Genrep & konsert

Måndagen den 8 april

Då var det dags för vårkonserten!

Köerna ringlade sig långt ut med gatan utanför Filadelfiakyrkan av massor av vitklädda körisar som väntade på att få komma in i kyrkan.
Kl. 16.00 öppnades dörrarna och det strömmade in massor av förväntansfulla körisar. Vi skulle vara på scenen senast kl. 16.30 för ett genrep.

På slaget kl. 16.30 kom vår käre körledare in under jubel. Vi började med lite uppvärmning innan det var dags för kvällens första låt, I do. Lät fantastiskt bra. Vi gick igenom låtarna en efter en som vi skulle sjunga. När det var dags att sjunga en Andreas Lundstedt låt så hälsades han in av Gabriel under varma applåder. Vi övade in en liten rörelse, armen rätt upp när vi avslutade med Stay the night.

Gabriel informerade om att vi fått en förfrågan från Södertälje kommun om att göra en flashmob på T-centralen den 7 maj. Mer informatoin om detta kommer att läggas ut på hemsidan.
Genrepet gick bra och vi var klara ca 18:15.

Kl. 19.30 var det så dags för konserten. Vi tågade in under härlig musik och ställde oss på scenen. Vi började med I do. En rolig låt att sjunga och där vi också hade lite händer i luften när vi sjöng refrängen. Såg jättebra ut. Vi körde några låtar tillsammans med Andreas. Därefter fortsatte han med att sjunga två egna låtar tillsammans med sin gitarrist Andy Pfiler som han snart skall ut och turnera med.

Ett av kvällen största jubel fick vi efter att vi sjungit Anthem. Folk stod upp och jublade och det kändes fantastiskt.

Vi sjöng också Älska mig som en hyllning till Josefin Nilsson och en hyllning till att alla människor har lika värde oavsett, kön, utseende sexuell läggning m.m. Den hade vi bara sjungit en gång tidigare, på sista körrepet. Men det blev jättefint och stämningsfullt. Och väldigt många varma applåder.

Kvällen konsert avlutades med ett extranummer tillsammans med Andreas Lundstedt, Stay the night. Där hela publiken ställde sig upp och klappade med.

Gabriel tackade publiken och kören för en härlig kväll och önskade oss välkomna tillbaka till Chinateatern i höst där vi skall fortsätta att ha våra körövningar.

Vid pennan Carina och Mona som även vill passa på att önska en härlig sommar.

2019-04-11T22:02:02+00:00