Rep 2 vt-19

Måndagen den 11 februari

Rep nr 2 i den nya fina lokalen China Teatern. Hoppas att alla känner sig hemmastadda och funnit sin plats. Kul med nytt, sköna fåtöljer och bra akustik. Denna gång känns det också som att vi fick bättre ordning på ljudet ut i lokalen.
För att få ett bra flöde och mindre trängsel i foajén, så är det önskvärt att de som vet med sig att de nu vill sitta på läktaren redan när ni kommer går upp till övre plan. Där finns både mer yta, servering med stolar och bord samt toaletter.

Vi startade som vanligt upp med uppvärmningslåten med koreografi. Lite nya och gamla sångövningar dök upp för såväl artikulation och andning.

Första låten ut denna kväll var ”You to me are everything” som vi gick igenom förra gången. Några har dessutom sjungit den tidigare, så den satt och lät så bra på en gång. Vi gick dock igenom ordet Oh! där vi sjungit lite olika toner och enades om en.

Sedan var det dags för en ny låt – en gospel ”Ride on King Jesus” som var helt ny för de flesta av oss. Vi började med att se ett klipp för att förstå och höra rytmen och tempot. Efter detta började vi med att gå igenom melodistämman på första versen för att sedan bygga på med sopran och tenor. Därefter lade vi till att vi håller ut ordet “a-hinder“, sopranerna börjar, altar kommer in som nummer två och tenorerna på slutet och förenas tillsammans i ordet ”me“. Första versen sjunger vi som vanligt, men när vi sedan tar om första versen så sjunger vi på detta sätt. Sedan gick vi igenom nästa stycke och lade även på stämmor där. Där får man tänka på att övergången kommer väldigt snabbt och att man nästan inte hinner säga ordet ”me” innan man går in på “In that Great“. Sedan släppte vi den låten för denna gång. Fortsättning följer.

Nu var det dags för det som kommer att bli mångas favorit denna terminen nämligen ”Shallow”. Även denna låt började vi med förra gången. Redan då tyckte Gabriel att den lät så bra, så han lät spela in ett klipp som sedan lades ut på Instagram. Precis som med vårt klipp där vi hyllade Avici tidigare, så tog det inte lång tid innan detta spridit sig över världen till självaste Lady Gaga – så roligt! 🙂
Vi petade lite i fraseringar i verserna. Tänk på att vers 1 och 2 skiljer sig lite där vi broderar ut mer. Vi jobbade på att gå snabbare in i refrängen och sjunga ut för full hals, så att det blir kraftfullt. Sedan gick vi igenom sticket som är en “Oh ah” del. Några stämmor för sopran och tenor på slutet av detta stick också.

Till sist så fick vi lyssna till Tommy Körberg och den vackra ”Anthem” ur musikalen Chess. Ytterligare en favorit som kommer att bli så mäktig. Vi gick igenom texten där det är viktigt att artikulera varje ord. Vi hann också med att lägga på stämmor i vers 2. Det kommer att bli en riktig utmaning, men så rolig.

Allt för denna gång!
Hälsar Carina och Mona

2019-02-14T11:06:23+00:00