Onsdag 5 februari

Det bjöds på en ljus, (de tunga molnen var tillfälligt borta), men lite kylig sångkväll. Denna kväll var det även dags för prova-på-kväll. Det var ett myller av sångare, som under ett ljuvligt sorl, strömmade in i rep-lokalen. Prick kl 18.00 kom Gabriel in på scenen och hälsade alla varmt välkomna. Efter en liten handuppräckning kunde ett 50-tal ”provapåare” räknas in. Härligt!

Det var dags för uppvärmningsdans. Härliga skratt blandades med intrasslande armar och ben, men det gick ändå riktigt bra. Uppvärmnings- och uppsjungningsövningar med hjälp av komp från vår underbare Jocke betades av i rask takt.

Dags för kvällens första låt. Tro. Vi började ju öva lite på den redan förra veckan, men nu var det dags för stämmor och puts. En stämma i taget och sedan tillsammans. Så snyggt! Denna låt ingår i ett medley och vi fortsatte raskt med It must have been love. Först unisont och sedan i stämmor. Snyggt! Även Listen to your heart finns med i detta medley. Vi övade och övade och till slut så fick vi till det. Det här kommer att bli en fantastisk hyllning till Marie Fredriksson!

Gabriel berättade att texter till veckans repetition läggs ut på hemsidan www.happyvoices.se onsdag morgon och hela repetitionen läggs ut någon dag senare. Klicka in på Malmö och Senaste repetitionen. Tänk på att inte sprida detta. Då blir det ju ingen överraskning för de andra körerna!

Vi fortsatte med Lev nu dö sen. Den här låten går snabbt och det är MYCKET text. Vi sjöng en bit i taget och vi drog upp tempot rejält. Och så lite stämmor på det. Lite snubbelrisk på all text, men med lite övning så…

Gabriel berättade om körresorna som är på gång. Den ena går till Rom i maj och den andra går till Kroatien i september. All info om dessa finns på http://www.joyride.se/

En ny låt presenterades: It´s raining men. Vi behöver en riktig disco-rökare, sa Gabriel. Vi sjöng tillsammans. Först refrängen och sedan versen och sedan refrängen igen. Lite galet. Lite hysteriskt. Roligt och väldigt ösigt!

Vi avslutade kvällen med öva lite på gospellåten Revelations 19:1. Vi kom ihåg en hel del sedan förra veckan och nu sjöng vi vidare. Den här låten kommer att bli så mäktig!

Tack för en fantastisk kväll!

Vi är igång!

Njut av veckan!

Vi ses!

 __________________________________________________

Du kan lyssna på senaste rep här https://www.dropbox.com/s/m1ng24gn9pg2qwd/HV%20rep%20Malm%C3%B6%205%20febr.mp3?dl=0(obs! sprid inte länken).

Texterna som vi sjöng rep 2 hittar du här,

KLINGA MINA KLOCKOR

IT’S RAINING MEN

Texter gång 3 – 13 februari. Idag kommer det inte att vara några nya texter.