Rep 3 vt-19

Måndagen den 18 februari

Dags för tredje måndagskörövningen för den här terminen.

Kl. 19.00 kom Gabriel in på scenen. Vi började med att hylla Ketty, en kvinna i kören som fyllde 70 år precis idag, med att sjunga Ja må hon leva. 🙂
Därefter presenterade Gabriel sin kompis Tobias Karlsson (från Let’s Dance). Tobias berättade om turnén som han gör tillsammans med Gabriel som heter ”I Säng med Tobias & Gabriel” och att han upptäckt att Gabriel har humor och är riktigt rolig. 🙂 De har varit i Göteborg, Örebro och Katrineholm. Folk har haft kul och skrattat! Fredagen den 1 mars är de i Stockholm på Clarion Hotel vid Skanstull. Han hoppades på att många av oss kommer.

Sen var det dags för uppvärmningen som Tobias ledde ikväll. Han visade några danssteg och därefter körde vi dansuppvärmning. Gabriel tyckte att det var kul att någon kan förklara steg.

Sedan fortsatte Gabriel med några uppvärmningslåtar innan det var dags att börja sjunga.

Vi började med kvällens rep med låten Anthem som vi fick förra måndagen. Gabriel undrade om vi kom ihåg något eller om det bara var svart…? 😉 Vi sjöng igenom hela låten. Vi ska försöka att ”svälja” s:et på ordet ”posses”. Vi fortsatte med att gå igenom de olika stämmorna, och rättade till lite på olika ställen. Gabriel sa, ”Jag orkar inte, så snyggt”. Han tyckte att det lät helt fantastiskt. Nu har vi inte så mycket kvar att gå igenom på den låten. Vi ska smälta den lite.

Därefter hade Gabriel lite saker han ville informera om innan vi gick vidare. Bl a om att nya texter kommer i nästa vecka. Om man missat någon text, så finns de gamla texterna längst fram på scenen på parkett och sitter man uppe på läktaren så finns de gamla texterna på bardisken utanför salongen.

Nästa vecka, på måndagen släpps biljetterna till konserten med Andreas Lundstedt. Information om detta läggs upp på hemsidan under veckan.

Vi började med en discolåt, This is the world we live in. Vi fick först lyssna på inspelningen. Därefter började vi med refrängen. Vi skulle ta fram våra ”flickiga” röster. Började öva in ”Oho oho oho” – lite svårt men vi gick igenom det flera gånger. Fortsatte med att gå igenom bryggan. För att få lite feeling så fick vi bakgrundsmusik. Vi övade även in de olika stämmorna. Gabriel vill att vi ska sjunga ut här istället, så han ångrade sig om de ”flickiga” rösterna. Sjung ut!
Gabriel tyckte att vi skulle öva lite hemma på ”Oho oho oh”o så att man orkar sjunga hela frasen. Vi släpper den låten och går vidare.

Gabriel berättade att låten Shallow som vi filmade på ett tidigare rep, nu sprids som en löpeld runt om i världen. Bl a till Latinamerika. När han vaknade en morgon så hade han fått massor av sms. Några hade frågat Madre Mia, Vad ska påven säga? De trodde att vi sjöng låten i en kyrka.  Gabriel hade inte en tanke på detta. Skulle påven trycka illa om detta? Lady Gaga i kyrkan. Många är fascinerade av vad vi gjorde på China Teatern med denna låten. 🙂

Vi fortsatte sedan med en svensk låt av Lisa Nilsson, När kärleken tar slut. Vi lyssnade först på den. Sedan sjöng vi igenom låten. Övade bl a på rytmen i refrängen och lite extra på ”Oooohh”. Lät fantastiskt.

Gabriel önskade en fortsatt trevlig kväll och att vi ses nästa måndag igen.

Vid pennan, Carina och Mona

2019-02-21T10:31:25+00:00