Rep 9 vt-19

Onsdag 3 april

Wow! Vårsol som värmer! Äntligen!

Denna underbara kväll började med att Gitte hälsade alla välkomna! Hon passade även på att presentera och framförallt tacka Magnus Äng för all hjälp med ljud och ljus.
Gitte påminde också om att frågor om konsert, inloggning och We are voice-appen besvaras av henne. Bara hugg tag i henne!

Kvällen fortsatte med att lokalen släcktes ner. När Gabriel ropades in ställde sig kören upp och sjöng ”Ja må han leva…” så det stod härliga till. Gabriel fyller 45 år om ett par veckor, och denna kväll passade kören på att uppmärksamma detta. Mikaela Ekström stod för initiativet. Alla 3 körer har tillsammans samlat in pengar som skänkts till Regnbågsfonden. Ett bevis för detta lämnades över och vi fick se en mycket rörd Gabriel uppe på scenen. Födelsedagsbarnet fick även ett rejält paket fyllt med både smått och gott. Det tog några minuter innan Gabriel hittade tråden igen, men med hjälp av Jocke fixades uppvärmning och uppsjungning galant.
Gabriel berättade att målet för kvällen var att köra hela programmet.

Vi började med I do, I do..
Nytt för kvällen var – koreografi! Det var händer och det var gung. Alla rörelser där vi förflyttar oss börjar ALLTID till höger! Efter lite övning fick vi till det. Sången och rörelserna. Bra där, sa Gabriel.

När kärleken tar slut
Vi sjöng låten rakt igenom. Tonerna satt. Texten satt. Känslan var där….. och Gabriel utbrast: – Så vackert!

Gabriel berättade att alla, efter repetitionen, kunde hämta ett exemplar av boken EAT Sweden Malmö. En fantastisk present från Gabriel goda vän Anna Benson.

Ride on King Jesus
Gabriel började med att förklara ”gången”. Låten består av 3 delar och han berättade hur han tänkt att vi ska sjunga den. Han bad oss också att tänka uppåt. Sedan drog vi igång. Snyggt! Vi tränade även på att klappa. Vi kommer inte att klappa hela tiden, men nästan….

You to me are everything
Vi sjöng låten rakt igenom.
Yes! Så bra, sa Gabriel.
Jockes komp i den här låten är också så fantastiskt bra! Tack Jocke!

This is the world we live in.
Vi började med att träna på några rörelser. Det var handvift och klapp och handvift igen. Spännande att altarna har sina rörelser och tenor och sopran helt andra…. Och så har alla samma rörelser också. Ibland… Här gäller det att få discofeeling…

Aldrig, aldrig
Här började vi med lite stämrep och här njöt vi återigen av Jockes komp. Den här gången underbart gitarrspel. Vi övade även lite extra på den sista oh-delen.

Gabriel berättade att Andreas Lundstedt är supertaggad och han hälsar till oss alla att han verkligen ser fram emot våra konserter.

Lean on me
Gospelgunget och gospelsoundet satt som en smäck!
Yes, så bra, sa Gabriel.

Så var det dags för info från Gabriel.
Happy Voices Malmö fyller 10 år och det kommer att firas rejält i november. Mer info kommer.

På tal om hösten…
Konserten till hösten kommer att bli mer avskalad och unplugged – alltså (sannolikt) inget band och heller ingen gästartist. Detta är ett sätt att sänka biljettpriset. Att göra på det här sättet innebär att kören kommer att sjunga flera låtar. Ett förslag är att lägga in några jullåtar. En annan tanke är att om kören gillar några av höstlåtarna lite extra, kommer de kanske att även sjungas på nästkommande vårkonsert. Till våren kommer även en gästartist. Mer info kommer.

Till sist berättade Gabriel även om sommarweekend i Katrineholm som är 19-21 juli. Man kan anmäla sig på www.happyvoices.se under fliken resor.

Anthem
Vi började med att öva lite på de allra sista raderna och sedan sjöng vi hela låten. Och som vi sjöng…!
Åh vad ni är bra Malmö, utbrast Gabriel.

Stay the night
Först en påminnelse. Refrängen sjungs alltid 2 gånger. Första gången unisont och andra gången i stämmor!!! Vi putsade lite här och där och sedan sjöng vi låten rakt igenom. Bra! Så bra!

Too late for love
Vi började med att öva på slutet och sedan sjöng vi magiskt snyggt! Yes, hojtade Gabriel.

Gitte kom upp på scenen igen och hon sa att vi är mer än redo för konsert och att vi låter sååååå underbart bra och är BÄST!
Hon berättade att Malmö Live är i stort sätt utsålt.

Garderoben öppnar 12.30
Insläpp i stora salen 13.30
Genrepet håller på till ca 15.30

Låtordningen och all info om genrep och konsert finns på hemsidan.

Vi blev ombedda att INTE använda parfym eller andra produkter med doft. Vi behöver vara rädda om och ta hänsyn till våra allergiker.
Konsertklädseln är vit med cerise DETALJER!

Konserten börjar kl 17.00 och ingenting annat och publiken släpps in 16.40

Shallow
Så snyggt! Vilken känsla och Gabriel brast ut i ett långt och rungande JAAAAAA!

För att uppmärksamma dokumentären om det som hände Josefin Nilsson kommer vi även att sjunga Älska mig…
Den kommer att sjungas unisont, men Gabriel har ännu inte bestämt när under konserten den kommer att sjungas.
Vi sjöng låten tillsammans. Så vackert!

Ja, alla underbara körsångare…
Det här var terminens sista ordinarie repetition. Nästa gång vi ses är på konsertdagen.
Genrep och konsert. Vi är redan där. Vad hände med terminen?

Njut nu av den insmygande våren.
Träna på texter och toner.
Fixa konsertsklädseln.
Hitta ett par sköna konsertskor.
Börja ladda…

Tack för en underbar kväll!

Vi ses!

 

 

2019-04-05T13:16:20+00:00