Rep 6 vt-19

Måndagen den 11 mars

Ja, nu har vi passerat halvtid och uppvärmningen går som en dans. Vi plockade upp räkne-låten som vi började med för rätt länge sedan där man räknar från 1-8 fram och baklänges och som Gabriel då sa så småningom skulle utvecklas till en kanon. Och nu fick vi verkligen testa på genom att först indelas i ett par grupper och efter ett lyckat försök så blev vi fyra grupper som sjöng i kanon. Superbra!

Sen var det dags för en gammal goding som vi inte sjungit på länge ”You to me are everything”. Vi gick igenom refrängen och stämmorna satt bra men det konstaterades att vi behövde svänga till det lite så vi gick igenom rytmen. Med lite bakgrundsbeat från Jocke så var det lättare att få till groovet. Lyssna gärna på inspelning så att ni förstår hur rytmen ska vara. Vi måste också tänka på att vi måste gå in starkare i refrängen när den börjar Oh… osv.

Nu fortsatte vi med Alcazar låten ”Stay the night” som vi påbörjade föregående rep och som vi ska sjunga med Andreas. I refrängen sjunger vi unisont i första hälften för att sedan gå över i våra stämmor. Vi ska tänka på att ligga lite före och vara rappa i texten hela tiden. Vi fortsatte med vers 1 som börjar med Ooh.. partierna. Andreas sjunger den versen och vi svarar i stämmor.

Vidare till vers 2 som alla ska sjunga, med en lite flickig röst – det är tjejerna i Alcazar som sjunger den delen egentligen. Efter lite tragglande med denna och en refräng som vi håller ut på slutet i ordet ”paradise” går vi sedan in i sticket där ordet ”lifetime” också har stämmor.  Efter det sjunger vi stämmor i hela refrängerna med ett omtag på slutet. Det blev en lång genomgång men vi avslutade med att sjunga igenom hela låten för att förstå formen.

Klädsel inför konserten diskuterades och Gabriel tycker att den cerise:a färgen i loggan är vårt signum och nu när vi börjar bli lite ”kända” genom våra klipp på sociala medier så ska vi köra samma look som senast dvs vit klädsel med ceriserosa detaljer så att folk känner igen oss.  Det kan ju hända att vi filmar och lägger ut en pangversion av när vi sjunger Shallow.
I övrigt så kan man nästa måndag köpa biljetter till konserten på plats på China Teatern om man vill det.
Gabriel bad oss också att räcka upp handen för att se hur vi nu sitter stämvis och undrade och hoppades att vi alla nu har hittat våra platser och känner att vi har någon att luta oss emot och få stöd i vår sång.

Nu till ”Anthem”. Stämmorna satt hyfsat. Tänk på nyanseringarna i styrka när vi sjunger de olika partierna, Gabriel visar. Svälj sista s:et i ordet posses. Ändring i sopranstämman gjordes förra gången och vi gick igenom den en gång till. Vi håller ut sista tonen längeeee (kör-andas) och sedan ökar vi i styrka på slutet = Gåshud!

Nu fick vi lyssna och se på en ny låt ”Aldrig aldrig” som vi ska sjunga med Andreas, som han uppträdde med i Melodifestivalen 2012. Efter genomlyssning gick vi igenom de partier/refrängen där vi skall sjunga med.

Så dags för en snabb genomsjungning av “Ride on king Jesus ”. Den gick sådär… Vi blev ombedda att försöka färska upp minnet och de olika turerna hemma under veckan som kommer.

Avslutningsvis kunde vi inte hålla oss ifrån att sjunga Shallow. Kom ihåg skillnaden och nyanseringarna i vers 1 och 2, det blir fortfarande fel där. Refrängen sjungs starkt till att börja med och sedan lite svagare på Shallow partierna.

Inga nya texter delades ut denna gång, däremot en påminnelse om att det är hög tid att börja öva texter så att vi hinner lära oss allt utantill till konserten.

Nu längtar vi till måndag igen, ha en fortsatt fin vecka.
Carina och Mona

2019-03-13T11:08:20+00:00