Onsdag 12 februari

Ännu en sång-onsdag. Redan dags för repetition nr 3. Tiden går så galet snabbt!

Gabriel intog sin plats på scenen och drog raskt igång med dans, uppvärmning och uppsjungning. Självklart var även vår fantastiska Jocke på plats!

Första låt denna kväll var It´s raining men. Vi började ju med den förra veckan och nu var det dags för fortsättning. Först vers och refräng och sedan stämmor på det. Vi övade en hel del på sticket och till sist var det dags för hela låten med dunka-dunka. En riktig disco-rökare. Rejält tryck minsann!

Gabriel berättade att texter läggs upp på www.happyvoices.se på onsdag förmiddag.  Istället för utskrivna texter så skänks det en gåva till WHO/regnskogen. För höstterminen 2019 skänktes en gåva på 15 000 kr till WHO/regnskogen från Happy Voices körerna tillsammans med Medborgarskolan,  Wow.

Gabriel påminde också om att vi behöver vara väldigt sparsamma med parfym, så att de som är allergiska också ska kunna vara med och sjunga.

Dags för en ny låt. Klinga mina klockor. Först såg vi ett klipp och sedan var det dags att sjunga tillsammans. Vers och refräng. Vissa i kören har sjungit den här låten tidigare och nu grävdes det i minnet för att komma ihåg stämmorna. Självklart fick alla öva på sina stämmor och strax därefter sattes alla delar och stämmor ihop till en otroligt vacker kompott. Snyggt!
Tänk på att den sista raden sjungs unisont förutom det ALLRA sista ordet som sjungs i stämmor.

Gabriel berättade att nästa vecka är det dags att börja sjunga Sara Dawn Finer-låtar. Ge gärna förslag på låtar på Happy Voices Facebooksida (inte Happy Voices Malmö).

Sedan fortsatte vi med Hallelujah salvation and glory. Det var en bit vi inte hade övat på och nu var det dags för den. Den där biten när vi sjunger Hallelujah typ 25 gånger – i stämmor. Vi fick känna in hur det skulle vara. Ibland skulle vi upp en ton och ibland skulle vi ligga kvar. Efter lite övande lät det mer än bra. För att känna att vi hade koll på alla delar och alla Hallelujah sjöng vi även hela låten rakt igenom.

Eftersom vi hade lite tid över passade vi även på att öva lite på Marie Fredriksson-medleyt. Först Tro och sedan It must have been love som sedan övergick i Listen to your heart. Snyggt och stämningsfullt.

Ja, det var veckans repetition.

Lyssna gärna på inspelningarna (både från Malmö och Stockholm).

Njut av veckan och må så gott!

Vi ses!

 ___________________________________


Senaste rep, ljudfil: https://www.dropbox.com/s/03aj7a0k9m73odl/rep%203%2012%20febr%20Malm%C3%B6.mp3?dl=0 

Texter till nästa rep hittar du här: Texter rep 4, 19 februari