Rep 8 vt-19

Måndagen den 25 mars

Ja, vi skriver redan den 25 mars i almanackan och rep nr. 8 har just passerat i en blixtrande hastighet. Ändå började vi denna måndag 15 minuter tidigare för att hinna repa lite extra.

Efter en sedvanlig uppvärmning kastade vi oss direkt in i en av låtarna vi ska sjunga med Andreas, nämligen “This is the world we live in”. Vi gick igenom stämmorna och sedan började vi grotta in oss i refrängen. Gabriel talade om att altarna sjunger hela refrängen utom Ooooh- partierna. Sopraner och tenorer sjunger början på varje rad i refrängen och Ooooh-partierna, alltså ett litet uppehåll så vi får tillfälle att andas. Vi sjunger hela refrängen unisont och försöker sjunga lite starkare i Ooooh- delarna. Hela låten sjöngs igenom med komp och dans och klapp.

Sedan tog vi ner tempot med ”Shallow” som vi nu verkar ha fått hyfsad kläm på. Kom ihåg skillnaden när vi går upp och ner i de olika verserna. Vi övade lite extra på oh-ah partiet för att få in stämmorna och Gabriel var så glad för att det lät så vackert och vi är så bra 🙂

Nu “Ride on King Jesus” där vi måste sjunga lite mer nasalt för att få upp tonen och få det lite mer alert. Tänk på att försöka snärta till det. Vi gick igenom de olika partierna så vi hade kläm på dem, men hela formen kommer att sättas vid nästa rep.

Vidare till nästa Andreas låt ”Aldrig aldrig”. Inga konstigheter där då stämmorna satt bra i refrängen sedan tidigare. Vi gick igenom sticket där sopranerna gärna får hoppa upp och sjunga i det högre läget på andra raden sedan splittrar vi upp i stämmor på slutet där Gabriel inte hade riktig koll på tonerna så han ber att få återkomma. Naturligtvis har även denna låt också ett ohohoh-parti som vi gick igenom.

Låten som vi ska börja vår konsert med och som är ett riktigt glädjepiller “I do” fick vi nu sjunga med komp. Det mesta satt, men vi tog om slutet ett par gånger som är ett riktigt schlagerslut i stämmor.
Sedan gick vi igenom båda verserna och sticket några extra gånger för att hitta den rätta fraseringen i dessa.

Lite info:
Det finns fortfarande några enstaka platser kvar på Mamma Mia-resan till Skopelos (i Grekland) med Joyride i maj för de som är intresserade. Gå in på www.joyride.se för mer info eller ring dem.

Biljetter till konserten som finns kvar är för närvarande ca 700 st, så sprid budskapet. Det finns både ett evenemang skapat på FB som man kan dela samt en affisch på körens hemsida som går att skriva ut och sätta upp. Biljetter kan förutom på nätet även köpas på plats i kassan här på China Teatern i samband med nästa rep.

Vi kommer att börja en kvart tidigare, alltså kl. 18.45, även nästa måndag för att hinna gå igenom alla låtar ordentligt. Insläpp i salongen från ca. kl. 18.15.

Dags för sång igen nu, “När kärleken tar slut” Några småsaker som tål att upprepas är att både i vers 1 och 2 går man ner i slutet. Vi gick också igenom när man går in i oh-och ah-partiet så att alla har koll på stämmorna där in i sticket. Till slut lät det så snyggt så Gabriel skulle vilja att vi sjunger denna delen a capella, vi får se hur det blir.

Ytterligare en Andreas och Alcazar discolåt “Stay the night” var det nu dags för. Vi påmindes om att vi sjunger unisont i början av varje refräng för att sedan gå över i stämmor.

Efter sticket blir det stämmor hela vägen och höjning. Vi gick också igenom verserna där Andreas sjunger den första versen och vi svarar. I vers två är vi solister och sjunger hela. Man kan välja att sjunga där uppe eller där nere beroende på vad som passar bäst i tonläge. Vi svarar i stämmor lika vers ett. Vi fick till det riktigt snyggt och Gabriel blev så glad:-) Sedan var det dags för Jocke att sätta på kompet och så sjöng vi igenom hela låten. Glöm inte dubbelrefräng på slutet innan sista slutklämmen – och Gabriel sprängdes nästan av glädje efter detta då vi är så fantastiska. Jippi!

Till sist ”Too late for love”. Vilken låt, tröttnar aldrig! Vi gick igenom refrängen och slutet med ahhh-tonerna och is it några gånger innan vi sjöng igenom hela låten med komp och efter denna så älskade Gabriel oss!

Allt för denna gång!
Puss & kram
Carina och Mona

2019-03-28T15:31:55+00:00