Tisdagen den 18 februari

Hej fina körmedlemmar!

Dagens repetition är den tredje i raden. Tiden springer väg. För en gångs skull, känns det som, är det uppehåll ute. 😊

Idag är det Gabriel som intar scenen först. Inga betänkligheter utan vi kör igång med vår uppvärmningsdans. Inga konstigheter med resterande utan vi kör på som vanligt med uppvärmningen av våra röster. Jocke gör oss sällskap vid sitt piano.

Vi kör igång med It’s raining men. Vi börjar sittande men det går så där, vi ställer oss upp och börjar från vers 1. 😊 Lite mer drama i texten. Vi går igenom stämmorna. I stycket efter refräng 2 skall vi lägga upp tonen på – to rearrange – i ett nasalt tonläge. Vi skall sjunga ett rakt too på första raden, gäller alla stämmor. Glöm inte klappen x 2. Efter nature och efter heaven. 👏🏼 Vi delar upp orden på sticket. Stämmor på in och head. Efter in på rad ett gör tenorer och sopraner en liten paus för att sedan svara melodistämman. Det som står inom parentes på sticket skall sopranerna sjunga.

Nu till något helt annat, Klinga mina klockor. Vi sätter oss rakt i ryggen och kör igång. Vi tar en bit i taget. Tricket är att känna sig som en liten klocka, nudda vid varje ton. Vi lägger på stämmorna. Det kommer bli ursnyggt. 😍 Tenorer och sopraner hoppar över ordet  i refrängerna. Sista raden är unisont. Håll ut på hjärtaaaas, sista ordet slag görs i stämmor.

Nu lite information från Gitte och Eleonore.
Gitte stämmer av hur vi känner att vi sitter i stämmorna. Det känns bra nu.
Det har funnits önskemål om att kunna komma in lite tidigare för att kunna fika och mysa lite. Från klockan 17.00 kommer dörren där handikapp-rampen finns vara öppen och då får vi tillgång till församlingssalen. Det som gäller är medhavd fika. Vi gör detta på prov nu, så får vi se hur det funkar framöver. Ansvarig på plats i församlingssalen är en av våra körmedlemmar, Karin Eriksson.
I år kommer det att bli en genrepsmiddag. Gabriel, Jocke och Gitte kommer att vara på plats, så även alla vi andra. Mer information kommer snart. 😃

Vi tar nu en stund åt att ägna våra tankar till dom som vi har förlorat i kören. Vi sjunger Tro. Så fint.❤️

Vidare med Revelations 19:1. Vi börjar med de 25 Halleluja. Sopraner och tenorer har en lite annan inledning. Detta för att ligga ett steg över och under melodistämman. Nu kör vi från början. När sopranerna sjunger sin del skall vi andra gången gå in med ett Hey på de två korta Halleluja.

Vi har några minuter kvar, så vi avslutar med Lev nu dö sen.

Ha en trevlig helg!
Vid ✏️ Helen