Rep 10 vt-19

Genrep

Söndag 14/4 2019

Vår…(nja), kanske inte, men i alla fall söndag i vårmånaden april.

Kören samlades för genrep. Först informerade Marie om upplägget och hon passade även på att prata lite om säkerhet också. Vi tog sedan plats på scenen och efter hel del trixande hade alla hittat sina platser. Gabriel hälsade kören varmt välkommen och sedan var det dags för uppvärmning och uppsjungning. Bandet presenterades och genrepet kunde starta.

Vi började med I do och fortsatte sedan med När kärleken tar slut. Att det inte var ett helt ”vanligt” genrep märktes ganska tydligt. Det var många små avbrott där Gabriel fick info av både Marie och Gitte. Gabriel berättade att anledningen till alla avbrott var att vår gästartist Andreas Lundstedt blivit akut sjuk och att man istället jobbade på att ordna att någon/några andra skulle dyka upp och sjunga med oss. Spännande! Vad var på gång? Vad skulle hända?

Vi fortsatte tålmodigt vårt genrep. Låt efter låt. Lite koreografi här och lite koreografi där. Till slut var alla låtar, utom de vi skulle ha sjungit med Andreas, genomsjungna. Då fick vi besked att Andreas Lundstedts gitarrist skulle sjunga med oss och att han även skulle framföra ett par låtar ensam. Strax därefter fick vi även veta att en annan Andreas var på väg. Andreas Eldeen. Med honom skulle vi sjunga Alcazar-låtarna. Och så skulle han visst sjunga någon låt ensam också. Wow! Vilket genrep! Två helt otippade gäster! Vilken upplevelse!

Detta skulle kunna tyckas vara lite läskigt. Icke! Happy Voices är en OTROLIGT flexibel och välkomnade kör. Vi fixar det mesta! Som vi sjöng med våra nya gäster och som vi klarade vår koreografi. Genrepet blev, av naturliga skäl, lite längre, men vad gjorde väl det… Dags för lite ledig tid. Dags för lite, lite vila. Möjligen lite mat i magen och kanske, kanske lite piff av frisyr och smink. Nu var det inte långt kvar till konsert.

 

2019-04-16T13:44:24+00:00