Måndagen den 2 mars

Halva terminen redan! Hur fort har det inte gått. Det kändes som att alla var lite extra uppspelta idag, och så även Gabriel. Härlig energi.

Dansen satt som en smäck, den har vi koll på nu och ger upphov till en hel del skratt.
Lite uppvärmning av rösterna också och sen var vi igång:

Revelations 19:1 (Halleluja)– först ut. Här måste vi svänga till texten lite och det blev så bra när vi fick till det lite rappare. När sopranerna sjunger sina Halleluja svarar altar och tenorer med Hej 4 gånger. Efter att alla stämmor sjungit sin del själva sjunger vi alla tillsammans vår egen del, därefter hänger alla på sopranernas Halleluja, i sina egna stämmor. Lätt som en plätt, bara att hålla samma ton som man avslutat med.
Slutet med de 25 Halleluja tar vi nu unisont, det blir bara stämmor i det sista Halleluja och den avslutande He is wonderful. Gabriel visar tydligt hur vi ska gå upp och när vi ska ligga kvar i samma ton. Vi börjar också lite lågt i styrka och ökar på och sjunger med mer och mer kraft. Avslutningen kommer bli – Halleluja, Salvation and gloria, Honor and power He is wonderful, där vi går ner på slutet.

Kingdom come – ny härlig låt från Mellon. Anna Bergendahls bidrag som Gabriel tyckte var en av få som går att göra ett bra kör-arr på. Vi började lite försiktigt, men den här låten ska ha mycket power, så även här gäller det att få till det lite rappt. Vi kan tänka på att sista ordet i varje mening i refrängen avslutas rakt med samma ton, t ex light in, där det annars är lätt att sjunka. Generellt menar Gabriel att vi kan tänka på att vara lite ”rappare i käften” 😊. Verserna är lite kluriga med många ord och betoningar, och vissa ord kommer lite snabbare än man kan tro, bara att nöta. Verserna sjunger vi unisont. Vi hann också få stämmorna på refrängen – och det lät sååå snyggt när vi satte ihop allt! Bättre än originalet, tyckte Gabriel. Observera skillnaderna på hur vi sjunger My Kingdom Come i inledningen respektive avslutningen på refrängen. Avslutade låten med lite dunka-dunka och det blev härlig energi.

Konsertinformation – lördagen 25 april kl. 18.00 i Konserthuset, premiär för Happy Voices där.
Klädsel – Gabriel tänkte att vi säkert skulle vilja vara lite fina och tänker att vi kör elegant och snyggt. Svart och vitt – blanda fritt. Vill man ha helsvart eller helvitt, så önskar Gabriel att man i alla fall har någon detalj i den andra färgen.
Biljetter till konserten kommer att släppas på tisdagen den 10 mars och länk kommer finnas på Happy Voices hemsida, på den öppna sidan som heter Konsert.
Anmälan – han påminner också om att alla som vill vara med och sjunga på konserten behöver anmäla sig – det kan du göra HÄR.
Inspelningar – nu finns stämmor till 4 låtar inspelade, resterande kommer troligen under veckan.

Standing strong – flera har önskat att få sjunga den här låten med Sarah. Hon blev jätteglad för det, för det är länge sen hon sjöng den. Vi sjunger med Sarah i refrängen. Vi fick stämmor, i vissa partier går tenorerna upp och sjunger över altarna, på så sätt får vi mer klös i låten menar Gabriel. I slutet av låten kommer en liten gospel-vamp i stämmor. Här kan vi sjunga ut ordentligt och det kommer att bli så härligt.

Marie Fredriksson medley – vi avslutade repet med att sy ihop det hela. Vi börjar ju med Tro, fortsätter med It must have been love och sist kommer Listen to your heart. Gabriel har tänkt att vi avslutar med samma låt som vi börjar med dvs Tro. Så i slutet på Listen to your heart sjunger vi inte goodbye utan tonar ut i nananan… där vi behöver gå ner ordentligt i tempo men såklart med tryck, för att komma in fint i en refräng på Tro i stämmor igen. Vi slutar hela medleyt med ett långt friheten och Känna tro igen unisont. Vi körde igenom allt från början och Det här blir magiskt!

Tack för idag!
Puss & kram från Mona & Pernilla