Konsert vt-19

Konsert

Söndag 14/4 2019
Efter ett lite omtumlande och, framförallt, ett lite ovanligt genrep var det dags för konsert! Det är ju inte varje dag som en gästartist ersätts med två andra och med bara några timmars varsel…

Alla underbara körsångare stod plötsligt redo att inta scenen. Ursnygga i vitt med cerise detaljer. Klockan ringde och publiken intog sina platser. Vi väntade på signalen från bandet att få gå upp på scenen. Plötsligt var det dags att traska in. Det var mörkt i salen, men det var inte svårt att se att många, många, MÅNGA kommit för att lyssna på oss. Underbart!

Vår fantastiske kapellmästare Jocke hälsade alla varmt välkomna och sedan ropade han in vår utomordentligt begåvade och älskade körledare – Gabriel. Jubel såklart! Vi började raskt med Arvingarnas I do och fortsatte med en smäktande och sorglig När kärleken tar slut. Det blev härlig gospel med Ride on King Jesus. Gabriel tog sig an Andreas Lundstedts Aldrig, aldrig. Kören hjälpte honom lite förstås…
Vi sjöng ännu mer gospel med Andy Pfeiler med Lean on me. Andy fortsatte med en fantastisk version av I will survive där både kör och publik deltog. Han sjöng även en helt egen låt.
Vi sjöng 70-talsdisco. You to me are everything. Andreas Eldeen kom in på scen och vi sjöng This is the world we live in.. Andreas sjöng även Annars vore jag inte jag ur musikalen Livet är en schlager.
Vi hyllade Josefin Nilsson genom att sjunga Älska mig. En mäktig känsla när alla, ALLA i hela lokalen var med. Tårarna pockade på.
Vi sjöng Anthem så att taket nästan lyfte och gåshuden stod som spön i backen. Shallow var så vacker så att det knappt gick att förstå…
Konserten avslutades med Mello-vinnaren Too late for love. Wow vilken känsla och wow vilket gensvar från publiken!

Så var det slut. Eller det var NÄSTAN slut. Våra underbara gästartister kom in på scenen och vi avslutade med disco. Stay the night. Hela publiken stod upp och sjöng och dansade. Vilken känsla och vilket ös!

Slut! Klart! Finito!

Hur är det möjligt att en konsert går så galet fort?
Vilken konsert vi gjorde!
TACK alla älskade körsångare för en helt underbar termin och en ännu mer fantastisk konsert!
TACK Medborgarskolan för att ni arrangerar och ordnar så att vi får vara med om detta!
TACK Andreas Eldeen och Andy Pfeiler för att ni, med så kort varsel, hjälpte oss att göra denna konsert så galet bra, när Andreas Lundstedt tråkigt nog blev akut sjuk och inte kunde medverka!
TACK bandet för att ni, under Jockes ledning, höll takten åt oss!
TACK underbare Jocke för att du så tålmodigt kompar oss repetition efter repetition!
TACK Gitte för att du håller ordning på oss!

Och till sist:

TACK älskade Gabriel för att du leder oss fram till dessa konserter! Tack för att du utmanar oss och tror på oss! Du är en klippa!

Ha nu en underbar vår och sommar!

Vi ses i september!

Många kramar till er alla!

/Carina

 

2019-04-16T13:49:12+00:00