Genrep tisdagen den 13 nov och konsert den 14 nov

Hej kära körisar!

Det är helt otroligt vad 10 veckor går fort. Vi har köat både i sol, regn, blåst och ibland allt på en gång. Alla har köat tålmodigt för att få komma in i värmen från kyrkan och ta del av Gabriels entusiasm och värme. Jocke bidrar med lugn och det instrumentala, som vi inte hade klarat oss utan. Icke att förglömma alla som jobbar runt Gabriel & Jocke: Gitte, Eleonore, Gunilla och Anna, ingen nämnd ingen glömd. ❤ Tack!

På tisdagen var det dags för genrepet. Idag saknade vi våra skärmar med texterna. Bra sätt att ta reda på vad vi behöver öva mer på innan konserten. Vi körde igenom vår repertoar, finjusterade och fräschade upp minnet där det behövdes. Redan här kändes det som att det skulle bli en bra konsert. 👏

I övrigt informerade Gabriel om att det kommer att gå att anmäla sig till vårterminen i slutet på den veckan eller i början på nästa vecka. Gitte höll lite information om det som vi behövde veta inför konserten.

———————————————————————————–

På konsertdagen är förväntan hög. Ju fler som ansluter till Smyrnakyrkan desto högre blir ljudnivån och man känner av förväntningarna. Alla är så fina i sina outfits, svart och rött. Vi börjar med att få lite information från Gitte och Anna om bland annat hur vi skall gå in när det dags att äntra scenen. Därefter är det dags att ställa upp på scen i respektive stämmor.

Efter lite tid att få alla på plats, är det dags för lite uppvärmning. David gör oss sällskap och vi kör igenom ett par låtar tillsammans. När vi är klara drar vi oss upp mot samlingssalen där vi kan lägga av oss jackor, väskor m.m. Nu lite väntan innan det är dags. 🎼

Tiden går så fort och rätt som det är var konserten över. Det var så kul att vara med och det blev en väldigt bra konsert. Det kändes som om allt satt. Allt från sång till ljussättning. Gabriel är så fantastisk på att leda oss. Alla recensioner efter vårt uppträdande, från nära och kära, har bara varit positiv. ❤ Vi gick som på rus efteråt och även dagen efter.

Hoppas att alla som vill och har möjlighet kommer tillbaka till vårterminen. Kanske får vi även tillskott av nya medlemmar. ❤

Nu tar vi lite julledigt och syns i februari igen.

KRAM 🤗 Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 6 november

Hej körvänner!

Tyvärr kan vi bara konstatera att det snart är slut på denna termin. Ute är det fortfarande varmt för årstiden. Inget regn i sikte idag. Fick även idag äran att ta emot alla i dörren. 💙

Vi börjar med att Eleonore informerar lite allmänt. Vårt genrep nästa vecka kan eventuellt dra över 10-15 min. Behöver man gå så är det helt ok. Mer information om konserten kommer nästa vecka. Bara lite förhandsinformation. Vi skall vara där kl. 17.00. Vi skall ha svarta kläder med röda detaljer – allt från blus till örhängen men inte en helt röd outfit. Smyrnas Café är öppet från kl. 16.00. Tänk på att inte ha parfym eller hårspray på er. Kom gärna i sköna skor.  Det går att köpa konsertbiljetter på plats. Tänk på att inte ta med er den största packningen utan gärna en liten väska.

Gabriel kommer in och vi kör igång med uppvärmning av både kropp och röst. Kommer sakna dansen. Väldigt kul koreografi. 😅 Vi hälsar även Jocke välkommen till pianot. 🎹 Vi avslutar med en favorit Sjung legato.

Vi kommer att plöja igenom alla låtar i en preliminär låtordning. Vi stannar där det behövs och övar lite extra. Vi står upp för det mesta idag. Gabriel ber att alla försöker komma framåt i kyrkan, även sopraner och tenorer kommer närmre varandra.

Going up yonder – Vi skall sjunga med glädje. I vers 2 på de sista två raderna tänk på att håll ut tonen så långt vi bara kan för att maskera s:en.

We Got Love – Tänk på att efter refräng 2 gå direkt på We Got Love… Efter sista refrängen slutar vi med We Got Love! Vers 1 börjar mörkt tänk uppåt. 📈 Några små ställen att titta på. På NO! skall vi inte sjunga utan säga ordet. Efter sticket måste vi fortsätta sjunga så det inte blir en paus där.

Låt kärleken slå rot – Gabriel vänder på steken och går ner i kyrkan. Bra sätt att träna text på med texten i ryggen. 😊 Tänk på att smyga när vi sjunger Bam ba da… i refrängen.

Climb every mountain – Innan vi börjar tar vi en repetition av slutet. Lev ut texten och sjung ut från hjärtat. ❤ Tänk på att explodera när vi går in i partiet med stämmorna.

Här kommer sen David Lindgren in och gör oss sällskap. 💙

Shout it out – Vi börjar repetera stämmorna. Vers 1 och 2 skiljer sig. Vers 2 är kortare. Där går vi direkt in på Now it’s time….. Oh Oh Oh Oh sjunger vi bara en gång. Vi skall avsluta med fem stycken When we Shout it Shout it out.

Stad i ljus – Jocke skall spela trumpet i början. När han har gjort sitt intro skall vi börja med mellanspelet. Vi övar lite på höjningen. 👏

Can’t Take My eyes off you  – Vår första insats är Ba da ba da… När vi skall in på detta nästa gång kan det vara svårt att hitta in. Därför börjar orkestern spela själv sen glider vi lite fint in.

Här kommer David att sjunga två egna låtar.

Perfect – Tänk på att leva ut i refrängen. Inte för såsigt. Kort mine sista ordet i bryggan. I vers 1 börjar vi på låga tonen.

Let the river run – Blir vår avslutnings låt. Vi börjar i tempo rubato. Tänk på höjningen när vi går in i refräng 2. Lite mer attityd. 😃 Vi övar lite extra på mellanspelet.

Let me entertain you – Detta blir vårt extranummer tillsammans med David.

Nästa vecka kör vi utan skärmen med text. Skarpt läge. 😉

Vi avslutar detta rep med vår middag bestående av italiensk buffé. Jättegott och bra ordnat av Eleonore, Gunilla och Gitte. ❤

Lycka till alla!
Vid ✏️ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 30 okt

Hej alla körvänner!

Idag är det nästsista repet innan det är dags för genrep. Fick äran att hjälpa till vid insläppet idag. Väldigt trevligt då man får en möjlighet att träffa fler som man i vanliga fall inte ser eller pratar med. Ett hej är ju alltid trevligt. 😃

Idag sitter Eleonore och Gitte och säljer konsertbiljetter i kyrkorummet. Försäljning gick bra, ca 30 st sålda biljetter innan repet. Säljer även biljetter efter repet. Du kommer att kunna köpa konsertbiljetter även på nästa rep om du inte vill köpa dem via hemsidan.
Den 6/11 har vi vår genrepsmiddag. Det går att köpa biljetter fram till och med den 2/11. Du gör det genom att swisha 180 kr till Gunilla Jinesjö på telnr: 070-548 33 27. För er som inte vet, är det en lite sammankomst där vi äter gott och umgås. Gabriel, Jocke och Gitte kommer vara med oss.
En eloge till Jocke, han är oumbärlig med alla tekniska prylar som han roddar. En härlig applåd för honom. I samma applåd hälsar vi Gabriel välkommen in på scen.

Nu börjar vi närma oss konserten och då tar vi upp tempot. Kör igång med vår härliga dans för pulsökning. Sen andas vi på detta. Det är svårt att hålla ut i andningen efter dansen. 😉 Jocke intar sin plats vid pianot. Lite olika varianter på uppvärmningslåtar.

Vi börjar med Let the river run. Vi kör igenom från början och tar det som känns osäkert efterhand. Vampen repeteras för alla stämmor. Vi backar bandet till höjningen. Kör lite extra för att få in denna. Allt som händer efter höjningen skall alla sjunga med i. Lyft upp tonerna, känns det onaturligt är det rätt. 😊 Vid höjningen vill Gabriel ha en riktig explosion. Vi övar på övergången från vers 2 till mellanspelet. Nu kör vi från början. Vi skall börja i tempo rubato. Gabriel visar oss faserna. Så bra. 💙

Nästa låt på tur är Perfect. Idag börjar vi med refrängen. Vi skall försöka svänga till denna lite grann. Vi kör igenom stämmorna. Försök att separera you heard itinte sjunga allt i ett andetag. Tänk på att skynda på när vi går in i bryggan. Även att snabba på när vi sjunger mine, sista ordet i bryggan. 🏃Början på vers 1 och vers 2 skiljer sig åt. Lyssna och öva. 😊

Gabriel frågar om vi tycker det är jobbiga att han petar i låtarna. Nej, inte alls. Vi gör allt för Gabriel. 😉 Vi vill att det ska bli så bra som möjligt. 👍

Nu till Climb every mountain. Vi kör från början. Det är en ton som spricker i melodistämman. Tredje raden från slutet – til you find your dream. You och your är samma ton. Det som är så fascinerande är att alla körer sjunger fel på detta ställe. När vi går in i partiet när vi kör stämmorna, ta i från tårna och explodera. 👣

Info från Gitte. Vi får lite beröm vilket alltid är trevligt. 💙
Vi träffas kl. 17.00 på konsertdagen. All information finns på hemsidan – på medlemssidan som heter Genrep & Konsertinfo. Klädsel: svart med röda detaljer. Vi kommer att få lite hjälp från Stockholm på konserten. Dom kommer att ta bilder.
Lite information om körhelgen. Det kommer att presenteras ett “billigare” alternativ – en ½ körhelg. Info finns på hemsidan – på sidan Resor.

Sista låten ut idag är Going up yonder. Tänk på att sjunga lite studsigt. I vers två, tänk på att hålla ut tonen så långt vi bara kan – när vi inte orkar längre då kommer S. Detta för att inte S skall bli så tydligt. 👍

Ha en härlig helg!
Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 23 oktober

Hej kära körisar!

Vad tiden flyger iväg. Nu är det redan dags för rep 7. Ute är det blåsigt men hyfsat bra väder. Inget behov för paraply. Lugnt och fint i kön utanför kyrkan.

Gitte äntrar scenen för att ge oss lite information. Biljetter till konserten kommer säljas på plats i kyrkan nästa vecka. Insläppet nästa vecka är kl. 17.30. Vi brukar ha en körmiddag i slutet på terminen, likaså denna termin. Den går av stapeln den 6/11 klockan 20.00 direkt efter repet. Det kommer serveras en italiensk buffé med kaffe och kaka. Gunilla i kören säljer biljetter till denna middag. Den 30/10 är sista chansen att köpa biljetter till middagen.

Vi hälsar Gabriel välkommen in på scen och kör igång med vår uppvärmningsdans. Lite bredbenta med gung i baken och lite andning på detta. Vi hälsar Jocke välkommen in till pianot. Han är lite krasslig idag och behöver lite extra värme och kärlek. 🔥💙 På tur lite diverse uppvärmningslåtar Abc…, Dansa samba med sambon, Bella Senora m fl.

Idag skall vi nöta nöta nöta och försöka reda ut om det finns frågetecken.

Vi börjar med We Got Love. Exempel på en låt som börjar lågt. Tänk på att lyfta tonerna så det inte blir för murrigt. Det låter bra fram till sticket. Där övar vi lite extra med alla stämmor. Vi skall inte fis-sjunga utan sjung ut ordentligt. Det skall bara vara stämmor på sista tonen. Vi avslutar låten med ett ”We Got Love”! Det är ok om sopranerna vill hoppa upp en oktav där på sista ”We Got Love”.

Nästa låt är Stad i ljus. Mycket låter bra med vi är inte riktigt där än. Vi går igenom stämmorna i refräng 1. Efter detta går vi in i oooh-stämman och repeterar stämmorna. Andra delen i refräng 2 är lite annorlunda än tidigare. Använd gärna appen för att öva. Det låter jättebra. Så ljuvligt. ❤

Förra veckan fick vi två nya låtar. Den som vi inte hann med är Davids egna låt – Shout it out. Vi börjar med bryggan, kör den några gånger. Vi lägger på stämmorna i bryggan och refrängen. Vi behöver snärta till låten lite, lite attityd. Vi skall avsluta med When We Shout it… tre gånger i stämmor.

Filmsnutten som spelades in förra veckan ligger på Happy Voices officiella sida på FB. Dela gärna denna video.

Nästa på tur är Climb every mountain. Tänk uppåt när vi börjar på denna låten. Den börjar ju lite lågt. Slutet sitter inte riktigt. Vi övar lite extra här. Gabriel har ett önskemål om att vi skall lyssna på denna minst fem gånger till nästa gång. 👍

Vi kör vidare med Can’t Take My eyes off you. Upp och ner på tonerna där vi sjunger baby. Det får inte bli för slätstruket. Vi går igenom stämmorna.

Vi avslutar med Låt kärleken slå rot. 💙

På återseende!

Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 16 oktober

Helen fick tyvärr förhinder den här tisdagen och kunde därför inte skriva sin text, så här kommer istället en kort sammanfattning från Eleonore om vad som hände på repet.

Gitte startade med information/påminnelse om att vi inte får glömma att respektera varandra i kön utanför kyrkan… Och inne i kyrkan får man endast hålla/reservera EN plats åt en körkompis.
Biljettförsäljningen går tyvärr lite trögt. Skriv gärna ut affischen från hemsidan och sätta upp på stan, på jobbet, på ICA osv!

Eleonore informerade om att klädseln på konserten är svart med röda detaljer.

Efter uppvärmningen, så övade vi på Let the river run. Vi övade på en vamp, det finns videoklipp i Facebook-gruppen att öva till.

Vi övade också på en ny låt Can’t take my eyes off you som vi ska sjunga tillsammans med David.

Det informerades om Jul-körweekend i Stockholm, och att Kuba-resan i januari nu är fullbokad. Och så avslöjades det att det kommer en ny körresa till våren nästa år – med än så länge hemlig destination.

Vi spelade även in en liten reklamfilm med låten Let me entertain you inför vår kommande konsert. Filmsnutten kommer ut på körens sociala medier under veckan. Dela gärna!

Vi fortsatte sedan med Perfect som vi sjöng igenom och finslipade lite på.

Tips från Gabriel: glöm nu inte att öva på texterna då vi brukar försöka att sjunga allt utantill. Om det absolut inte går så får vi ha en liten, liten fusklapp och inte någon stor som vi står och viftar med 🙂

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 9 oktober

Hej alla körvänner!

Åter tisdag och dags för lite avstressande körsång. Hösten har inte riktigt tagit sitt grepp om oss än. Mörkret börjar dock snabbt infinna sig. Inne i kyrkan väntar värmen och en mysig stund med Gabriel och Jocke, och alla andra förstås.

Eleonore välkomnar oss till rep 5. Idag var det inte så mycket information som behövdes delges. Vi låser dörrarna 18.45. Behöver man av någon anledning gå tidigare, använd dörren till höger.

Gabriel har som vanligt en härlig energi när han intar scenen. Vi kör igång med vår uppvärmning av kropp och Stämband. Vi hälsar Jocke välkommen. Idag börjar vi med Imse Vimse spindel på brrrrr. Poppo Pappa näst på tur, lite alfabet på det. Även Bella Senora och Bee by bee gjorde oss sällskap. 😉

Idag börjar vi med Climb every mountain. Vi börjar sittande med raka ryggar. Det är lite lågt i början och vi behöver få upp tonen lite grann. På alla vokaler tänker vi uppåt. Vi behöver backa bandet och sjunga igenom stämmorna. Vi nöter och nöter. Vi lägger på den sista meningen och kör från början till slut. Det låter bra. 👍

Vi går vidare med låtarna som vi skall sjunga med David Lindgren. Först ut är Let me entertain you. Denna låt kommer vara finalen på vår konsert. Efter versen in i refrängen börjar vi med ”So come on”. Vi adderar lite stämmor på detta. 🎼

Näst på tur är en gammal schlager – Stad i ljus. Vi börjar med att köra igenom refrängen. Lite kuriosa – låten finns med i den nya psalmboken. De ordinarie stämmorna läggs ut. Det kommer bli magiskt. Lite att jobba med. 😅 Lite kluriga stämmor men vi gillar lite utmaning. Jocke kommer att spela trumpet i mellanspelet. Vi sjunger mellanspel på Oh… och Ah… i stämmor, dock inte på alla Oh och Ah.

Lite kort info. Klädkoden som gäller på konserten är svart som grund med röda detaljer. Vi har sålt ca 300 biljetter. Vi behöver få lite tips och idéer på hur vi skall nå ut till Göteborgarna för att få sålt fler biljetter. Vi är lite svårflörtade. 😊

Vi kör vidare med Going up Yonder. När vi kommer tillbaka till vers nr 1 en andra gång skall vi svara varandra. Vi sjunger tillsammans på rad två och fyra.

Avslutningsvis sjunger vi igenom Perfect innan vi säger hej då. Den kommer bli så fin. J

Tips är att ladda ner We are voice appen. Den funkar väldigt bra.
Mer info finns på hemsida, på sidan som heter We are Voice.

Ha en härlig vecka och ta vara på det goa vädret! ☀
Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 2 oktober

Hej alla körisar!

Tycker vi kör en vanlig uppdatering av väder och stämning i kön. Vädergudarna är inte riktigt med oss idag. Vi klarade oss från det ihållande regnet som var under dagen. Bara några få droppar gjorde oss sällskap i kön. Trevlig stämning i kön, alltid lär man sig något nytt av att bara prata med varandra. 😃

Eleonore startar upp genom att ge lite information.
Säkerhetsinformationen delges.
Ha alltid med ert medlemskort. Detta skall uppvisas innan ni går in.
Vi får inte parkera utanför kyrkan. Det kan resultera i böter.
Klockan 18.45 låser vi dörrarna. Kommer ni senare hör ni av er till Eleonore eller Gitte. Även om dörrarna är låsta går det att komma ut genom att trycka på den gröna panikregeln som sitter på dörren.
Konsertbiljetterna är nu släppta. Ni köper dem via Happy Voices hemsida, på sidan som heter Konsert. På den sidan finns det en affisch/flyer att printa ut och sätta upp på jobbet eller dylikt.
Nu hälsar vi Gabriel välkommen. 👋

För att få upp pulsen lite kör vi vår uppvärmningsdans. När vi är varma i kroppen är det dags för rösten. Vi sätter händerna under revbenen för att hitta vårt magstöd. Jocke sitter där han ska, vid pianot. 😉 Han kompar oss i diverse härliga uppvärmningssånger. 🎹

Idag börjar vi med We Got Love. Nu skall vi se vad vi minns av den. Vi börjar lågt och hoppar upp i refrängen. Gabriel gör en koll i stämmorna så att vi sjunger rätt. En liten del där vi är oense är – ”is stronger than fire”, i alla stämmor. Ett ställe hos tenorerna behöver rättas. När vi kommer till ”so don’t, don’t give up”… skall vi sänka up. Vi skall avsluta vers 2 med ett NO i stämmor. Det är inte inskrivet i texten. Vi går igenom sticket. Antal We Got Love stämmer inte riktigt mot vad som står i texten. På sista loooove lägger vi på stämmor. Vi avslutar låten med – We Got Love! ❤

Nu skall vi ta ner tempot lite och ge oss på Perfect. På rad tre i vers 1, tänk på att inte helt uttala well utan snubbla över ordet. Det finns några fler ställen att tänka på när det gäller detta. I bryggan, tänk på att att mine (sista ordet) skall komma lite snabbare. Melodin i vers 2 är lite annorlunda. I varje refräng är det olika text. Det gäller att nöta texten. Vi ändrar lite på stämmorna i refräng 3 på rad – ”I have faith in”… Det låter bra. 😊

Gabriel har börjat sjunga in låtarna med stämmor och dessa kommer att läggas upp efterhand på hemsidan.
Jocke informerar sen lite om appen We are voice. Den går att finna i AppStore/Playbutik el dyl för nedladdning. Man skapar användarnamn och anmäler sig, därefter får man ett meddelande att man är “godkänd”. Vår körkod är X76C. För att lyssna på våra låtar, gå in under Musik – My player – Arrangemang klicka på låten, då kommer texten upp. Du kan ha texten framme samtidigt som du lyssnar på låten. Mer info om appen hittar du på körens Facebooksida samt här på hemsidan, på medlemssidan som heter We are Voice. Alla inspelningar osv kommer självklart att fortsättningsvis finnas på hemsidan som vanligt.

Nästa vecka skall vi börja med låtarna som vi skall sjunga med David Lindgren. Kom gärna med förslag på låtar. 👍

Nu till Let the river run. Vi börjar sjunga igenom refräng 1. Lite uppfräschning av stämmorna. Vi kör refräng 1, solo och vers 1 två gången. När vi kommer in i refräng 2 höjer vi rejält. I vers 2 sker en lite förändring i flytet i texten. Det gäller att lyssna och öva. 😅

Vi avslutar kvällen med något vi kan. 😉 Låt kärleken slå rot.

Tror det kommer bli en riktigt bra konsert. 👏

Ha en bra avslutning på veckan. 😊

Vid ✏Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 25 september

Hej kära körmedlemmar!

Efter tropiska vindar förra veckan är det betydligt svalare väder idag. Hösten är definitivt på väg. Det gäller att palta på sig om man väljer att komma tidigt och köa. Vi får köa tätt tillsammans och på så sätt hålla värmen. 🔥

Strax efter halv sju tar Eleonore plats på scen för lite information.
Det är viktigt att vi visar vårt medlemskort varje gång vi kommer till kören och det gäller hela terminen.
Sen, var rädda om texterna, fota gärna av dessa.
Vi har fler i kören som är allergiska mot parfym. Ta inte på er någon parfym eller, om ni måste, ta på er väldigt lite. Det är bra om vi kan respektera detta.
När repetitionen är klar kolla i bänkarna och ta med er det som är ert. Allt från bananskal till vattenflaskor.
Sen drar Eleonore säkerhetsföreskrifterna som vi måste göra varje gång. 👍 De tål att upprepas.

Vi hälsar Gabriel välkommen med en varm applåd. 👏 Då var det dags för lite uppvärmningsdans. En riktigt rolig koreografi. 😃 Vi börjar värma upp rösten med Poppo Pappa, Abcde….., Bella Senora med flera.

Idag börjar vi med Going up Yonder. Vi börjar med att sjunga vers ett. Stannar upp och går igenom versen. Vid första körtillfället delade vi upp melodistämman i två. Den ena delen sjunger det första i refrängen och den andra delen svarar med det som är inom parentesen. I vers två, tänk på att håll ut tonen så långt vi bara kan, när vi inte orkar längre då kommer S. Detta för att inte S skall bli så tydligt. När vi kommer till vers ett delas vi upp igen, ena sidan skall svara den andra. Den ena sidan sjunger ”If you wanna know” och den andra sidan svara med samma text.

Nu till – Climb every mountain. Vi kollar vad vi minns. Första delen sjunger vi lågt. Tänk uppåt och glatt så det inte blir för dystert. 😉 Vi backar bandet och tar om lite, då med stämmorna. Det som är i fetstil skall sjungas i stämmor, gäller överlag. Nu till delen där det enbart skall sjungas stämmor. Tenorer och sopraner får sina stämmor. Mycket är fantastiskt men… 😉 Vi kör på tills vi kommer till stället där det börjar krisa vilket är fjärde raden – ”Follow…” Det är bara att öva öva öva. Tänk på att sjunga ut ordentligt.

Vi tar tag i en enklare låt, Låt kärleken slå rot. Det känns som om vi har denna under hyfsad kontroll. 😊 En liten repetition av stämmorna i refrängen. Tänk på att smyga när vi sjunger Bam ba da ba da…. Tonartshöjning görs i vers i tre.

Nu lite information från Gitte.
Biljetterna till vår konsert släpps på fredag 28/9 klockan 09.00.
Ni köper dem via Happy Voices hemsidan, på den öppna sidan som heter Konsert (man behöver alltså inte vara inloggad för att köpa biljetter).
Det kommer även i år bli en körweekend i Stockholm, 30/11-2/12. Snart kommer det mer information om denna resa.
Idag har Gitte filmat oss lite. Hon kommer lägga ut filmen i vår FB grupp. Hon tycker det låter bra. Kul att höra. 👂

Ny låt för idag är en låt med lite gospel inslag – Let the river run. Häng inte upp er på versionen som presenterades, vi kommer att göra den lite annorlunda. Vers ett börjar pampigt i stämmor. Det första solot skall sopranerna sjunga. Melodin sjunger solo i vers ett, det som står inom parentes. Andra gången vi sjunger solo (samma som sopranerna) är det tenorernas tur. När man byter tonart hoppar man upp rejält. Det var “bara” början på låten. 😅 Kommer bli fantastisk. J

Ha en bra avslutning på veckan!

Vid ✏ Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 18 september

Hej alla körisar!

Åter tisdag och en guldstund väntar innanför portarna på Annedalskyrkan. Ute är det en fantastiskt sensommardag med tropiska vindar. Det är en uppsluppen stämning i kön utanför kyrkan. Bra läge att stifta nya bekantskaper. 😃

Innan vi hälsar Gabriel välkommen in tar Gitte och Eleonore plats för lite information. Gitte tyckte att vi hade ett smidigt och bra insläpp. 👍 Vi skötte oss med andra ord. 😉 Idag var vi 100 stycken nya som vill prova på att sjunga med oss. Kul! 😃 Gitte informerade vart nödutgångarna och hjärtstartare finns i lokalen. Inga hinder får finnas i gångarna. Eleonore påminner om vår FB grupp Happy Voices Göteborg, gå gärna med i denna grupp. Den är bara till för oss, Gabriel och Jocke är inte med i denna grupp. Där lägger vi ut information och peppar varandra. 😊

Det finns ju också en officiell Happy Voices FB-sida som man också gärna får gå in och gilla.

Nu till vår uppvärmning. Vi kör dansen för lite puls och sen lite andning på detta. Det är lite andfått när det är dags för andningsövningen. 😅 Lite varianter på övningar som tar oss ner på de låga tonerna och upp på de höga tonerna. Lite tungvrickning adderas till repertoaren. Vi avslutar med Sjung legato. 🎼

Vi började med låten We Got Love som vi började känna på förra veckan. Artisten heter Jessica Mauboy. Lite finjusteringar i refrängen. Tänk på att gå upp på ”stronger than fire”. Detta gäller alla stämmor. Är det någon som vill testa en annan stämma är det bara att hoppa in. I vers 2 tänk på att gå upp på ”life” rad 3. Vi skall även gå upp på andra ”round”. Vi lägger på stämmorna i vers 2 och adderar ett No” som inte finns utskrivet på pappret. Det återstår en liten del att gå igenom.

Nu till en ny låt Perfect med Ed Sheeran och Beyoncé. Vi skall sjunga på amerikanska och inte engelska. Det kommer att bli en utmaning. Detta är ju mer en solistisk sång än en körsång men det kommer vi att fixa. Vi börjar känna på låten från början. Det finns några ord som vi bara skall andas, snubbelord, exempelvis ”but” på rad 3 i bryggan. 😃 Vi lägger på stämmorna i bryggan. Vi fortsätter med refrängen och lägger på stämmorna även där. I Gabriels öron låter vi som änglar. 👼 Jocke kommer enbart att spela gitarr här, tillsammans med en annan musiker i orkestern.

Gabriel informerar om att texter och inspelningar läggs upp på hemsidan. För att komma åt denna information behövs en inloggning. För er som inte har anmält er, gör detta på hemsidan. Då kommer ni få inloggningen skickad till er.
Nytt för den här terminen är att ”We are Voice” har kommit med en app som vi i Happy Voices kommer att testa. Här kommer våra låtar också att läggas upp med text och stämmor för dem som vill prova på att ladda ner den. Appen kommer att testas och utvärderas. Vi kommer tillbaka och meddelar när appen finns tillgänglig.
Det kommer att göras en kör- och dansresa till Kuba i januari – med Gabriel & Tobias Karlsson (från bl a Let’s Dance). Gå in på www.joyride.se för information.
Gillar ni att lyssna på Podcast? Gå in och gör er bekanta med ”I säng med Tobias och Gabriel”. Den kan rekommenderas. 👍

Nu till allas vår Ted Gärdestad och låten Låt kärleken slå rot. Vi kör låten från början. Vi lägger på stämmorna i refrängen. När vi kommer till Bam ba da da…. sjunger vi lite svagare, innan vi ger järnet igen. 😉

Vi avslutar dagens rep med We Got Love. ❤

Bra jobbat! Ha en trevlig helg.

Vid✏/Helen

——————————————————————————————————————————————————–

Tisdagen den 11 september – terminsstart!

Hej och välkomna till HT 2018!

Så kul att vara igång igen. Vi börjar med ett riktigt Göteborgs väder – regn tunga skyar. 🙂 Idag släpptes vi in lite tidigare än vanligt. Det var många som skulle bockas av och hämta ut sina medlemskort, men det var inga problem. Alla skötte sig exemplariskt. 🙂

Happy Voices Göteborg har tagits under Gabriels vingar, alltså körs i Happy Voices regi från nu. Känns väldigt bra.
I sedvanlig ordning började Eleonore med att hälsa oss välkomna. Eleonore och hennes mamma Gunilla Jinesjö är med och sjunger i Göteborgs-kören och hjälper till med att se till att allt flyter på.
Det nya medlemskortet skall återanvändas så var gärna rädda om dom. Efter repet är det är bra om ni kontrollerar så att ni inte har glömt något i bänkarna. Skulle ni glömma nåt, så är det Gunilla som tar hand om det kvarglömda. Hennes kontaktuppgifter hittar ni på Happy Voices hemsidan.
Vårens konsert finns att köpa i CD-form. Gunilla sitter och säljer cd’n på tisdagarna framöver.
Det är en del nya i kören och vi hoppas att ni kommer tycka det är lika kul som vi andra tycker. 🙂

Vi hälsar Gabriel välkommen in på scen. Han drar igång höstens uppvärmningsdans, denna gång i upptempo. 🙂  Lika bra som vanligt. Dansen filmades av Christer i kören och ligger på Facebooksidan Happy Voices Göteborg.

Som vanligt börjar vi värma upp våra stämband med lite olika övningar. Gabriel hälsar Jocke välkommen in till pianot. I år har Gabriels sambo varit med och inspirerat till en av våra uppvärmningslåtar. Dansa samba med sambon och allt blir bra….! 😉 Sen en liten övning med alfabetet där vi jobbar oss uppåt. Bra med en uppfräschning av denna. 🙂 Bella Senora tar oss med ner i källaren.

Första låten för denna termin är en gospel – Going up yonder. Klipp lite tidigare på ordet yonder i refrängen. Melodistämman blir uppdelad i två sektioner, där den ena skall sjunga det som står inom parentes. Tenorerna och sopranerna får sina stämmor. Det kommer en tredje vers på denna där vi skall sjunga mot varandra.

Nu till Australiens bidrag i Eurovision – We Got Love med Jessica Mauboy. Gabriel tackar för alla önskemål om låtval. Vi börjar med att köra igenom refrängen. Tänk på att gå upp på stronger than fire på näst sista raden. Vi fortsätter med vers 1. Svälj ordet That som kommer först på andra raden. Versen sjunger vi med ”mörk” stämma. Vi lägger på tenor och sopranstämmorna i refrängen. Vi sjunger igenom vers 2.

Nu lite information från Anna Lundström som arbetar som projektledare för Happy Voices Stockholm & Göteborg. Försök att komma igång med hemsidan. Mycket information finns att hitta här – www.happyvoices.se.  Det går bra att maila till Anna om det är något som ni undrar över – goteborg@happyvoices.se. Anna brukar svara på mail inom två dagar.
Tänk också på att anmäla er så att ni får inloggning till medlemssidorna som finns på hemsidan.
På tisdag i nästa vecka, den 18 sep, finns det möjlighet för nya medlemmar som är sugna på att sjunga att prova på och sjunga med oss i Happy Voices kören. Mer info och anmälan kommer senare i veckan upp på hemsidan.
Sen kommer allas vår Gitte upp på scenen och drar lite säkerhetsföreskrifter.
Ta en titt på var närmaste nödutgång finns. Hjärtstartare finns vid toaletterna. Tänk på att inte använda parfym, det finns dem som är känsliga för starka dofter. Gitte kommer att vara med oss i kyrkan varje tisdag, så henne kan man fråga direkt på plats om man har nån fundering. 🙂

Nu till en gammal låt från Sound of Music – Climb every mountain i en version med Jordan Smith. Vi börjar från början. Vi lägger stämmor på andra stycket näst sista raden – Til you find your dream oh oh oh. Sen sätter vi stämmor på hela sista stycket. Det kommer bli magiskt.

Vi avlutar kvällen med att köra igenom We Got Love igen.

Härlig start på denna terminen!

Ha en härlig avslutning på veckan, så syns vi nästa vecka igen. 🙂

Vid pennan – Helen