Rep 2 vt-19

Onsdag 13 februari

Onsdag igen! Vilken fantastisk tur vi har att varje vecka innehåller en onsdag…
En onsdag där ljuset kommit tillbaka.
Inne i rep-lokalen var sorlet nästan öronbedövande i väntan på att vi skulle starta. 

Gitte tog plats på scenen och hälsade alla varmt välkomna. Hon pratade om Gabriels och Tobias Podcast-turné och undrade om några av oss hade planer på att kika på showen i Malmö 21/2 kl 18.30 på Malmö Live… Det var ett antal händer som åkte upp i luften… Hon informerade även om info-lappen vi fick förra veckan. På den står ALLT man behöver veta om hur man får tillgång till Happy Voices hemsida och mycket annat. Gitte ropade sedan in Gabriel som dagen till ära var vårligt snygg i rosa kostym.

Gabriel startade raskt med uppvärmningsdansen. Rörelser som kändes tämligen okontrollerade, men som bjöd på väldigt mycket fnitter.
Vi gjorde några andningsövningar. Tungan fick sig en omgång och ansiktet väcktes med lite massage.
Jocke tog plats vid sina spakar och uppsjungningen var ett faktum. Do ba ba do ba do. Alfabetsvisan med en extra knorr på Q. Bella signora. Äpplen och bananer och Bee by bee. Allt i en rasande fart.

Första låt denna kväll var You to me are everything. Det är ju fantastiskt hur snabbt en kör kan lära. Det lät så bra! Vi ska tänka på att sjung rappt. 

Dags för en ny låt, eller en nygammal låt. Vissa i kören har faktiskt sjungit den tidigare…. Ride on king Jesus. Vi började med ett Youtube-klipp och sedan sjöng vi tillsammans. Sopraner och tenorer fick sina stämmor. Vi övade lite till. Oj! Snyggt!

Gabriel berättade om fenomenet med sociala medier. Förra veckan la han ut klipp när Happy Voices sjunger Shallow. Nu har folk i Lady Gagas närhet kommenterat och gillat detta. Helt galet! Gabriel avslöjade även att han träffat Bradley Cooper, men han sa samtidigt att det mötet var alltför pinsamt att prata om… Undrar just….

Så var det dags för oss att sjunga Shallow. Lite stämrep här och där och sedan alla tillsammans. Magiskt! Så snyggt! Vi övade på sticket några gånger. Många gånger. För säkerhets skull la vi till stämmor också. Heltokigt, men så snyggt! Gabriel utbrast när vi hade tragglat sticket med stämmor ett antal gånger: -Tack för att ni inte ger upp! 

Ännu en ny låt. Anthem ur Chess. Vi lyssnade först på Tommy Körberg och sedan sjöng vi låten rakt igenom. Var försiktig med S:n. Tänk uppåt!
När vi sjunger “And you ask me gör vi en mini-mini-mini-paus innan why). Gabriel visar såklart, men glöm inte. Sedan var det dags för stämmor. Det kommer att bli så pampigt!

Det var den onsdagskvällen det. 

Oj vilket jobb alla gör!

Njut nu av veckan.

Vi ses!

 

2019-02-15T13:38:03+00:00