Måndagen den 9 mars

Kyrkan som vanligt nästan full av körisar.

Kl. 18.30 kom Gabriel in på scenen och hälsade oss alla välkomna.
Vi startade som vanligt med dans och därefter lite olika röstövningar.

Första låten för kvällen var Kingdom come. En låt som tävlade i melodifestivalen och framfördes av Anna Bergendahl. En härligt fartfylld låt. Vi sjöng igenom hela låten och gick igenom stämmorna. Låter jättebra och Gabriel var helnöjd.

Därefter fortsatte vi med en ny låt, When I need you. En gammal goding som från början gjordes av Leo Sayer. Vi fick lyssna på den versionen som Celine Dion har gjort. En jättefin låt som vi satte bra från början. Gick igenom lite stämmor.

När det gäller stämmor så finns det nu stäm-inspelningar på de flesta av låtarna på hemsidan, på medlemssidan Musik & Texter.

Nästa låt var Moving on.  Vi skall bara sjunga en del i den låten. När vi börjar sjunga oooooooooh så skall vi vara tydliga och snabba vid starten. Gick även här igenom de olika stämmorna. Ytterligare en ny låt med Sarah Dawn Finer, Kärleksvisan som vi har gjort tidigare i kören med Sarah. Vi fick lyssna på videon från den konserten. Därefter så sjöng vi igenom den också. Inte så mycket text för oss i denna låten.

Vi fortsatte med låten Klinga mina klockor. Den låten känns som att vi är ganska säkra på. Vi justerade lite på hur vi skulle framföra den – t.ex. att sjunga lite tystare när vi börjar verserna och därefter öka. Gabriel berömde oss och frågade om vi fattade hur bra vi är?! Sätter stämmor direkt.

Dags för Anna Lundström att ge lite information:
* Konserten kommer att vara på lördagen den 25 april i konserthuset. Konserten börjar kl. 18.00 och håller på i ca 80 minuter.
* Biljetterna släpps på tisdagen den 10 mars kl. 11.00. Man köper dem lätt via Happy Voices hemsida – på den öppna sidan som heter Konsert. Det går också att köpa biljetter i Konserthusets biljettkassa eller via telefon (numret står på sidan Konsert på hemsidan).
* Alla i kören som vill vara med och sjunga på konserten måste anmäla sig. Anmälan finns på hemsidan – på medlemssidan Konsertanmälan vt-20. Logga in, välj stad (Stockholm), så kommer den sidan upp i menyn. Eller klicka HÄR så kommer du direkt till Konsertanmälan.
Detta för att de måste meddela Konserthuset om hur många vi blir och också för att de ska veta hur mycket biljetter/platser som kan säljas.
* Har man anmält sig och sen får förhinder, så meddelar man det via mail till Anna på: stockholm@happyvoices.se så att Anna kan hålla listan uppdaterad.
* Klädseln till konserten är svart och vitt blandat. Helst inte bara en färg, utan då gärna att alla har både svart och vitt på nåt sätt.

Vi avrundade kvällen med It´s raining men. Gabriel tycker att vi skall ha lite koreografi till denna låten… 🙂

Tack för ikväll!
Vid pennan,
Mona och Pernilla