Måndagen den 23 februari

Nästan fullt i kyrkan trots sportlov.

Kl. 18:30 kom Gabriel in på scenen och hälsade oss alla välkomna. Dags för uppvärmning med lite uppfriskande dans. Den börjar sitta nu. Därefter lite olika röstövningar.

Innan vi började kvällens sångövning så hyllade vi en kär körkompis, Lisbet Bagge som varit med länge i kören, genom att sjunga för henne då hon precis fyllt 80 år. Så vi stämde upp med Ja må hon leva och utbringade ett fyrfaldigt hurra för henne.

Första låten för kvällen var Lev nu dö sen. Vi sjöng igenom hela låten och därefter gick vi igenom stämmorna. Övade lite extra på raden För vem har sagt att dagar som gått kommer igen. Den raden är lite klurig att sjunga. Vi måste även få in rytmen i låten. Denna låt är som ett litet projekt under våren och att vi tar en bit i taget. Nu har vi nästan gjort allt förutom en liten grej till, annars så har vi gjort det mesta. Gabriel tycker att vi skall försöka lyssna på låten.

När det gäller stämmorna för vårens låtar, så kommer Jocke och Gabriel att börja spela in dem under denna veckan.

Nästa låt var Klinga mina klockor. När vi sjunger refrängen så skall vi tänka att vi binder ihop den lite men fortfarande hålla tempot i låten, vi får inte gå ner. Han tycker vi skall sjunga på ett ¨Dalmålssätt¨. Vi sjöng igenom hela låten med alla stämmor. Låter fantastiskt.

Gabriel berättade om att det finns möjlighet att följa med på en körresa till Rom där vi bl a kommer att sjunga i Vatikanen. Den resan går i slutet av april. Nu är det så att vi fått in en konsert till under resan. Vi har fått den stora äran att få komma och göra en akustisk konsert i själva Colosseum. Är man intresserad av att hänga med, så finns det några få platser kvar. Då går man in senast på fredagen den 28 februari och anmäler sig på www.joyride.se.

Dags att börja sjunga lite på Sarah Dawn Finers låtar. Den första var I remember love. Vi började med att öva in stämmorna i refrängen. Därefter sjunger alla stämmorna tillsammans i refrängen. Han tycker att det låter jättebra men att vi måste svänga till det lite.

Dags för Anna Lundström att ge lite information:

Hon hoppas nu att alla, framförallt alla nya medlemmar har hittat in på hemsidan. Att man har anmält sig och fått inloggningsuppgifter så att man kommer åt alla medlemssidorna. Det finns ju både öppna sidor och medlemssidor. Saknar man inloggning, så måste man gå in och anmäla sig så att man får det.
De har också upptäck att inspelningen från förra veckans rep inte finns upplagd om man tittar i telefonen. Men har man en dator så ligger allt där. Det har hänt någonting med mobilversionen. Men de undersöker detta och hoppas kunna lösa det så snart som möjligt. Så det är på gång.
Anna ville också påminna om att man bör undvika att ha på sig parfym då det finns flera allergiker i kören. Hon får mail om detta nästan varje vecka.
Hon tog också upp vad som gäller när man paxar platser. Hon har fått mail om detta också. Självklart får man ta en plats om man går i kören tillsammans med en vän och inte kan komma samtidigt, men man får inte paxa en hel rad. En plats är ok och det är det som gäller.
Placeringen är lite lurig när det gäller stämmorna. Problemet är att vi inte är lika många varje gång. Men Anna har försökt att sätta ut lappar på bänkarna och har även fått hjälp av tre tjejer i kören, Maria, Lotta och Mona, som har försökt att hjälpa till och få till det så att man hamnar i den gruppen man tillhör. Det verkade fungera bra denna gång. Vi får försöka hjälpas åt och prata med varandra och fråga sig fram vilken stämma man tillhör.
Konserten kommer att vara på lördagen den 25 april i Konserthuset. De hoppas på att få fram mer information om detta under veckan, angående tid, biljettsläpp osv.
När det gäller konserten så måsta man anmäla sig om man vill vara med. Anmälan kommer att läggas ut på hemsidan i slutet av denna vecka. Detta för att de måste meddela Konserthuset om hur många vi blir totalt och också för att få koll på hur många som kommer från varje stämma. Har man anmält sig och får förhinder så meddelar man det via mail till stockholm@happyvoices.se så att Anna kan hålla listan uppdaterad.

Gabriel undrade om han fick grilla oss lite till med en ny Sarah Dawn Finer låt. Sarah hälsar och tycker att det skall bli sååå kul att få sjunga tillsammans med oss. Vi skall göra en låt som vi tidigare gjort med henne.  Den heter Moving on. Vi gjorde ett snyggt arr på denna låten förra gången och det var så snyggt att vi skall plocka upp det igen. Detta arr är unikt för Happy Voices.
Vi måste tänka på när vi gör de långa tonerna på I´m moving on att vi håller ut så att vi inte ¨dör¨ utan att vi måste komma ihåg att andas. Låter jättevackert.

Vi avrundade kvällen med It´s raining men. Gabriel tycker att vi skall ha lite koreografi till denna låten. Vi sjöng igenom hela låten. Han tyckte vi pep lite. Måste sjunga lite mer nasalt. Mycket text.

Vid pennan 🙂
Mona och Pernilla