Rep 6 vt-19

Onsdag 13 mars

Nu har vi kommit mer än halvvägs. Dags för repetition nr 6. Denna regnruggiga onsdag möttes vi av en vår som VERKLIGEN kommit av sig….

Gitte hälsade alla varmt välkomna och sedan gick hon igenom hur We are voice-appen fungerar.

Gitte berättade också att det åter är dags för GENREPSMIDDAG!!!! En tradition som vilat i några terminer, men nu är det alltså dags igen. Boka in 3/4 kl 20.00 här i mässlokalerna. Sista dag för anmälan, som för övrigt är bindande, är 27/3. Information om detta trevliga evenemang finns här på www.happyvoices.se. Logga in och gå in under Malmö och fliken Bonus.

Gabriel ropades in och han startade raskt med uppvärmningsdansen. När vi var färdigdansade utbrast han: – Fantastiskt Malmö! Efter andnings- och tungövningar kom även Jocke in på scenen. Vi sjöng upp oss med Pop-o-pappa, Alfabetsvisan, Tanka-tänka-tacka, Äpplen och bananer och Sifferlåten i 4-stämmig kanon.

Gabriel berättade att kvällen skulle ägnas åt pet och puts.

Vi började med You to me are everything. Vi började med refrängen och vers 1. Gabriel avbröt och sa att vi INTE var på Allsång på Skansen… Vi måste sjunga rappt. Vi försökte igen. Vi tränade på rytmen och det blev så bra. Rent av svängigt.

Sedan tog vi oss an Stay the night. Tänk på att refrängen efter vers 1 och 2 sjungs 2 gånger. Först unisont och sedan i stämmor. Vi övade lite extra på stämmorna  och Gabriel sa att det lät magiskt.
Innan sticket håller vi ut ”paradise” (titta på Gabriel). Vi sjunger stämmor på ”lifetime”. I refrängen som kommer efter sticket sjunger vi stämmor direkt. Efter oooh är det dags för tonartshöjning och stämmor. Discofeeling!

Gabriel har bestämt att konsertklädsel denna gång blir vitt med cerise detaljer (körens färger).

Och så Anthem….
Först sjöng vi den rakt igenom och sedan stämputsade vi lite. Tänk på att S i slutet av ord knappt ska höras. Vi behöver komma ihåg att – ”And you ask me…. sjungs svagt. Och vi kör-andas på allra sista tonen. Den ska sjungas länge och den ska även bli starkare och starkare. Här krävs mycket luft!

En ny låt också. Vi ska sjunga Aldrig, aldrig med Andreas. Vi såg ett klipp och sedan provade vi. Efter en stund delades stämmor ut. Och så provade vi igen.

Alla låtar vi sjungar läggs upp på en Spotify-lista” Happy Voices 2019”. Lyssna gärna.

Vi putsade också på Ride on King Jesus. Lite här och lite där och vi övade lite extra på slutet. Snyggt!

Kvällen avslutades med Shallow. Vi fick öva lite extra på vissa ställen, men oj så snyggt det blev!

Tack för en härlig onsdagskväll!
Veckorna går fort och det är hög tid att börja träna på texter och toner.

På konserten använder vi inget textstöd.

Det är kanske även dags att börja se över konsertklädseln (vitt med cerise detaljer).

Njut av veckan!

Vi ses!

 

 

 

 

2019-03-18T11:47:20+00:00