Rep 7 vt-19

Onsdag 20 mars

Veckans bästa dag! Kör-onsdag! Ljuvligt!

Kvällen började med att Marie från Medborgarskolan hälsade alla hjärtligt välkomna! Hon berättade om genrepsmiddagen 3/4. Info om middagen och hur man anmäler sig finns på www.happyvoices.se. Logga in och gå till Malmö. Klicka på fliken Bonus.

Hon berättade även om konserten. Den är kl 17.00 och ingenting annat.

Klädseln på konserten är vitt med cerise DETALJER.

Så var det dags för Gabriel att ta sig an kvällens repetition. Han började direkt med uppvärmningsdansen. Lite andnings- och tungövningar blev det också.

Jocke kom på plats och vi värmde upp med Mitt lilla fejs och jag, Alfabetsvisan, Tanka, tänka, tacka, Mia och Mariann och Sjung legato.

Kvällens första låt var När kärleken tar slut. Först sjöng vi den rakt igenom. När vi sjunger vers 1 behöver vi vara uppmärksamma på att inte tappa temp. Vi övade lite extra på sista ordet i refrängen – slut…som övergår i aaaaa. Så galet snyggt! Och sedan övade vi på vers 2 och sticket. Efter sticket sjunger vi refrängen unisont och svagt. Gabriel visar sedan att vi ska växa i styrka innan vi sjunger refrängen i stämmor. Snyggt, snyggt, snyggt!

Nästa låt var Too late for love. Först en genomsjungning. Vi övade extra på bryggan och vi övade på sticket. Och tonarthöjningen…. Så bra!

Andreas Lundstedt har bett om att få sjunga gospel med oss. Därför sjunger vi Lean on me. Först sjöng alla unisont tör att få en känsla för låten. Efter det var det dags för stämmorna. Vi övade några gånger innan det var dags för sticket. Och tonartshöjningen. Och slutet! Wow! Vilket gospelsväng!

Gabriel sa att det fortfarande finns ett fåtal platser kvar till Mamma Mia-resan. Gå in på www.joyride.se och läs mer.

Gabriel berättade att han funderat på konserten och hur vi ska få till ett bra öppningsnummer med mycket energi. Han hittade en lösning: Arvingarnas I do, I do! Vi kikade först på ett klipp från Mellon och sedan var det dags för oss att sjunga. Dansbandsgunget stod högt i tak! Vers och refräng och stämmor och klämkäckt och energirikt så det stod härliga till.

Gabriel berättade vidare att han nu sjungit in alla låtar och alla stämmor. Nu är det bara att öva.

Sedan var det dags att öva lite extra på This is the world we live in. Kom ihåg att i vers 1 sjunger sopranerna en egen stämma medan alt och tenor sjunger unisont. Vi övade extra på bryggan och refrängen. Vers 2 sjungs i stämmor. Glöm inte bort att sjunga så lätt som möjligt.

Kvällen avslutades med att vi sjöng Anthem. Först rakt igenom och sedan lite, lite stämputs. Det lät så bra. Så galet bra! Rent av magiskt.

Efter 7 veckor har vi elva låtar till konserten. Nu är det bara att öva och öva och öva. Texter och toner måste sitta. Tänk på att vi inte har något textstöd på konserten.

Tack för en ljuvlig kör-kväll!

Konsertklädseln kanske behöver fixas/ses över. Bekväma skor är också ett tips

Njut av veckan!

Vi ses!. 

 

2019-03-25T23:56:08+00:00