Rep 4 vt-19

Onsdag 27 februari

En ny underbar mitt-i-veckan-dag. Kör-onsdag! Denna onsdag bjöd på sol, ljus och liiiite värme. Kan det kanske vara så att våren, trots allt, är på väg?

Gitte hälsade alla varmt välkomna och hon berättade även om att 28/2 är det dags för biljettsläpp till vår konsert 14/4. Oj, oj, oj tiden går så snabbt!

Hon berättade också om hur sociala medier uppmärksammat Gabriel och Happy Voices när vi sjunger Shallow. Att det hände på Oscars-galans presskonferens gjorde ju inte saken mindre anmärkningsvärd. Kören ställde sig upp under jubel och applåder. Det var till detta som Gabriel ropades in. Han antog att Gitte berättat något bra… och det hade hon ju…

Raskt började vi kvällens repetition med dans och andnings- och tungövningar. Jocke satte sig tillrätta och uppsjungningen startade. Mitt lilla fejs och jag…, alfabetsvisan, tanka, tänka, tacka, be by bee och sjung legato fixade så att våra röster värmdes upp.

Vi startade kvällen med Ride on king Jesus. Det var ett tag sedan sist, men vi kom ihåg nästan allting. Vi övade lite extra på “glömda” delar. Lite stämrep här och där och sen fick vi lära oss lite nytt också och plötsligt var hela låten genomsjungen. Det är viktigt att tänka uppåt. Låten får inte kännas “tung”.

Gabriel berättade att stämmor sjungs in och läggs in i We are voice-appen. Naturligtvis finns stämmorna på körens hemsida också.

Även Gabriel berättade sen om sociala medier och Oscars-galan och Lady Gaga. Såklart otroligt stort och mäktigt, men absolut inte underligt. Vi har en otroligt duktig körledare som skapar FANTASTISKA arrangemang. Världen har bara inte känt till det….

Lite lagom lämpligt fortsatte vi kvällen med att sjunga just Shallow. Efter lite extra träning på sticket, där vi ska växa på sista tonen innan refrängen, finns bara en sak att säga; SÅ BRA! Gabriel utbrast: – Vilka proffs!

En ny låt. John Lundviks Too late for love. Gabriel såg mellon i lördags. Arrangerade låten och presenterade den för kören i måndags. Här ligger vi inte på latsidan. Wow! Först såg vi klippet från mellon när John sjöng låten och sedan provade vi. Så fint! Lite vers. Sen sticket. Kom ihåg att alla “Is it too late for love” i sticket är lika. Och så refrängen. Och så stämmor. Sopraner får inte låta som en flickkör. – “Skita” till det, sa Gabriel. En underbar låt som kommer att bli ännu mer underbar…

Vi avslutade kvällen med att jobba med När kärleken tar slut. Vi putsade lite här och där och resultatet lät inte vänta på sig. 

Tänk på att sjunga berättande. Tänk på känslan.

Ännu en repetition till ända. Det går fort nu. 

Det är läge att börja träna på texter och toner. Använd We are voice-appen och använd hemsidan. 

Njut av veckan.

Vi ses!

 

2019-03-04T12:08:02+00:00