Göteborg 2018-04-10

Hej kära körmedlemmar!

Våren är äntligen i antågande, lagom tills terminen tar slut. Nu är det sista repet innan vårt genrep. Genrepet är nästa tisdag samma tid som ett vanligt rep. Gabriel meddelar att vi kanske drar över lite när vi har genrepet.

Eleonore intar scen för att säga några korta saker. Tyvärr har Medborgarskolan problem med deras mail. Registrera er på Happy Voices hemsida eller fyll i formuläret som ligger i FB gruppen. Vill man fylla i på gammalt hederligt sätt finns det formulär nere i kyrkan hos Gunilla. På konsertdagen träffas vi 16.30, scenkläder skall vara vitt med guld/silver detaljer. Sprid informationen till era vänner som kanske inte är på plats idag.

Gabriel äntrar scen. Vi kör för näst sista gången vår uppvärmningsdans. Vi hälsar en nyklippt Jocke in till sitt piano. 🎹

Ägnar en tanke till Lill Babs med hennes låt – Leva livet. ❤️ Kändes bra i ❤️.

Tanken är att vi skall sjunga igenom alla låtar. Ordningen är inte klar än men vi skall börja med Locked out of heaven. Det skall vara snärtigt med korta toner. Introt, en gång unisont och en gång i stämmor. I vers ett – Miracles skall vara unisont, Spiritual skall vara i stämmor. I sticket tänk på att trycka i på Oh Oh…

Nu till Down by the riverside. Vi sjunger unisont på I’m gonna… sen i stämmor från Sing… Tänk på att trycka till To study… när vi kommer dit.

Vi går vidare med Greatest Love of all. Vi börjar med att öva på slutet. 😉 Kom ihåg varianten i andra versen. Melodin har en uppgift och det är att hålla ut tonerna i refrängen.

Näst på tur As I lay me down. Tänk korta toner. Tänk på att refräng ett är kort och refräng två är lång.

Denna konserten är första gången vi kör utan textremsor. Vi skall inte stå med A4 papper utan välj ett mindre papper med lite stödord på rekommenderar Gabriel, om ni behöver.

Nu till Niklas låtar. Vi kör på med Oslagbara. Gabriel adderar Oslagbara x 2 i introt. Vi går igenom stämmorna. Vi släpper den och går vidare till Vart du än går. Niklas avslutar låter själv. Tänk uppåt på lätta och glada toner.

Nästa låt är Stanna världen en stund. Melodin börjar i bryggan, sen tenorer och sist sopraner.

Vidare till sista låten med Niklas, Om. Vi går snabbt igenom dom två raderna vi skall sjunga i vers två. Niklas kommer sjunga två låtar själv.

Gabriel rekommenderar att gå in och lyssna på stämmorna och öva texter. Efter konserten på onsdag kan vi glömma allt. 😉

Nu Can’t help falling in Love. Vi börjar unisont med hjärtat. Vi bygger upp den efter hand. Låter så bra. Melodin, tänk på att hoppa upp på näst sista raden.

Vi fortsätter med Circle of life. Vi börjar introt i stämmor.

Gabriel ber att vi skall försöka sälja en biljett till per person för att fylla upp Smyrnakyrkan. Vi är dom bästa ambassadörerna för vår konsert.

Vi avslutar med En stund på jorden.

Det kommer bli en jättebra konsert.

Lycka till!
Vid Helen

________________________________________________________________________________________

Göteborg 2018-03-20

Hej alla körvänner!

Idag är det näst sista riktiga repet innan vårt genrep och konsert. Denna terminen har gått alldeles för fort.

Eleonore tar plats på scen. Påminner om att vi har uppehåll till och med den 10/4. In och öva så mycket ni kan. Registrera er på Happy Voices hemsida för att få inloggning. Hälften av biljetterna är sålda. Sprid ordet och försök att sälja in detta hon vänner, kollegor och familj. Genrepsmiddag kommer att vara i församlingshemmet i kyrkan. Middagen kommer vara den 10/4 en vecka innan genrep. Det blir fransk buffé.

Vi hälsar Gabriel välkommen in på scen. Vi kör igång med vår uppvärmningsdans. Jocke gör oss sällskap och tar plats vid sitt piano. Vi fortsätter med att värma upp våra röster.

Idag är Gabriels tanke att vi skall köra igenom så mycket som möjligt.

Vi börjar med As i lay me down. Tänk på att vara lite rappa i tonerna. Vi sjunger igenom sticket. Spetsa till det lite. Vi kör igenom hela. Tänk på att artikulera. Tänk på att göra en liten paus i övergången från refräng ett till refräng två.

Nu skall vi gott in oss lite i Niklas Strömstedts låtar. Vi börjar med Oslagbara. Vi fräschar upp stämmorna. Sopraner och tenorer är tysta på – Vi gick ut – sista raden i refrängen. Vi går igenom sticket och slutet.

Nu till Vart du än går. Lite omstrukturering hos sopran och tenorer. Gå in och lyssna på Gabriels inspelningar.

Näst på tur är Om. Vi sjunger igenom refrängen. Vidare med vers två. Vi nöter övergångar och ingångar i refrängen.

En ny låt med Niklas, Stanna världen en stund. Vi börjar med bryggan. Först börjar melodin och ligger kvar på hand, tenorer tar vid och ligger kvar på hand sista kommer sopranerna. I refrängen sjunger sopraner en oktav upp. Melodin skall sjunga med sopranerna på sista – Stanna världen en stund. På stund skall alla stämmor vara inblandade på något sätt. In och lyssna på Gabriels inspelningar.

Efter vårt uppehåll kommer vi att sjunga igenom alla låtar. Tänk på att öva, öva, öva.

Vidare med Greatest Love of all. Låter väldigt bra. Vi går igenom slutversen.

Näst sista låten för idag Down by the riverside. Tänk lätt uppåt när vi sjunger. 📈

Sist men inte minst Circle of life. Det kommer bli magiskt. 🌟

Ha en trevlig och glad påsk. / Vid ✏️ Helen

________________________________________________________________________________________

Göteborg 2018-03-13

Hej alla körisar!

Så står vi här och väntar på att portarna skall slå upp och vi får komma in i värmen. Detta är näst sista gången innan uppehållet som är på två veckor. Gabriel skall ha spelat in alla stämmorna så vi kan öva ordentligt tills nästa gång vi ses, efter uppehållet. Vill ni komma åt stämmorna registrera dig via hemsidan för att få en inloggning.

Nu gör Gabriel oss sällskap inne i kyrkan och vi börjar med dans och röstövningar. Inga förändringar där. 😉 Jocke tar plats vid pianot.

Vi börjar med Locked out of heaven. Vi kör igenom hela låten. Vi går igenom några små saker. I vers ett när vi skall svara oss själva på Miracles och Spiritual tänk på att svara lite snabbare.

Vidare med Down by the riverside. Vi repeterar den tredje delen med stämmorna. När vi sjunger Sing sjunger vi lite svagare, på Shout ökar vi volymen lite. Tänk uppåt så att det blir lätt. Vi kommer till näst sista raden där vi skall sjunga lite olika i stämmorna. Lyssna på det inspelade, öva öva. 👂🏻👂🏻 Vi avslutar med acapella.

Can’t help falling in love näst på tur. Vi går igenom stämmorna. Vi övar lite extra på dom två sista raderna. Här får även melodin en lite stämma. Sista raden är unison förutom på sista you.

Nu till Niklas Strömstedt och Om . Gabriel har ändrat om lite i stämmorna för att få till en bra harmoni. Tenorerna skall sjunga över melodin. Vi övar på den delen vi skall sjunga i vers två.

Vidare med nästa låt med Niklas, Vart du än går. Vi går igenom stämmorna. Sopranerna kommer ligga under melodin.

Till sist avslutar vi med En stund på jorden. Det låter jättebra. 👏🏼

Ha en skön helg!
Vid Helen

________________________________________________________________________________________

Göteborg 2018-03-06

Hej alla körvänner!

Då var det tisdag igen. Våren lyser fortfarande med sin frånvaro…. den som väntar på något gott. 😃

Förra veckan fanns ett önskemål från Räddningsmissionen om att, vi som ville, kunde skänka kläder till de hemlösa. Det var en hel del som hade med sig kläder idag, bra jobbat. 👍🏻 Tips, på FB har det skapats ett evenemang som kan delas. Eleonore flaggar för genrepsmiddag som kommer att ombesörjas av familjen Jinesjö denna gången.

Gabriel tar plats på scen för lite uppvärmning. Jocke sitter redan på plats vid pianot. Vi börjar med att hitta magstödet och fortsätter att värma upp rösten.

Denna gången börjar vi med Circle of life. Vi börjar med att gå igenom introt. Tänk på att gå på direkt från introt in i vers ett. Tenorer, tänk på att sätta tonen litet tidigare på – done på fjärde raden i vers ett. Lyssna in melodistämman. Gabriel vill lägga till en extra grej i refrängen för tenorerna. På fjärde raden skall ni inte hålla ut Love utan sjunga det som står inom parentesen. Vi böjar med O… på vers två, vi fortsätter med Å… efter att killarna gjort sin lilla slinga. Vi går in i texten på – Through faith… Vi måste stäppa upp på den sista delen i verserna. Vi övar på ingången i slutet.

Vi fortsätter med As I lay med down. Vi går igenom stämmorna på refrängen. Vi måste tänka på att vara lite på hugget i hela låten. Lite positiv aggressivitet, tips från Gabriel. När vi sjunger refrängen andra gången och vi skall in i del två, skippa My oh… gå direkt från …all the time in på del två. Tänk att tungan är före hjärnan i refrängen. 😉 Vi övar på sticket, inga stämmor där.

Kläder inför vår konsert är vitt med guld- och silverdetaljer.

Vidare med Greatest love of all. Vi börjar med att gå igenom vers två. Vi finslipar på stämmorna i vers och refräng flera gånger. Vi går igenom slut versen. Stämmor på -find your strength…

Gabriel kommer att ha spelat in alla stämmor till vårt uppehåll. Tips, öva öva öva.

Vi forsätter med en Niklas Strömstedt låt, Oslagbara. Gabriel slänger ut stämmorna lite snabbt.

Idag avslutar vi live på Instagram med Circle of life.

Ha en fantastisk helg!
Vid Helen

________________________________________________________________________________________

Göteborg 2018-02-27

Hej alla körvänner!

Då var det åter tisdag och dags för lite körsång. Idag var det inte kul att stå ute i kylan. ❄️💨 Vilken “tur” i oturen att Gabriel och Jocke var lite sena. Vi fick då chansen att komma in lite tidigare. Tack för det. 😊

Eleonore intar scenen och välkomnar oss till 5:e repet. Det finns affischer att ta med sig för att kunna sätta upp på lite olika platser. Detta för att göra reklam för vår konsert. Den läggs ut i vår grupp på FB så man kan skriva ut den därifrån, även länken där man kan köpa biljetter ligger där. Dela, dela, dela…….

Vi hälsar Gabriel välkommen in. Lugn för att vara lite försenad. 🛬 Vi börjar som vanligt, dans (den ligger ute på FB nu) och uppvärmning av våra röster. Jocke intar sin ordinarie plats.

Idag kör vi igång med Locked out of heaven. Vi börjar med att “prata” oss igenom låten. I introt, första raden unisont andra raden i stämmor. I vers ett, tänk på att vi skall snabbare på – Miracles – sjungs unisont. Tänk samma när vi sjunger – Spiritual – här sjunger vi i stämmor. Vi behöver öka tempot på – And it shows, yeah… Refräng två slutar inte med den långa svansen som i refräng 1 och 3. Ös på med energi. 🔌

Nu till Down by the riverside. Den skall vara helt acapella. Melodin tänk på att attackera Down lite extra. Vi går igenom stämmorna. I partiet I’m gonna sing, sing…. skall tenorerna tänka på att sjunga down – inte ett hårt kort down. Stämmorna skall sjunga olika varianter på näst sista raden. Den första och andra delen kommer att tas om fler gången. Tempot kommer vara högt så det gäller att artikulera.

Vi drar ner tempot med Can’t help falling in love. Vi sjunger den rätt igenom en gång. På sista ordet i refrängen – be – skall vi gå ner. 📉På näst sista raden skall vi sjunga där uppe. Vi går igenom stämmorna både i verserna och refrängen.

Nu första låten med Niklas Strömstedt – Om. Vi börjar med att lyssna på originalet. Niklas har sänkt tonläget lite. Vi kör igenom refrängen. Tänk på att artikulera. Stämmorna läggs på.

Vi avslutar med En stund på jorden. I vers 1, tänk på att betoningen är – sägaa att… på sista raden. På rad två – oceanen sjungs kortare.

Vi kommer att öva Niklas låtar, varvat med våra egen. Stämmorna håller på att spelas in.

Insamling till hemlösa sker på Gunillas initiativ, i samarbete med Räddningsmissionen. Ta med varma kläder som ni kan avvara. Underkläder, långkalsonger, strumpor mm.

Ha en trevlig helg!
Vid ✏️ Helen

________________________________________________________________________________________

Göteborg 2018-02-20

Hej körisar!

Dags igen för lite körövning. Det är så härligt att se att det börjar ljusna ute. Lite kylslaget, men lite kaffe som Tomas ordnat gör susen.

Gabriel äntrar scen direkt idag. Vi kör igång på sedvanligt vis, med dans och uppvärmning av rösten. Vi hälsar Jocke välkommen in till sitt piano. 🎹

Vi börjar kvällen med Whitney Houston och Greatest Love of all. I vers två första och andra raden sjunger alla unisont. På rad tre sjunger vi i stämmor. Vi går igenom stämmorna i vers ett. Lite mer attityd, skita till det som Gabriel sa. Vi kör på med mer stämmor i refrängen. Hem och öva. 🎤

Flera somrar har Happy Voices anordnat en körweekend i Katrineholm. Denna gången är det 20-22 juli. Väldigt trevligt. 👏🏼😍

Gabriel har börjat spela in stämmorna. Kommer ut på hemsidan i veckan.

Nu till Circle of life. Vi kör från början. Vi övar på stämmorna. Lev ut! Vi går igenom introt. Håll ut sista gången. Vi lägger stämmor på introt. Introt körs tre gånger. Vi lägger på stämmorna allt eftersom. Vers två kommer att sjungas på O fram till – There’s far too… Vi behöver bara lära oss en vers. Vi filar lite på slutet. 🦁

Nu till Gitte som kommer med en del information om vår konsert. Konserten kommer att produceras av Gabriel som har samlat ihop ett team som kommer att se till att det blir en bra upplevelse för alla. Torsdag 2108-02-22 släpps biljetterna klockan 09.00. Smyrna Kyrkan tar 1300 personer. Platserna kommer att vara numrerade. Tre olika biljett kategorier. Tidpunkten n