Onsdag 26 februari

Redan halvvägs in i terminen och våren lyser, faktiskt, med sin frånvaro. Det är minsann lite ruggigt, men LJUST denna onsdag.

Kvällen började med att Marie från Medborgarskolan informerade om att konserttiden 13/4 är kl 19.00. Det kommer att finnas tid för repetition och pust om det skulle behövas. Marie undersökte också om det fanns intresse för en före-konsert-brunch. Hon återkommer om detta.

Gabriel ropades in och han startade raskt med dans och uppvärmning. Jocke anslöt och uppsjungningen kunde starta.

Första låt denna kväll var Hallelujah. Vi övade framförallt på den delen där vi sjunger Hallelujah 25 gånger. Gabriel har ändrat sig och vi sjunger den här delen unisont UTOM det allra sista Hallelujah och He is wonderful som sjungs i stämmor. Efter denna del kommer nog slutet att sjungas helt unisont.

Innan nästa låt hann Gabriel berätta att han börjat spela in alla stämmor till alla låtar. Håll utkik på hemsidan.

Ny låt: Kingdom Come. Vi lyssnade först på ett klipp och sedan var det vår tur. Jocke kompade oss på gitarr och det var med härlig country-känsla. Först sjöng alla unisont. Vers och refräng och sedan var det dags för stämmor. Efter det la vi till glädje och dunkadunka och Gabriel utbrast: – Ni är så bra! Så himla snyggt!

Ännu en ny låt. Sarahs låt Standing strong. Vi lyssnade först och sedan bar det iväg. Vi sjöng stämmor i refrängen och vi övade på slutrefrängen som är en härlig gospelvamp som vi kommer att få sjunga forever. Så snyggt!

Vi övade också på Marie Fredriksson-medleyt. Tro – It must have been love – Listen to your heart. Efter den tredje låten, som vi övade lite extra på, sänker vi tempot och sjunger Tro en gång till. Vi övade några gånger och det blev så bra.

Jocke passade på att fråga om det fanns intresse att medverka på ett sånguppdrag 6/6. Många händer räcktes upp. Jocke återkommer med mer info.

Det var kvällens repetition. Vi är redan halvvägs in i terminen. Nu börjar det bli dags att bruka allvar med att lära alla texter och toner. Använd hemsidan. Där finns allt.

Tack för ett härligt rep!

Njut av veckan!

Vi ses!

_____________________________

Inspelning från rep 5, 26 februari, lyssna här.

Texter till rep 6: KÄRLEKSVISAN och WHEN I NEED YOU