Rep 5 vt-19

Onsdag 6 mars

 Redan halvvägs…

Gitte hälsade alla varmt välkomna och sedan berättade hon även om biljettförsäljningen till konserten. Endast ca 400 biljetter kvar! Och det viktigaste av allt: konserten är kl 17.00 och ingenting annat. Alltså kl 17.00!!!!!

De som har bekymmer att få We are voice-appen att fungera kunde stanna kvar efteråt för att få hjälp att fixa.

Till sist ropade hon in Gabriel som raskt startade uppvärmningsdansen. Den går bättre och bättre för oss och det är då det blir lite extra roligt när Gabriel själv kommer av sig…

Vi fortsatte med andnings- och tungövningar. Jocke kom på plats och sedan var det dags för alfabetet och bubbelgum och dramaten och pappas arma ping-pong-huvud.

Första låt för kvällen var När kärleken tar slut. Först sjöng vi versen och sedan putsade vi lite extra på refrängen. Tänk på att sista order i refrängen “SLUT” ska uttalas “s l ö t”. En öppen ton. Vi övade även på sticket. Efter sticket ska refrängen sjungas unisont och lite svagare. Sedan fortsätter vi med stämmor. Gabriel visar såklart.

Sedan var det filmtajm. John Lundvik skickade en hälsning till oss.

Det var sedan dags att sjunga Johns Too late for love. Först lite stämrep i refrängen. Vi sjöng vers 2. Vi övade på sticket och vi övade på slutet. Och vi övade ännu med på sluttonerna. Och Gabriel filmade. Till sist blev slutet som Gabriel ville och då filmade han igen. En underbar låt som kräver lite mer jobb, men snart så…

Anthem stod på tur. Först versen. Tänk på att sjunga “uppåt”. Nästa bit med stämmor. Pampigt! Och så vidare unisont och så stämmor och så Ah-delen som vi övade lite extra på. Gabriel sa plötsligt: – Jag älskar era huvuden när ni sjunger ah! Underbart! Till sist övade vi på slut-delen. Stämmor delades och vi övade och övade. Det kommer att bli magiskt!

En ny låt också. Stay the night som vi ska sjunga med Andreas. Först ett klipp och sedan var det vår tur. Disco-känslan stod högt i tak!

Tack för en fantastisk onsdagskväll!

Nu är vi halvvägs!

Tid att börja öva texter och toner. 

Njut av veckan!

Vi ses!

 

 

 

 

 

2019-03-11T20:45:44+00:00