Onsdag 19 februari

Så var det dags för sång igen! Denna onsdag var lite kylig, men klar och LJUS!

Gabriel tog plats på scenen och startade raskt med uppvärmningsdansen. Ni är så bra, sa han.

Jocke anslöt och uppsjungningen tog vid.

Första låt denna kväll var Lev nu, dö sen. Vi övade på versen och vi övade på refrängen. Tänk på att refrängen först sjungs unisont och sedan i stämmor. Självklart testade vi detta några gånger. Vi övade även lite extra på vers 2.

Sedan var det dags för Klinga mina klockor. Gabriel var imponerad över hur bra det lät. Vi övade på stämmor i refrängen och vi övade på verserna. Det finns ett litet SÅ som INTE sjungs av sopraner och tenorer. Där har minsann altarna solo! Det är bara att klämma i altar! Vi gav oss även på en tonarthöjning och det fixade vi också. Såklart! Det ska låta lite som schlager, sa Gabriel.

Dags för en låt som vi ska sjunga tillsammans med Sarah Dawn Finer. I remember love. Vi lyssnade på ett klipp och sedan övade vi på refrängen. Först unisont och sedan i stämmor. Galet snyggt!

Gabriel bad oss stå upp och sjunga Tro, som ingår i medleyt som vi ska sjunga för att hylla Marie Fredriksson, för de körmedlemmar som dessvärre lämnat oss. Fantastiskt stämningsfullt och otroligt vackert.

Vi fortsatte med att sjunga Moving on. Den här låten sjöng vi tillsammans med Sarah för 5 år sedan och vissa av oss mindes faktiskt en och annan ton här och där. Efter lite övning utbrast Gabriel: Ni är så bra! Det är så snyggt!

Sista låt denna onsdagskväll var It´s raining men. Vi övade på alla olika delar. Vers. Refräng. Stämmor. Sedan satte vi ihop alltihop och Gabriel uppmanade oss att sjunga med attityd. Det svängde rejält och det lät så bra!

Ännu en vecka.

Passa på att lyssna på inspelningarna som finns på hemsidan.

Texterna finns också där.

Gabriel och Jocke ska även börja spela in stämmorna.

Det är några veckor kvar till konserten, men det är aldrig fel att börja öva texter.

Njut av veckan!

Vi ses!

 _____________________________________________________________________

Inspelning från repetitonen den 19 februari, lyssna här

Text till rep 26/2, KINGDOM COME