen för livet!

Nu njuter vi att detta och ser framemot nästa termin som startar 6/2

Må så gott!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Genrep

Terminens sista repetition. Det tionde i ordningen. Nästan ofattbart att en termin kan gå så galet fort. Det kompakta höstmörkret till trots var uppslutningen fantastisk denna genrepskväll.

Gabriel smög upp på scenen, i onödigt snygg skjorta och energifylld till bredden.

Han började direkt med terminens sista uppvärmningsdans och strax därpå välkomnades Jocke med sin TRUMPET! Oj vilket jubel! Vi värmde upp rösterna med diverse sångövningar och trudelutter och sedan drog det igång. Höstterminens genrep.

Först Going up yonder. Vers och refräng och lite uppdelat och lite tillsammans och … Gabriel utbrast: – Jättebra, jättesnyggt!

Sedan We got love. Rakt igenom. Så bra. Så tight. Vi fick lära oss en liten handkoreografi. Det kom ett förslag från kören att avsluta handkoreografin med ett hjärta. Glöm inte – vi avslutar alltså hela låten med att vi formar ett hjärta med händerna.

Dags att sjunga på svenska. Låt kärleken slå rot. Sjung med hjärtat. Så fint!

Sedan var det dags för terminens utmaning. Climb every mountain. Vi började med att öva lite på slutet. Efter det sjöng vi hela låten och Gabriel sa: – Sjukt bra!

Efter detta fick vi en välbehövlig sitt- och vattenpaus. Marie från Medborgarskolan passade på att informera om konsertdagen. All info står även på den konsertinfo-lapp som delats ut tidigare.

Vårterminen startar 6/2 och man kan anmäla sig redan nu via Medborgarskolans hemsida.

På det igen!

Nu var det dags för Shout it out. Sopranerna fick öva på en liten ändring, men för övrigt var allt sig likt. Och bra! Lite koreografi här också. Glöm inte!

Vi fortsatte med Stad i ljus. Jocke spelade vackert på sin trumpet och kören fortsatte med oooo-delen.  Här var det gåshudsvarning.

Sedan sjunger David 2 låtar innan det är dags för kören att sjunga Can´t take my eyes off you.

Så bra!

Vi sjöng Perfect och vi sjöng den perfekt.

När det var dags för Let the river run började vi med att öva på vampen och sedan körde vi hela låten. Vilket drag! Vilket ös! Här blev det dags att använda kör-andningen i världens längsta slut-ton.

Sist, men inte minst, gav vi järnet i Let me entertain you. Gabriel berättade att David kommer att busa lite med publiken i denna låt. Gabriel guider oss såklart.

Jaha…. Det var genrepet det.

Så bra! Så duktiga vi är! Texterna sitter!

Nu glömmer vi inget av detta!!!

Vi ses på måndag i svart med röda detaljer.

Glöm inte att se glada ut och glöm inte att njuta av konserten! Vi är stjärnorna!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 7 november

Denna onsdag möttes vi av ett kompakt höstmörker. Det är då det känns så underbart att veta att det är sång på gång!

Gitte hälsade alla välkomna och hon påminde oss om att nästa veckas genrep är på TORSDAG 15/11!!
Konserten är 19/11 och vi samlas i konsertlokalen kl 17.00. Den bemannade kör-garderoben öppnar kl 16.15. Konsertklädseln är svart med röda detaljer.

Så var det dags för en mycket energifylld Gabriel att starta kvällen. Det blev först uppvärmningsdans och med hjälp av Jocke värmde vi upp rösterna.
Gabriel berättade att planen för kvällen var att sjunga igenom alla låtar i den ordning som är tänkt på konserten. Ordningen kan dock ändras….

Låt 1: Going up yonder. Finns bara en sak att säga – Så bra!
Låt 2: We got love. Här behöver vi komma ihåg att sjunga/tänka uppåt. Vi övade lite extra på sticket och det blev ursnyggt!
Låt 3: Låt kärleken slå rot. Så bra! När vi sjunger på svenska är det extra viktigt att förmedla vad låten handlar om. Måla på! Tänk också på att vi sjunger två (2) refränger på slutet.
Låt 4: Climb every mountain. Vi övade först lite extra på slutklämmen och sen visade vi Gabriel att vi minsann kan ta i från tårna. Sista tonen kommer antagligen att hållas ut en evigheeeeeet. Var beredda på att kör-andas.
Låt 5: Shout it out som vi sjunger med David. Vi övade lite på stämmorna och sedan övade vi på slutet. Tänk på att vi sjunger sista raden fem (5) GÅNGER! Gabriel visar tydligt! Allra sista gången går det uppåt.
Låt 6: Stad i ljus. Jocke kommer att spela trumpet och sen kommer vi in på oh-delen. Ja vad säger man… Det låter så otroligt bra.
Sedan sjunger David 2 låtar.
Låt 7: Can´t take my eyes off you. Här måste vi sjunga med känsla. Efter höjningen spelar musikerna Ba da ba da….. en gång för oss, vilket gör det hur lätt som helst för oss att komma in. Så bra!
Låt 8: Perfect. Här sjunger vi målande och med lätta, korta toner. Gabriel visar såklart. Och så måste vi se, om inte kära, så åtminstone glada ut. En smäktande kärleksballad ju…
Låt 9: Let the river run. Vi börjar med att sjunga rubbato, alltså det tempo som Gabriel dirigerar. Direkt efter det är det helt som vanligt igen. Tänk på att efter höjningen sjunger alla hela tiden.
Och så låt 10: Vårt extranummer – Let me entertain you som vi ju sjunger med David. Här ger vi järnet!

Ja, vad säger man…. Vi är fantastiska! Världens bästa Gabriel och Jocke som gör oss så bra!

Nu har vi bara några dagar på oss att lära allting utantill. Texter och toner måste sitta. Använd appen och/eller hemsidan. Öva, öva, öva.

Nästa gång är det genrep. TORSDAG 15/11 och då ger vi allt vi har!

Må gott!

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 31 oktober

En stormig natt och en, minst sagt, nästan lika blåsig dag har landat i en underbar sång-kväll!

Repetition 8. Hur är det möjligt att en termin kan gå så otroligt fort?

Det börjar bli tid att fixa konsertklädseln – svart med röda detaljer – och det är hög tid att lära alla toner och texter. Puh! … men först är det dags för kvällens repetition.

Gabriel smög in på scenen och med fantastisk energi drog han igång uppvärmningsdansen. Jocke välkomnades och uppsjungningen startade. Vi sjöng Pop-o-papa, Alfabetsvisan, Bella signora, Bee-by-bee och Sommaren är här.

Första låt för kvällen var Let the river run. Vi sjöng den rakt igenom. Vi behövde dock öva lite extra på vampen (det där märkliga ordet igen…)  Gabriel utbrast: – Alltså, det är så bra! Sedan övade vi på höjningen. Tänk uppåt! – Om det känns onaturligt så gör ni rätt, sa Gabriel. – Explodera på höjningen, sa han också. Vi putsade lite här och där.

Sannolikt kommer vi att sjunga början av låten rubato. Det betyder att Gabriel sätter tempot. Det behöver inte betyda att vi sjungit så tidigare. För att detta ska fungera gäller det att ALLA följer och tittar på Gabriel HELA tiden.

Nästa låt var Perfect. Här gäller det att sjunga med energi och följa Gabriel. I refrängen vill Gabriel att vi gör små, små pauser mellan orden you – heard – it. Tänk på att sjunga låten målande och lätt, lätt, lätt. Vi övade på detta och Gabriel utbrast: – Det är så bra!

Gabriel berättade för oss att det är Jocke som sköter texterna på skärmarna. Han har små pedaler som han använder bland allt annat han pysslar med under repetitionerna. Han är så BRA!

På tal om…Nästa repetition ska vi vara beredda på att textskärmarna är släckta. Nu gäller det att öva hörrni…!

Så var det dags för Climb every mountain. Glöm inte att tänka uppåt! Vi sjöng låten rakt igenom och det lät fantastiskt!

Sedan var det dags för Gitte att inta scenen. Hon började med att berätta att vi är MAGISKA och att vi antagligen inte förstår hur bra vi är!

Var rädda om lappen om konsertinformation som delades ut. Där finns allt man behöver veta gällande konsertdagen.

Hon berättade också om jul-kör-weekend. Ännu ett alternativ har skapats för alla som vill vara med. Läs mer på happyvoices.se.

Dags att sjunga igen. Going up yonder. Den sjöng vi rakt igenom och det lät så bra!

Filmdags! Ett smakprov till publiken. Vi sjöng Let the river run och Gitte filmade. Klippet läggs ut på Intstagram och Facebook och det är fritt fram att dela.

Kvällen avslutades pampigt! Vi sjöng Stad i ljus. Vi övade lite extra på slutraden och efter det lät det magiskt!

Tack för en ljuvlig kväll!

Nu börjar det verkligen närma sig.

Öva, njut och öva igen.

Vi ses om en vecka!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 24 oktober

2 månader eller 8 veckor till jul. Helt galet! Vi hade ju sommar i Skåne för bara någon vecka sedan. Just den här onsdagen var det kyligt men soligt och är hösten är verkligen här.

Kvällen började med att Marie från Medborgarskolan berättade om konserten. Den 19/11 kl 19.30 är det dags. Då intar vi Malmö Live. Kören samlas i konsertlokalen kl 17.15. Du som vet med dig att du inte kan komma då behöver meddela detta till Marie. Kl 16.15 öppnas den bemannade garderoben. Publiken släpps in kl 19.10. Just den här kvällen fanns ca 300 biljetter kvar…. Genrepet kommer att vara i vår ordinarie repetitionslokal.

Gabriel ropades in. Vi uppvärmningsdansade och det såg fantastiskt bra ut, men Gabriel undrade om vi fuskade på snurren? Sedan värmde vi upp tungan och vi masserade ansikte och hals… Jocke satte sig vid tangenterna. Det var lite synd om honom. Lite sjuk… men på bättringsvägen.

Vi sjöng Alfabetsvisan, Dansa samba med sambon, Bella Signora, The grand old duke of York och Sjung legato.

Sedan var det dags för kvällens första låt: We got love. Det lät riktigt bra, men Gabriel uppmanade oss att tänka uppåt på de låga tonerna.

Stad i ljus stod näst på tur. Samma sak här. Tänk uppåt. Vi övade extra på ooo- och aaa-delen. Och så övade vi på allra sista raden som går uppåt. Pampigt värre!

Varför inte klämma in en ny låt. Det är ju faktiskt “flera” veckor kvar till konserten. Ännu en låt som vi ska sjunga med David. Först kikade vi på ett klipp där David sjöng Shout it out. Sedan sjöng vi. Lite stämmor på det. – Tänk fotbollsmatchkänsla, sa Gabriel. Ut med det bara!

Musikaldags! Climb every mountain. Även i denna låt behöver vi tänka uppåt. Första genomsjungningen gick sådär…. Gabriel utbrast: – Jag vet var det skiter sig! Vi övade och övade och övade. Gabriel blev nöjd. Tänk bara på att allra sista DREAM ska sjungas “DRÄM”. Känns märkligt men låter fantastiskt!

Vi spelade även in en liten filmsnutt. Vi sjöng Let me entertain you. Gitte filmade och Gabriel gjorde reklam för vår konsert 19/11. Klippet läggs ut på Facebook och det är bara att dela, dela, dela…

Vi sjöng även Can´t take my eyes off you rakt igenom. – Det låter ju riktigt bra, sa Gabriel. Efter lite puts lät det ännu bättre. Tänk på att när vi sjunger baby (och det gör vi ju många gånger) så tänk både uppåt och nedåt. Kommer att bli så bra tillsammans med David.

Sista låt för kvällen var Låt kärleken slå rot. Det lät sååå bra!

Tack för en underbar sångkväll!

Nu börjar det närma sig.

Nu är det dags att hårdplugga både text och toner.

Njut av veckan (och hösten).

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 17 oktober

Hur kan det vara möjligt att vi redan kommit halvvägs i terminen… Redan dags för repetition nr 6.

Denna fantastiska onsdag bjöd på underbar sol och värme. Inne i rep-lokalen var det lika underbart att lyssna på det öronbedövande sorlet i väntan på att herr körledare skulle starta kvällen. Så kom han äntligen.
– Det är en fröjd att komma ner till södra Europa, sa han. Naturligtvis var det värmen och solen han tänkte på.

Raskt värmde vi upp med dans, tungrullning och ta-bort-sminket-massage. Jocke ropades in och rösten fick sitt. Först Alfabetsvisan. Sedan berättade Gabriel hur han gjorde bort sig litegrann på repet i Göteborg. Han hade visst sagt: – Kära älskade Malmö! Inte helt populärt men…

Sedan fortsatte vi med Anytime I get the opportunity…. i stämmor, Bella signora och Bagare Bertil.

Så var det dags för kvällens första låt. Let the river run. Tänk på att i refräng 1 går vi “upp” på the new Jerusalem. Tänk också på att vi sjunger We´re coming to the edge, running on the water o s v UNISONT. I vers 2 fick vi lära oss stämmor på Oh my heart is aching. Vi övade även på mellanspelet: oh oh oh oh och ah ah ah ah. Vers 3 fick också en chans. Vampen (märkligt ord) övade vi också på och sedan sjung vi allt rakt igenom och Gabriel avslutade med att säga: – Jubel! Fantastiskt! Så himla bra!

Vecka 6 är det absolut inte försent att lära nya låtar. Kvällens nykomling var Can´t take my eyes off you, som vi ska sjunga med David. Först såg vi ett klipp och sedan kastade vi oss rakt ut! Det tog inte lång stund innan det lät så galet bra!

Gabriel tipsade om att börja öva på texterna. Han berättade även om jul-kör-weekend i Stockholm. Konsert i Mall of Scandinavia och en kyrkokonsert minsann.

Sång-och-dans-resan till Kuba är nu fulltecknad, men det är dags för en ny resa 18-25/5. Resmålet är……. inte avslöjat ännu. Gabriel återkommer med det.

Klädsel på konserten är svart med röda detaljer.

Vi sjöng även Perfect. Gabriel vill att vi sjunger refrängen lika lätt som verserna. Fint!

Vi avslutade kvällen med att sjunga We got love. Vi övade lite extra på sticket som ju sjungs helt UNISONT förutom en ton som sjungs i stämmor. Hela låten slutar med att vi sjunger We got love UNISONT.

Tack för en ljuvlig kväll!

Njut av veckan och passa på att öva, antingen via hemsidan eller via appen We are voice.

Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 10 oktober

Sångdag igen! Woho! … och sommaren är tillbaka (åtminstone tillfälligt…)
Alla underbara körsångare strömmade in från den fantastiska brittsommarsolen och sorlet var näst intill öronbedövande i väntan på att repetitionen skulle börja.

Gabriel kom ut på scenen och han var, minst sagt, jätteglad över att sommaren var tillbaka.
Han började direkt med uppvärmningsdansen och han såg ut att njuta av våra ”moves”. Tungan fick sig också en omgång och sedan var det dags för Jocke att ta plats bakom tangenterna. Vi värmde upp våra röster med Imse, vimse spindel, Pop-o-pappa, Alfabetsvisan, Bella Signora och Bee by bee.

Så var det dags för kvällens första låt Climb every mountain. Vi startade med gott mod, men efter en stund sa Gabriel: – Det är fantastiskt vacker, men…
– För att det inte så låta tungt måste vi tänka uppåt. Det känns otroligt fjantigt och onaturligt, men då är vi fjantiga tillsammans, sa vår käre körledare.
Vi provade igen och vi blev uppmanade att ta i från tårna. – Med mycket passion kan man lura de flesta, sa Gabriel. Vi övade stämma för stämma och till en början gick det väl sisådär, men vi tog oss igenom bit för bit och det finns ju bara en sak att säga…. Det kommer att bli så mäktigt!

Vi lyssnade även på en ny låt som vi ska sjunga tillsammans med David. Let me entertain you.
Sedan sjöng vi tillsammans. Vilken kraft! Och vilka snygga stämmor! Världsklass!

Ännu en ny låt som vi ska sjunga med David. Stad i ljus. Vi började med ett klipp med Tommy Körberg och sedan var det vår tur. Gabriel avslöjade att Jocke kommer att spela trumpet. Wow! Finns det överhuvudtaget något instrument som Jocke INTE kan spela…? Vi övade stämmor och övergångar och vi oooo:ade och vi aaaa:ade och det lät galet bra.

Sedan sjöng vi Going up yonder. Rakt igenom. Superbra!

Gabriel berättade om konsertklädseln: svart med röda detaljer.

Sista låt denna kväll var Perfect. Vi sjöng och stämputsade och vi konstaterade (igen) att verser och refränger är olika varje gång. – Vi har halva terminen kvar. Det kommer att bli superbra till konserten, sa Gabriel.

Ännu en onsdagskväll till ända.
Texter och toner finns på hemsidan och i appen We are voice. Gabriel har sjungit in det mesta, så nu är det bara att öva.
Njut av veckan och de varma solstrålarna (så länge de varar…)
Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 3 oktober

Så var det onsdag igen. Höstonsdag. Sångonsdag.

Gabriel smög in på scenen och var full av energi. Han började direkt med uppvärmningsdansen. Sedan var det tungan som skulle värmas upp och efter det var det dags för stämbanden. Jocke satte sig vid tangenterna och sedan bar det iväg. Alfabetsvisan. Bella Signora. Anytime I get the opportunity…. och Sjung legato.

Första låt denna kväll var We got love. Först sjöng vi igenom hela låten och Gabriel sa: – Det låter fantastiskt! Sedan putsade vi dock lite här och där och vi övade på sticket. Resultatet blev så bra!

Sedan sjöng vi Perfect. Jocke tog fram gitarren. Så fint! Vi sjöng igenom låten och Gabriel menade att det är väldigt mycket som är bra. Vi tränade på att “snubbla” in i bryggan. Vi tränade på övergången mellan brygga och refräng och vi hade stämrep på refrängen. Alla refränger är olika med olika text. – Inget som blir tjatigt här inte, sa Gabriel. Han sa också: – Jag tror inte att ni förstår hur fantastiskt det låter…

Gabriel berättade att han snart sjungit in stämmor på nästan alla låtar så att vi kan öva hemma om vi vill. Man hittar dessa på hemsidan efterhand och också i appen We are voice. Jocke berättade lite mer om hur appen fungerar. Information om appen finns också att hitta på Facebook samt på hemsidan – på medlemssidan som heter We are Voice.

Så var det dags för Let the river run. Vi kom ihåg väldigt mycket och det som gick lite mindre bra övade vi lite extra på. Gabriel uppmanade sopranerna att tänka uppåt i soloversen. Vi sjöng igen och sopranerna tänkte uppåt och Gabriel utbrast: – Ni är såna proffs! Även tenorerna ska tänka uppåt när det är dags för soloversen. Det lät tokbra!

Vi avslutade kvällen med att sjunga Låt kärleken slå rot. Alla stämmor fick öva lite extra och när det var dags för tonartshöjning så satt den som en smäck!
– Det här kommer att bli så bra, sa Gabriel. Vilken konsert!

Tack för en otrolig repetition. Det låter så bra och vi är inte ens halvvägs i terminen…
Njut av veckan och hösten.
Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 26 september

Onsdag igen. Körövning igen. Höst igen. Det är lite varannan-onsdags-väder minsann. Är sommaren slut nu? Hmmm….

Gabriel dök plötsligt upp på scenen och drog raskt igång med uppvärmningsdansen som börjar fungera riktigt bra. Jocke smög också in och såg till att vi fick komp när vi värmde upp våra röster. Vi sjöng Pop-o-papa, Alfabetsvisan, Bella Signora, Sjung legatooch sången om den arma pappan med ett huvud som en ping-pong-boll.

Första låt denna kväll var Going up yonder. Först en genomsjungning och sedan övade vi lite extra på det lilla Oh:et i refrängen. Oh:et som kommer efter To be with my Lord. Efter lite fix och trix fick alla stämmor till det. Tänk på att vi sjunger vers 1, refräng, vers 2 (tänk på att sjunga superkorta S) och sedan vers 1 igen där vi svarar varandra. Det blev så bra. Wow, sa Gabriel. Vilken grej!

Gabriel berättade plötsligt om att han gett sin vän Anita Schulman ett uppdrag. Hon är på ön Mykonos. Där är också Gabriels favoritgrupp Pentatonix. Anita och Pentatonix bor på samma hotell. Gabriel gav Anita uppgiften att se till att Pentatonix kommertill Sverige och sjunger med oss. (Vi kan ju hoppas….).

Sedan var det dags att jobba med Climb every mountain. Låten börjar väldigt lågt och Gabriel uppmanade oss att tänka uppåt. Vi fick stämmor på live. Vi övade lite extra på detta och det lät så bra. Vi fortsatte att öva på Climb every mountain i stämmor(alltså sista delen) och plötsligt sa Gabriel: – Det HÄR är musik! Jag orkar inte så snyggt är det!

(Det är betyg det kära körisar). Tror minsann att kören gillar den är låten.

Nästa låt var Låt kärleken slå rot. Vi övade lite extra här och där. -Så snyggt! Jättefint kören, sa Gabriel.

Gabriel påminde om att biljetterna till konserten släpps 28/9 kl 12.00

Och så var det dags för en ny låt. Let the river run från Working girl. Vi lyssnade på ett klipp och sedan kastade vi oss rakt ut. Unisont och stämmor och det är bara att konstatera att det låter galet bra.

Kören ville även sjunga Perfect och det gjorde vi också. Lite stämrep här och där och sedan sjöng vi så där fantastiskt som bara vi kan. – Perfect, sa Gabriel.

En underbar onsdagskväll var plötsligt till ända.

Tack alla underbara!

Njut av veckan!

Vi ses!

Pssst…Hörde en fågel kvittra…. Det blir julkörweekend i Stockholm 30/11-2/12

Pssst… Det kommer mer info om detta snart. Väldigt snart.

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 19 september

Redan dags för terminens andra repetition. Sommaren fortsätter och fortsätter…  Denna onsdag var sannerligen inget undantag. Härligt! Just den här kvällen var också terminens prova-på-kväll. En fågel viskade att kören gästades av ett 60-tal sångare. Wow!

Gabriel smög ut på scenen och hälsade alla varmt välkomna. Han drog raskt igång uppvärmningsdansen och vi fick minsann beröm! Vi fortsatte med tunguppvärmning innan Jocke ropades in. Vi värmde upp våra röster med Imse, vimse på BRRRRR och vi sjöng The teeth the lips the tip of the tounge. Vi fortsatte med Dansa samba med sambon, Bella signora, Bee by bee och Sjung legato.

Sedan vara det dags för kvällens första låt: We got love. Först en genomsjungning för att kolla hur mycket vi mindes från förra gången och sedan övade en stämma i taget innan allt sattes ihop. Så snyggt! Fantastiskt bra jobbat, sa Gabriel.

Ny låt! Ed Sheerans Perfect. Först ett Youtube-klipp med Ed Sheeran och Beyonce. Klippet följdes av en spontan applåd. Alla sjöng tillsammans och plötsligt var det dags för stämmor. Underbar stämning redan första gången betyder nog att den här låten kommer att bli fantastiskt vacker när den är färdigrepeterad…

Marie från Medborgarskolan berättade om konserten 19/11 på Malmö Live. Konserttid är 19.30. Biljetterna kommer att släppas på fredagen den 28/9 på Happy Voices hemsida – www.happyvoices.se – på sidan som heter Konsert.

Gabriel informerade lite om att dem som vill i kören kan testa en app från We are voice. Där kommer också texter och toner att läggas ut. Ett komplement till hemsida och Facebook.

Gabriel berättade också om körresan till Kuba den 11-24/1. Det blir en sång- och dansresa eftersom Tobias Karlsson, känd från Let´s dance, också följer med. Mer info om finns på: www.joyride.se. Vår käre körledare gjorde också reklam för sin och Tobias pod – I säng med Tobias och Gabriel.

Ännu en ny låt. Ted Gärdestads Låt kärleken slå rot. Vi började unisont, men det dröjde inte många minuter innan det var dags för stämmor. Gabriel utbrast: – Så snyggt! Jättebra! Magiskt!

Kvällen avslutades med gospel. Vi sjöng Going up yonder. Lite puts här och där. Svängigt! Glädjefyllt! Helt enkelt superbra!

Tack för en härlig kväll!
Njut av veckan!
Vi ses!

——————————————————————————————————————————————————–

Onsdagen den 12 september

Jaaaaa! Terminsstart! Underbart! (Och en regnfri onsdag minsann…).

Denna fantastiska höstdag, en onsdag mitt i september, kom så äntligen. Som vi längtat!

Medborgarskolan hade laddat upp med många underbara medarbetare, som glatt och hjälpsamt, såg till att alla körsångare fick sina medlemskort och övrig information snabbt och lätt. Inne i stora salen samlades alla och i väntan på att klockan skulle bli 18.15 kunde man höra många härliga skratt och se många kramar delas ut.

Underbara Gitte hälsade alla varmt välkomna och hon bad kören att hjälpas åt så att ALLA får plats. Det är nämligen lite trångt på vissa ställen….

Marie från Medborgarskolan hälsade oss välkomna och informerade sedan om nödutgångar. Hon uppmanade kören att alltid visa medlemskortet och hon berättade om körens Facebook-sida, hemsidan, allergier, foto och filmning (tänk på att alla kanske inte vill vara med på foto/film…). och att caféet är öppet varje onsdag.

Gabriel blev inropad och han möttes av en rungande applåd. Han hälsade oss välkomna och passade på att fråga om det fanns några helt nya sångare. Det fanns det. Ett helt gäng. Varmt välkomna!

Raskt drog Gabriel igång terminens uppvärmningsdans; Runaway Baby med Bruno Mars. Många rörelser. Ännu fler skratt. Ja, ja… det var ju faktiskt första gången. Vänta bara… snart kan vi.

Vi fortsatte med tunguppvärmning och sedan ropade Gabriel in sin bror Jocke. Vår fantastiska ackompanjatör!

Uppsjungningen kunde börja. Imse, vimse spindel på BRRRR. Dansa samba med sambon. Alfabetet. Bella signora. Bee by bee. Och I throw my hands up in the air – i KANON!

Sedan var det dags för terminens första låt. En medryckande gospel: Going up yonder. Först sjöngs refräng och melodi tillsammans och sedan var det dags för stämmor. Så bra!

Raskt gick vi vidare till låt nr 2: We got love. (Australiens bidrag i årets Eurovision). Vi började med att titta på ett Youtube-klipp och sedan kastade vi oss över refrängen. Och versen. Och så stämmor på det. Wow kören! Wow!

Gabriel berättade om hemsidan www.happyvoices.se. Där läggs varje vecka upp inspelningar från veckans repetitioner. Där läggs alla texter upp. Där hittar man också en Spotify-lista med terminens alla låtar och där kan man även hitta referat från veckans repetition. Man behöver registrera sig för att få lösenord till sidan.

Nästa vecka är det prova-på-gång. Då kan man ta med sig en eller flera sångsugna gäster. De behöver anmäla sig via hemsidan “prova på”.

Så var det dags för låt nr 3. Climb every mountain från Sound of Music. Först lyssnade vi på ett fantastiskt klipp med Jordan Smith. Pampigt! Ojojoj!

Sedan var det dags för oss att sjunga. Och som vi sjöng. Och som Jocke spelade! Magiskt! Så otroligt vackert!

Vi sjöng unisont. Vi sjöng i stämmor och visst njöt vi lite! Musikal-låtar blir mäktiga när kören består av drygt 500 sångare. Lite puts och sen så….

Kvällen avslutades med att vi sjöng We got love och den avslutades med “väldens längsta” slutton.

Tack för en ljuvlig terminsstart!

Njut av veckan och hösten!

Vi ses!