Genrep tisdagen den 13 nov och konsert den 14 nov

Hej kära körisar!

Det är helt otroligt vad 10 veckor går fort. Vi har köat både i sol, regn, blåst och ibland allt på en gång. Alla har köat tålmodigt för att få komma in i värmen från kyrkan och ta del av Gabriels entusiasm och värme. Jocke bidrar med lugn och det instrumentala, som vi inte hade klarat oss utan. Icke att förglömma alla som jobbar runt Gabriel & Jocke: Gitte, Eleonore, Gunilla och Anna, ingen nämnd ingen glömd. ❤ Tack!

På tisdagen var det dags för genrepet. Idag saknade vi våra skärmar med texterna. Bra sätt att ta reda på vad vi behöver öva mer på innan konserten. Vi körde igenom vår repertoar, finjusterade och fräschade upp minnet där det behövdes. Redan här kändes det som att det skulle bli en bra konsert. 👏

I övrigt informerade Gabriel om att det kommer att gå att anmäla sig till vårterminen i slutet på den veckan eller i början på nästa vecka. Gitte höll lite information om det som vi behövde veta inför konserten.

———————————————————————————–

På konsertdagen är förväntan hög. Ju fler som ansluter till Smyrnakyrkan desto högre blir ljudnivån och man känner av förväntningarna. Alla är så fina i sina outfits, svart och rött. Vi börjar med att få lite information från Gitte och Anna om bland annat hur vi skall gå in när det dags att äntra scenen. Därefter är det dags att ställa upp på scen i respektive stämmor.

Efter lite tid att få alla på plats, är det dags för lite uppvärmning. David gör oss sällskap och vi kör igenom ett par låtar tillsammans. När vi är klara drar vi oss upp mot samlingssalen där vi kan lägga av oss jackor, väskor m.m. Nu lite väntan innan det är dags. 🎼

Tiden går så fort och rätt som det är var konserten över. Det var så kul att vara med och det blev en väldigt bra konsert. Det kändes som om allt satt. Allt från sång till ljussättning. Gabriel är så fantastisk på att leda oss. Alla recensioner efter vårt uppträdande, från nära och kära, har bara varit positiv. ❤ Vi gick som på rus efteråt och även dagen efter.

Hoppas att alla som vill och har möjlighet kommer tillbaka till vårterminen. Kanske får vi även tillskott av nya medlemmar. ❤

Nu tar vi lite julledigt och syns i februari igen.

KRAM 🤗 Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 6 november

Hej körvänner!

Tyvärr kan vi bara konstatera att det snart är slut på denna termin. Ute är det fortfarande varmt för årstiden. Inget regn i sikte idag. Fick även idag äran att ta emot alla i dörren. 💙

Vi börjar med att Eleonore informerar lite allmänt. Vårt genrep nästa vecka kan eventuellt dra över 10-15 min. Behöver man gå så är det helt ok. Mer information om konserten kommer nästa vecka. Bara lite förhandsinformation. Vi skall vara där kl. 17.00. Vi skall ha svarta kläder med röda detaljer – allt från blus till örhängen men inte en helt röd outfit. Smyrnas Café är öppet från kl. 16.00. Tänk på att inte ha parfym eller hårspray på er. Kom gärna i sköna skor.  Det går att köpa konsertbiljetter på plats. Tänk på att inte ta med er den största packningen utan gärna en liten väska.

Gabriel kommer in och vi kör igång med uppvärmning av både kropp och röst. Kommer sakna dansen. Väldigt kul koreografi. 😅 Vi hälsar även Jocke välkommen till pianot. 🎹 Vi avslutar med en favorit Sjung legato.

Vi kommer att plöja igenom alla låtar i en preliminär låtordning. Vi stannar där det behövs och övar lite extra. Vi står upp för det mesta idag. Gabriel ber att alla försöker komma framåt i kyrkan, även sopraner och tenorer kommer närmre varandra.

Going up yonder – Vi skall sjunga med glädje. I vers 2 på de sista två raderna tänk på att håll ut tonen så långt vi bara kan för att maskera s:en.

We Got Love – Tänk på att efter refräng 2 gå direkt på We Got Love… Efter sista refrängen slutar vi med We Got Love! Vers 1 börjar mörkt tänk uppåt. 📈 Några små ställen att titta på. På NO! skall vi inte sjunga utan säga ordet. Efter sticket måste vi fortsätta sjunga så det inte blir en paus där.

Låt kärleken slå rot – Gabriel vänder på steken och går ner i kyrkan. Bra sätt att träna text på med texten i ryggen. 😊 Tänk på att smyga när vi sjunger Bam ba da… i refrängen.

Climb every mountain – Innan vi börjar tar vi en repetition av slutet. Lev ut texten och sjung ut från hjärtat. ❤ Tänk på att explodera när vi går in i partiet med stämmorna.

Här kommer sen David Lindgren in och gör oss sällskap. 💙

Shout it out – Vi börjar repetera stämmorna. Vers 1 och 2 skiljer sig. Vers 2 är kortare. Där går vi direkt in på Now it’s time….. Oh Oh Oh Oh sjunger vi bara en gång. Vi skall avsluta med fem stycken When we Shout it Shout it out.

Stad i ljus – Jocke skall spela trumpet i början. När han har gjort sitt intro skall vi börja med mellanspelet. Vi övar lite på höjningen. 👏

Can’t Take My eyes off you  – Vår första insats är Ba da ba da… När vi skall in på detta nästa gång kan det vara svårt att hitta in. Därför börjar orkestern spela själv sen glider vi lite fint in.

Här kommer David att sjunga två egna låtar.

Perfect – Tänk på att leva ut i refrängen. Inte för såsigt. Kort mine sista ordet i bryggan. I vers 1 börjar vi på låga tonen.

Let the river run – Blir vår avslutnings låt. Vi börjar i tempo rubato. Tänk på höjningen när vi går in i refräng 2. Lite mer attityd. 😃 Vi övar lite extra på mellanspelet.

Let me entertain you – Detta blir vårt extranummer tillsammans med David.

Nästa vecka kör vi utan skärmen med text. Skarpt läge. 😉

Vi avslutar detta rep med vår middag bestående av italiensk buffé. Jättegott och bra ordnat av Eleonore, Gunilla och Gitte. ❤

Lycka till alla!
Vid ✏️ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 30 okt

Hej alla körvänner!

Idag är det nästsista repet innan det är dags för genrep. Fick äran att hjälpa till vid insläppet idag. Väldigt trevligt då man får en möjlighet att träffa fler som man i vanliga fall inte ser eller pratar med. Ett hej är ju alltid trevligt. 😃

Idag sitter Eleonore och Gitte och säljer konsertbiljetter i kyrkorummet. Försäljning gick bra, ca 30 st sålda biljetter innan repet. Säljer även biljetter efter repet. Du kommer att kunna köpa konsertbiljetter även på nästa rep om du inte vill köpa dem via hemsidan.
Den 6/11 har vi vår genrepsmiddag. Det går att köpa biljetter fram till och med den 2/11. Du gör det genom att swisha 180 kr till Gunilla Jinesjö på telnr: 070-548 33 27. För er som inte vet, är det en lite sammankomst där vi äter gott och umgås. Gabriel, Jocke och Gitte kommer vara med oss.
En eloge till Jocke, han är oumbärlig med alla tekniska prylar som han roddar. En härlig applåd för honom. I samma applåd hälsar vi Gabriel välkommen in på scen.

Nu börjar vi närma oss konserten och då tar vi upp tempot. Kör igång med vår härliga dans för pulsökning. Sen andas vi på detta. Det är svårt att hålla ut i andningen efter dansen. 😉 Jocke intar sin plats vid pianot. Lite olika varianter på uppvärmningslåtar.

Vi börjar med Let the river run. Vi kör igenom från början och tar det som känns osäkert efterhand. Vampen repeteras för alla stämmor. Vi backar bandet till höjningen. Kör lite extra för att få in denna. Allt som händer efter höjningen skall alla sjunga med i. Lyft upp tonerna, känns det onaturligt är det rätt. 😊 Vid höjningen vill Gabriel ha en riktig explosion. Vi övar på övergången från vers 2 till mellanspelet. Nu kör vi från början. Vi skall börja i tempo rubato. Gabriel visar oss faserna. Så bra. 💙

Nästa låt på tur är Perfect. Idag börjar vi med refrängen. Vi skall försöka svänga till denna lite grann. Vi kör igenom stämmorna. Försök att separera you heard itinte sjunga allt i ett andetag. Tänk på att skynda på när vi går in i bryggan. Även att snabba på när vi sjunger mine, sista ordet i bryggan. 🏃Början på vers 1 och vers 2 skiljer sig åt. Lyssna och öva. 😊

Gabriel frågar om vi tycker det är jobbiga att han petar i låtarna. Nej, inte alls. Vi gör allt för Gabriel. 😉 Vi vill att det ska bli så bra som möjligt. 👍

Nu till Climb every mountain. Vi kör från början. Det är en ton som spricker i melodistämman. Tredje raden från slutet – til you find your dream. You och your är samma ton. Det som är så fascinerande är att alla körer sjunger fel på detta ställe. När vi går in i partiet när vi kör stämmorna, ta i från tårna och explodera. 👣

Info från Gitte. Vi får lite beröm vilket alltid är trevligt. 💙
Vi träffas kl. 17.00 på konsertdagen. All information finns på hemsidan – på medlemssidan som heter Genrep & Konsertinfo. Klädsel: svart med röda detaljer. Vi kommer att få lite hjälp från Stockholm på konserten. Dom kommer att ta bilder.
Lite information om körhelgen. Det kommer att presenteras ett “billigare” alternativ – en ½ körhelg. Info finns på hemsidan – på sidan Resor.

Sista låten ut idag är Going up yonder. Tänk på att sjunga lite studsigt. I vers två, tänk på att hålla ut tonen så långt vi bara kan – när vi inte orkar längre då kommer S. Detta för att inte S skall bli så tydligt. 👍

Ha en härlig helg!
Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 23 oktober

Hej kära körisar!

Vad tiden flyger iväg. Nu är det redan dags för rep 7. Ute är det blåsigt men hyfsat bra väder. Inget behov för paraply. Lugnt och fint i kön utanför kyrkan.

Gitte äntrar scenen för att ge oss lite information. Biljetter till konserten kommer säljas på plats i kyrkan nästa vecka. Insläppet nästa vecka är kl. 17.30. Vi brukar ha en körmiddag i slutet på terminen, likaså denna termin. Den går av stapeln den 6/11 klockan 20.00 direkt efter repet. Det kommer serveras en italiensk buffé med kaffe och kaka. Gunilla i kören säljer biljetter till denna middag. Den 30/10 är sista chansen att köpa biljetter till middagen.

Vi hälsar Gabriel välkommen in på scen och kör igång med vår uppvärmningsdans. Lite bredbenta med gung i baken och lite andning på detta. Vi hälsar Jocke välkommen in till pianot. Han är lite krasslig idag och behöver lite extra värme och kärlek. 🔥💙 På tur lite diverse uppvärmningslåtar Abc…, Dansa samba med sambon, Bella Senora m fl.

Idag skall vi nöta nöta nöta och försöka reda ut om det finns frågetecken.

Vi börjar med We Got Love. Exempel på en låt som börjar lågt. Tänk på att lyfta tonerna så det inte blir för murrigt. Det låter bra fram till sticket. Där övar vi lite extra med alla stämmor. Vi skall inte fis-sjunga utan sjung ut ordentligt. Det skall bara vara stämmor på sista tonen. Vi avslutar låten med ett ”We Got Love”! Det är ok om sopranerna vill hoppa upp en oktav där på sista ”We Got Love”.

Nästa låt är Stad i ljus. Mycket låter bra med vi är inte riktigt där än. Vi går igenom stämmorna i refräng 1. Efter detta går vi in i oooh-stämman och repeterar stämmorna. Andra delen i refräng 2 är lite annorlunda än tidigare. Använd gärna appen för att öva. Det låter jättebra. Så ljuvligt. ❤

Förra veckan fick vi två nya låtar. Den som vi inte hann med är Davids egna låt – Shout it out. Vi börjar med bryggan, kör den några gånger. Vi lägger på stämmorna i bryggan och refrängen. Vi behöver snärta till låten lite, lite attityd. Vi skall avsluta med When We Shout it… tre gånger i stämmor.

Filmsnutten som spelades in förra veckan ligger på Happy Voices officiella sida på FB. Dela gärna denna video.

Nästa på tur är Climb every mountain. Tänk uppåt när vi börjar på denna låten. Den börjar ju lite lågt. Slutet sitter inte riktigt. Vi övar lite extra här. Gabriel har ett önskemål om att vi skall lyssna på denna minst fem gånger till nästa gång. 👍

Vi kör vidare med Can’t Take My eyes off you. Upp och ner på tonerna där vi sjunger baby. Det får inte bli för slätstruket. Vi går igenom stämmorna.

Vi avslutar med Låt kärleken slå rot. 💙

På återseende!

Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 16 oktober

Helen fick tyvärr förhinder den här tisdagen och kunde därför inte skriva sin text, så här kommer istället en kort sammanfattning från Eleonore om vad som hände på repet.

Gitte startade med information/påminnelse om att vi inte får glömma att respektera varandra i kön utanför kyrkan… Och inne i kyrkan får man endast hålla/reservera EN plats åt en körkompis.
Biljettförsäljningen går tyvärr lite trögt. Skriv gärna ut affischen från hemsidan och sätta upp på stan, på jobbet, på ICA osv!

Eleonore informerade om att klädseln på konserten är svart med röda detaljer.

Efter uppvärmningen, så övade vi på Let the river run. Vi övade på en vamp, det finns videoklipp i Facebook-gruppen att öva till.

Vi övade också på en ny låt Can’t take my eyes off you som vi ska sjunga tillsammans med David.

Det informerades om Jul-körweekend i Stockholm, och att Kuba-resan i januari nu är fullbokad. Och så avslöjades det att det kommer en ny körresa till våren nästa år – med än så länge hemlig destination.

Vi spelade även in en liten reklamfilm med låten Let me entertain you inför vår kommande konsert. Filmsnutten kommer ut på körens sociala medier under veckan. Dela gärna!

Vi fortsatte sedan med Perfect som vi sjöng igenom och finslipade lite på.

Tips från Gabriel: glöm nu inte att öva på texterna då vi brukar försöka att sjunga allt utantill. Om det absolut inte går så får vi ha en liten, liten fusklapp och inte någon stor som vi står och viftar med 🙂

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 9 oktober

Hej alla körvänner!

Åter tisdag och dags för lite avstressande körsång. Hösten har inte riktigt tagit sitt grepp om oss än. Mörkret börjar dock snabbt infinna sig. Inne i kyrkan väntar värmen och en mysig stund med Gabriel och Jocke, och alla andra förstås.

Eleonore välkomnar oss till rep 5. Idag var det inte så mycket information som behövdes delges. Vi låser dörrarna 18.45. Behöver man av någon anledning gå tidigare, använd dörren till höger.

Gabriel har som vanligt en härlig energi när han intar scenen. Vi kör igång med vår uppvärmning av kropp och Stämband. Vi hälsar Jocke välkommen. Idag börjar vi med Imse Vimse spindel på brrrrr. Poppo Pappa näst på tur, lite alfabet på det. Även Bella Senora och Bee by bee gjorde oss sällskap. 😉

Idag börjar vi med Climb every mountain. Vi börjar sittande med raka ryggar. Det är lite lågt i början och vi behöver få upp tonen lite grann. På alla vokaler tänker vi uppåt. Vi behöver backa bandet och sjunga igenom stämmorna. Vi nöter och nöter. Vi lägger på den sista meningen och kör från början till slut. Det låter bra. 👍

Vi går vidare med låtarna som vi skall sjunga med David Lindgren. Först ut är Let me entertain you. Denna låt kommer vara finalen på vår konsert. Efter versen in i refrängen börjar vi med ”So come on”. Vi adderar lite stämmor på detta. 🎼

Näst på tur är en gammal schlager – Stad i ljus. Vi börjar med att köra igenom refrängen. Lite kuriosa – låten finns med i den nya psalmboken. De ordinarie stämmorna läggs ut. Det kommer bli magiskt. Lite att jobba med. 😅 Lite kluriga stämmor men vi gillar lite utmaning. Jocke kommer att spela trumpet i mellanspelet. Vi sjunger mellanspel på Oh… och Ah… i stämmor, dock inte på alla Oh och Ah.

Lite kort info. Klädkoden som gäller på konserten är svart som grund med röda detaljer. Vi har sålt ca 300 biljetter. Vi behöver få lite tips och idéer på hur vi skall nå ut till Göteborgarna för att få sålt fler biljetter. Vi är lite svårflörtade. 😊

Vi kör vidare med Going up Yonder. När vi kommer tillbaka till vers nr 1 en andra gång skall vi svara varandra. Vi sjunger tillsammans på rad två och fyra.

Avslutningsvis sjunger vi igenom Perfect innan vi säger hej då. Den kommer bli så fin. J

Tips är att ladda ner We are voice appen. Den funkar väldigt bra.
Mer info finns på hemsida, på sidan som heter We are Voice.

Ha en härlig vecka och ta vara på det goa vädret! ☀
Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 2 oktober

Hej alla körisar!

Tycker vi kör en vanlig uppdatering av väder och stämning i kön. Vädergudarna är inte riktigt med oss idag. Vi klarade oss från det ihållande regnet som var under dagen. Bara några få droppar gjorde oss sällskap i kön. Trevlig stämning i kön, alltid lär man sig något nytt av att bara prata med varandra. 😃

Eleonore startar upp genom att ge lite informa