Rep 8 vt-2019

Onsdag 27 mars

En sångonsdag som bjöd på underbart solsken. Nu ÄR våren på väg!

Marie från Medborgarskolan hälsade alla varmt välkomna och informerade sedan om att nästa repetition är det sista här. Genrep och konsert är ju på Malmö Live.
Hon berättade även om en flashmob ute på stan 1/4. Vi sjunger MFF-hymnen. Vi går från Möllevångstorget ner till Swedbank Arena.Efter dagens repetition stannar de som vill vara med kvar och övar lite.Nästa vecka är det genrepsmiddag efter repetitionen. Det blir italiensk buffé.

Gabriel startade raskt, med Jockes hjälp, med uppvärmning och uppsjungning. Målet för kvällen var att plöja igenom så mycket som möjligt. Och det gjorde vi också….

Först sjöng vi This is the world we live in. Rakt igenom.Lite puts här och där. Vi övade extra på slutet. När vi kommer till Movin, movin titta noga på Gabriel.. Han räknar in åt oss. Vi övade på detta några gånger och det lät så bra.

Shallow
Först rakt igenom. Vi får inte glömma energin även om vi sjunger svagare. Vi övade extra på oh-delen. Snyggt. Så snyggt!

Ride on King Jesus
Vi måste tänka uppåt så att låten inte blir tung. Vi övade lite extra på stämmorna och vi övade på oh- ah-och yeh-delen några gånger. Sedan rakt igenom igen och det svängde rejält.

Aldrig, aldrig
Först blev det lite stämrep och sedan lite extra jobb med oh-delen. som vi sjunger allra sist. Snyggt!

I do, I do
Dansbandsgunget satt. Versen satt. Stämmorna också efter liiiite övning. Många glada skratt blev det och publiken kommer att bli förvånad att vi sjunger just dansband.

När kärleken tar slut
Först sjöng vi rakt igenom för att höra om vi behövde träna på något speciellt. Det bestämdes att ordet slut som övergår i aaaa ska sjungas a capella eftersom det är så galet snyggt! 

Kören! Vi får inte glömma vår fantastiska Jocke som ackompanjerar oss så otroligt bra! Vilket proffs! Vilket tålamod! Tack Jocke!

Stay the night
Viktigt att komma ihåg är att refrängen först sjungs unisont och sedan i stämmor.
Även viktigt att veta att slutorden är – Baby, what a shame not a cab in sight (och inget annat…)

Gabriel berättade att nu finns ALLA låtar i sin hela form insjungna. Använd hemsidan eller We are voice-appen.

Nästa vecka förlänger vi repetitionen en stund för att slippa stressa.

Sista låt denna kväll var Too late for love. Vi började med att träna på slutet. Vi la lite extra krut på allra sista raden och vi tränade på att hitta in efter tonartshöjningen.

Tack kära kören för en underbar repetition.
Nu är det inte lång tid kvar….
Sitter texter och toner?
Har ni koll på konsertklädseln (vitt med cerise DETALJER)

Njut av veckan och öva flitigt!

Vi ses!

 

 

2019-04-02T13:15:39+00:00