Rep 7 vt-19

Måndagen den 18 mars

Nu har vi kommit till den 7:e gången på denna termin.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Han frågade om vi var sugna på att sjunga och om vi kände att konserten börjar närma sig?

Först värmde vi upp med en liten dans innan vi började kvällens övning med Mitt lilla face och jag, fortsatte med ABC visan, Marianne och avslutade med sjung Legato.

Vi började kvällens rep med När kärleken tar slut. Gabriel undrade om vi kom ihåg något, och vi fick lite bakgrund på den också. Vi sjöng igenom hela låten. Han tyckte att det lät jättefint, men ville peta lite i den.
Bl a i vers 1 där vi sjunger inga tårar kvar, där måste tårar komma lite snabbare. I refrängen så måste även lågan som brinner, sjungas lite snabbare. Sopranerna måste tänka på att gå ner till allting står klart, efter att man sjungit följer mina steg på egna ben.  
I vers två så är det likadant att där vi sjunger Jag undrade så länge, vem du var, och När ingen av oss ville lägga på, att man även här sjunger lite snabbare.
Alla stämmorna övade på Ooooohh och därefter övade vi in sticket. Halva delen av refrängen ska vi sjunga unisont lite tystare och i andra halva sjunger vi starkare i stämmor.
Underbart, vi skulle ge oss själva en stor applåd. Jättesnyggt!

Gabriel informerade om att Anna Lundström nu har lagt ut all info på hemsidan inför vår konsert. Det finns en medlemssida som heter Genrep & Konsertinfo – där kan man läsa om allt som rör genrepet och konserten den 8 april.
Om man vill köpa konsertbiljetter fast inte på nätet, så kunde man köpa biljetter direkt utanför i kassan efter repet idag och också kommande måndagar.

Vi fortsatte med To late for love. Vi hade inte gått igenom alla partier då det blev så ”häftigt” när John kom hit. Vi tog en grundläggande genomgång först. Han ville ändra lite för sopranerna I would´ lit your world with just one spark, att man går ner vid One spark. Vi övade även slutet där vi sjunger Oh Oh Oh Oh Oh Is it i stämmor och i tempo. Gabriel ville ha ett ”schlager-slut”. Vi körde igenom hela låten en gång till. Vi måste få in rytmen lite.
En liten sak som Gabriel hade tänkt på: Att vi skall försöka lyssna på originallåten och höra hur de fraserar m.m. Han tyckte vi skulle sjunga i bilen eller var man nu befinner sig. På originalet hörs det jättetydligt på hur de sjunger Oh Oh Oh Oh Is it. Sticket går lite fort nu, men när vi får ”riktiga” musiker så ska vi tona ner det lite.
I vers 1 så har Gabriel ändrat lite på of me. Att vi inte går upp lika mycket som John sjunger eftersom han upplevde att det var svårt att sätta det, och att vi tänker på att inte gå ner i första frasen när vi sjunger If I could be there, I Would be there, utan först på I would be there så att det blir effekt. Så att dessa två skiljer sig

Vi har ytterligare en låt som vi skall sjunga med Andreas. Det var den första låten vi sjöng med Happy Voices den 6/9 2004 🙂 Andreas har önskat en gospel som heter Lean on me. Den stod högst på hans önskelista. Några har sjungit denna tidigare. Andreas sjunger några verser och vi sjunger refrängen. I refrängen är det viktigt att på varenda ändelse på fraserna att man går ner på, carry on, be long, gonna need och Lean on. När man sjunger andra raden I’ll Help you att det blir en liten paus här innan man sjunger vidare Carry on. Därefter så lade Gabriel på stämmor. Efter sticket, där vi också har stämmor så kommer det en höjning på refrängen. Gabriel tycket det lät underbart.

Gabriel har suttit hemma på sin kammare och gått igen alla låtar till konserten. Och han känner att vi måste ha en riktig öppning. En låt som kanske publiken kan, men som vi kan ”glimma” med. Och då tänkte han på Arvingarna och I do. Vi kommer inte att börja som Arvingarna gör, utan vi kommer att börja med en refräng. Vi ska testa en annan tonart som är lite högre.
Vi började med versen och fortsatte sedan med refrängen. Gabriel lade till stämmor på refrängen.
Snyggt, tonerna sitter där de ska. Men vi ska tänka lite mer rockigt när vi sjunger I do I do och binda ihop de orden så att det inte blir så studsigt. Gabriel vill att vi ska ta upp tempot lite och mer åt gospelhållet om det går.
Gabriels tanke är att vi skall börja med I do I do i a capella och sedan komma in på versen. I sticket på ordet igen ska vi gå upp. Vi avslutar sången med lycklig, lycklig I do.

Gabriel undrade om det var ok att nästa måndag starta en kvart tidigare, alltså kl. 18.45 (till kl. 20.30) då vi behöver lite mer tid till låtarna. Alla verkade vara med på detta!

Vi avslutade sen kvällen med Anthem.

Vid pennan Carina och Mona

2019-03-20T22:23:28+00:00