Rep 3 vt-19

Onsdag 20 februari

Onsdag igen. Den där dagen i veckan som ju betyder så mycket för oss Happy Voice-are….

Vår ljudtekniker Magnus bad oss tänka på var vi placerar våra jackor. Vi behöver tänka på att det ska gå så lätt och smidigt som möjligt att evakuera om det skulle bli nödvändigt.

Gitte började med att hälsa alla varmt välkomna. Hon gjorde också lite reklam för Tobias och Gabriels Podcast-show 21/2 på Malmö Live.

28/2 släpps biljetterna till vår konsert. Info om detta finns på hemsidan.

Sist, men inte minst, ropade hon in Gabriel på scenen.

Kvällens repetition kunde börja.

Raskt startade Gabriel med uppvärmningsdansen som går bättre och bättre för varje vecka. Snyggt, snyggt, sa Gabriel. Efter några andnings- och tungövningar satte sig Jocke vid pianot. I ett rasande tempo värmde vi upp rösterna med: Popåpappa, Alfabetssången, Bella Signora, Äpplen och päron och Siffervisan.

Efter detta var det tid för kvällens första låt. Anthem. Tänk på av vi sjunger in liten ”flärp” (Gabriels ord) på Man och tänk på att vi sjunger obefintliga S i slutet av ord. Det blev lite stämrep och sedan fick vi lära oss stämmor på ännu fler ställen i låten. En bit i taget. Det kommer att bli så bra!

En ny låt presenterades. Vi fick se ett klipp där Alcazar sjunger This is the world we live in. Sedan var det vår tur. Vi sjöng vers och refräng och vers igen. Stämmor lärdes ut. Vi övade på OH-delen, som minst sagt, var en rejäl utmaning, men plötsligt kunde man känna att discokänslan infann sig.  På tal om Oh-delen…. 1:a och 3:e Oh sjungs lika.

Ännu en ny låt. Lisa Nilssons När kärleken tar slut. Först ett klipp och sedan var det dags för oss att sjunga. Vers och refräng och vers och stämmor. Gabriel sa plötsligt att det ÄR tillåtet att gråta när man sjunger denna fantastiska text. Efter lite övande lät det så fint.

Vi avslutade kvällen med att sjunga Anthem och vi kom nästan ihåg våra nya stämmor…

Gabriel berättade också att han och Jocke nu börjat att spela in de olika stämmorna. Vi kan lyssna på dem på hemsidan eller i appen We are voice.

Njut nu av veckan!

Vi ses!

2019-02-23T19:09:51+00:00